0

ادعای جدید دیپلماتها در وین علیه ایران

 
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

ادعای جدید دیپلماتها در وین علیه ایران

دیپلمات هایی که نخواستند نامشان فاش شود، در این باره اعلام کردند که آژانس بین المللی انرژی اتمی نگران است که مبادا ایرانی ها به تجهیزات ذخیره اطلاعات و تجهیزات شخصی بازرسان این نهاد دست یافته باشند.
دیپلمات ها در وین ادعای جدیدی را علیه ایران مطرح کرده و جمهوری اسلامی را متهم به سرقت اطلاعات کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، دیپلمات هایی که نخواستند نامشان فاش شود، در این باره اعلام کردند که آژانس بین المللی انرژی اتمی نگران است که مبادا ایرانی ها به تجهیزات ذخیره اطلاعات و تجهیزات شخصی بازرسان این نهاد دست یافته باشند.

آسوشیتدپرس به نقل از این دیپلمات ها که نامی از آنها برده نشده، مدعی شد که این دیپلماتها گفته اند که وین نگران آن است که ایران به لب تاپ ها و تلفن های همراه بازرسان دست یافته و اطلاعات داخل آنها را کسب کرده باشد.
 
این ادعای منابع ناشناس غربی در حالی اکنون منتشر می شود که اخیرا اتحادیه اروپا مدعی شد نامه ایران در پاسخ به نماینده 1+5 حاوی هیچ مطلب جدیدی برای از سرگیری مذاکرات با این گروه نیست.
 
سخنگوی "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا با بیان این مطلب ادعا کرد مطلبی که برگزاری نشست دیگری را با ایران توجیه کند، در نامه "سعید جلیلی"مشاهده نمی شود.
 
وی درعین حال اعلام کرد: این اتحادیه برای ایجاد زمینه ای جهت از سرگیری مذاکرات 1+5 آمادگی دارد. این درحالی است که اشتون در اظهارات خود از بازبودن درهای مذاکره با ایران خبر داده است.
 
همچنین در دورجدید فضا سازی خبری غرب علیه ایران یک رسانه غربی ازمخالفت روسیه با انتشارگزارش بی اساس شورای امنیت درباره آنچه ارسال سلاح به سوریه توسط ایران ادعا شده، خبر داد.

چندین دیپلمات شورای امنیت که خواستند نام آنها فاش نشود، اخیرا به رویترز گفته اند روسیه مخالفت خود را با انتشار گزارش شورای امنیت درباره آنچه ارسال سلاح به سوریه توسط ایران ادعا شده، اعلام کرده است.
Bookmark and Share
 
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:28 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

رضايي: ‌قانون جامع عدالت تدوين شود

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: از بعد قوانين و مقررات هم بايد قانون جامع عدالت نوشته شود كه البته اين مسئله هم بايد از بالا آغاز شود، يعني عدالت سياسي، اقتصادي، فرهنگي بايد در جامعه قانونمند شود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: از بعد قوانين و مقررات براي اجراي عدالت، بايد قانون جامع عدالت نوشته شود.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در حاشيه مراسم هم‌انديشي جهاد اقتصادي با حضور در جمع خبرنگاران به سخنان اخير رهبر انقلاب در مورد عدالت اشاره كرد و اظهار داشت: براي تحقق عدالت اقتصادي هم در بعد معرفت‌شناسي و نظريه‌پردازي و هم در بعد فرهنگ، قوانين و تربيت بايد مجموعه‌اي از اقدامات صورت بگيرد تا عدالت به معناي واقعي پياده شود.

وي با بيان اينكه در موضوع عدالت بايد ابتدا از رويكرد شروع كرد، افزود: در تفاسيري از عدالت كه در ايران صورت مي‌گيرد، معمولا يا عدالت سرمايه ‌داري و يا عدالت سوسياليستي مدنظر است.

زضايي ادامه داد: عدالت اسلامي عدالتي است كه از توزيع عادلانه فرصت‌ها شروع و تا رفع فقر و محروميت‌زدايي ادامه خواهد داشت، بر اين اساس در عدالت اسلامي هم عدالت توليدي و هم عدالت توزيعي مهم است.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: از بعد قوانين و مقررات هم بايد قانون جامع عدالت نوشته شود كه البته اين مسئله هم بايد از بالا آغاز شود، يعني عدالت سياسي، اقتصادي، فرهنگي بايد در جامعه قانونمند شود.

رضايي به مسئله آموزش و تربيت در مقوله عدالت اشاره كرد و گفت: اگر ما بخواهيم در جامعه عدالت به وجود بياوريم، بايد از آموزش و پرورش در سطح دانشگاه‌ها شروع كنيم، ‌الگوسازي‌هاي رفتاري در اين زمينه بسيار مؤثر است، همچنين بايد به الگوسازي‌هاي اقتصادي هم در اين مقوله توجه كرد.

وي تاكيد كرد كه تربيت لازم در اجراي عدالت را بايد از آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها شروع كرد.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:32 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

چرا دیدار برخی مراجع و احمدی نژاد انجام نشد؟

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه «برخی مراجع اجازه ملاقات به رییس جمهور را ندادند» گفت: تا جایی که من خبر دارم در این خصوص واسطه های قوی نیز وجود داشت که برخی شان از علمای قوی و بلند مرتبه قم بودند. این ها با مراجع تماس گرفتند و برخی هم حضورا تشریف بردند ولی این مراجع گفتند خیر. چرا که نقطه نظراتی را مطرح کردند ولی از سوی دولت عمل نشد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد غروی عضو شورای عالی حوزه علمیه قم با انتقاد از عدم توجه دولت به توصیه های مراجع و علما تصریح کرد: برخی از مراجع بزرگ ما هم اکنون مقابل دولت موضع دارند که لااقل در دوره قبل از انتخابات بر اساس موضع گیری ها و شعارهایی که داده می شد و تعریف دیگران، هم خودشان به دولت رای داده بودند و هم توصیه کرده بودند که به آقای احمدی نژاد رای بدهند.

به گزارش خبرآنلاین عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بااشاره به اینکه «برخی مراجع اجازه ملاقات به رییس جمهور را ندادند» گفت: تا جایی که من خبر دارم در این خصوص واسطه های قوی نیز وجود داشت که برخی شان از علمای قوی و بلند مرتبه قم بودند. این ها با مراجع تماس گرفتند و برخی هم حضورا تشریف بردند ولی این مراجع گفتند خیر. چرا که نقطه نظراتی را مطرح کردند ولی از سوی دولت عمل نشد.

وی بااشاره به عدم توجه دولت به توصیه علما و مراجع تقلید گفت: در عین حال اینکه مرجعی اجازه ملاقات ندهد برای دولت اهمیت ندارد که جای انتقاد وجود دارد.

غروی افزود: الان برخی علمایی که همان موقع حمایت هایی از احمدی نژاد کردند و هزینه شدند دیگر نه تنها دفاع نمی کنند بلکه نقد جدی دارند. این مسئله نه مصلحت دولت و نه مصلحت هر دولتی در نظام اسلامی است و نه اثرات خوبی دارد.

عضو شورای عالی حوزه با بیان اینکه «مرجعیت نهادی با قدمتی بیش از هزار سال است» تصریح کرد: نهاد مرجعیت امتحان داده است، وقتی مردم ببینند مرجعی به دولت نظر مثبت ندارد، دلگیر و دلنگران است، آنان نیز دلنگران می شوند. اگر ما می خواهیم مردم متدین حامی دولت باشند که این ها حامی دولت بودند و هستند و خواهند بود باید احترام مراجع را نگه داریم.

این استاد حوزه و دانشگاه در واکنش به سکوت مراجع مقابل اقدامات دولت گفت: دلیل سکوت مراجع یااین است که جمع بندی شان این است که سکوت کنند یا اینکه به خاطر عدم تضعیف نظام جمهوری اسلامی از اظهارنظر راجع به عملکرد دولت خودداری می کنند.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:33 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

بشار اسد تهدید شد

یک دیپلمات اروپایی نیز به رویترز گفت: احتمال تحریم بشار اسد به دلیل نقض حقوق بشر افزایش یافته است. او در مسیر درستی حرکت نمی کند، به همین دلیل احتمال تحریم او خیلی بیشتر شده است.
وزرای خارجه آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کردند در صورتی که حکومت سوریه رویکرد خود در سرکوب معترضان را تغییر ندهد به زودی اقدامات تازه‌ای علیه دمشق انجام خواهند داد.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه را مسئول سرکوب خشونت بار معترضان دانست.

این در حالی است که از آغاز سرکوب اعتراضها در سوریه تاکنون اتحادیه اروپا و آمریکا تحریمهایی علیه حکومت و مقامهای این کشور اعمال کرده‌ اند، ولی در این تحریمها نامی از بشار اسد نبوده است.
 
هیلاری کلینتون که در یک کنفرانس خبری به همراه کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صحبت می‌کرد، گفت: بشار اسد، رییس جمهور سوریه، از اصلاحات سخن می‌ گوید، اما سرکوبهای شدید، نیات واقعی او را نشان می‌دهند.
 
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت: در روز های آینده گام های بیشتری (در زمینه اقدام علیه حکومت سوریه) بر خواهیم داشت.
 
در همین زمینه، کاترین اشتون نیز به مقام های سوریه هشدار داد که شرایط کنونی در سوریه "اضطراری" است و اگر قرار است تغییری در این کشور صورت بگیرد زمان آن هم اکنون است.
 
کاترین اشتون گفت: می دانیم که وضعیت بسیار حساسی است و در شرایطی قرار داریم که نیاز است همه گزینه ها را بررسی کنیم. اقداماتی در ساعات و روز های آینده انجام خواهد شد.
 
در همین زمینه "جی کارنی" سخنگوی کاخ سفید، به مقام های سوریه هشدار داد که زمان برای اجتناب از تحریمهای تازه در حال تمام شدن است.
 
یک دیپلمات اروپایی نیز به رویترز گفت: احتمال تحریم بشار اسد به دلیل نقض حقوق بشر افزایش یافته است. او در مسیر درستی حرکت نمی کند، به همین دلیل احتمال تحریم او خیلی بیشتر شده است.
 
در همین حال، دیپلمات های اروپایی می گویند، سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا دیروز سه شنبه در خصوص تحریم بشار اسد مذاکره کرده اند، ولی تصمیم گیری در این خصوص به نشست هفته آینده وزیران امور خارجه این اتحادیه موکول شده است.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز سه‌ شنبه در خصوص اضافه کردن بشار اسد به فهرست سیزده نفره مقامات سوری مورد تحریم گفتگو کردند. این افراد با اتهام دست داشتن در سرکوب معترضان سوری مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفتند.
 
یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفته است، مذاکرات در حال ادامه است و تصمیم دراین خصوص در دستور نشست آتی وزیران خارجه اتحادیه اروپا در روز دوشنبه در بروکسل قرار گرفته است.
Bookmark and Share
 
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:40 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

باهنر آمار احمدی نژاد را صحیح ندانست

با وجود عدم اعلام آمارهای رسمی از سوی دستگاه های دولتی در مجموع می دانیم که با رشد 8 درصدی که در برنامه چهارم پیش بینی شده بود فاصله بسیاری داشت و حداکثر بین 4 تا 5 درصد در سالها رشد داشته ایم.
در حالی که رئیس جمهور از ایجاد 5میلیون فرصت شغلی در سالهای 90 و 91 خبر داده بود، محمدرضا باهنر این برآورد را رد کرد.

به گزارش خبرآنلاین نماینده مردم تهران در مجلس از فقدان آمارهای رسمی در کشور انتقاد کرد و تحقق وعده دولت را مبنی بر ایجاد 2.5 میلیون شغل در سال جاری غیر ممکن خواند.

محمدرضا باهنر امروز چهارشنبه در نخستین هم اندیشی جهاد اقتصادی که از سوی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، با بیان اینکه ما نتوانستیم تا کنون الگوی اقتصادی جامعی را برای کشور تدوین و دنبال کنیم گفت: با وجود عدم اعلام آمارهای رسمی از سوی دستگاه های دولتی در مجموع می دانیم که با رشد 8 درصدی که در برنامه چهارم پیش بینی شده بود فاصله بسیاری داشت و حداکثر بین 4 تا 5 درصد در سالها رشد داشته ایم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید برای رسیدن به اهداف برنامه ها بایستی سفره بازی را در دستور کار قرار ندهیم، گفت: برخورد با مفاسد اقتصادی، بالا بردن نرخ سرمایه گذاری و پایین آوردن مصرف پروژه های مهمی به لحاظ اقتصادی به شمار می روند، ولی چنانچه بخواهیم به اهداف خود نزدیک شویم باید بر چند شاخص مشخص متمرکز شویم.

باهنر درادامه هدفمند سازی یارانه ها را یکی از اقدامات بسیار مثبت دولت عنوان کرد ولی در عین حال گفت: هدفمند سازی یارانه ها در برخی از شاخص ها مثل مصرف و تولید تاثیرات نامطلوبی را داشته است، به نوعی که تولید در کشور به مرز تهدید نزدیک شده و در عین حال مصرف مردم نیز رو به افزایش گذاشته است.

وی در ادامه بر باز کردن فضا برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور تاکید کرد و گفت: ما در برنامه پنجم بر این موضوع تمرکز جدی داشته ایم.

نماینده مردم تهران در مجلس در مجلس از فقدان آمار رسمی که از دستگاه های دولتی بایستی اعلام شود انتقاد کرد و گفت: باید به نحوی از دولت بخواهیم که آمارهای رسمی را در اختیار همگان قرار دهد، تا بتوانیم به واسطه آن فعالیت های اقتصادی کشور را طراحی کنیم.

وی همچنین از طرح بحث ایجاد شغل به میزان 2.5 میلیون نفر نیز انتقاد کرد و گفت: ایجاد این میزان شغل نزدیک به 400 میلیارد دلار سرمایه جدید نیاز دارد و همین نشان می دهد که دست نیافتنی است.

باهنر در پایان سخنانش با اعلام اینکه مجلس در برنامه پنجم برخی ضروریات جهاد اقتصادی را مشخص کرده است، تاکید کرد: باید برای این شعار سال تعریف مدون و عملیاتی ارائه شود، تا شاهد قدم برداشتن عینی در زمینه جهاد اقتصادی باشیم.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:42 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

انتقاد رفیق دوست از سیاست های دولت

رفیق دوست با انتقاد از حضور شبه دولتی ها در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد که برای رسیدن به اهداف اقتصادی تنها یک راه وجود دارد و آن این است که دولت اقتصاد را رها کند.
محسن رفیق دوست عصر دیروز با حضور در نشست کارگروه جهاد اقتصادی که در محل اتاق تهران برگزار شد، به سیاست های اقتصادی دولت تاخت و گفت: « عدالت این نیست که در جامعه یارانه نقدی توزیع کنیم. »

به گزارش خبرآنلاین رییس سابق بنیاد مستضعفان که یکی از سخنرانان این نشست بود، با تأکید بر اینکه نباید از مردم بترسیم،بلکه باید به آنها اعتماد کنیم، افزود: « به جای آنکه پول بدهیم باید از مردم پول بگیریم که در قالب مالیات امکان پذیر است. نباید از مردم بترسیم و باید به آنها اعتماد داشته باشیم. »

او همچنین به مقوله جهاد اقتصادی و لازمه‌های آن پرداخت و تصریح کرد: « جهاد در همه مقوله ها ، دولتی امکان ندارد،حتی جهاد نظامی.»

رفیق دوست با انتقاد از حضور شبه دولتی ها در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد که برای رسیدن به اهداف اقتصادی تنها یک راه وجود دارد و آن این است که دولت اقتصاد را رها کند.

 رفیق دوست در ادامه تأکید کرد : «جهاد نشاط می خواهد و نشاط نیز در اقتصاد دولتی امکان ندارد. از این رو، جهاد اقتصادی فقط توسط بخش خصوصی با نشاط که به امکانات دسترسی داشته باشد محقق می شود. »

رفیق دوست در سخنان کوتاهی که در این نشست داشت، تأکید کرد که اگر خواستار این هستیم که جهاد اقتصادی نیز به سرنوشت دیگر محورهای کلیدی که طی این سال ها از سوی مقام معظم رهبری اعلام و بر آن تأکید شده دچار نشود تنها یک راه پیش رو داریم و آن اینکه "جهاد اقتصادی فقط با اعتماد به بخش خصوصی محقق می شود.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:44 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

جنجالهای دانشگاه مشایی ادامه دارد

اکنون با حساسیتهایی که برخی جریانات منتقد دولت درباره این دانشگاه به وجود آورده اند، کسی حاضر نیست مسئولیت صدور مجوز برای شورای عالی ایرانیان را بر عهده بگیرد. زیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی که به نوشته خبرگزاری فارس، وزارت علوم، اسفندیار رحیم مشایی را رئیس هیات امنای آن می داند، نیز صدور مجوز برای این دانشگاه را تکذیب کرده.
مخبر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می گوید پیگیری برای صدور مجوز دانشگاه جامع ایرانیان انجام می شود. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اعلام کرده بود درباره این دانشگاه بررسیهایی خواهد کرد

به گزارش خبرآنلاین "دانشگاه جامع ایرانیان،" دانشگاه منسوب به اسفندیار رحیم مشایی، نیامده، مانند صاحبش به قدری معروف شده که مجلس می خواهد درباره آن تحقیق کند. این در حالی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز می گوید تحقیقات درباره این دانشگاه را آغاز کرده است.

علیرضا سلیمی، مخبر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به خبرآنلاین می گوید: "به دلیل حساسیتی که موضوع دانشگاه مجازی ایرانیان دارد، ما قول می دهیم در کمیسیون، این مسئله را به صورت ویژه بررسی کنیم."

این اظهارات در حالی شکل می گیرد که این نماینده مجلس حاضر نشد درباره نحوه بررسی کمیسیون آموزش، توضیحات دیگری ارائه کند. هر چند وی توضیح داد: " با دانشگاه هایی که بدون کنکور و با پول، دانشجو جذب می کنند مخالف هستیم چون معتقدیم قشر مرفهی که دغدغه نظام و مردم و محرومان را ندارد در این دانشگاه ها رشد می کند و بعد به دلیل رانتی که دارد، در حوزه های مختلف قدرت قرار می گیرد و برای همه دردسرساز می شود."

دانشگاه مجازی ایرانیان، دانشگاهی است که گفته می شود وزارت علوم مجوز آن را برای شورای عالی ایرانیان خارج از کشور صادر کرده و بنا به نوشته خبرگزاری فارس، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس هیات مدیره آن است.

این در حالی است که ابوالقاسم حسنی، رئیس شورای گسترش آموزش وزارت علوم و تحقیقات به خبرآنلاین اعلام کرد: "به هیچ عنوان حاضر به گفتگو درباره این دانشگاه نیستم."

این مقام دولتی، پیش از این در گفتگو با خبرگزاری مهر، با تأیید صدور مجوز راه اندازی دانشگاه ایرانیان توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفته بود: "مجوز راه اندازی این دانشگاه قبل از سال 90 صادر شده است."

حسنی درباره رشته ها و نحوه پذیرش دانشجو در این دانشگاه توضیح داده بود: "قرار بر این بود که ساخت و ساز دانشگاه ایرانیان را انجام دهند و سپس در این بحث وارد شویم که چه رشته هایی در این دانشگاه وارد شوند.نحوه پذیرش در این دانشگاه هنوز مشخص نیست."

حساسیتهای یک چهره مشهور

اکنون با حساسیتهایی که برخی جریانات منتقد دولت درباره این دانشگاه به وجود آورده اند، کسی حاضر نیست مسئولیت صدور مجوز برای شورای عالی ایرانیان را بر عهده بگیرد. زیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی که به نوشته خبرگزاری فارس، وزارت علوم، اسفندیار رحیم مشایی را رئیس هیات امنای آن می داند، نیز صدور مجوز برای این دانشگاه را تکذیب کرده.

این خبرگزاری به نامه از ای معاون آموزشی وزارت علوم، حسین نادری‌منش استناد می کند که به شماره (81288/22 به تاریخ 27 بهمن 89) ثبت شده و در آن، اسفندیار رحیم‌مشایی با عنوان "رئیس هیأت امنای دانشگاه جامع بین‌المللی ایرانیان " مورد خطاب قرار گرفته است.

اکنون شورای عالی ایرانیان نیز حاضر نیست هیچ توضیحی درباره این دانشگاه بدهد. زیرا مهدی خسروی، رئیس کارگروه علمی و آموزشی این شورا که مرجع اصلی و نماینده شورای عالی ایرانیان در کارگروه علمی و آموزشی شمرده می شود، از وجود این دانشگاه اظهار بی خبری می کند. خسروی در گفتگو با خبرآنلاین می گوید: "در حال حاضر هیچ خبری درباره این دانشگاه ندارم که در اختیار رسانه ها قرار دهم."

اظهار این بیخبری در حالی است که در سال 88، دبیر کارگروه همکاریهای علمی و آموزشی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و معاون بین الملل وزیر علوم از تصویب تأسیس دانشگاهی غیرانتفاعی با نام دانشگاه بین المللی مجازی ایرانیان خارج از کشور در این شورا خبر داده بود.

به گفته ارسلان قربانی، در این دانشگاه از استادان برجسته ایرانی خارج از کشور و همچنین استادان برجسته داخل کشور استفاده می شود و دانشجویان ایرانی و خارجی می توانند در آن تحصیل کنند.

وی همچنین از موافقتی خبر داده بود که شورای عالی ایرانیان با معاونت آموزشی وزارت علوم صورت داده  و طی آن "روند تأسیس این دانشگاه هرچه سریعتر انجام می شود."

تذکیبیه شورای عالی انقلاب فرهنگی

خبری که درباره صدور مجوز از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی داده شده بود، بلافاصله با مصاحبه حسن غفوری فرد، تکذیب شد. به گفته رئیس هیأت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی "اعطای مجوز راه‌اندازی دانشگاه جامع بین‌المللی ایرانیان از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام نشده و این موضوع در هیأت نظارت و بررسی شورای عالی پیگیری می‌شود."

البته غفوری‌فرد در قسمتی از گفت‌وگوی خود اعلام کرده بود تأسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست. با این همه، به گفته وی شورای عالی انقلاب فرهنگی قصد دارد تأسیس دانشگاه "جامع بین‌المللی ایرانیان " را در هیأت نظارت و بررسی خود پیگیری کند.

برخی از خبرگزاری ها با اعلام اینکه سازو کار صدور مجوز برای نهادی دولتی مانند شورای عالی ایرانیان خارج از کشور مشخص نیست، نوشته اند: "براساس اعلام مسئولان وزارت علوم صاحب امتیاز دانشگاه "جامع بین‌المللی ایرانیان " شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور است در حالی که مشخص نیست چگونه نهادی دولتی می‌تواند صاحب امتیاز مؤسسه‌ای غیردولتی-غیرانتفاعی شود."

اکنون علاوه بر کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس، هیات نظارت و بررسی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در حال بررسی و پیگیری صدور محوز این دانشگاه هستند.

با این همه، آمار رسمی نشان می دهد نزدیک به 270 دانشگاه غیردولتی در کشور فعالیت می کنند و بیش از 250 درخواست برای صدور دانشگاه غیر انتفاعی غیر دولتی نیز سالهاست در وزارت علوم منتظر اظهار نظر هستند. اکنون این سئوال مطرح می شود که با وجود نهادهای نظارتی وزارت علوم، چرا مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال نظارت بر نحوه صدور این مجوز هستند. مجوزی که صدور یا عدم صدور آن، هنوز در هاله ای از ابهام است. آیا جز این است که انتساب این دانشگاه نیامده به چهره ای مشهور و جنجالی در دولت دهم، اصلی ترین دلیل حساسیت نهادهای قانونی با اهمیت مانند مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین رسانه های معظم مختلف درباره آن است؟
Bookmark and Share
 
نظر شما
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:44 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

معمر قذافی وزیر دفاع خود را کشت ؟

معمر قذافی وزیر دفاع خود را به دلیل انتقاد اخیر وی از چگونگی تعامل رژیم دیکتاتوری لیبی با انقلابیون ترور کرد.
منابع خبری آگاه از ترور وزیر دفاع رژیم لیبی به ضرب گلوله دیکتاتور این کشور خبر دادند.

به گزارش مهر، روزنامه النهار الجزایر به نقل از منابع آگاه خبری نوشت : معمر قذافی وزیر دفاع خود را به دلیل انتقاد اخیر وی از چگونگی تعامل رژیم دیکتاتوری لیبی با انقلابیون ترور کرد.

بنا بر اعلام این منابع، وزیر دفاع رژیم لیبی در جریان دیدار با قذافی در دفتر وی کشته شده است. به زمان ترور وی اشاره ای نشده، اما منابع موثق کشته شدن وی توسط معمر قذافی را تاکید کرده اند.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:45 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

جلسات جن گیری توسط محمدرضا پهلوی

محمدرضا در دو سال آخر حکومت، به هیچ چیز علاقه و توجه نشان نمی داد. تعیین دخترم فرح به عنوان نایب السلطنه و بعداً تعیین شورای سلطنت، فقط به این خاطر بود که پزشکان فرانسوی و اسرائیلی به محمدرضا گفته بودند او مدت زیادی زنده نخواهد ماند.
محمدرضا با استفاده از چند حاضر کننده ی ارواح و مدیوم های نیرومند، تلاش می کرد روح پدرش را احضار و از او کسب راهنمایی کند.

به گزارش خبر فریده دیبا، مادر فرح در کتاب تاریخ پهلوی در خاطرات خود می نویسد:

محمدرضا در دو سال آخر حکومت، به هیچ چیز علاقه و توجه نشان نمی داد. تعیین دخترم فرح به عنوان نایب السلطنه و بعداً تعیین شورای سلطنت، فقط به این خاطر بود که پزشکان فرانسوی و اسرائیلی به محمدرضا گفته بودند او مدت زیادی زنده نخواهد ماند.

محمدرضا در روزهای پایان عمر سلطنت خود، فقط شاهد بر باد رفتن سلطنت پهلوی نبود؛ او شاهد دود شدن شمع وجود خود نیز بود.

شب ها به طور مرتب جلسات جن گیری و احضار ارواح در نیاوران برگزار می شد و محمدرضا با استفاده از چند حاضر کننده ی ارواح و مدیوم های نیرومند، تلاش می کرد روح پدرش را احضار و از او کسب راهنمایی کند.

یکی از این احضار کنندگان ارواح که تبحر زیادی در این کار داشت، استوار بازنشسته ی ارتش شاه و دیگری یک نویسنده ی کهنسال روزنامه ی اطلاعات بود که دومی به علت پیری، قادر به احضار روح نبود و فقط در جلسات شرکت می کرد تا صحت عمل احضار کننده ی اولی را به عینه معاینه نماید.

فرح که یک بار در این جلسات شرکت کرده بود، می گفت: محمدرضا توانست با ارواح چند تن از نخست وزیران سابق هم ارتباط بگیرد...

از همه بدتر این که، مشاوران نزدیک شاه نظیر آقای مهندس اردشیر زاهدی، مرتباً به او توصیه می کردند هرچه زودتر ایران را ترک کند؛ زیرا برای آمریکاییان و انگلیسیان، جان محمدرضا و خانواده اش کوچکترین اهمیتی ندارد و حتی آن ها ترجیح می دهند

 خانواده‌ی پهلوی در ایران قتل عام شوند تا این، درس عبرتی برای سایر حکومت های وابسته به اردوگاه غرب باشد و بدانند، در صورت به خطر انداختن منافع کمپانی های غربی، به چه سرنوشتی دچار خواهند گردید!

 محمد رضا شاه

دخترم فرح می گفت: اینها همه خواب و خیال و توهم است؛ زیرا پرزیدنت کارتر در ملاقات با او پشتیبانی از محمدرضا و سلطنت پهلوی را مورد تأیید قرار داده است.

طرح پرزیدنت کارتر این بود که محمدرضا برای مدتی از کشور خارج شود تا بختیار بر اوضاع مسلط گردد و پس از فرو نشستن موج هیجانات، شاه به ایران برگردد و یا به نفع فرزند ارشدش (ولیعهد) از سلطنت کناره گیری نماید.

اما محمدرضا این اظهارات کارتر را دروغ های پوچ می نامید و می گفت، آمریکایی ها می خواهند او را از کشور بیرون کنند تا بنای سلطنت پشت سر او فرو بریزد!

محمدرضا مرتباً سفرهای مخفیانه ی ژنرال «رابرات هایزر» فرمانده ی نیروهای ناتو در آلمان غربی به تهران را متذکر می شد و می گفت: «این مردک مأموریت دارد وفاداری ارتش نسبت به شخص وی را خنثی نماید!»
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:47 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

همكاري موشكي ايران و كره شمالي رد شد

سردار سرتيپ احمد وحيدي روز چهارشنبه پس از پايان جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران افزود: هيچ چيزي در اين حوزه بين جمهوري اسلامي ايران و كره شمالي تبادل نشده است.
وزير دفاع و پشتياني نيروهاي مسلح گزارش برخي رسانه‌هاي بيگانه در مورد همكاري موشكي ايران و كره شمالي را تكذيب و تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران كاملا خودكفا است و هيچ نيازي به ديگران ندارد.

به گزارش ايرنا، سردار سرتيپ احمد وحيدي روز چهارشنبه پس از پايان جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران افزود: هيچ چيزي در اين حوزه بين جمهوري اسلامي ايران و كره شمالي تبادل نشده است.

وزير دفاع در خصوص آخرين اخبار مربوط به دستاوردهاي صنعت دفاعي كشور گفت كه در سالروز آزادسازي خرمشهر طرح هاي جديدي در حوزه دفاعي به بهره برداري مي رسد كه برخي شناورها و موشك هاي بالستيك از جمله آنهاست.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:48 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

'صالحي' با امير كويت ديدار كرد

در اين ديدار كه شيخ ناصر المحمد الصباح نخست وزير و شيخ محمد الصباح وزيرخارجه كويت نيز حضور داشتند پيرامون تحكيم روابط دو جانبه در زمينه هاي مختلف سياسي و اقتصادي همچنين مهمترين تحولات منطقه گفتگو شد.
علي اكبر صالحي وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران كه امروز چهارشنبه وارد كويت شده است با شيخ صباح الاحمد الجابر الصباح امير اين كشور ديدار و گفتگو كرد.

به گزارش ايرنا، در اين ديدار كه شيخ ناصر المحمد الصباح نخست وزير و شيخ محمد الصباح وزيرخارجه كويت نيز حضور داشتند پيرامون تحكيم روابط دو جانبه در زمينه هاي مختلف سياسي و اقتصادي همچنين مهمترين تحولات منطقه گفتگو شد.

صالحي قرار است امروز بعدازظهر با جاسم الخرافي رييس مجلس كويت، همچنين با همتاي كويتي خود ديدار و گفتگو كند.

وزيران خارجه ايران و كويت امروز در پايان اين سفر مصاحبه مطبوعاتي دارند و به سوال‌هاي خبرنگاران پاسخ خواهند داد.

روابط ايران و كويت علاوه بر همجواري داراي ريشه عميق تاريخي است و ايران پس از حمله صدام به كويت اين حركت خصمانه رژيم بعثي را محكوم كرد.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:49 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

درگیری نمایندگان،مجلس کویت را تعطیل کرد

نمایندگان به ترتیب در حال سخنرانی بودند که یکی از آنان شماری از نمایندگان فراکسیون توسعه و اصلاحات را به حمایت از تروریسم متهم کرد.
درگیری فیزیکی نمایندگان سلفی با دو نماینده شیعه مجلس کویت باعث تعطیلی جلسه امروز مجلس این کشور شد.
 
به گزارش واحد مرکزی خبر ، "سعد العجمی" خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه در کویت در گفتگو با این شبکه گفت : جلسه امروز مجلس کویت به بررسی سرنوشت کویتی های زندانی در گوانتانامو اختصاص داشت.

نمایندگان به ترتیب در حال سخنرانی بودند که یکی از آنان شماری از نمایندگان فراکسیون توسعه و اصلاحات را به حمایت از تروریسم متهم کرد.

این فراکسیون نماینده اسلامگراهای سلفی در مجلس کویت است. سخنان این نماینده باعث درگیری لفظی و سپس فیزیکی بین نمایندگان شد.

وی ادامه داد، هفت نفر از نمایندگان در این درگیری فیزیکی مشارکت داشتند که باعث آسیب دیدن شماری از آنان شد. حسین القلاف و عدنان المطوع دو نماینده شیعه مجلس کویت از یک سو و نمایندگان فراکسیون توسعه و اصلاحات از سوی دیگر با یکدیگر درگیر شدند.

این نخستین بار است که نمایندگان کویتی با یکدیگر درگیری فیزیکی پیدا می کنند. این درگیری تا جایی پیش رفت که بعضی از افراد عادی حاضر در سالن جلسه می خواستند، وارد صحن مجلس شوند و در این درگیری مشارکت کنند.

جاسم الخرافی رئیس مجلس کویت به شدت از این درگیری ابراز ناخرسندی کرد. احتمال تصمیم امیر کویت برای تعلیق یک ماهه فعالیت مجلس تا زمان آرام شدن اوضاع وجود دارد.
 
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:49 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

مجلس ، تماشاچی نقض صریح قانون اساسی!

مگر نه این است که طبق قانون اساسی و نیز مطابق تذکر مجلس شورای اسلامی ، حضور نیکزاد حتی برای یک لحظه در وزارت راه و ترابری ، قانون شکنی آشکار است؟
عصرایران نوشت: آنقدر در این مملکت ، مساله درست می کنند که وقتی به یکی می پردازی از دیگری می مانی و وقتی به آن یکی مشغول می شوی ، از این می مانی!

نمونه اش بحث وزارت راه و ترابری است که با انقضای مدت قانونی سرپرستی علی نیکزاد بر آن در 12 اردیبهشت امسال ، بحث هایی درباره اش مطرح شد و اتفاقاً اولین رسانه ای که بدان پرداخت عصرایران بود ولی بعد ، موضوع ادغام وزارتخانه ها ، تنش بین دولت و مجلس ، رأی شورای نگهبان ، عدم تمکین اولیه دولت به این رأی ، برگزاری جلسه سران قوا در حضور رهبری ، عزل سه وزیر ، سرپرستی احمدی نژاد بر وزارت نفت و ... پیش آمد و موضوع اولیه درباره وزارت راه ، به محاق رفت!

البته دقت کنید که همه این مسائل روی هم رفته باعث شده است مسائل اصلی کشور به حاشیه برود و کمتر کسی بدان ها توجه نماید ؛ مانند عدم واریز میلیاردها دلار از درآمد نفتی به حساب ذخیره ، افزایش روزافزون اعتیاد ، انفجار ایدز ، گسترش بیماری های روحی و روانی در کشور ،بالا رفتن سن ازدواج و افزایش بی سابقه طلاق و فروپاشی خانواده های ایرانی ، ادامه آلودگی هوا ، تخریب مستمر محیط زیست ، اوضاع فشل میراث فرهنگی و ... .

ما البته سعی خواهیم کرد از این پس ، به این مسائل توجه بیشتری داشته باشیم و مانند اکثر رسانه ها و سیاسیون ، در روزمرگی هایی که برخی مسوولان برای کشور درست می کنند ، غرق نشویم.

هم از این روست که بحث وزارت راه و ترابری را از بین این همه موضوع داغ ، پیش کشیده ایم چه آن که وزارت راه و ترابری از جمله وزارتخانه های کلیدی و راهبردی کشور است و هر گونه اتفاقی در آن ، مستقیم و غیر مستقیم بر همه ما اثر دارد و حتی می تواند در مرگ و زندگی مان هم موثر باشد؛ با این وجود ، وزارتخانه ای بدین مهمی ، از 12 بهمن سال 1389 تا امروز ، وزیر ندارد و سرپرست آن هم با گذشت سه ماه مهلت قانونی مندرج در قانون اساسی ، از 12 اردیبهشت امسال غیرقانونی است و لذا مردم ایران با یک وزارتخانه مهم ولی بی صاحب مواجه هستند!

محمود احمدی نژاد پیش از این ، وقتی با این انتقاد مواجه شد که چرا وزیر جدید راه و ترابری را به مجلس معرفی نمی کند؟ پاسخ داد که چون این وزارتخانه در وزارت مسکن ادغام شده ، نیازی به وزیر جدید نیست و همین آقای نیکزاد ، نه سرپرست وزارت راه ، که وزیر وزارتخانه ادغامی است!
حال که با رأی شورای نگهبان ، مساله ادغام به شکلی که رئیس جمهور می گفت ، منتفی شده ، استدلال ایشان نیز منتفی است و لذا سوال اینجاست که برغم این که موضوع شفاف شده و رئیس جمهور هم آن را پذیرفته است ، چرا کسی را به عنوان وزیر به مجلس معرفی نمی کند؟

 مگر نه این است که طبق قانون اساسی و نیز مطابق تذکر مجلس شورای اسلامی ، حضور نیکزاد حتی برای یک لحظه در وزارت راه و ترابری ، قانون شکنی آشکار است؟

مگر رئیس جمهور در مراسم تحلیف خود ، به قرآن کریم سوگند نخورده که پاسدار قانون اساسی باشد؟ آیا این است پاسداری از قانون اساسی؟

اگر قرار نبود قانون اساسی اجرا شود ، چرا نوشته شده و چرا ملت پای صندوق های رفراندوم رفته اند و بدان رأی داده اند؟

چرا برای رئیس جمهوری که مسوول اجرای قانون اساسی است ، این قانون ، بدین حد از بی اعتباری رسیده که حکم صریح آن را نیز نمی پذیرد؟

مجلس هم که نقشی مانند نقش تماشاگران استادیوم آزادی برای خود تعریف کرده است: تماشا می کند ، تشویق می کند و گاهی هم از آن بالا ، اعتراضی و های و هویی و تمام!

انگار ابزارهای قانونی مانند سوال و تذکر و استیضاح را برای خالی نبودن عریضه در قانون اساسی به مجلس داده اند! در واقع ، مجلس نیز با عدم انجام وظیفه قانونی خود در ملزم سازی رئیس جمهور به اجرای قوانین ، خود مرتکب نقض قانون شده است تا همه چیزمان به همه چیزمان بیاید.

بعد از تحریر:

بیچاره قانون اساسی!
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:50 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

درخواست کاترین اشتون از ايران

"كاترين اشتون " روز گذشته در پي ديدار با "هيلاري كلينتون " وزير امور خارجه آمريكا در واشنگتن اعلام كرد: «من از ايران مي‌خواهم هر چه زودتر موضع خود را در زمينه برنامه هسته‌اي با غرب مورد بررسي مجدد قرار داده و بار ديگر بر سر ميز مذاكره بنشيند.»
رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا در پي ديدار با وزير امور خارجه آمريكا خواستار ازسرگيري مذاكرات هسته‌اي ايران با غرب شد.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "كاترين اشتون " روز گذشته در پي ديدار با "هيلاري كلينتون " وزير امور خارجه آمريكا در واشنگتن اعلام كرد: «من از ايران مي‌خواهم هر چه زودتر موضع خود را در زمينه برنامه هسته‌اي با غرب مورد بررسي مجدد قرار داده و بار ديگر بر سر ميز مذاكره بنشيند.»

با وجود آنكه ايران همواره از مذاكرات در خصوص مسائل بين‌المللي و هسته‌اي استقبال كرده است، كلينتون نيز در ادامه اظهارات اشتون مدعي شد: «اين ايران است كه بايد آمادگي خود را براي آغاز مذاكرات اعلام كند و از پيش‌شرط‌هاي غيرقابل قبول خود دست بردارد و به نگراني‌هاي جامعه بين‌الملل پاسخ دهد.»

تهران در ماه مه جاري با اعلام شروط خود براي ازسرگيري مذاكرات، به پيشنهاد تبادل سوخت اشتون پاسخ داد و "سعيد جليلي " دبير شوراي عالي امنيت ملي با ارسال نامه‌اي به كاترين اشتون اظهار داشت: اراده ملت‌ها جايگزين مناسبات استبدادي در نظام بين‌الملل خواهد شد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي در اين نامه تأكيد كرد كه اصرار بيهوده برخي دولت‌ها بر تداوم مناسبات نابرابر در جهان و مقابله با خواست ملت‌ها و حمايت آنها از حاكمان مستبد، ديگر نمي‌تواند ادامه داشته باشد.

در اين نامه كه توسط سفير جمهوري اسلامي ايران در اتحاديه اروپا به اشتون تسليم شد، جليلي در پاسخ به كاترين اشتون گفت: از بازگشت شما به گفت‌وگو براي همكاري حول نقاط مشترك استقبال مي‌كنم.

بنا به عقيده كارشناسان و تحليلگران، طرف مذاكره كننده اروپايي در زمينه برنامه هسته‌اي ايران كه به علت تغيير معادلات منطقه‌اي هم‌اكنون در موضع ضعف قرار گرفته، نمي‌خواهد در اين شرايط با ايران كه در جايگاه بين‌المللي بالايي قرار گرفته، وارد مذاكره شود.

غرب مدعي آن است كه جمهوري اسلامي ايران مخفيانه در تلاش براي تجهيز به سلاح اتمي است و اين در حالي است كه مقامات كشورمان بارها اعلام كرده‌اند، ماهيت برنامه هسته‌اي ايران كاملا غيرنظامي بوده و قصد تهران از پيگيري برنامه هسته‌اي خود صرفا استفاده‌هاي غيرنظامي و صلح آميز است.

همچنين آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نيز بارها در گزارش‌هاي خود بر صلح‌آميز بودن برنامه هسته‌اي ايران و تطابق كامل آن با توافقات بين‌المللي تأكيد كرده است.
اين در حالي است كه ايالات متحده آمريكا به تنهايي بيش از 9 هزار سلاح‌ اتمي در اختيار دارد و تنها كشوري است كه از اين سلاح عليه بشريت استفاده كرده است.
پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:56 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 3093
محل سکونت : آذربایجانغرب

کلنگ زنی لاریجانی و قالیباف با بودجه 400 میلیاردی برای مجلس نهم

گزارش برنا از آغاز طرح جامع بهارستان

کلنگ زنی لاریجانی و قالیباف با بودجه 400 میلیاردی برای مجلس نهم

ارسال به دوست    نسخه چاپی نسخه چاپی
رئیس مجلس شورای اسلامی و شهردار تهران پروژه ای برای مجلس نهم کلنگ زدند.
۱۳۹۰ چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ساعت 16:33
 

سرویس سیاسی برنا-بر اساس طرح جامع بهارستان قرار است در مجلس کتابخانه ، موزه ، مرکز اسناد ، مرکز پژهش ها، ساختمان کمیسیون ها ، دفتر کار نمایندگان و مجموعه مسکونی نمایندگان احداث شود.

بر پایه تفاهم نامه ای که سال گذشته میان لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی وقالیباف شهردارتهران منعقد شده ، قرار است اجرای طرح فضای توسعه ای مجلس بر اساس طرح جامع بهارستان با مدیریت شهرداری انجام شود.

گزارش ها حاکی است که این پروژه با هزینه 400 میلیارد تومان و طی دو سال اجرایی خواهد شد. که ظاهرا در بودجه امسال مجلس نیز 200 میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است. طرح توسعه مجلس شورای اسلامی 180 هزار متر مربع زیربنا دارد که در محدوده جنوب ، شرق و شمال فضای فعلی مجلس شورای اسلامی ساخته می شود و با توجه به اینکه غرب محدوده مجلس به بافت های تاریخی منطقه اختصاص دارد، شهرداری تهران در نظر دارد برای احیای فضای تاریخی بهارستان عبور و مرور وسایل نقلیه را در این منطقه محدود کند و تردد در بخش غربی بهارستان از طریق پیاده رو ها انجام شود. 

طرح جامع بهارستان در نگاه کلی

محسن نریمان ، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی است. او در باره کلیات این طرح می گوید: کل طرح در حقیقت به ارتباطات سریعتر برای نمایندگان، ایجاد تنش کمتر و دسترسی آسان تر مراجعین کمک می کند.

او معتقد است : فضای ادرای مجلس برای ارائه خدمات به مردم دچار مشکل است و حتی این امکان برای یک نماینده وجود ندارد که در یک دفتر ساده ملاقات های خود را ترتیب دهد. البته مجلس قدیم فضای بهتری برای ارائه اینگونه خدمات داشته است اما اکنون امکان استفاده از آن ساختمان برای این منظور وجود ندارد، چرا که یک ساختمان تاریخی است و باید مراقبت بیشتری از آن صورت گیرد.

نریمان با اشاره به اینکه محل فعلی به هیچ وجه قابل مقایسه با ساختمان‎های پارلمانی در دیگر نقاط دنیا نیست ، می گوید: معمولا در کشورهای دنیا پارلمان زمینی با مساحت بیش از صد هکتار در اختیار دارد که حتی در طرح توسعه نیز مجلس ایران چنین مساحتی را در اختیار ندارد. درمانگاه ، بیمارستان و کلیه امکانات مورد نیاز نمایندگان باید در فضای موجود پارلمان وجود داشته باشد که متاسفانه پارلمان ایران از چنین امکاناتی برخوردار نیست و حتی فضای کاری نمایندگان از سرانه بین المللی پایین تر است.

نریمان البته به مبحث دیگری که در اجرای طرح مدنظر است نیز اشاره دارد . او می گوید: میدان بهارستان از نظر آلودگی هوا جزو مناطق حساس شهر است . باید در این بخش قسمت های مسکونی را زیاد کنیم و با ایجاد فضای سبز آلودگی هوا را کاهش دهیم.
 
به گفته محمد باقر قالیباف شهر دار تهران نیزدر همه جای دنیا هر چه که به مرکز شهر نزدیک‌تر می‌شویم، ارزش همه چیز بالاتر می‌رود و در واقع قیمت‌ها، وضعیت و شرایط برای زندگی بهتر می‌شود، اما متأسفانه در شهر تهران ما با عکس این مسئله مواجه هستیم.

شهردار تهران می‌گوید: امروز در مرکز تهران قدیم که در منطقه 12 واقع شده و میدان بهارستان نیز در آن قرار دارد، شرایطی است که روز به روز در این بخش سکونت کمتر می‌شود و این محدوده در واقع به یک بازار کار به صورت ناقص، تبدیل شده است و عمدتاً کسانی که در اینجا زندگی می‌کنند، کار و زندگی با کارگاه را توأمان با هم دارند.

قالیباف با بیان اینکه همه کسانی که قبلاً در این محدوده زندگی می‌کردند، از این محدوده به مناطق دیگر مهاجرت کرده‌اند، ادامه می دهد: مجلس شورای اسلامی هم گام پیش گذاشته و بر اساس طرح جامع، اولین اقدام را در منطقه و در محدوده میدان بهارستان آغاز کرده است؛ ما هم در این محدوده بافت فرسوده موجود در منطقه را اصلاح کرده و منازل مسکونی نمایندگان را در این بخش احداث خواهیم کرد.اگر همه نمایندگان مردم در منطقه 12 زندگی کنند، این مسئله از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بهترین پیام را برای منطقه 12، شهر تهران و ایران خواهد داشت چرا که بر این اساس، این بافت احیا می‌شود.

قالیباف خاطرنشان کرد: بسیاری از بازاری‌های قدیم هم که این منطقه را ترک کرده و در مناطق 1 و 3 زندگی می‌کنند، با طرح جامع بهارستان مطمئناً محل کار و زندگی خود را همین منطقه 12 انتخاب خواهند کرد. 

 

یک تیر و چند نشان 


از مجموع صحبت های مطرح شده تا حدود بسیاری می توان این طور نتیجه گرفت که در طرح جامع بهارستان قرار است مجلس و شهرداری تهران با یک هدف چند تیر را نشانه بگیرند. اول آنکه پارلمان ایران را به سطح پارلمان جهان واستاندارد بین المللی پارلمان نزدیک کنند، دوم اینکه نمایندگان مجلس را در یک محل مجتمع و حضور آنها را در محل کار آسان کرده است. ،

بد نیست اهداف این تیر سریع و برنده را از همان ابتدا کمی مورد بررسی قرار دهیم. مجلس شورای اسلامی و استاندارد پارلمان های بین المللی، ظاهرا این گلایه از سوی اغلب نمایندگان مجلس وجود دارد که آنها به لحاظ فضای کار مشکلات بسیاری دارند. دفتر ها و سالن های کوچکی که از هیچگونه امکاناتی برخوردارنیست.

علی افراشته، معاون اجرایی رییس مجلس شورای اسلامی می گوید: دفتر کار یک نماینده باید امکان فعالیت نماینده را برای دو خدمت ارزشی مهیا کند. یکی جلسات و نشست هایی است که نمایندگان باید با موکلین خود داشته باشند و کارکرد دوم این است که نماینده فرصتی داشته باشد که با مشاورین خود در محیطی آرام گفتگو کند. اما در حال حاضر با وجود آنکه یک طبقه ساختمان اداری را نیز در مجلس خالی کرده ایم و در اختیار نمایندگان قرار داده ایم اما باز هم دو تا سه نماینده در یک اتاق هستند و زمانی که موکلی بخواهد مشکلات خود را به صورت خصوصی مطرح کند ، نماینده باید از دیگران بخواهد که از اتاق خارج شوند. این وضعیت حتی با استاندارد تعریف شده در سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز مطابقت ندارد.

از سوی دیگر افراشته در مورد فضای کمیسیون ها که آنهم نیز انگار با استاندارهای جهانی فاصله بسیاری دارد سخن می گوید:به هر دلیل اگر کمیسون ها مهمانی را دعوت کرده باشند و مهمان مدت بیشتری را از زمان تعیین شده در کمیسیون باشد، مهمان بعدی باید در کریدورها قدم بزند. این کار نه تنها غیر محترمانه است بلکه نظم مجلس را نیز دچار مخاطره می کند. در زمینه مستند سازی نیز در کمیسیون ها مشکلاتی داریم .

البته قطعا این بی نظمی و نداشتن اتاق مشکلات بسیاری را برای نمایندگان ایجاد کرده، اما ای کاش در همین طرح جامع بهارستان نیم نگاهی نیز به بی نظمی ها در صحن مجلس می شد و آقای رییس به یاد می آورد روزهای نزدیکی را برای تصویب لایحه بودجه، مجلس به دلیل به عدد نرسیدن رسمیت نمی یافت و... و ای کاش طراحان گسترش هر از چند گاهی از در اصلی مجلس رفت و آمد می کردند و مردمی را می دیدند که ساعت ها در صندلی ها نه به دلیل نداشتن اتاق و دفتر کار نماینده که به دلیل عدم پذیرش و نداشتن وقت در آنجا نشسته اند و مشکلات را به جای وکلایشان آنقدر با یکدیگر در میان می گذارند که درد دلشان خالی می شود و می روند.

لرزه در کمین بافت تاریخی 


اما طرح جامع بهارستان نکات دیگری را نیز در بر می گیرد ، ساخت کتابخانه و مرکز اسناد و مرکز پژوهش ها که آقای لاریجانی معتقد است باید در دسترس نمایندگان باشد .

افراشته می گوید: کتابخانه و مرکز اسناد مجلس دارای قدمتی 100 ساله و در گروه کتابخانه های منحصر به فرد کشور است. اما این ساختمان با توجه به آثاری که در این کتابخانه وجود دارد به لحاظ سازه کاملا فرسوده است ، با استانداردهای زلزله تطابق ندارد و با یک زلزله یا آتش سوزی ممکن است آثاری که تنها یک نسخه از آن وجود دارد نابود شود. از سوی دیگر نیز همه مخازن موجود پر است و دیگر جایی برای اسناد جدید وجود ندارد و حتی در یک بخشی اتاق پیش ساخته درست کرده اند . این کمبود فضا باعث شده که حتی پژوهشگران نیز قادر نباشند از این امکانات بهره برداری کنند . ساختمان مشروطه نیز یک مکان تاریخی است و نمی توان از آن برای کار اداری استفاده کرد. بنابر این تنها راه چاره موجود که به تصویب هیأت ریییسه نیز رسید، گسترش مجلس بود.

البته در مورد آثار تاریخی و ناب موجود در منطقه بهارستان گذشته از کتابخانه و مرکز اسناد و ساختمان مشروطه ، ساختمان های دیگری نیز از جمله مدرسه عالی شهید مطهری و بافت های قدیمی دیگری وجود دارد که باید ابراز امیدواری کرد در طرح جامع بهارستان به فراموشی سپرده نشوند.

کاشفی ، مدیر بافتهای تاریخی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه فعلا دستور بر این است که در مورد این طرح از سوی شهرداری صحبتی نشود و مصاحبه ای صورت نگیرد، گفت: این طرح با حفظ بناهای تاریخی و رویکرد میراثی و ارزش های تاریخی اجرا خواهد شد. نریمان نیز در مورد حفظ بناهای تاریخی در این طرح اطمینان خاطر می دهد. البته زمانی که ساخت ایستگاه مترو در میدان بهارستان تصویب شد نیز همین اطمینان خاطرها وجود داشت و اکنون به عقیده بسیاری از کارشناسان لرزه های مترو به امارت مسعودیه تخریب تدریجی وارد می کند.

طرح های کوتاه مدت برای آینده

اما یکی از مهمترین بخش های طرح جامع خانه ملت ساخت منازل مسکونی برای نمایندگان است. خانه هایی که یک بار برای اجرای یک طرح تخریب شد و این بار در طرح دیگری بار دیگر ساخته می‌شود.

نریمان با اشاره به اینکه ساخت منازل مسکونی برای نمایندگان صرفه جویی در وقت، ترافیک و هزینه است ، می گوید: ساختمان هایی که در گذشته وجود داشت و البته برای اجرای طرح گسترش مجلس در آن زمان تخریب شد، ویلایی بود و قرار است اکنون در یک ساختمان مرتفع نمایندگان در یک مکان اسکان داده شوند. در گذشته هم این طور نبوده که نمایندگان علاقه ای به زندگی در این خانه ها نداشته باشند ، آن ساختمان ها باید تخریب می شد.افراشته نیز می گوید: ساختمان قبلی که تخریب شد ، در محل توسعه مجلس فعلی بود ، در شرق ساختمان بهارستان .

او درباره دلایل ساخت مجدد خانه های سازمانی برای نمایندگان ادامه می دهد: راننده ها باید اکنون ساعت 5:30 صبح از منزل خارج شوند به مجلس بیایند ، اتومبیل را برداشته و به دنبال نماینده ها در نقاط مختلف شهر بروند تا نمایندگان در ساعت مقرر به محل کار خود برسند. این کار علاوه بر هزینه های بسیار،ممکن نماینده را به دلیل ماندن در ترافیک عصبی کند و همین امر باعث شود نتواند آن طور که باید به امور مردم رسیدگی کند.

از سوی دیگر اکنون مجلس ناچار است مبلغی را برای هزینه رهن منزل در اختیار نمایندگان قرار دهد که البته این مبلغ برای بسیاری از آنها ناچیز است و ناچارند که خود نیز مبالغ دیگری را به آن اضافه کنند تا بتوانند منزلی تهیه کنند. به هرحال منزل نمایندگان به ویژه نماینده‌های شهرستان آمد و رفت زیادی دارد و موکلین گاهی یک یا دوهفته میهمان نماینده می شوند تا مشکلشان حل شود و مطمئنا نماینده باید یک فضای مناسب در منزل در اختیار داشته باشد.

افراشته در این باره که اگر نمایندگان پس از ساخت منازل مسکونی حاضر به اسکان در این منازل نبودند ، مجلس چه رویکردی در پیش می گیرد، نیز بیان می کند: وقتی خانه ها ساخته شد ، دیگر سرویس ترابری برای هیچ نماینده ای در نظر گرفته نمی شود و کمک هزینه اجاره منزل یا رهن نیز پرداخت نخواهیم کرد. این منازل هم قرار است به تعداد نماینده های شهرستانی باشد و 30 نماینده تهران که امکان اسکان در شهر خود را دارند مجزا شده اند.

البته راهکار های در نظر گرفته شده به نظر قابل قبول می رسد اما از همین حالا برخی از نمایندگان می گویند که حاضر به سکنی گزیدن در این منازل سازمانی نخواهند بود و به نظر نمی رسد عدم پرداخت هزینه رهن و ترابری چندان مشکلی در روند مخارجشان ایجاد کند و شاید چند سال دیگر بعد از اینکه چند سالی خانه های سازمانی خاک خوردند در طرح جامع دیگری بهارستانی ها مجبور شوند ساختمان جدید را تخریب یا به مصرف دیگری برسانند.

چرا که این طور که به نظر می رسد طراحان طرح های گسترش مجلس یا نمی توانند و یا علاقه ای ندارند که آینده دراز مدت را مد نظر قرار دهند و طرح هایشان ظاهرا فقط برای چند سال بیشتر در برگیری ندارد.

البته به گفته افراشته در طرح جامع گذشته که منجر به ساخت ساختمان جدید شده به این دلیل همه مواردی که اکنون در طرح جامع مجلس مدنظر است مدنظر قرار نگرفته که رییس مجلس وقت(ناطق نوری) ملاحظاتی داشته است که مجلس دارای هویت تاریخی است و باید در همان ساختمان قدیم فعالیت کند و حتی تا سالها اجازه نقل مکان صحن علنی را به ساختمان فعلی نیز نداده است.

افراشته دلیل دیگری را نیز مطرح می کند . ظاهرا بخشی از ساختمان مجلس در طرح توسعه گذشته برای رادیو و تلویزیون در نظر گرفته شده بود و بخش های اداری که اکنون مورد استفاده است به این منظور تعبیه نشده است .

نمایندگان مجلس هشتم و طرح جامع بهارستان


 

     نام              حوزه انتخابیه         موافق   یا     مخالف                                       دلایل                                                 
 

 

سید علی موسوی

 

 

نماینده مبارکه

 مخالف  

خانواده بنده در خانه اجاره ای مجلس زندگی می کنند. بعضی خانواده نمایندگان حاضر به زندگی در تهران نیستند. مشکل فضای کمیسیون از طریق تغییر دکوراسیون حل می شود.

 سید محمد جواد ابطحی
 نماینده خمینی شهر    
  مخالف   

طرح از ابتدا ناپخته و خام بوده و مجلس در شلوغ ترین قسمت تهران است. بهتر بود مجلس در خیابان عباس آباد باشد.تجمع همه سازمان ها در یک قسمت باعث ترافیک و آزار و اذیت مردم می شود. دولت برای خارج کردن سازمان ها تلاش می کند مجلس قصد تجمع دارد. اصل بر تمرکز زدایی است.

مردم به سازمان های مرتبط مجلس نیازی ندارند.ساختمان نمایندگان باید درد دسترس مردم باشد و صرف هزینه هنگفت بی دلیل است.

 

سیدحسین نقوی حسینی

 نماینده ورامین  موافق  

استقرار نمایندگان در یک محوطه جغرافیایی باعث افزایش سرعت کار،تامین امنیت و آرامش می‌شود، مانند تجمع وزرا در پاستور

 

 حجت الاسلام ابراهیمی  نماینده بیرجند   موافق  

نماینده کم هزینه ترین نیروی نظام است. در ابتدای ورود به تهران در مهمانسرا ی بی دروازه می مانند.کمبود جای کار و نداشتن مشاور،نداشتن تایپیست.راننده و محافط کارآیی ندارند و به درد مشورت نمی خورند.

 

گزارش : سمیرا امیر چخماقی



پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  10:59 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها