ابراز اميدواري براي تهيه پيشنويس طرح آمايش آموزش عالي تا هفته آينده
نادري منش مطرح كرد:
ابراز اميدواري براي تهيه پيشنويس طرح آمايش آموزش عالي تا هفته آينده
خبرگزاري فارس: معاون آموزشي وزارت علوم گفت: اميدواريم پيشنويس سند طرح آمايش آموزش عالي كشور تا يك هفته آينده تهيه شود تا در مرداد ماه سالجاري به تصويب برسانيم.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس اعزامي به استان مازندران، حسين نادري منش معاون آموزشي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در چهارمين نشست رواي دانشگاههاي منتخب آمايش آموزش عالي و چهل و يكمين همايش معاونان آموزشي دانشگاههاي كشور كه از امروز در بابلسر آغاز به كار كرده است گفت: امروز بايد پارادايم ها را براساس نگرشي كه از اسلام است تحقيقي كنيم و بخشهايي كه علم خوبي از اسلام دارند بايد در اين حوزه ورود پيدا كنند.
وي افزود: كشور ژاپن اكنون اقتدار علمي دارد اما مرجعيت ندارد بنابراين بايد مدل جهاني را سر و ته كنيم تا به مرجعيت برسيم.
نادري منش با بيان اينكه به عنوان معاون آموزشي وزارت علوم اعلام كردهام هر استاد و يا شخصي مقالات يا مطالبي را در اختيار دارد ميتواند ارائه دهد تا به چاپ برسانيم اما متاسفانه اين صاحب نظران اعلام ميكنند هزينههايي بايد ارائه شود تا تحقيقات را صورت دهيم يعني در حال حاضر مطالبي را آماده ارائه ندارند.
معاون آموزشي وزير علوم با بيان اينكه بايد در حوزه آموزش عالي همت مضاعف داشته باشيم، تصريح كرد: در حال حاضر شوراي تحول علوم انساني شكل گرفته و اين شورا با شوراي برنامهريزي وزارت علوم همكاريهاي لازم را دارد اما سرعت كار كافي نيست.
وي افزود: بنده به عنوان يك مدير اجرايي نميتوانم پس از دو سال اعلام كنم كه در خصوص پيشرفتهاي علمي كاري انجام ندادهايم، بنابراين بايد دانشگاهها و روساي آنها وارد عمل شوند.
نادريمنش با تاكيد بر اينكه از ديد برخي برگزاري آزمون نيمهمتمركز مانند ارائه كارت سوخت توسط دولت بود كه ميتوانست چالشي را ايجاد كند پس بايد توجه داشت كه در فرآيند فعاليتهاي علمي چالش خوبي وجود دارد.
معاون آموزشي وزير علوم با اشاره به اينكه وقت زيادي نداريم پس بايد در فرآيند آمايش آموزش عالي جديتر وارد عمل شويم گفت: بايد در برنامه پنجساله توسعه استاني برنامه توسعه پنجساله استاني طرح آمايش آموزش عالي نيز گنجانده شود.
وي افزود: در معاونت آموزشي وزارت علوم هماهنگيهايي ايجاد شده تا با مجموعههاي صنعتي نيز همكاري كنيم و كارگاههاي مهارتي ايجاد كنيم.
نادري منش با اشاره به اينكه اكنون نميتوانيم با توليدات چيني رقابت كنيم اما با فعاليتهاي بسيار ميتوانيم در اين خصوص حتي از آنان جلو بزنيم بيان داشت: دانشگاه بايد محور اصلي تحولات آيندهنگاري باشد يعني هر مجموعهاي كه با سؤال مواجه شد پاسخاش را از دانشگاهها دريافت كند و اگر اين اتفاق روي دهد رابطه دانشگاه با صنعت شكل خواهد گرفت.
وي با تاكيد بر اينكه رابطه ستاد و صف نبايد طولي باشد خاطرنشان كرد: ما قصد داريم مجموعههاي استاني خود را استقلال دهيم تا زمينههاي رقابت استاني شكل بگيرد.
