تهران - پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتي اميرکبير براي بهبود کيفيت ترميم زخم هاي پوستي از تلفيق ليزر و نانو پوسته هاي طلا در مقياس آزمايشگاهي استفاده کردند .
|
|
|
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پروفسور" محمد عترتي خسروشاهي" استاد این دانشگاه، کاربرد ليزر و نانوپوسته هاي طلا را موجب بهبود کيفيت ترميم زخم پوست دانست و گفت: اين روش برتري هاي ديگري از جمله سرعت عمل بيشتر، عدم خونريزي، کاهش آسيب مکانيکي و حساسيت به جسم خارجي و افزايش استحکام کششي پوست در مقايسه با بخيه سنتي دارد.
وي افزود: با توجه به مشکلاتي که استفاده از ليزر از جمله در استحکام بخيه و عمق نفوذ داشت، در اين طرح از نانو پوسته هاي طلا براي بهبود کيفيت ماده جاذب ليزر با موفقيت استفاده شد.
خسروشاهي روش کار را پوشاندن ذرات سيليس با لايه طلا با قطر بين 80 تا 90 نانومتر ذکر کرد و گفت: در نمونه حيواني، با تاباندن ليزر از نوع ديود بر ماده حاوي نانوپوسته هاي طلا در محل بخيه، کشش پوستي نمونه به حدود 3000 گرم بر سانتي متر مربع رسيد که بسيار بالاتر از نتايج به دست آمده از ديگر روش ها است.
وي افزود: البته بايد تحقيقات بيشتري در زمينه اثر نوع پوست، عمق، زمان و حتي نوع نانوپوسته ها به عنوان متغيرهاي مناسب به عمل آيد تا بهترين شرايط تعيين شود.
اين پژوهش با همکاري "محمد صادق نوربخش "، در قالب رساله دکتري با عنوان "لحيم کاري پوست با ليزر ديود و نانوپوسته هاي طلا و ICG" و در آزمايشگاه ليزر و نانوبيوفتونيک دانشگاه صنعتي اميرکبير انجام شده است.