بازدید اعضای کانون فارغ التحصیلان از دستاوردهای پژوهشگاه رویان
آنا: اعضای کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی ضمن بازدید از پژوهشگاه رویان با عملکرد این پژوهشکده از ابتدا تاکنون و شیوه های لقاح مصنوعی آشنا شدند.
در این بازدید فرانک توکلی فر کارشناس ارشد زیست شناسی تکوینی پژوهشکده درباره شبه سازی اظهار داشت: هدف این کار درمان بیماری های صعب العلاج است که اساس کار آن کلونینگ انتقال هسته سلول ( بنیادی) به تخمک بدون هسته است و روند انتقال هسته شامل خروج هسته از تخمک و جایگزین کردن آن توسط سلول دهنده است.
توکلی فر فعالیتهای درمانی این مرکز را شامل راه اندازی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری،مرکز تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی جن مرکز سلول درمانی رویان و مرکز رشد زیست فناوری جهاد دانشگاهی عنوان کرد.
وی با نشان دادن مراحل تولید گوسفند شبیه سازی شده(رویانا) ادامه داد: این گوسفند اولین گوسفند شبیه سازی شده در خاورمیانه و رویانی اولین گوسفند حاصل از لقاح خارج آزمایشگاهی بود.
وی با بیان اینکه این پژوهشگاه از سال 69 کار خود را آغاز کرد، گفت: در انجماد بافت تخمدان هدف قدرت باروری در زنان مبتلا به سرطان از طریق انجامد و پیوند بافت تخمدان است که در این بیماران به علت حساس بودن گنادها قدرت باروری از بین می رود. لذا ضرورت دارد پیش از شروع روند درمان تمهیداتی اندیشیده شود.
توکلی فر افزود:ویتیلیگو(پیسی) یک بیماری پوستی است که در آن لکه های سفید رنگی به علت از دست رفتن سلول های رنگدانه ساز پوست به وجود می آیند که خوشبختانه ما قادر به درمان این بیماری هستیم.
وی با بیان اینکه این بیماری به شیوه سرپایی قابل درمان است، خاطرنشان کرد: پیوند داخلی اپیدرمی سلول های ملانوسیت اتولوگ روش ساده،ایمن و کارآمدی در درمان این بیماری است.
وی گفت: تولید سلولهای بنیادی پرتوان القایی با هدف ژن درمانی،توسعه داروسازی، ناهنجاری شناسی جنین ها و مطالعه عملکرد ژنها انجام می شود که در این فرایند سلولهای پوست موش و انسان با کمک انتقال ژنهای مورد نظر باز برنامه ریزی شده به سلولهای بنیادی پرتوان القایی که شبیه سلولهای بنیادی جنینی هستند تبدیل می شوند.
کارشناس ارشد زیست شناسی تکوینی پژوهشکده با نشان دادن تصاویری شیوه تولد بزغاله تراریخته حاوی ژن TPA تصریح کرد: تولید این یپروتئن در درمان بیماری سکته قلبی موثر است و به حذف سریع لخته های خون کمک می کند.
وی درباره پیوند سلولهای بنیادی به کبد گفت: در این مطالعه از سلولهای بنیادی جمار مبهت درمان 10 بتلا به سیروز استفاده شده تا ضمن بررسی میزان بهبودی،سالم بودن روش تاییج اید شود. نتایج اولیه نشان می دهد که استفاده از این سلولها بدون عارضه بوده و میتواند منجر به بهبود شاخصای کبدی شود. در حال حاضر از این روش می توان برای طولانی کردن زمان انتظار برای پیوند کبد استفاده کرد.
وی ادامه داد: در شیوه پیوند سلولهای بنیادی به قلب به درمان ضا یعات قلبی ناشی از سکته قلبی کمک می کد که در این مطالعه تعداد 27 بیمار در دو گروه سلول درمانی و کنترل مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی نتایج بعد از 4 سال سلامت این بیماران را بدون هیچ عارضه ای نشان داد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مطالعه در 3 فاز با تعداد 100 بیمار در حال انجام است که تاکنون 60 بیمار در این مطالعه وارد و تحت درمان قرار گرفته اند.
توکلی فر با بیان اینکه در بهره گیری از سلولهای بنیادی پیوند کلیه نیز بهبود یافته است، گفت: این فناوری بر روی 5 بیمار گیرنده کلیه مورد استفاده قرار گرفته است که در این مطالعه بیماران ضمن عمل پیوند کلیه، سلولهای بنیادی مشتق از مغز استخوان خود را دریافت کرده اند.
نتایج نشان می دهد اکه استفاده از این روش بدون عارضه است و نیز موجب کاهش مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی می شود.
وی درباره مقالات این پژوهشکده اظهار داشت:از ابتدای سال 82 تا 88 ، 367 مقاله فارسی و 544 مقاله انگلیسی چاپ شده است و از ابتدای سال 1375 تا کنون نیز 240 پایان نامه در پژوهشگاه رویان اجرا شده است.
وی درباره استخدام در پژوهشگاه رویان به دانشجویان اظهار داشت: 3 شیوه برای این کار وجود دارد یا باید پایان نامه مشترک داشته باشند یا دانشجوی کارشناسی ارشد در این مرکز باشند و یا اینکه در کارگاههای آموزشی شرکت کنند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که دانشجویان این رشته باعث افتخار کشورشان شوند./110/356
09:36:05 1390/03/03