0

شهيد علي هاشمي همچنان گمنام است

 
amuzesh2005
amuzesh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1387 
تعداد پست ها : 6524
محل سکونت : آذربایجانشرقی

شهيد علي هاشمي همچنان گمنام است

'مرضيه نظرلو' در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار فرهنگي ايرنا، ضمن بيان اين مطلب گفت: در سال 87 كار تحقيق درباره شهيد هاشمي را با گروهي از دوستان آغاز كرديم و در حدود 45 ساعت مصاحبه ميداني با 50 تن از همرزمان، دوستان و خانواده شهيد انجام شد.
وي افزود: در ابتدا كه خواستم درباره اين شهيد مطالعه كنم تصور مي كردم اين شهيد نيز همچون ساير شهداست ولي وقتي سراغ مزار او را گرفتم متوجه شدم كه مفقود الاثر است و بعد از مدتي مطالعه و تحقيق به اين نتيجه رسيدم كه اين شهيد از ويژگي هاي برجسته اي برخوردار است كه تاكنون درباره آن صحبتي نشده است.
نظرلو اضافه كرد: شهيد هاشمي فردي بزرگوار، داراي شخصيت روحي و معنوي بزرگ و از مسوولين رده بالاي دوره دفاع مقدس بود، به گونه اي كه مي توان گفت از بسياري فرماندهان جنگ كه در آن زمان مطرح بودند، برتر بود.
نويسنده راز گمشده مجنون در ادامه به خبرنگار ايرنا گفت: از دلايلي كه تاكنون درباره اين شخصيت بزرگ دوران دفاع مقدس سخني گفته نمي شد، يكي ضرورت جلوگيري از اختلافات طايفه اي و قومي در خوزستان بود و ديگر اين كه شهيد هاشمي فرمانده يك قرارگاه اطلاعاتي و سري به نام 'نصرت' بود.
وي همچنين گفت: شهيد هاشمي در سال 67 كه مجموع جزاير مجنون بعد از حمله عراق به تصرف دشمن بعثي درآمد، پيكر اين شهيد مفقود شد و خانواده وي همچنان چشم انتظار كشف و شناسايي پيكر مطهرش بودند به گونه اي كه مادر شهيد هاشمي تا سال 82 با قطعيت مي گفت كه فرزندش بازخواهد گشت.
نظرلو درباره سوابق شهيد هاشمي گفت: وي متولد سال 1340 بوده و در سال 58 وارد كميته اهواز شد. هاشمي در سال 59 به عنوان فرمانده سپاه حميديه منصوب شد و با توجه به آشفتگي هاي ابتداي جنگ، اين فرمانده در حركتي سريع با ايجاد يك محور دفاعي در مقابل ارتش عراق باعث شد تا دشمن بعثي يك سد بر روي رود كرخه احداث كند و مشكلاتي را براي رزمندگان بوجود آورد ولي شهيد هاشمي با منفجر كردن اين سد باعث شد تا تمام تانك هاي عراقي زير آب رود.
اين نويسنده حوزه جنگ در ادامه گفت: هاشمي در سال 60 فرماندهي سپاه سوسنگرد را به عهده گرفت و يكي از اقدامات مهم اين شهيد در آن زمان اين بود كه ميان عرب ها و عجم هاي منطقه خوزستان، برادري و وحدت را بوجود آورد. چون تا آن زمان عشاير اعتقادي به همراهي انقلاب و مبارزه با دشمن را نداشتند ولي با ايجاد اين اتحاد نقشه دشمن نيز خنثي شد.
نظرلو اضافه كرد: وي فرماندهي قرارگاه اطلاعاتي نصرت را بدون هيچ پشتيباني و با به كارگيري نيروهاي بومي در منطقه و برخي نيروهاي گزينش شده، شكل داد كه اين مساله به پايه ريزي عمليات خيبر منجر شد و به عبارت ديگر بن بست جنگ در آن زمان با توانمندي هاشمي شكسته شد و مي توان از اين مساله به عنوان يك نقطه عطف در دوران دفاع مقدس ياد كرد.
وي همچنين به ايرنا گفت: هاشمي بعد از عمليات بدر مسووليت حفظ جزاير مجنون را به عهده گرفت و در سال 65 با حفظ سمت فرماندهي سپاه ششم امام جعفر صادق (ع) را قبول كرد كه به عبارت ديگر فرماندهي چند تيپ و لشكر و همچنين بسيج خوزستان را به عهده داشت.
اين نويسنده و محقق در ادامه گفت: در سال 67 يعني زماني كه صدام جزاير مجنون را تصرف كرد و فرماندهان جنگ دستور عقب نشيني دادند، شهيد هاشمي به دليل وجود دو گردان در جزيزه حاضر به عقب نشيني نشد. البته دشمن مي دانست كه به دنبال چه كسي است و براي اولين بار در دوران جنگ تحميلي، قرارگاه شهيد هاشمي 'هلي برد' شد. يعني شش بالگرد در قرارگاه فرود آمدند تا او را اسير كنند.
نظرلو با بيان اين كه دو هفته پس از چاپ كتابش، خبر كشف پيكر اين سردار دفاع مقدس منتشر شد، افزود:
اين كتاب در يك قالب مستند روايي است كه موضوع كتاب به صورت داستان بيان شده و خواننده با مطالعه 30 صفحه اول كتاب متوجه مي شود كه شهيد هاشمي راوي داستان است. چون در زمان تاليف كتاب، هنوز وضعيت شهيد مشخص نشده بود.
كتاب راز گمشده مجنون از سوي انتشارت سرير وابسته به بنياد حفظ آثار و ارزش هاي دفاع مقدس در 210 صفحه به چاپ رسيده است.
پيكر مطهر 'سردار هور' پس از 22 سال توسط كميته جستجوي مفقودين ستاد فرماندهي كل نيروهاي مسلح كشف و پس از تشييع مردم و فرماندهان دوران دفاع مقدس در شهر اهواز كه در بيست و هفتم ارديبهشت سال گذشته برگزار شد، در گلزار بهشت آباد اهواز به خاك سپرده شد.

شنبه 31 اردیبهشت 1390  3:03 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها