گفت: عجيب است، نه؟
سر تكان دادم.
گفت: اينكه آدم در چهل سالگي دوباره متولد شود، عجيب است. نه؟!
گفتم: ببخشيد، نمي دانم چه بگويم.
سرش را انداخت پايين. سرم را برگرداندم تا اشكهاي يك مرد چهل ساله را با موهاي جو گندمي نبينم. رو به رويم نشسته بود و شانه هايش مي لرزيد. از روي صندلي بلند شدم. چرخي زدم اطراف رواق دارالرحمة، خواستم حواسم را پرت زائران عرب زبان بكنم. زناني با چادرهاي براق مشكي و يا دختر چيني كه كوله اش را روي چادر سفيد با گلهاي قرمز انداخته بود. اما نمي شد، تصوير اشكهايش و صداي خفيف ناله اش در گوشم مي پيچيد. دوباره برگشتم. سرش را بلند كرد. به پهناي صورت، اشك ريخته بود.
گفتم: آقاي ديويد! خيلي فرق كرده ايد. براي من جاي تعجب است، شما با ديويد هشت روز پيش كاملاً متفاوتيد؟ توي حرم چه اتفاقي براي شما افتاد.
با آرامش نفس كشيد و توي چشمانم زل زد. گفت: شايد براي يك محقق مذهبي مسيحي كه هيچ گاه به اماكن مذهبي مسلمانان نيامده و اطلاعات ناقصي از دين اسلام دارد، آمدن به حرم امام رضا(ع) جذاب باشد؟ اولش به خاطر معماري اين بناي قديمي به اين سرزمين آمدم.
نگاهش را از چشمانم دزديد و به گلهاي قرمز قالي خيره شد. گفت: مي فهمي عشق چيست؟ من يك فرد مذهبي هستم و خوب احساسم را مي فهمم. من حس كردم توي مسجد گوهرشاد، يك اتفاقي افتاد. حس كردم كنار سقاخانه، جايي كه بالاي سرت كبوترهاي سفيد در آسمان اوج مي گيرند. اتفاقي در قلبم افتاد. من يك مسيحي مذهبي بودم مي فهمي؟! من صداي ناله و شيون كساني را مي شنيدم كه به پنجره فولاد توسل كرده بودند. . . مي فهمي؟!
سرم را به علامت تأييد تكان دادم. چشمانم مي سوخت و نوك بيني ام هم. آرام تر شده بود انگار. گفتم: آقاي ديويد، حضرت عيسي مسيح مردگان را زنده مي كرد. من باور دارم كه حضرت رضا(ع) ما (و اكنون شما) هم دلهاي مرده را زنده مي كند.
سرش را بلند كرد. سرش را چند بار به علامت تأييد تكان داد. دستش راستش را سمت چپ سينه اش گذاشت.
گفتم: ببخشيد. قلبتان درد مي كند؟!
گفت: نه! مي خواهم صداي تپشهاي قلب جديدم را حس كنم.
شايد آمار دور از ذهني نباشد كه سالانه افراد بسياري از ديگر اديان دنيا، جريان نوراني حقانيت اسلام را در رگهاي منتهي به قلبشان احساس كنند. تاكنون بسياري در حرم مطهر امام رضا(ع) از اديان غير اسلامي جهان به نواي الهي آخرين پيامبر خدا گوش فرا دادند، دل سپردند و عقلشان در اين راه، در مسير تكامل حركت كرد.
موج تشيع هم اخيراً حركت روز افزون تري داشته است. اين را آمارها نشان مي دهد.
فاصله اطمينان تا درجه افق
ارديبهشت ماه سال پيامبر اعظم(ص) بود كه يك دانشجوي زرتشتي، با حضور در حرم مطهر حضرت رضا(ع) به دين مبين اسلام ايمان آورد. خانم «ف. ر» كه به همراه تعدادي ازدانشجويان دانشگاه آزاد به مشهد مقدس مشرف شده بود، در اداره پاسخ گويي حرم مطهر رضوي و در حضور روحانيون اين اداره، مسؤول نهاد نمايندگي ولي فقيه و تعدادي از استادان دانشگاه مذكور، شهادتين را برزبان جاري كرد ومسلمان شد.
« ف. ر» كه پس از مسلمان شدن، مذهب شيعه دوازده امامي ونام مبارك «فاطمه» را براي خود برگزيده است، دراين رابطه مي گويد: از اين كه در كنار مرقد منور هشتمين امام شيعيان به دين اسلام مشرف شدم، احساس وصف ناپذيري دارم.
وي كه مادرش شيعه است، تا قبل ازاين تحت تا?ثير حالات عرفاني مادر، بارها همراه او به نمازايستاده وهمچون مسلمانان به عبادت پرداخته است، ولي مسلمان شدن خود را به مطالعه بيشتر و اطمينان قلبي منوط كرده بود كه در سفر به مشهد مقدس وتشرف به بارگاه ملكوتي حضرت ثامن الحجج علي بن موسي الرضا(ع) به اين درجه از اطمينان رسيده و تصميم خود را به اطلاع دوستان و استادان دانشگاه رسانيد و درجلسه اي كه بدين منظور درحرم مطهربرگزارشد، مسلمان شد.
وي كه آشنايي نسبتاً خوبي با مباني ديني ومذهبي دارد، مي گويد: درحرم امام رضا(ع) خيلي راحت هستم و در بين ائمه معصومين(ع) ارادت خاصي به مولاي متقيان حضرت علي(ع)، حضرت رضا(ع) وامام عصر(عج) دارم.
خوب به ياد دارم كه فاطمه پس ازبرزبان راندن شهادتين، درميان حلقه دوستان، به زيارت مضجع منور رضوي مشرف شد و اولين نمازجماعت خود را به طور رسمي دربين ده ها هزارنمازگزاردرحرم مطهربه جا آورد.
نمره قبولي از آزمون خدا
يك ماه بعد از مسلمان شدن فاطمه، زماني كه زائران حرم خودشان را براي خانه تكاني دلها آماده مي كردند و دانش آموزان براي امتحانات خردادماه مهيا شده بودند، يك مسيحي تبعه كشورهلند وساكن استراليا با حضوردررواق دارالرحمة حرم مطهررضوي، به دين مبين اسلام و مذهب تشيع مشرف شد. او ناخواسته در ماه امتحانات در آزمون خدا شركت كرده بود.
اين فرد درسفربه ايران، شهر مشهد و بارگاه منور رضوي را براي اين مهم انتخاب كرد. وي كه « پري بلنكر» نام دارد، مدير شركتي در كشور استرالياست.
«بلنكر» درباره نحوه آشنايي خود با دين اسلام مي گويد: به سبب آشنايي با يكي از همكارانم، راجع به دين مبين اسلام اطلاعاتي كسب كردم و با رجوع به تعدادي كتاب و برخي سايتهاي اينترنتي، به طور مختصر از اسلام و عقايد مسلمانان آگاهي يافتم.
خوب به ياد دارم درمراسمي كه براي تشرف وي به اسلام دررواق دارالرحمه برگزار شد، يكي از استادان حوزه به تبيين احكام، اصول و فروع دين اسلام و ويژگيهاي شخصيتي پيامبر عظيم الشان(ص) و امامان معصوم عليهم السلام پرداخت واسامي آنان را ذكركرد. پري با علاقه وصف ناشدني گوش مي كرد و در خلال سخنانش جسته و گريخته سؤال مي كرد و با هر پاسخي، سرخي گونه هايش نشان از بي تابي «پري» متولد شده از اسلام، داشت.
آقاي پري بلنكرشهادتين را بر زبان جاري كرد و به دين اسلام گرويد و مذهب تشيع را براي خود برگزيد.
سپس يك جلد كلام ا... مجيد و هشت جلد كتاب درباره اصول اعتقادي اسلام و مذهب شيعه به اين تازه مسلمان اهدا شد و او قرآن را بوسيد و لحظاتي طولاني پيشاني بر آن نهاده بود. وقتي سرش را بلند كرد، اشك پهناي صورت و گونه هايش را خيس كرده بود.
جستجو لابه لاي خطوط كتاب منطق دل
دكترپيترپليكان، يك تازه مسلمان اهل جمهوري چك، در خصوص چگونگي مراحل تشرف خود به دين مبين اسلام مي گويد:
براي اولين بار در سنين نوجواني و از طريق كتابي با موضوع سيره پيامبراكرم(ص) با اسلام آشنا شدم و شخصيت رسول خدا تأثير ژرفي در وجودم گذاشته و مرا به مطالعه بيشتردرباره دين اسلام تشويق كرده است.
وي اظهار مي كند: وقتي با مسلمانان حقيقي رو به رو شدم، تمامي تصوراتم درمورد مسلمانان تغييركرد و پس از آن، با وجود واكنش نامطلوب اطرافيان، آهسته آهسته به سمت اسلام جذب شدم.
پيتر پليكان كه داراي مدرك دكتراي فلسفه است، در ادامه مي گويد: بعد ازسالها مطالعه، دريافتم كه دين اسلام كاملترين - وجامع ترين دين آسماني والهي است وپس ازحدود 13- 14 سال تحقيق، دين اسلام را براي خود انتخاب كردم.
اين تازه مسلمان 44 ساله كه چندي پيش براي اولين بار به زيارت حضرت رضا ( عليه السلام) مشرف شده بود، مي گويد: زيارت حضرت رضا(ع) برايم بسيارلذت بخش است و حضورامام دراين مكان را احساس مي كنم، لذا هميشه دلم مي خوا هد حرم مطهررا زيارت كنم.
موج پيامهاي الهي در زندگي ماشيني
يكي از علماي وهابي كه به مذهب شيعه گرويده است، مي گويد: موج تشيع در جهان فراگير شده است.
«عصام علي يحيي العماد» كه به زيارت حرم مطهر امام رضا(ع) آمده بود، در گفتگو با خبرنگار ما از خودش گفته بود كه امام جمعه وهابي بوده است.او مي افزايد: امروز وهابيون افراط گرا با شبهه سازي و شايعه پراكني عليه اسلام فعاليت مي كنند كه بايد با وحدت شيعيان و اهل تسنن آگاه، اين دسيسه ها را خنثي نمود.
نويسنده كتاب «گفتگوي بي ستيز» خاطرنشان مي كند: بر طبق آمار جهاني، جمعيت فراواني از وهابي ها در دنيا به مذهب شيعه روي آورده اند. اين آمار نشان دهنده تحول و موج جديدي از نگاه و پيام الهي و انساني مكتب شيعي درميان مردم جهان است.
وي انگيزه خود را از تغيير مذهب، «استدلالهاي محكم علمي و عرفاني مكتب شيعه در كتابهاي مختلف از جمله منابع اهل سنت» دانسته و با مقايسه مكتب شيعه و سني مي گويد: مذاهب ديگر نسبت به پيامبر خدا محبت دارند اما شيعه هم محبت و هم تبعيت دارد كه دوستي واقعي به اهل بيت و پيامبر خدا(ص) همين اطاعات امر است.
وي عنوان مي كند: امروز وهابيون افراط گرا با شبهه سازي و شايعه پراكني عليه اسلام فعاليت مي كنند كه بايد با وحدت شيعيان و اهل تسنن آگاه، اين دسيسه ها را خنثي نمود