0

استرس مادران، فرزندان و نوه ها را در معرض خطر اعتیاد قرار می دهد

 
A09195384934
A09195384934
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 4056

استرس مادران، فرزندان و نوه ها را در معرض خطر اعتیاد قرار می دهد

سرپرست و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: جدیدترین مطالعات در زمینه اعتیاد نشان می دهد، نه تنها نسل اول (فرزند) بلکه نسل دوم یعنی نوه های مادرانی که در دوران بارداری تحت استرس هستند بیشتر در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر قرار دارند.

 

دکتر “هدایت صحرایی” عضو کمیته علمی چهارمین همایش بیولوژی اعتیاد در حاشیه برگزاری این همایش در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا افزود: مطالعات صورت گرفته در زمینه ارتباط بین اعتیاد و استرس نشان می دهد ، فرزندان و نوه های مادرانی که تحت استرس های مداوم قرار می گیرند، تمایل بیشتری به مورفین دارند.
وی گفت: مطالعات انجام شده تایید می کند که استرس همان مسیرهایی را در مغز فعال می کند که اعتیاد فعال می کند و افراد در معرض استرس های مداوم ، از نظر بیولوژیکی برای پذیرش داروهای اعتیاد آور آمادگی بیشتری دارند.
عضو کمیته علمی همایش بیولوژی اعتیاد گفت: فرزندان مادران تحت استرس بیشتر دچار مشکلات اجتماعی می شوند. سازش پذیری کمتری با جامعه دارند، بیشتر دچار حالت های پرخاشگری و شرایط ایجاد کننده استرس می شوند که همین عوامل وابستگی آنها را به مواد مخدر بیشتر می کند.
این محقق با تاکید بر بررسی و مطالعات علمی در زمینه های مختلف اعتیاد و علل گرایش به اعتیاد در جامعه گفت: متاسفانه در کشور همکاری بین بخش های مختلف و مراکز درمانی فعال در زمینه اعتیاد برای انجام اینگونه تحقیقات وجود ندارد؛ در صورتی که با همین تحقیقات می توان راهکارهای پیشگیرانه و کنترل اعتیاد ارایه داد.
عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله یادآور شد: در زمینه ارتباط بین استرس مادر و ابتلای فرزندان آنها به بیماری های مختلف نیز مطالعه ای در مرکز تحقیقات علوم اعصاب این دانشگاه صورت گرفت که به علت همکاری نکردن سایر مراکز در مقیاس کوچکی انجام شد.
وی گفت: نتایج همین تحقیق نشان می دهد، مادرانی که تحت استرس قرار دارند ، فرزندان آنها در مقایسه با مادرانی که تحت استرس نیستند بیشتر در معرض ابتلا به انواع مختلف بیماری ها قرار دارند و تعداد دفعات مراجعه آنها به مراکز درمانی و کلینیک ها و بیمارستان ها بیشتر است.
صحرایی با بیان اینکه مطالعات مختلف ارتباط اعتیاد با عوامل ژنتیکی و بیماری های روانی و عوامل محیطی به خصوص استرس را تایید می کند، گفت: همزمان با استرس، گرایش فرد به سمت مواد مخدر بیشتر می شود و تمایل به تحرک و فعالیت های بدنی کاهش می یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به اینکه تمام افراد به نوعی تحت استرس قرار دارند گفت: مهمترین نکته در این زمینه، نحوه برخورد و توانمندی آن فرد در کنترل استرس است.
وی افزود: ممکن است فردی که در معرض استرس قرار دارد برای رهایی از این حالت و تحریک بخش ایجاد کننده لذت در مغز به سمت مصرف مواد مخدر روی آورد؛ در صورتی که با ورزش و روش های ایجاد آرامش هم می توان به همان لذت مشابه دست یافت.
عضو کمیته علمی چهارمین همایش یک روزه اعتیاد ادامه داد: واکنش مثبت در مقابله با استرس و مهار آن، مصرف زعفران است که تحقیقات علمی انجام شده بر روی حیوان و انسان نشان داده است زعفران به نحو موثری در کاهش استرس و ایجاد آرامش و شادی در فرد تاثیر می گذارد.
صحرایی یادآور شد: همچنین نتایج تحقیق ارتباط استرس با اعتیاد بر روی صاحبان مشاغل آزاد که به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند (بدون اشاره به شرکت یا نام محل کار خود) نشان می دهد افرادی که بالاترین میزان استرس را دارند، وابستگی بیشتری به مورفین پیدا می کنند.
چهارمین همایش بیولوژی اعتیاد به مناسب روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با همت مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و همکاری مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز یکشنبه در سالن همایش های رازی برگزار شد.

شنبه 31 اردیبهشت 1390  5:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها