دانشمندان موسسه تحقيقات چشم شپنز براي اولين بار تواستهاند با استفاده از سلولهاي بنيادي شبهجنيني القاء شده، بخشهاي بزرگي از شبكيه چشم را احيا كرده و عملكرد بينايي چشم را تقويت كنند.
نتايج تحقيقات اين پژوهشگران كه در مجله پلوس وان منتشر شده، نويد بزرگي براي آينده درمان بيماريهايي مانند انحطاط ماكولا مرتبط با افزايش سن، پگمانته شبكيه، رتينوپاتي ديابتي وساير بيماريهاي مرتبط با شبكيه است.
به گفته اين محققان، با وجود اينكه محققان ديگر با موفقيت سلولهاي پوستي را به سلولهاي بنيادي شبهجنيني القاء شده و در آخر به اعصاب شبكيه تبديل كردهاند، اين اولين بار است كه اين درجه از بازسازي شبكيه و ترميم عملكرد بينايي اتفاق افتاده است.
امروزه بيماريهايي مانند پگمانته شبكيه و انحطاط ماكولا مرتبط با افزايش سن، دلايل اصلي نابينايي نابينايي غير قابل درمان در دنياي غرب هستند. در اين بيماريها سلولهاي شبكيه چشم كه به گيرنده نيز معروف هستند شروع به تحليل كرده و به همراه آنها توانايي چشم براي جذب نور و انتقال اين اطلاعات به مغغز از بين ميرود.
هنگامي كه سلولهاي شبكيه از بين ميروند، مانند ساير سلولهاي سيستم اعصاب مركزي از ظرفيت محدودي براي بازسازي دروني برخوردارند.
اين دانشمندان در تحقيقات خود از پوست دم موش سرخ براي توليد سلولهاي بنيادي شبهجنيني القا شده براي كاشت در شبكيه چشم اين حيوان كه مبتلا به انحطاط ماكولا بود، استفاده كردند.
به گفته اين محققان، گام بعدي آنها انجام اين آزمايشها بر حيوانات بزرگتر مبتلا به انحطاط ماكولا و در نهايت بر روي انسان است.