0

عمليات آزادسازي خرمشهر به دليل اعتماد نيروها به يكديگر به پيروزي رسيد

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

عمليات آزادسازي خرمشهر به دليل اعتماد نيروها به يكديگر به پيروزي رسيد

نسخه چاپي ارسال به دوستان
گزارش فارس از نخستين همايش دستاوردهاي مديريتي عمليات بيت‌المقدس؛
عمليات آزادسازي خرمشهر به دليل اعتماد نيروها به يكديگر به پيروزي رسيد

خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) گفت: جنگ يك مدل نظام‌مند مديريتي است كه بايد ساز و كارهاي آن را تعريف كرد تا بتواند بعدها تبديل به مدل شود و عمليات آزاد سازي خرمشهر به دليل اعتماد نيروها به يكديگر به پيروزي رسيد.

به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» نخستين همايش «دستاوردهاي مديريتي عمليات بيت‌المقدس» با حضور امير دريادار عباس محتاج دبيركل مركز تحقيقات نيروهاي مسلح، مجتبي اميري عضو هيئت علمي دانشگاه تهران، عليرضا نادري خورشيدي عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) در سالن الغدير دانشكده مديريت دانشگاه تهران برگزار شد.

*وحدت فرماندهي در ارتش و سپاه در همه سطوح احساس مي‌شد

دراين همايش امير دريادار عباس محتاج با تبريك سالروز آزادسازي خرمشهر به جمله‌اي از مقام معظم رهبري استناد كرد و اظهار داشت: به گفته مقام معظم رهبري دفاع مقدس ما يك گنج است و ما بايد تلاش كنيم اين گنج را استخراج كنيم.

وي با اشاره به اينكه دستاوردهاي 8 سال دفاع مقدس را مي‌توان در عرصه‌هاي آموزشي مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، حوزه‌هاي علميه و در عرصه‌هاي سياسي و اقتصادي به كار گرفت يادآور شد: درست نيست ما به داشتن معماري غني ايراني و اسلامي در كشورمان افتخار كنيم و اثري از آن را در زندگي و شهر خود نداشته باشيم و خدا نكند كه دفاع مقدس ما تبديل به موزه شود و فقط در ايام خاص و مناسبت‌ها از آن ياد كنيم.

دبيركل مركز تحقيقات نيروهاي مسلح با بيان خلاصه‌اي از اجراي عمليات بيت‌المقدس تصريح كرد: طراحي عمليات به صورت زنجيره‌اي بود و در قالب 3 عمليات به نام كربلاي يك ، 2 و 3 عمليات بيت‌المقدس اجرا شد؛ عمليات بيت المقدس بزرگترين و مهمترين آنها بود كه در وسعت 5 هزار و 400 كيلومتر مربع انجام شد كه 30 برابر وسعت عمليات ثامن الائمه (ع) و 10 برابر عمليات طريق‌القدس و 2 برابر وسعت عملياتي فتح‌المبين بود و اين امر نشان دهنده رشد و سرعت در سازماندهي و افزايش نيرو و استفاده بهينه از موقعيت‌ها بود.

دريادار محتاج با تأكيد بر اجراي اصل وحدت فرماندهي در جنگ تحميلي خاطر نشان كرد: وحدت فرماندهي در ارتش و سپاه و در همه سطوح احساس مي‌شد و در قرارگاه‌هاي قدس به فرماندهي سردار احمد غلامپور از سپاه و امير منفرد از ارتش و قرارگاه فتح به فرماندهي شهيد منفرد نياكي از ارتش و سردار رشيد از سپاه و قرارگاه نصر به فرماندهي حسن باقري از سپاه و حسن اميري سعدي از ارتش كاملا مشهود بود.

*اصل غافلگيري و حفاظت در جنگ باعث پيروزي مي‌شد

دبيركل مركز تحقيقات نيروهاي مسلح اصل تمركز قوا و بسيج همه نيروها و امكانات در جبهه‌هاي جنگ، اصل غافلگيري و حفاظت و اصل خلاقيت و ابتكار از موارد مهم مديريتي در جنگ تحميلي دانست و اظهار داشت: اين عوامل در كنار ايمان و شجاعت نيروهاي مردمي باعث شد هزار و 200 متر پل در يك شب براي تردد نيروها و نفربرها و تجهيزات نظامي احداث شود.

وي به زمان عمليات بيت‌المقدس نيز اشاره كرد و گفت: عمليات از 10 ارديبهشت ماه سال 61 آغاز و در سوم خرداد به پيروزي و آزادسازي خرمشهر منجر شد و در اين 25 روز 6 هزار نفر شهيد و بيش از 15 هزار نفر مجروح شدند و حدود 14 هزار نفر از نيروهاي عراقي به اسارت گرفته شدند.

*آزادسازي خرمشهر به دليل اعتماد نيروها به يكديگر به پيروزي رسيد

عليرضا نادري خورشيدي، از ديگر سخنرانان اين نشست اظهار داشت: جنگ يك مدل نظام‌مند مديريتي است كه بايد ساز و كارهاي آن را تعريف كرد تا بتواند بعدها تبديل به مدل شود و عمليات آزادسازي خرمشهر به دليل اعتماد نيروها به يكديگر به پيروزي رسيد.

وي نخسيتن مؤلفه در نظام مديريتي را ايجاد عزم و ارداه ملي عنوان كرد و ادامه داد: ما در شروع جنگ امكانات لازم براي اعزام نيروها نداشتيم كه با مشاركت مردم و كمك و همدلي آنها نيروها و تجهيزات به جبهه ها اعزام شدند.

نادري دومين مؤلفه مديريتي را نظم نظري دانست و گفت: ايجاد ادبيات مشترك، ايجاد چشم‌انداز مشترك بين نيروها و داشتن اهداف مشترك از مهمترين مؤلفه‌ها در پيروزي بود كه به عنوان ارزش‌هاي همسوساز مطرح شد و در كنار مؤلفه توانمندسازي به موفقيت در آزادسازي خرمشهر منجر شد.

*مردم نسبت به منافع ملي و پاسداشت انقلاب با يكديگر اتفاق نظر داشتند

مجتبي اميري ديگر كارشناس نشست تخصصي درباره ارزش خود را نديدن و خدا را ديدن در جبهه‌ها گفت: اين ارزش در كنار كرامت نفس ايراني مسلمان معنا پيدا كرد و دنيا در نظر رزمندگان كوچك شد.

وي تأكيد كرد: داشتن انگيزه الهي و تكيه بر خدا و انتشار وحدت كلمه از ديگر مؤلفه‌هاي فرهنگ و بسترساز بود كه در جبهه‌ها حاكم بود و همه مردم نسبت به منافع ملي و پاسداشت انقلاب با يكديگر اتفاق نظر داشتند.
انتهاي پيام/و

 
 
دوشنبه 2 خرداد 1390  9:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها