یک عضو هیات علمی بیمارستان قلب شهید رجایی گفت: در ۱۰ سال آینده بیشتر عمل ‘تعویض دریچه های قلب’ بدون انجام عمل جراحی و از طریق ‘آنژیوگرافی’ انجام می شود.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار علمی ایرنا، دکتر سعید حسینی در حاشیه هفدهمین کنگره قلب وعروق ایران اظهار داشت: یکی از دستاوردهای جدید علم پزشکی در حوزه قلب و عروق بازکردن دریچه قلب از طریق آنژیوگرافی است که این روش از یک ماه گذشته در دو مرکز پزشکی در ایران آغاز شد است.
وی افزود: مخترع این روش درمانی پروفسور کلیبی از کشور فرانسه است که یکی از مهمانان برجسته هفدهمین کنگره قلب و عروق ایران است.
حسینی خاطرنشان کرد: پروفسور کلیبی از ۲۰ سال گذشته در زمینه باز کردن دریچه قلب از طریق آنژیوگرافی فعالیت خود را آغاز کرده است و در پنج سال گذشته به نتیجه رسیده است. این روش درمانی از دو سال قبل به صورت مطالعه در چند کشور خاص آغاز و از سال گذشته مجوز انجام این نوع عمل به صورت عمومی صادر شده است.
وی گفت: در حال حاضر به دلیل این که نتایج این زمینه علمی به اندازه اعمال جراحی معمولی نتیجه بخش نبوده است، بازکردن دریچه قلب تنها در بیمارانی که غیرقابل عمل جراحی هستند مانند بیماران با سن بالا، بیماران دارای بیماری همراه، بیمارانی که قلب و آئورت آن ها دچار مشکل است، انجام می شود.
دبیراجرایی هفدمین کنگره قلب و عروق ایران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دستگاه های کمک قلبی به عنوان درمانی نوین و بسیار موثردر حوزه بیماری های قلبی محسوب می شوند که بیمه ها موظفند با پوشش مناسب از بیماران قلبی عروقی حمایت کنند.
وی افزود: وجود دستگاه های کمک قلبی در کنار جراحان قلب وعروق از جمله ضروریات این حوزه محسوب می شود که آن ها را قادر می کند در موارد حاد جان بیمار را نجات دهند.
حسینی خاطرنشان کرد: دستگاه های کمک قلبی روزبه روز به آمار پیوند نزدیک می شوند و متاسفانه بیمه های کشور هنوز پایین ترین قیمت این دستگاه ها را هم تحت پوشش قرار نداده اند.
هفدهمین کنگره قلب وعروق ایران از ۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت ماه در سالن همایش خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.