خبرگزاري دانشجويان ايران - بيرجند
سرويس: پژوهش - پايان نامه
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم از اختصاص 300 ميليارد تومان اعتبار پژوهشي به دانشگاههاي كشور خبر داد و تصريح كرد: صرف اين ميزان اعتبار در بخش پژوهشي ميتواند تحولي بزرگ در اين بخش ايجاد كند.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان جنوبي، دكتر محمد مهدينژاد نوري كه براي افتتاح پارك علم و فناوري خراسان جنوبي به اين استان سفر كرده در جمع خبرنگاران با اشاره به اولويتهاي پژوهشي در بخشهايي از انرژي، صنايع، آب و خاك، كشاورزي و دفاعي اظهار کرد: بخشي از اين برنامهها كه در راستاي نقشه جامع علمي است به دانشگاهها و مراكز پژوهشي ابلاغ شده و بخشي در شوراي عالي عتف در دست بررسي و تصويب است.
وي با بيان اينکه بخشي از برنامههاي وزارت علوم مربوط به احکامي است که در فصل دوم علم و فناوري برنامه پنجم آمده است، افزود: بر اساس اين احكام هم بايد دانشجويان مقاطع تحصيلات تکميلي افزايش يابند و هم بايد نسبت اعضاي هيات علمي به دانشجويان را افزايش داد.
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم با اشاره به اينکه بايد بيش از 50 درصد از پژوهشهاي دانشگاهي کاربردي شود، گفت: کمک به انجمنهاي علمي، کمک به نشريات علمي و گسترش آن و حمايت از شرکتهاي دانشبنيان براي تجاري سازي دستاورد علمي و فناوري کشور از برنامههاي مهم است.
مهدي نژاد نوري تصريح کرد: امسال ظرفيت دانشجويان کارشناسي ارشد از 40 هزار به بيش از 60 هزار نفر و ظرفيت دانشجويان دکتري به بيش از هفت هزار نفر افزايش پيدا کرده که بسيار مهم است.
وي با بيان اينکه افزايش همکاري بينالمللي را در دستور کار قرار دادهايم، افزود: بايد دستگاههاي اجرايي و شرکتهاي دولتي حداقل نيم درصد از اعتبارات خود را به پژوهش اختصاص دهند.
معاون پژوهشي وزير علوم با بيان اينکه بايد پژوهشهاي داخل دانشگاهها به صورت هدفمند پيش روند، تصريح کرد: اين طرح در قالب نقشه جامع علمي است که بايد به آن توجه زيادي شود.
مهدي نژاد نوري با بيان اينکه نخبه در کشور دو معني حقوقي و اصطلاحي دارد، گفت: در معني حقوقي بحث توسعه بنياد ملي نخبگان مطرح شده و مشخص کرده که به چه کساني نخبه و استعداد برتر ميگويند. معني اصطلاحي آن هم به دانشآموزان ممتاز و مخترع و صاحب امتياز ميگويند و براي هر دوي اين نقشها تعريفي به عنوان استعدادهاي درخشان در وزارت علوم شده و براي آنها تسهيلاتي در نظر گرفته شده که بايد بيشتر حمايت شوند.
وي ادامه داد: دفاتر استاني بنياد ملي نخبگان به عنوان يک مرجع براي مراجعه نخبگان و مخترعان بوده که بر اساس تاييد شرايط بتوانند اين افراد را به پارکهاي علم و فناوري و يا مراکز رشد معرفي کنند.
معاون پژوهشي وزير علوم تعداد پارکهاي علم و فناوري کشور را 22 پارک دانست و گفت: درخواست استانداري و همکاري لازم براي استانهايي که پارک علم و فناوري ندارند، بسيار ضروري است.
مهدي نژاد نوري ادامه داد: بودجه پاركهاي علم و فناوري از منابع استاني، بودجه دولتي و بودجه معاونت علمي و فناوري و درآمدهاي اختصاصي تامين مي شود و بايد هر يک از پارکهاي علم و فناوري فعاليت خود را بيشتر کند.
وي با اشاره به اينکه در بحث زيرساختي و مديريتي کمکهاي بسياري به پاركهاي علم و فناوري ميشود، گفت: 400 ميليون تومان از اعتبارات استاني و 300 ميليون تومان از معاونت علم و فناوري که از گذشته بوده به پاركهاي علم و فناوري اختصاص يافته و در بودجه امسال هم کمکهاي خوبي ميشود.
مهدي نژاد نوري تلاش دولت نهم و دهم براي تبديل علم به ثروت و جهتدهي دانشگاه به سوي پژوهشهاي هدفمند را حائز اهميت خواند و افزود: امروز توليدات علمي به سمت نيازهاي كشور سوق داده شده و رويكرد كلي فعاليت پژوهشي اين سمت و سو است.
انتهاي پيام