تجديد بيعت دانشجويان با امام راحل(ره) در مرقد مطهر
خواجهسروي مطرح كرد:
تجديد بيعت دانشجويان با امام راحل(ره) در مرقد مطهر
خبرگزاري فارس: معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم خاطرنشان كرد: دانشگاهيان تهران روز دوشنبه هفته آينده 9 خرداد با حضور در حرم مطهر امامخميني(ره) با آرمانهاي ايشان تجديد بيعت ميكنند و در ساعت 11 صبح همان روز در حسينيه جماران اجتماع ميكنند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، غلامرضا خواجهسروي معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در نشستي خبري كه صبح امروز دوشنبه در وزارت علوم برگزار شد، به تشريح برنامههاي دانشگاههاي كشور به مناسبت سالروز آزادسازي خرمشهر، ولادت و ارتحال امامخميني(ره) و برگزاري جشنواره نشريات دانشجويي پرداخت و گفت: براساس برنامههايي كه ستاد بزرگداشت ارتحال امامخميني(ره) اعلام كرده است، وزارت علوم اقداماتي را در دستور كار قرار داده است.
وي با بيان اينكه وزارت علوم يكي از اعضاي ستاد بزرگداشت امامخميني(ره) است، افزود: در دانشگاههاي دولتي تابعه وزارت علوم و ساير دانشگاهها از جمله دانشگاههاي وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد برنامههاي گراميداشت ارتحال امامخميني(ره) برگزار ميشود.
خواجهسروي خاطرنشان كرد: امامخميني(ره) معمار و مؤسس انقلاب اسلامي موجب شدند در داخل كشور تحول سياسي عظيمي صورت گيرد و انقلابي شبيه به معجزه در كشورمان ايجاد شد.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در ادامه تصريح كرد: انقلاب اسلامي به تعبير امام(ره) با دست الهي رقم خورد و تشكيل انقلاب اسلامي موجب شد تا نظام سياسي ايران تغيير كند و بنياد سلطنت و پادشاهي از هم فرو پاشيده و به جاي آن نظام جمهوري اسلامي بر مبناي خدامحوري شكل بگيرد.
وي با اشاره به اينكه با گذشت 32 از پيروزي انقلاب اسلامي هنوز سيماي امامخميني(ره) در جامعه مشاهده ميشود، اظهار داشت: ملت ايران، جهان اسلام و مستضعفان جهان از سال 68 تاكنون از حضور عيني امام(ره) محروم بودند اما روح امامخميني(ره) هنوز در تمامي كشور متجلي است.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با بيان اينكه از ويژگيهاي رهبري امام(ره) اين بود كه انقلاب اسلامي را در كوتاهترين زمان و كمترين هزينه به ثمر رساندند، گفت: اكنون بازتاب انديشههاي امامخميني(ره) را در كشورهاي منطقه شاهديم و كشورهاي مسلمان با الهام از انديشه و راه امام(ره) عليه حاكمان جور خود قيام كردهاند.
خواجه سروي با تأكيد بر اينكه موضوع فلسطين ملاك شناخت حق از باطل است، بيان داشت: در سالهاي نهضت امامخميني(ره) دانشگاهيان كشور يار و همراه ايشان بودند و به پيروزي انقلاب اسلامي كمك كردند و اكنون نيز پيرو صادق راه امام(ره)، مقام معظم رهبري و ولايتفقيه هستند.
وي افزود: علم و پژوهش در كشورمان رشد بسيار بالايي داشته و اكنون به الگوي علمي و فناوري در ملل مسلمان تبديل شده است و اين مهم جز پيروي از انديشههاي امامخميني(ره) محقق نشده است.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم تصريح كرد: مراسم گراميداشت ولادت امامخميني(ره) به صورت هماهنگ فردا سهشنبه 3 خرداد در تمامي دانشگاههاي كشور برگزار ميشود و دانشگاهيان كشور با حضور در اين مراسم با آرمانهاي امامخميني(ره) بيعت كرده و اعلام ميكنند كه همواره از مقام معظم رهبري و ولايتفقيه اطاعت كامل خواهند داشت.
خواجهسروي با تأكيد بر اينكه تمامي دانشگاهيان كشور آمادهاند تا منويات امامخميني(ره) و مقام معظم رهبري را محقق كنند، خاطرنشان كرد: دانشگاهيان كشور سعي دارند با رشد همهجانبه علمي و فناوري در كشور اين علم خدايي باشد و انحصاري در آن نباشد.
