يک فوق تخصص روانپزشک کودکان با اشاره به اينکه پسران بيشتر از دختران در معرض ابتلا به اوتيسم هستند، اذعان کرد: مراوده اجتماعي (دشواري در ايجاد روابط اجتماعي)، ارتباط اجتماعي (دشواري در ابجاد ارتباط لفظي و غير لفظي)، دشواري در يادگيري بازي و رفتار تکراري از عمده ترين خصوصيات کودک اوتيسمي است.
دکتر غزال زاهدي، با اشاره به اينکه کودکان مبتلا به اوتيسم از نظر بهره هوشي در گروه متوسط به پايين قرار مي گيرند، گفت: اوتيسم (درخود ماندگي) نوعي اختلال رشدي است كه با رفتارهاي ارتباطي-كلامي غيرطبيعي معمولا در ابتداي دوره کودکي تشخيص داده ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ادامه داد: اين کودکان در هنگام ناراحتي واکنش هيجاني و غيرعادي و با علائمي همچون جيغهاي فراوان، بيقراري، تحرک پذيري زياد، گريههاي غيرمعمول و در حواس پنجگانه ( بينايي، شنوايي، لامسه، بويايي و چشايي) واکنشها و حساسيتهاي شديد به محرکهاي عادي از خود نشان دهند.
دکتر غزالي با بيان اينکه علت دقيق اين بيماري هنوز ناشناخته است، اظهار كرد: مصرف بعضي از داروهاي خاص، انتقال بيماري مادر به جنين در زمان بارداري، حوادث پس از زايمان و تماس نوزاد با مواد مي تواند به عنوان ريسک فاکتور در بروز اين بيماري دخيل باشد.
اين فوق تخصص روانپزشک کودک با بيان اينکه درمان قطعي براي اين کودکان وجود ندارد، گفت: درمان اصلي اين کودکان، آموزش فرد به فرد توسط مربيان در زمينه رشد مهارتهاي ارتباطي، وضعيت تکلمي کودکان و آموزش مفاهيم پايه زندگي مانند سلام کردن و چگونه با محيط اجتماعي قرار گرفتن است که ممکن است ماه ها و يا سال ها نياز به آموزش داشته باشد.
دکتر غزالي خاطر نشان کرد: اين نوع کودکان مي توانند به مدارس عادي راه پيدا کنند اما همواره به مربيان خود احتياج دارند.