سلامتنیوز: یک استاد دانشگاه گفت:«با وجود مضراتی که مصرف زیاد گوشت قرمز برای بدن دارد باید گفت که هیچ ترکیب گیاهی نمیتواند جایگزین کیفیت اسیدهای آمینه موجود در گوشت قرمز شود.»
دکتر حمیدرضا خدایی در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:«خوردن بیش از حد گوشت قرمز در سنین نوجوانی و بزرگسالی به دلیل اینکه در بدن مشتقاتی به نام پورین را تولید می کنند که این توانایی را دارند که در مفاصل رسوب کنند و نتیجه آن ابتلا به بیماری های مختلف از جمله نقرس است.افرادی که روزانه یک وعده گوشت قرمز مصرف میکنند بیشتر مستعد ابتلا به نقرس هستند.»
وی تاکید کرد:«درست است که نتیجه متابولیسم مصرف زیاد گوشت قرمز در بدن تولید ترکیبات پورین است اما مصرف کله پاچه می تواند معضل بیشتری برای افراد ایجاد کرده و ترکیبات بدتر از پورین را در بدن فرد بوجود بیاورند مثل افزایش کلسترول بخصوص کلسترول نوع بد در خون فرد است که با رسوب در عروق موجب افزایش تصلب شرایین می شود.بنابراین بروز کلسترول بالا و ترکیباتی مثل پورین در فرد از مضرات مصرف بالای گوشت قرمز است.»
این دکترای تخصصی علوم دامی خاطرنشان کرد:«با وجود مضراتی که مصرف زیاد گوشت قرمز برای بدن دارد باید گفت که هیچ ترکیب گیاهی نمی تواند جایگزین کیفیت اسیدهای آمینه موجود در گوشت قرمز شود به عنوان مثال سویا به عنوان جایگزین گوشت تبلیغ میشود اما نکته مهم این است که شاید از لحاظ کمیتی میزان پروتئین موجود در آن دو برابر پروتئین گوشت قرمز باشد اما از لحاظ کیفیتی میتوان گفت سویا نصف کیفیت گوشت قرمز را هم ندارد چرا که از لحاظ اسیدآمینه های ضروری موجود در گوشت قرمز مثل لایزین فقیر است.»
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گلپایگان گفت:«مصرف 3 تا 4 بار گوشت قرمز در هفته برای افراد در حال رشد لازم است اما افرادی که در مرحله میانسالی قرار دارند می توانند حدود 2 بار در هفته گوشت قرمز بدون چربی مصرف کنند.»
وی تاکید کرد:«افراد نباید مصرف گوشت قرمز را به طور کلی از برنامه غذایی خود حذف کنند حتی کسانی که بیمار هستند تا اسیدآمینه های ضروری بدنشان با مصرف گوشت قرمز تامین شود.نکته مهم این است که گوشت قرمز منبع مهم تامین آهن بدن فرد است و اکثر خانمها دچار کمبود آهن هستند و با مصرف متعادل گوشت قرمز میتوانند کمبود آهن بدن خود را جبران کنند.»
دکتر حمید رضا خدایی خاطر نشان کرد:«در کشورهای دیگر نوعی پرورش گوشت انجام می گیرد که تغذیه دام فقط با شیر است و گوشت سفیدی داشته که البته میزان آهن موجود در آن کمتر است اما طعم بسیار خوشمزه ای داشته و مصرف کنندگان آن دچار مشکلات ناشی از مصرف گوشت قرمز نمیشوند که متاسفانه این کار در کشور ما هنوز صورت نگرفته است تا مصرف کنندگان گوشت دچار بیماری های ناشی از مصرف گوشت قرمز نشوند.»