روايت سعيد راد از همرزم شهيدش كه زندگي در آتش را به آسايش ترجيح داد
روايت سعيد راد از همرزم شهيدش كه زندگي در آتش را به آسايش ترجيح داد
در «دوئل» معجزات زيادي ديدم/ جنگ را از نزديك لمس كردهام
به نقل از سينماي ما- سميه دهقانزاده: سعيد راد در آستانه فتح خرمشهر گفت: در دوران دفاع مقدس يك جوان خوشروي كاشاني همراهم بود كه در عملياتي شهيد شد. بعدها متوجه شدم كه او از خانواده متمولي بوده كه بدون هيچ چشمداشتي شهر آرامي چون كاشان را رها كرده به دل جنگ و آتش آمده است.
سعيد راد در خصوص خاطراتش از بازي در فيلم «دوئل» بيان داشت: در ايران با توجه به محدوديت فراهم آوردن امكانات خاص براي ساخت فيلمهاي جنگي، ميتوان بهجرأت گفت «دوئل» با شرايط بسيار سختي درباره حماسه فتح خرمشهر ساخته شد.
وي در ادامه افزود: البته لطف خدا، دغدغه شخص آقاي درويش و شناخت ايشان نسبت به جنس جنگ نيز در به سرانجام رسيدن فيلم بسيار مؤثر بود؛ چراكه اين فيلم مملو از صحنههاي اكشندار جنگي بود و زماني كه من فيلمنامه را خواندم از احمدرضا درويش پرسيدم: "آيا حقيقتاً شما ميخواهيد اين صحنهها رابگيريد؟ "
*در «دوئل» معجزات زيادي را ديدم
اين بازيگر سينما با تأكيد بر سخت بودن ماهيت چنين آثاري در سير توليد خاطرنشان كرد: در زمان فيلمبرداري، قرار بود تانكها تا خط مشخصي حركت و هنرورها در لابهلاي آنها حركت كنند، يكي از هنرورها براي يك لحظه اشتباه كرد و به تانك بيش از حد نزديك شد. من و آقاي درويش در آن صحنه حضور داشتيم و بنده تصور كردم تانك آن هنرور را زير گرفته اما با كمال تعجب ديدم كه تانك دقيقاً كنار پاي هنرور ايستاد كه احساس ميكنم اين واقعه يك معجزه بود؛ از اين دست اتفاقها بارها به گونههاي مختلف در سير توليد «دوئل» تكرار شد.
* فيلمهاي ساختهشده درباره خرمشهر كافي نيست
راد در ادامه گفت: همانطور كه انسان براي ادامه حيات به اكسيژن نياز دارد، روح آدمي نيز براي به آرامش رسيدن نيازمند غذاي مناسب است و اينكه تنها در سالروز آزادسازي خرمشهر از فيلمي چون «دوئل» ياد شود، كافي نيست.
* حضور در پشت جبهه و خاطرات روزهاي جنگ
سعيد راد درباره حضورش در جنگ اظهار داشت: بنده پس از آزادسازي خرمشهر در پشت جبهه خدمت ميكردم و لوازم ضروري را با خود به رزمندگان مستقر در اهواز و سوسنگرد ميرساندم و مجروحان را به بيمارستان ميبردم.
راد با بيان خاطرهاي از سالهاي حماسه اظهار داشت: در يكي از آن روزها، جواني كاشاني با من همراه بود كه به واسطه بازيام در فيلم «عقابها» مرا ميشناخت و بسيار ابراز علاقه ميكرد. يادم ميآيد كه هيچوقت لبخند از صورت اين جوان محو نميشد.
اين دوست كاشاني من در يكي از عملياتها شهيد شد. سالها بعد پدرش را ديدم و متوجه شدم از خانواده متمولي بوده كه بدون هيچ چشمداشتي شهر آرامي چون كاشان را رها كرده و به دل جنگ و آتش آمده بود.
* 4 سال پيش كه به خرمشهر دعوت شدم از خودم خجالت كشيدم
اين بازيگر در پايان تأكيد كرد: حدود 4 سال پيش كه به خرمشهر دعوت شدم از خودم خجالت كشيدم كه به سهم خود نتوانستم ذرهاي از عظمت اين فتح عظيم را انعكاس دهم.
*فيلمهاي دفاع مقدسي بايد در شأن مخاطبان باشد
اين بازيگر سينما افزود: من جنگ را از نزديك لمس كردهام و ميدانم نميتوان تمامي آنچه را در اين نبرد نابرابر اتفاق افتاد، در فيلمها تداعي كرد؛ اما حداقل بايد اهالي سينما در اين راستا سعي كنند و يادمان باشد ما با مخاطباني لايق سر و كار داريم و بايد آثاري در خور شأن آنها توليد كنيم.
|
دوشنبه 2 خرداد 1390 11:44 AM
تشکرات از این پست