متخصصان ميگويند زناني كه قبل و در طول دوره بارداري از آنتي اكسيدانها استفاده ميكنند احتمال بروز چاقي و ديابت در كودكان آنها پس از تولد و در سنين بالاتر كاهش پيدا ميكند.
براساس نتايج آزمايشاتي كه اخيرا روي حيوانات آزمايشگاهي صورت گرفته، مادران ميتوانند با مصرف مواد سرشار از آنتي اكسيدانها از بروز ديابت و چاقي در كودكان خود تا حد زيادي پيشگيري كنند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، متخصصان بيمارستان اطفال فيلادلفيا در اين باره توضيح دادند كه مصرف زياد مواد غذايي چرب و حاوي كربوهيدارت موجب بروز فشار اكسيديته در دوران بارداري ميشود.
اين يافته مربوط به موشهاي آزمايشگاهي ماده ميشود اما متخصصان ميگويند در همين نتايج در نمونههاي انساني نيز مشاهده شود، اين مطالعه ميتواند كاربردهاي مفيدي براي كاهش نرخ چاقي در كودكان داشته باشد.
بنا براين گزارش، دكتر ربكا زيمونس، در اين بيمارستان تصريح كرد: ما هم اكنون ميدانيم كه دورههاي حياتي در طول مدت رشد انسان وجود دارند كه روي احتمال بروز چاقي در سالهاي آتي زندگي تاثير ميگذارند. اين بررسيها نشان ميدهد كه اگر ما بتوانيم از بروز التهاب و فشار اكسيديته در طول دوره بارداري جلوگيري كنيم خطر ابتلا به چاقي تا حد زيادي در كودك حتي در سنين بالاتر كاهش پيدا ميكند.
دكتر زيمونس درعين حال تاكيد كرد: با وجود اين نتايج بايد تذكر داد كه زنان چه باردار باشند و چه نباشند، قطعا نبايد در مصرف ويتامينهاي آنتي اكسيداني زيادهروي كنند چون ميتواند عوارض جانبي جدي براي آنها به دنبال داشته باشد.
اين مطالعه در مجله «ديابت» منتشر شده است.