نادريمنش تصريح كرد: بايد طبق سند چشمانداز 20 ساله نظام اسلامي حركت كنيم و در سال 1404 در منطقه حرف اول را بزنيم يعني در توليد علم، تبديل علم به فناوري و تبديل علم و فناوري به رشد پرشتاب اقتصادي و در نهايت اشتغالزايي در منطقه اول باشيم.
اين مقام مسئول در وزارت علوم با بيان اينكه مقام معظم رهبري امسال را سال جهاد اقتصادي ناميدند يعني بايد به بخشهاي صنعتي كمك كنيم، گفت: با اشتغالزايي مطلوب درآمدزايي هم شكل خواهد گرفت.
وي افزود: اگر تعداد مقالات علمي را در سال حتي به دويست هزار برسانيم اما در حوزه توليد علم حركتي انجام ندهيم باز هم با مشكل روبرو خواهيم شد.
نادريمنش تاكيد كرد: اميدواريم پيشنويس سند طرح آمايش آموزش عالي كشور تا يك هفته آينده تهيه شود تا در مرداد ماه سالجاري به تصويب برسانيم.
وي در ادامه گفت: قصد داريم با دانشگاههاي استانها تفاهمنامه آموزشي و علمي امضا كرده و حتي با دانشگاههاي بزرگ كشور نيز تفاهمنامهاي را به ثبت برسانيم تا اين دانشگاهها در برنامههايي يك تا 5 ساله طرحهاي خود را ارائه دهد و دولت نيز در اين خصوص بايد حمايتهاي لازم را داشته باشد.
معاون آموزشي وزير علوم با اشاره به اينكه توان دانشگاههاي كشور براي حل معضلات فعلي كشور كافي است، به شرطي كه مديريت داشته باشيم اظهار داشت: طرح آمايش آموزش عالي نبايد تنها يك سند مكتوب باشد بلكه دادگاههاي كشور بايد براي پيشبرد اين طرح وارد عمل شوند و نيروهاي انساني پاسخگو به نياز استان و كشور تربيت شوند.
وي افزود: اخيراً سفري به كشور تاجيكستان داشتيم؛ تعداد جمعيت اين كشور 7 ميليون نفر است و از نظر فرهنگي نيز به ايران وابسته هستند و بدنه مردم اين كشور علاقمند به ايران اسلامي هستند.
نادري منش بيان داشت: در حال حاضر كشور تركيه 7 تا 8 دبيرستان را در تاجيكستان تاسيس كرده و سعي دارد دوباره امپراطوري خود را به نوعي گسترش دهد اما ايران حتي يك دبيرستان هم در اين كشور راهاندازي نكرده است و جالب اينجاست كه هزار دانشجوي ايراني در مقاطع دكتراي نيمهحضوري و غيرحضوري مشغول به تحصيلاند و تصور ميشود كه كشور ما در بحث آموزش عالي ضعيف عمل ميكند.
معاون آموزشي وزارت علوم با تاكيد بر اينكه در برنامه پنجم توسعه كشور بايد 25 هزار دانشجوي خارجي را در دانشگاههاي خود جذب كنيم و اگر در اين خصوص اقدام نكنيم ساير كشورها وارد عمل خواهند شد گفت: در سفر به كشور عراق و در ديدار با علماي اين كشور از ايران استمداد داشتند تا در خصوص تهاجم فرهنگي به اين كشور كمك شوند.
وي در ادامه گفت: كشور ايران اقتصاد را در شهر نجف اشرف به رشد رسانده است اما متاسفانه در اين شهر از تلويزيونهايي مانند العربيه استقبال ميشود.
نادريمنش در پايان خاطرنشان كرد: طرح آمايش آموزشش عالي كشور فقط براي دانشجوهاي داخل كشور نيست و بايد حلقههاي همسايه ايران را نيز مدنظر قرار دهيم و اميدوارم اين طرح در حد يك مشق شب نباشد.
انتهاي پيام/ع
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390 3:04 PM
تشکرات از این پست