آنا _ همايش ملي ادبيات تطبيقي باحضور مسئولين محلي و دانشگاهیان و پژوهشگران در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامي واحد بناب برگزار شد .
به گزارش خبرنگار آنا ، نماينده مردم بناب در مجلس شوراي اسلامي طي سخناني در اين همايش گفت: ما امروز بيشتر از هر زماني محتاج رشته ادبيات هستيم چون ادبيات رشته اي فرامليتي است كه مي خواهد فرهنگها را بشناساند و تعمل فرهنگي بين جامعه بشري ايجاد كند و تبعيض را از بين ببرد.
ضياءاله اعزازي افزود :اگر ما بتوانيم فرهنگ ملتها را بشناسيم و به همديگر بشناسانيم و واقعيتهايي كه در اين فرهنگ ها نهفته است بررسي كنيم و بشكافيم تبعيض و اختلافات جرياني از بين مي رود و دست ملتها را به همديگر مي دهد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات در مجلس گفت:ادبيات فارسي ما غني است ولي متاسفانه نه به دنيا بلكه به جامعه خودمان نيز نتوانسته ايم تا آن حدي كه از اين ادبيات بايد بهره مند شد ارائه دهيم و حال بايد بشكافيم كه اي فرهنگ سازي در جامعه بر عهده چه كسي است و ما بايد بدانيم كه اين فرهنگ و ادب را از قبل داشته ايم و از غرب ياد نگرفته ايم و تمامي مسائل ريشه ديني دارد و كشور ما يك كشور باتمدن و با فرهنگ است كه تاريخ نيز آن را ثابت كرده است و امروزه وظيفه ماست كه اين فرهنگ و تمدن را به نسل جوان انتقال دهيم و آنها را آگاه سازيم كه رسانه هاي غرب فرهنگ ابتذال را ترويج مي دهند و آنها مي خواهند ما به آن چيزي كه مي خواهيم نرسيم.
وي با بيان اين مطلب كه بعد از انقلاب در برنامه هاي پنج ساله اول تا پنچم و در چشم انداز بيست ساله همه اهداف در راستاي پيشرفت و رشد كشور بوده است گفت: متاسفانه امروزه مي بينيم كه دشمن از اختلافات قومي در كشور چقدر سوء استفاده كرده است كه حداقل در استان 2 يا 3 مورد را شاهد هستيم و اين خلائي كه در جامعه احساس مي كنيم با برگزار كردن همايشهايي مانند ادبيات تطبيقي آنها را پر خواهد كرد.
اعزازي از اساتيد و مجريان چنين همايشهايي خواست مردم نيز از اطلاعات و ثمره اين همايشها بهره مند شوند و تنها در كتابخانه ها و دانشگاهها و گروههاي درسي محدود نشود چون ادبيات تطبيقي پاسخگوي همه سوالات در جامعه است و همه افكار ها بايد حضور داشته باشند.
وي از مسئولين دولت و مجلس خواست توجه ويژه ای به رشته ادبيات داشته باشند.
دكتر آرش مشفقي معاون پژوهشی واحد بناب و دبير علمي این همايش نیز ضمن ارائه گزارشی گفت: در اين همايش از 258 مقاله رسیده به دبیرخانه همایش از سراسر کشور ، 60 مقاله بصورت كامل در قالب کتابی چاپ و از ميان آنها 20 مقاله بصورت سخنراني ارائه شد.
اين همايش با همكاري مراكز علمي و فرهنگي شهرستان بناب و منطقه آذربايجان با هدف معرفي قابليتهاي بومي ،ملي، اسلامي و ايجاد گفتمان علمي و فرهنگي متقابل در عرصه مطالعات بومي و جهاني برگزار شد./110
08:58:40 1390/03/02