0

مستند سينمايي «سلميه» درباره شهداي بحرين ساخته مي‌شود

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مستند سينمايي «سلميه» درباره شهداي بحرين ساخته مي‌شود

نسخه چاپي ارسال به دوستان
عابدين مهدوي در گفت‌وگو با فارس خبر داد؛
مستند سينمايي «سلميه» درباره شهداي بحرين ساخته مي‌شود

خبرگزاري فارس: پس از سفر يك مستندساز ايراني به بحرين با «سفينه نجات» و ساخت مستندي تلويزيوني در همدردي با مردم بحرين، او يك مستند بلند سينمايي «سلميه» را نيز با نگاهي انساني درباره شهداي بحرين مي‌سازد.

عابدين مهدوي عكاس و مستندساز در گفت‎وگو با خبرنگار سينمايي فارس از ساخت جديدترين مستند گزارشي و مستند سينمايي از وقايع رخ داده در بحرين و مقاومت مردم خبرداد و گفت: پيش‌بيني مي‌كردم مردم ايران در حمايت از مردم مسلمان بحرين و بحراني كه در اين كشور رخ داده حركتي انجام دهند. همان‏طور كه ديديم اين حركت صورت گرفت و تعدادي از اقشار مردم در كشتي براي همدردي با مردم بحرين عازم آب‌هاي آزاد شدند و من هم همراه آن جمع بودم. دو كشتي با عنوان «سفينه نجات» جهت همياري مردم مسلمان بحرين كه متشكل از جوانان و دانشجويان بود، بدون هيچ حمايت نظامي يا امنيتي عازم شدند. ما حتي وارد آب‌‌هاي آزاد شديم و چند ساعتي در آنجا بوديم. من هم تصاويري از حضور مردم عادي و دانشجويان ضبط كردم كه با تصاويري كه از درگيري‌هاي بحرين از شروع بحران دارم تلفيق خواهم كرد و مستندي 20 تا 25 دقيقه‌اي براي پخش از يكي از شبكه‌هاي تلويزيوني آماده خواهم كرد.

* مستند سينمايي «سلميه» را با نگاهي انساني ساختم

وي به مستند بلند سينمايي خود نيز اشاره كرد و گفت: پسربچه‌اي در درگيرهاي بحرين جان خود را از دست داد در حال جمع‌آوري اطلاعات درباره اين كودك هستم به محض آماده شدن تصاوير مربوطه مستند بلندي با عنوان «سلميه» را براي سينما آماده خواهم كرد. در مستندهايي كه ساخته‌ام بيشتر نگاه انساني را در نظر گرفتم به دور از هرگونه نگاه سياسي آثارم را ساختم زيرا به عقيده من اگر مستندساز بخواهد حرف سياسي بزند از اصل قضيه كه حرف انساني است غافل خواهد ماند به همين دليل در تمام مستندهايي كه ساخته‌ام نگاه انساني موج مي‌زند.
وي در ادامه افزود: از كشتي ما هيچ حفاظتي نمي‌شد حتي از سوي نيروهاي دريايي كشور يا نيروهاي امنيتي، كاملاً آزادانه و بدون هيچ حفاظتي وارد آب‌هاي آزاد شديم و پس از چند ساعت هم دور زديم و به ايران بازگشتيم. بحرين كشوري كوچك است و زماني كه دولت آن احساس كرد مردم درمقابل سياست‌هاي آن قيام كردند از آل سعود كمك خواست و آنها هم تنها براي حفظ منافع سياسي و اقتصادي آمريكا در منطقه حاضر به همكاري با دولت بحرين شدند. در دنياي امروز ما با هجمه‌هاي تبليغاتي و رسانه‌اي و جنگ رسانه‌اي تمام‏عيار مواجه هستيم و بايد بتوانيم مردم را با نشان دادن حقايق و واقعيت‌ها روشن و آگاه كنيم و با اين تبليغات مقابله كنيم.

* شبكه مستند، شبكه راز بقا نيست

وي به پخش آثار مستند در تلويزيون اشاره كرد و گفت: متاسفانه مردم ما به‏خلاف كشورهاي ديگر دنيا عادت به ديدن مستند ندارند. اكثر آثار مستند زماني از رسانه ملي پخش مي‌شود كه زمان استراحت مخاطب است اين درحالي است كه بايد مستند زماني پخش شود كه مخاطب بتواند از آن نهايت استفاده را ببرد. وظيفه مستند نشان دادن حقايق و واقعيت‌هاي دنيا به مردم است كه متاسفانه به دليل دستكاري در حقايق مردم ما حقيقت‌زده شده‌اند. به تازگي گويا شبكه مستند راه‌اندازي شده است كه اميدوارم مديران رسانه ملي به گونه‌اي برنامه‌‌هاي آن را طراحي و برنامه‌ريزي كنند كه تمام مستندها اعم از روايي، داستاني، طبيعي را در برگيرد و اين شبكه تبديل به شبكه راز بقا نشود.
وي در ادامه افزود: من ميان مردم و با مردم زندگي مي‌كنم، رنج مي‏برم از اين‌كه برخي از آن‌ها بي‌تفاوت به حوادث منطقه هستند درحالي كه آمريكا براي حضور در منطقه و پيگيري اهداف و مقاصد خود حاضر است همه منطقه را دچار بحران كند. مردم بايد با ديدن آثار مستند به خصوص مستندهاي بحران به حقايق وقايع و اتفاقات منطقه و دنيا آشنا باشند تا بي‌تفاوت از كنار مسايلي به اين عمق و فاجعه‌هايي كه رخ مي‌دهد نگذرند. بارها از سوي بسياري از افراد از جمله مسئولان و يا هنرمندان شنيده‌ام چه نيازي به ساخت آثار مستند درباره عراق و افغانستان داريم اين درحالي است كه از شبكه‌هاي مختلف فرانسه حدود ده مستندساز به اين كشورها سفر كردند و با نگاه‌ها و ديدگاه‌هاي مختلف آثاري را آماده و در شبكه‌هاي مختلف جهاني پخش كردند. اروپايي‌ها چه نيازي به ديدن حقايق عراق و افغانستان دارند؟ آنها براي آگاهي دادن به مردم و ثبت حقايق در كشورهاي بحران‌زده حضور پيدا مي‌كنند. متاسفانه بسياري از مستندسازان ما تنها به رقم قراردادشان نگاه مي‌كنند و رسالت خود را از ياد برده‌اند.

* اختصاص سينما سپيده به مستندسازان كار باارزش معاونت سينمايي است
كارگردان «نسل درد» در ادامه افزود: ساخت مستند در بحران بسيار سخت و طاقت فرساست مستندسازان بحران به نوعي جان بركف هستند و براي ثبت حقايق در خطرناك‌ترين مكان‌ها حاضر مي‌شوند، هر فردي حاضر به همكاري با گروه مستندسازان بحران نيست و يا با قيمت‌هاي بالا حاضرند در كنار ما فعاليت كنند. من تنها به خاطر عقايد و افكار‌م و به خاطر آگاهي دادن به ملت‌ فعاليت مي‌كنم از سوي هيچ ارگان و نهادي هم حمايت نمي‌شوم .به تازگي و پس از گذشت سي‌ سال از انقلاب اسلامي حمايت‌هايي از مستندسازان صورت مي‌گيرد و دوستان سينما سپيده را براي نمايش آثار مستند در نظر گرفتند كه كار بسيار ارزنده و درخور توجهي است.
كارگردان «هائيتي» در ادامه گفت: در زماني كه من فعاليتم را آغاز كردم هيچ امكاني براي پخش آثارم نبود. گاهاً براي اعضاي خانواده يا در نمازخانه دانشگاه آثارم را نمايش مي‌دادم كه بعضاً هم از سوي دانشگاه مورد توبيخ قرار مي‌گرفتم كه چرا بدون هماهنگي لازم اثري را در نمازخانه پخش كرديد. اما الآن با حمايت معاونت سينمايي، مركز گسترش سينماي مستند و تجربي سالني را در سينما سيپيده به عنوان پاتوق هنرمندان راه اندازي كرده كه حداقل آثار مستند در اين سينما به نمايش گذاشته مي‌شود. وقتي امكان نمايش براي مستند پيش مي‌آيد و علاقمندان به آثار مستند و يا دانشجويان سينما مي‌توانند آثار را ببينند و به بحث و تبادل نظر بپردازند از اهميت خاصي برخوردار است و كم‌كم فرهنگ ديدن آثار مستند در جامعه ايجاد شده و مستند آرام آرام جاي خود را ميان اقشار مختلف مردم باز مي‌كند.
وي در ادامه افزود: مشكل سينماي مستند با تشكيل چهار انجمن و . . . حل نمي‌شود ما نياز به ايجاد فضايي براي نمايش آثارمان داريم كه خدا را شكر در سينما سپيده پس از سالها ايجاد شد اما اين كافي نيست در كشورهاي دنيا هفته سينماي مستند وجود دارد، كانال‌هاي مختلف مستند پخش مي‌كنند و مردم به ديدن آثار مستند عادت كردند. چرا نبايد آثار مستند در خانه‌ها توزيع شود. من بشخصه علاقه دارم آثارم را در پكيج‌هايي آماده و در شبكه خانگي توزيع كنم و از مخاطب بخواهم تا آثارم را كپي كنند و ببينند، تا ديدن مستند براي مردم جزو عادات روزمره شود.


* نامزدهاي پست معاونت سينمايي در جريان مخالف رئيس‌جمهور قرار دارند

مهدوي با اشاره به جريان انحرافي كه قصد تغيير در حوزه فرهنگ را دارد، افزود: اين روزها شنيده مي‌شود جرياني وابسته به دولت قصد تغيير مديران فرهنگي كشور را دارد و كانديداهايي براي تصاحب پست معاونت سينمايي مطرح هستند كه خود به شدت مخالف دولت آقاي احمدي‌نژاد هستند. متاسفانه از سال‌هاي گذشته سينما در دست مافياي برخي از تهيه‌كنندگان و كارگردانان قرار گرفت كه اجازه نمي‌دهند نيروهاي جوان و خلاق رشد كنند. حالا كه يك مسئول فرهنگي به دغدغه مستندسازان نزديك شده و امكاني را براي نمايش آثارشان در نظر گرفته است با او به مقابله مي‌پردازند.

* مافياي سينما در بسياري از موارد اجازه حركت را از مسئولان سينمايي كشور سلب مي‌كند

من بشخصه يكي از منتقدان عملكرد وزارت ارشاد و معاونت سينمايي در بيشتر حوزه‌ها هستم و حاضرم با آنها به مناظره بنشينم اما نبايد كارهاي درست و خلاقانه اين افراد را ناديده گرفت. نبايد با هجمه و انتقاد از زحمات آنها در حوزه‌هاي مختلف از جمله مستند چشم پوشيد.
وي در ادامه افزود: مافياي سينما در بسياري از موارد اجازه حركت را از مسئولان سينمايي كشور هم سلب مي‌كند. در اين مافيا پول جابه‏جا مي‌شود آقايان منافع خود را در خطر مي‌بينند و اجازه نمي‌دهند برخي از حركت‌هاي فرهنگي انجام شود. براي آن‌ها ناراحت كننده است كه معاونت سينمايي از چند مستندساز حمايت كند تا آثارشان را درست و بدون دغدغه بسازند. كاري كه ما در ديگر دوره‌ها شاهد آن نبوديم. آنها معتقدند بايد سينما تنها از تعدادي افراد خاص حمايت كند و آنها اجازه ساخت آثار داشته باشند. ماشاهد بوديم كه برخي از كارگردانان و تهيه‌كنندگان از چه امكاناتي برخوردار هستند در حالي كه يك مستندساز حتي امكان خريد نوار براي ضبط حقايق ندارد.
مهدوي در ادامه گفت: نبايد سياست را در حوزه فرهنگ دخالت داد نبايد تعدادي از نمايندگان از يك كارگردان حمايت كنند كه معاونت سينمايي نيز مجبور به حمايت از آن كارگردان باشد. متأسفانه جابه‏جايي پول و سرمايه در سينماي داستاني ما زياد است وقتي يك نفر پيدا مي‌شود كه مي‌خواهد در فرهنگ يك بالانس ايجاد كند و زمينه فعاليت را براي اكثر هنرمندان به درستي و متعادل فراهم كند مافيا برنمي‌تابد و دست به مخالفت مي‌زند و فضايي متشنج و غبارآلود ايجاد مي‌كند.
انتهاي پيام/ا*

 
 
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  2:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها