سید مجید هراتی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه فارس «توانا» اظهار داشت: رعایت نکردن اصول حرکتی فشار مضاعف به مفاصل و تاندون ها و عادت های غلط نشستن در محیط کاری مشاغلی که وضعیت های تکراری بدنی دارند از جمله عوامل تشدید و تهدید کننده مشکلات مفاصل در کشور است.
وی به مشکلات شغلی از جمله مونتاژکارها و دندا نپزشکان که وضعیت های کاری تکراری دارند، اشاره کرد و گفت: وضعیت های تکراری در اکثر مشاغلی که موارد اصول حرکتی را رعایت نمی کنند باعث دردهای عضلانی بسیار شدید و آزار دهنده می شود.
هراتی با بیان اینکه شغل های صنعتی، کارگری و مشاغل کارمندی پشت میز به میزان زیادی دچار مشکلاتی از جمله دردهای عضلات مچ دست، دردهای عصبی، پشت و گردن می شوند، افزود: کار بیش از ۸ ساعت به صورت وضعیت های تکراری و ثابت مشکلات عضلانی را در بردارد.
وی اظهار داشت: بهترین پیشنهادهایی که برای افراد برای جلوگیری از مشکلات عضلانی می توان عنوان کرد ارتقاء آگاهی آحاد جامعه از دانش بهداشت عضلات و اسکلت بندی است تا در حین فعالیت های کاری افراد دقایقی از زمان خود را به نرمش و استراحت دادن به عضلات خود اختصاص دهند.
این فیزیوتراپیست به نصب پوسترهای نرمش های عضلانی در محل کار به عنوان ضرورت های فعالیت های شغلی که هم اکنون نیز در برخی از اماکن مرسوم شده است، اشاره کرد و گفت: کشش عضلات و مفاصل باید در هر ۱۵ دقیقه صورت پذیرد زیرا بافت عضلات در هر ۱۵دقیقه دچار خستگی می شوند.
هراتی با بیان اینکه ساعات کاری افراد باید در طول روز تقسیم بندی شود تا فرد هر یک تا ۲ ساعت نرمش های کوتاهی انجام دهد، افزود: معمولاً خانم ها بیشتر دچار عارضه های اسکلتی می شوند زیرا در منزل فعالیت هایی تکراری زیادی را انجام می دهند.
وی خاطرنشان کرد: شستن ظروف و تمیزکاری در منزل که بیشتر نیز توسط زنان خانه دار به صورت سرپا صورت می پذیرد آنان را بیشتر دچار مشکلات عضلانی کرده که در نهایت این عوامل باعث مراجعه گسترده این قشر به پزشکان ارتوپد و فیزیوتراپ ها می شود.