عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت :نقص سیستم ایمنی در زنان ، یکی از مؤثرترین عوامل سقط مکرر جنین در اواخر سه ماهه دوم بارداری محسوب می شود.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران دکتر “انوشه حقیقی”، افزود: با تضعیف سیستم خود ایمنی در حین بارداری وتولید مقادیر زیادی از آنتی بادی در خون ، این گروه از زنان دچار عارضه ای بنام سندرم فسفو لیپید خواهند شد.
وی بابیان اینکه گرگرفتگی ، پلاکت پایین خون ، کم خونی همولیتیک که به شکسته شدن گلبولهای قرمز می انجامد ، زخم در پا ، مشکلات پوستی و ناهنجاری های در یچه ای قلب را از دیگر عوارض این سندرم که به سقط مکرر نیز منجر می شود برشمرد.
این فوق تخصص روماتولوژی اظهار داشت : التهاب عروق خونی وگرفتگی عروق جفت که با انفار کتوس جنین و منجر به خونر سانی ناکافی به جفت می شود ، عامل اصلی مرگ جنین است.
وی ادامه داد: زنان باردار که با سقط مکرر جنین در سه ماهه دوم بارداری و نیز زنانی که با بیماری های روماتیسمی مواجه اند، باید با مشاوره پزشک زنان وزایمان وبررسی آزمایش های خون شناسی اقدام به بارداری کنند.
وی گفت: این گروه از زنان نه تنها در حین بارداری بلکه قبل از زایمان بیشتر به مراقبت های ویژه نیاز دارند.
حقیقی در خصوص درمان این گروه از بیماران گفت : در حال حاضر مقادیر کم آسپیرین و برخی داروهای ضد انعقاد به منظور جلوگیری از ایجاد لخته در رگ های خونی در کنار رژیم غذایی مناسب با تأیید پزشک معالج را موثرترین راه در درمان این بیماری دانست
وی پایان کاهش مرگ ومیر نوزادان را یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع بیان داشت وتاکید کرد : با حفظ سلامت مادر و نوزادان می توان شاهد ارتقای نظام سلامت کشور بود.