تهران - آلرژي به نور خورشيد از جمله بيماري هايي است که بسياري از افراد با قرار گرفتن در معرض شديد نور خورشيد به آن مبتلا مي شوند و در اين زمينه مي توان به بيماري هايي همچون " کهير آفتابي" و يا " لوسيت " اشاره کرد.
|
|
|
بيماري هاي ناشي از آلرژي خورشيدي در اثر مواجهه بيش از حد بدن انسان با آفتاب بروز مي کند و از آنجا که پوست نخستين عضو بدن است که در معرض آفتاب قرار مي گيرد بنابراين بيش از ديگر بخش ها آسيب مي بيند .
در اثر تابيدن آفتاب مستقيم بر پوست بدن علايم شايعي همچون بثور قرمز پوست همراه با تاولهاي کوچک و يا لکه هاي پوسته ريزي کننده در نواحي مواجهه يافته با آفتاب ايجاد مي شود .
اين در حالي است که در بسياري از افراد به ويژه زنان 20 تا 40 ساله در هنگام مواجهه با آفتاب شدید در عرض چند دقیقه ،جوش های کوچک قرمز رنگی روی پوست و يا دست نمایان می شود که مثل جای نیش حشرات است . در اين هنگام پوست دچار خارش مي شود و درصورتی که فرد وارد سایه شود این دانه ها در عرض يک تا دو ساعت ناپدید می شوند.
علاوه براين بيماري " لوسیت " تابستانی از جمله ناراحتی های شایعی است که آفتاب مسبب آن است و مانند بسیاری دیگر از بیماری های پوستی، زنان بیشتر به آن مبتلا می شوند.
جالب اینجاست که این بیماری در افرادی که در مواجهه طولانی مدت با نور خورشید نباشند نيز دیده شده است .
دکتر " حبيب انصارين " متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در مورد اين بيماري گفت : در اين بيماري دانه های قرمز همراه با خارش، روی دست ها و پاها و بخش هايي از بدن که در معرض آفتاب شديد بوده اند ، بروز مي کند.
وي افزود : دانه هاي قرمز رنگ پس مدتي ماندن زیر آفتاب بیرون مي زنند و ایجاد آنها تا چند ساعت و حتی تا چند روز پس از آن نیز ادامه دارد . تقریبا یک هفته برای محو شدن اين دانه از روي پوست زمان لازم است.
اين متخصص پوست و مو در مورد نحوه مراقبت از پوست خاطرنشان کرد : يکي از مهمترين اين مراقبت ها بايد نگه داري مناسب از پوست دست باشد زيرا بسياري از بيماران در مراجعه به مطب پزشک از خارش پوست دست و دانه هاي قرمز ظاهر شده بر روي آن شکايت دارند .
انصارين با تاکيد بر استفاده مناسب از لباسهاي محافظ و کرمهاي ضد آفتاب ادامه داد: چون اشعه مضر آفتاب از ابرها و در روزهاي ابري هم مي گذرد و به پوست افراد آسيب مي زند بنابراين براي محافظت پوست دست از اين صدمات، هميشه بايد از دستکش هاي نخي و ضخيم استفاده کنيم .
استاد دانشگاه علوم پزشکي دانشگاه تهران گفت : در صورتي که افراد به دلايلي نمي توانند از دستکش استفاده کنند، بايد از کرم هاي مناسب مرطوب کننده پوست به جاي دستکش استفاده شود و به طور مرتب دست ها و پوست بدن را مرطوب نگه داشت .
وي خاطرنشان کرد : در صورتي که افراد مجبور هستند براي ساعت هاي متمادي زير نور خورشيد قرار گيرد از اين رو استعمال کرم هاي ضد آفتاب ضروري است ولي نبايد فراموش کرد که همه افراد در هر سني بايد از يک کرم ضد آفتاب مناسب با پوست خود استفاده کنند و لايه اي از آن را روي بيني، دهان و ساير قسمت هايي که در معرض آفتاب است ، بمالند.
اين متخصص پوست و مو همچنين استفاده از سايه بان و زدن عينک آفتابي را از روش هاي موثر در کاهش عوارض پوستي دانست و گفت : استعمال کرم هاي ضد آفتاب با SPF ( فاکتور حفاظتي در برابر نور آفتاب ) بالاي 30 درجه مورد تاييد است و استفاده مجدد هر 2 ساعت از کرم هاي ضد آفتاب مي توانددر مقابل پرتو هاي UV از پوست محافظت کند.
وي خاطرنشان کرد : حساسيت آفتابي بيشتر در فصول گرم که اشعه ماوراي بنفش قويتر است ، بروز مي کند و بيماراني که سابقه آفتابزدگي و يا حساسيت به آفتاب دارند ، در صورت امکان بايد در اين فصول دور از آفتاب بمانند و در ساعات بين 10 صبح تا 4 بعدازظهر در برابر اشعه آفتاب قرار نگيرند .
اين متخصص پوست و مو اظهار داشت : اغلب بيماري هاي ناشي از آلرژي خورشيدي تقريبا يک هفته طول مي کشد و با استفاده موقت از پماد بتامتازون مي توان به رفع قرمزي پوست و بثورات جلدي اقدام کرد .
وي به خانواده ها توصيه کرد که از بيرون آوردن کودکان و خردسالان در روزهاي گرم تابستان و در ساعات بين 10 صبح تا 4 بعداظهر خودداري کنند و در صورت ضرورت از کرم هاي ضد آفتاب مخصوص کودکان و پوشش مناسب استفاده کنند