وي با بيان اينكه مخاطب انقلاب اسلامي جامعه و قوم خاصي نيست، بلكه كل بشريت مخاطب انقلاب اسلامي است، بيان داشت: بنابراين علومي كه در دانشگاههاي كشورمان توليد ميشوند نيز محصور به يك جامعه خاص نيستند بلكه مخاطب آن تمامي بشريت است.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با اشاره به اينكه دانشگاه بايد با پيروي از راه امام(ره) و مقام معظم رهبري، نظام سلطه را مورد خدشه قرار دهد، اظهار داشت: با نگاه فرهنگي در دانشگاهها ميتوانيم در خدمت انقلاب اسلامي باشيم.
خواجهسروي تصريح كرد: دانشگاهيان تهران روز دوشنبه هفته آينده 9 خرداد با حضور در حرم مطهر امامخميني(ره) با آرمانهاي معمار كبير انقلاب اسلامي تجديد بيعت ميكنند و در ساعت 11 صبح همان روز در حسينيه جماران اجتماع ميكنند.
وي در ادامه گفت: دانشگاههاي استانها وشهرستانها به صورت هماهنگ مراسم گراميداشت ارتحال امامخميني(ره) را برگزار ميكنند.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم اظهار داشت: به مناسبت سالگرد ارتحال امام(ره) تيمهاي ورزشي دانشجويي مسابقاتي را برگزار ميكنند و در حركتي نمادين، تيم دوچرخه سواري آذربايجان شرقي از اين استان ركاب زده و در روز 14 خرداد با حضور در حرم مطهر امام(ره) در مراسم ارتحال شركت ميكند.
خواجهسروي با اشاره به اينكه مراسم گراميداشت امام(ره) در تمامي مساجد و سالنهاي دانشگاههاي كشور برگزار ميشود، گفت: در اين خصوص كرسيهاي آزادانديشي با موضوع "امام(ره) و دانشگاه " در تمامي دانشگاههاي كشور برگزار ميشود.
وي با اشاره به اينكه برگزاري نمايشگاه اسناد، فيلم و عكس با موضوع "امام(ره) از تولد تا رحلت " نيز در تمامي دانشگاههاي كشور برگزار ميشود، اظهار داشت: شب شعري با موضوع "امام و انقلاب اسلامي " نيز در دانشگاههاي كشور برگزار ميشود و مراسم شبي با قرآن به ياد امام(ره) برگزار ميشود.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم افزود: معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، ويژهنامهاي با موضوع "جنگ نرم " در گراميداشت ارتحال امام(ره) چاپ و منتشر ميكند و نشريات دانشجويي كشور نيز در اين خصوص ويژهنامههايي منتشر ميكنند.
خواجهسروي در ادامه گفت: كاروانهاي دانشجويي و اعضاي هيأت علمي دانشگاههاي كشور براي حضور در مراسم ارتحال امام(ره) به تهران عزيمت ميكنند و در حوزه فعاليتهاي دانشجويي سمينارهاي "بيداري اسلامي " در دانشگاههاي كشور برگزار ميشود.
وي در خصوص برگزاري جشنواره نشريات دانشجويي گفت: جشنواره سراسري نشريات دانشجويي 7 سال متوقف شده بود اما اين جشنواره امسال از سوم تا پنجم خرداد در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار ميشود و برگزاري اين جشنواره پاسخي به مطالبات دانشجويان فعال در حوزه نشريات دانشجويي است.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم تصريح كرد: در اين جشنواره نزديك به 7 هزار نشريه دانشجويي شركت داشتند و تلاش شده است از اساتيد دانشگاهها و دانشجويان مشغول به تحصيل در مقاطع تحصيلي تكميلي به عنوان داورهاي اين جشنواره استفاده شود.
خواجهسروي اظهار داشت: از هفت هزار نشريه شركتكننده در اين جشنواره 200 نشريه دانشجويي برگزيده و معرفي ميشوند.
وي افزود: در حال حاضر 60 درصد نشريات دانشجويي به مباحث علمي و 40 درصد نشريات دانشجويي نيز به مباحث فرهنگي، اجتماعي و سياسي ميپردازند كه با همين تركيب اين نشريات در جشنواره شركت كردهاند.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با اشاره به اينكه در بخش ويژه اين جشنواره، نشرياتي با موضوع جنگ نرم و كرسيهاي آزادانديشي شركت كردهاند، گفت: مراسم گراميداشت آزادسازي خرمشهر فردا سهشنبه در تمامي دانشگاههاي كشور برگزار ميشود.
خواجهسروي در خصوص وضعيت نشريات سياسي دانشجويي تأكيد كرد: در ميزان فعاليت نشريات سياسي كه در دانشگاهها منتشر ميشوند، كاهش وجود نداشته و نشريات سياسي دانشجويي 23 درصد از كل نشريات دانشجويي را به خود اختصاص دادهاند.
وي با اشاره به اينكه اگر نشريات سياسي كشور بخواهند در دانشگاهها فعاليت كنند بايد از كميتههاي ناظر بر نشريات دانشجويي مجوز اخذ كنند، خاطرنشان كرد: پيش از اين برخي نشريات سياسي در دانشگاهها فعاليت داشتند، در حالي كه مجوزي از كميته ناظر بر نشريات دانشجويي دريافت نكرده بودند اما جزو آمار نشريات دانشجويي به حساب ميآمدند.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم اظهار داشت: برخي از اين نشريات سياسي سعي داشتند تا چهره دانشگاه را ملتهب نشان دهند كه كميتههاي ناظر در اين خصوص اشرافيت لازم را داشتهاند.
خواجهسروي با تأكيد بر اينكه وزارت علوم از نشريات سياسي دانشجويي حمايت ميكند و بايد اين نشريات در محيط دانشگاهها فعاليت داشته باشند، بيان داشت: تمامي نشريات دانشجويي بايد در چارچوب قانون عمل كنند اما بايد توجه داشت دانشگاه جاي فعاليتهاي حرفهاي سياسي نيست پس نشريات سياسي دانشجويي نبايد به صورت حرفهاي به مباحث سياسي بپردازند بلكه ميتوانند به صورت آماتور فعاليت كنند.
وي افزود: تاكنون هيچ شكايتي از نشريات دانشجويي به كميته ناظر بر اين نشريات نشده است.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با اشاره به وجود پنج هزار و 500 نشريه فعال ونيمهفعال در دانشگاههاي كشور اعم از دانشگاههاي وابسته به وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاههاي آزاد، پيامنور و جامع علمي كاربردي، گفت: رسالت نشريات دانشجويي فراتر از آن است كه براساس منافع، گروه و يا احزاب خاص فعاليت كنند بلكه بايد به دنبال انعكاس دغدغه دانشجويان و اطلاعات در مورد دانشگاهها باشند.
خواجهسروي بيان داشت: جشنواره نشريات دانشجويي امسال در سه بخش آثار، نشريات و بخش ويژه با موضوع كرسيهاي آزادانديشي و جنگ نرم برگزار ميشود و نشريات رشد 120 درصدي نسبت به دوره قبل داشتهاند.
وي با بيان اينكه تفاوت اين جشنواره با جشنوارههاي قبل در تخصصي شدن نشريات علمي است، گفت: هر كدام از نشريات در حوزههاي مختلف مانند نشريات فني مهندسي، علومانساني، تجربي و غيره جداگانه داوري ميشوند.
خواجه سروي با اشاره به ارسال 6800 اثر مشتمل بر 4500 مورد در بخش آثار، 1800 نشريه و 500 اثر در بخش ويژه بيان داشت: اين آثار در سه مرحله توسط دانشجويان دوره دكتري در رشته ارتباطات و 7 نفر از اساتيد دانشگاهها داوري ميشوند.
وي افزود: در اين جشنواره از 90 اثر با اهداي جوايزي تقدير و 100 اثر نيز به عنوان آثار شايسته تقدير معرفي خواهد شد.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با اشاره به دستورالعملهاي اجرايي و ضوابط مازاد بر فعاليت نشريات دانشجويي، خاطرنشان كرد: بر اساس اين دستورالعمل، مجموعه فعاليتهاي دانشگاهها در امور نشريات دانشجويي سازماندهي شده و نشريات ملزم به حركت در اين چارچوب هستند.
انتهاي پيام/ع
دوشنبه 2 خرداد 1390 9:38 PM
تشکرات از این پست