برای مقابله با شکنندگی ناخن ها باید مرتبا آنها را کوتاه و از مصرف پاک کننده های ناخن نیز پرهیز کرد. همچنین مصرف بیوتین نیز دراین خصوص موثر است.
دکتر اکبر قندی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، با اشاره به اینکه ناخن باعث محافظت نوک انگشتان می شود؛ گفت: ناخن های دست روزانه ۵-۱ میلی متر و ماهانه ۳ میلی متر رشد می کنند.
وی در ادامه یادآور شد: عوامل محیطی، فیزیولو ژیکی و فاکتورهای پاتولوژیکی (بیماری زایی) در سرعت رشد ناخن ها موثر هستند.
دکتر قندی در خصوص عواملی که باعث رشد بیشتر ناخن ها می شوند، گفت: در هنگام بارداری، وجود آب و هوای گرم، مصرف کلسیم و بیوتین (از گروه ویتامین های گروه ب)، مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، وجود بیماری هیپرتیروئیدی و پسوریازیس، رشد ناخن ها بیشتر می شود.
وی در ادامه یادآور شد: در بیمارانی که مبتلا به تب هستند، بروز عفونت های حاد، بیماری های مزمن، هیپوتیروئیدی، پیری، کاهش گردش خون، مصرف سیگار، سوء تغذیه، مبتلایات به بیماری های قارچی ناخن و مصرف داروهای ضد سرطان رشد ناخن کم می شود.
این متخصص پوست با بیان اینکه در ناخن های شکننده سطح ناخن نازک می شود، گفت: این اختلال در ۲۰ درصد جمعیت و به میزان دو برابر در زنان دیده می شود که این مشکل در اثر تماس زیاد با آب، پاک کننده ها، حلال ها، نمک ها و ضربه ها، مواد اسیدی و قلیایی ایجاد می شود.
وی راهکار مقابله با این مشکل را استفاده از دستکش موقع کار کردن عنوان کرد و افزود: این بیماران باید ناخن ها را کوتاه کرده و از مصرف پاک کننده های ناخن اجتناب کنند، مصرف بیوتین نیز در جلوگیری از شکنندگی ناخن ها موثر است.