0

ترمیم آسیب نخاعی برای اولین بار

 
A09195384934
A09195384934
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 4056

ترمیم آسیب نخاعی برای اولین بار

دانشمندان با به عقب برگرداندن ساعت تحولی رشد سلول های عصبی مغزی- نخاعی، موفق شده اند سیستم بازداری بازسازی این سلول ها را متوقف کرده و مجددا آن ها را ترمیم کنند و توانایی حرکت را به فرد برگردانند

آسیب نخاعی، یکی از آسیب های نه چندان نادر سیستم عصبی مرکز است که اغلب به دلیل قطع ارتباط اعصاب حسی یا حرکتی که از درون ستون مهره ها می گذرند با مغز، باعث ایجاد ناتوانی حرکتی و معلولیت می شود. در واقع دراغلب موارد، آسیب نخاعی غیرقابل درمان خوانده می شود و وقتی به کسی می گویند آسیب نخاعی دیده، انگار تمام دریچه های امید را به روی او و خانواده اش می بندند.

اما به نظر می رسد که در آینده ای نزدیک می تواند این آسیب دیگر این طور وحشتناک و ناامیدکننده نباشد.

بر اساس گزارشی که گیزمگ منتشر کرده، گروهی از پزشکان و محققین دانشگاه های ایروین، سن دیگو و هاروارد مدعی شده اند که می توانند سلول های عصبی آسیب دیده نخاعی را ترمیم کنند.

آن ها می گویند که می توانند سلول های عصبی کنترل کننده ماهیچه های حرکات ارادی را از نو بازسازی کنند.

اگر این ادعا درست باشد، برای اولین بار در زمینه مطالعات پزشکی روشی ابداع شده که به واسطه آن دیگر آسیب نخاعی به معلولیت منتهی نخواهد شد.

این محققین در مطالعه خود ساعت تحولی مربوط به رشد دسته تارهای عصبی مغزی- نخاعی را به عقب برگرداندند.

دسته تارهای عصبی مغزی- نخاعی، مجموعه ای از آکسون ها (دنباله بلند سلول های عصبی که مسئول انتقال پیام های عصبی به سایر سلول های عصبی است) هستند که از قشر مغزی تا نخاع کشیده شده اند و مسئول انتقال پیام های حرکتی مغز به ماهیچه های ارادی بدن می باشند.

● اما آن ها چه طور توانستند ساعت رشدی این تارهای عصبی را به عقب برگردانند؟

این محققین آنزیمی به نام پی.تی.ای.ان را حذف کردند، آنزیمی که کنترل مسیر رشدی سلول ها را بر عهده دارد.

در اوائل تولد، آنزیم پی.تی.ای.ان در بدن ما خیلی کم است و بدین ترتیب به سلول ها امکان تکثیر و زیاد شدن می دهد. اما بعد، وقتی رشد ما کامل شد، مقدار این آنزیم در بدنمان بالا می رود و از طریق بازداری مسیر رشدی سلول ها، باعث می شود که رشد متوقف شود و سلول تازه دیگری ساخته نشود.

بدین ترتیب، حذف این آنزیم به معنای این است که دیگر مانعی درونی برای بازسازی سلول ها وجود ندارد، درست مثل اوائل تولد!

شنبه 31 اردیبهشت 1390  6:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها