0

سمینار فناوری های پردازش هوشمند متون اسلامی در قم آغاز شد

 
ararar
ararar
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 1369
محل سکونت : آذربایجان غربی

سمینار فناوری های پردازش هوشمند متون اسلامی در قم آغاز شد

با حضور فرهیختگان حوزه و دانشگاه؛

سمینار فناوری های پردازش هوشمند متون اسلامی در قم آغاز شد

 

آنا: باهدف تبیین جایگاه جهانی پردازش هوشمند متون اسلامی، نخستین "سمینار ملی فناوری های پردازش هوشمند متون اسلامی" به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در قم آغاز شد.
دبیر اجرایی این سمینار علمی روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری این محفل علمی در گفت وگویی با آنا افزود: این سمینار در واقع نخستین گردهمایی ملی کاربردهای متن کاوی در علوم اسلامی و با هدف تبیین جایگاه جهانی پردازش هوشمند متون اسلامی برای اولین بار در ایران می باشد.

مجتبی جعفری هرندی ادامه داد: شناسایی فناوری های پایه در پردازش هوشمند متون، کاربردهای پردازش هوشمند متون، همچنین معرفی دستاوردهای پردازش هوشمند متون در علوم اسلامی و متن کاوی در زبان فارسی از جمله دیگر اهداف برپایی این سمینار ملی است.

وی گفت: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در دهه گذشته موفق شد با تبدیل منابع مکتوب علوم اسلامی به دادگان متن دیجیتالی، دسترسی پژوهشگران را به محتوای این متون به نحو شگرفی سریع تر و کارآمدتر سازد.

جعفری اظهار داشت: با بهره گیری از فناوری های نوین "داده کاوی" و ایجاد سامانه هوشمند "پردازش زبان طبیعی" ویژه زبان های عربی و فارسی، استخراج اطلاعات علوم اسلامی از دادگان متن دیجیتالی اسلامی کارآمدتر و تسریع شد.

وی بیان داشت: در همین راستا، مرکز نور برآن شد، با سخنرانی صاحب نظران رایانه ای این گروه پژوهشی و ارایه دست آوردهای منحصر به فرد آن، اولین سمینار پردازش هوشمند متون اسلامی را بعد از ماهها برنامه ریزی برگزار نماید.

جعفری با بیان اینکه این سمینار با مشارکت "پژوهشکده متن کاوی قرآن کریم" برگزار شده است، اظهار داشت: در این محفل علمی ده مقاله علمی در دو بخش عمومی و تخصصی مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: در بخش عمومی سمینار حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری(رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی) و آقایان سید مصطفی عاصی( عضو هیات علمی فرهنگستان زبان ایران و پژوهشگاه علوم انسانی)، بهروز مینایی(دبیرهیئت علمی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و رییس بنیاد بازیهای رایانه ای) به ایراد سخن خواهند پرداخت.

جعفری بیان داشت: در بخش عمومی سمینار دو مقاله با عنوان "نقشه راه پردازش زبان فارسی" و "کارکردهای متن کاوی در علوم اسلامی" به ترتیب توسط دکترعاصی و دکتر مینایی ارائه خواهد شد.

وی به بخش تخصصی سمینار اشاره کرد و گفت: در این بخش دو نشست همزمان و به زبان های فارسی و عربی به ریاست دکتر عاصی و دکتر مینایی برگزار می شود.

وی ادامه داد: مقالاتی از جمله "ویراستیار"، "گرامر وابستگی"، "برچسب گذاری و رده بندی موضوعی متون" و "مشابه یاب مقالات فارسی" در نشست تخصصی زبان فارسی ارائه و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

جعفری به عناوین مقالات مورد بررسی نشست تخصصی زبان عربی این سمینار اشاره کرد و اظهار داشت: "موتور برچسب گذاری صرفی زبان عربی"، "تشخیص ماشینی روایات مشابه"، "اعراب گذار ماشینی" و "سامانه مبین:پردازش دستوری واژگان زبان عربی" از جمله عناوین مقالات این نشست تخصصی به زبان عربی می باشند.

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در سال 1368 با هدف عرضه متون اسلامی به زبان روز دنیا و انتشار آن در فضای سایبر تاسیس گردید.

این مرکز علمی پژوهشی و تحقیقاتی با فعالیت های تخصصی خود در عرصه علوم اسلامی و انسانی توانسته پشتیبانی علمی مطلوبی برای قشر فرهیخته دانشگاهی و حوزوی گام های موثری بردارد.

این مرکز دارای چهار معاونت بین الملل، پژوهشی، فنی و بازرگانی فعالیت خود را به صورت داخلی و بین المللی انجام می دهد.

مرکز نور در حال حاضر دارای بیش از 400 نمایندگی و بانک خودگردان نرم افزارهای علوم اسلامی در داخل کشور و قریب به 350 بانک خودگردان و نمایندگی فعال در خارج از مرزهای کشور می باشد.

این مرکز علمی پژوهشی و تحقیقاتی که دفتر مرکزی آن در قم، بلوار جمهوری اسلامی می باشد، سالیانه پذیرای بیش از 10 هزار بازدید کننده داخلی و حدود دوهزار بازدید کننده خارجی می باشد.

علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات و رویدادهای جدید این مرکز به پایگاه اطلاع رسانی مرکز نور، نورسافت به نشانی www.noorsoft.org مراجعه کنند./110

15:47:01 1390/02/29

جمعه 30 اردیبهشت 1390  9:32 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها