0

مصرف بي‌رويه دارو 30 درصد اعتبار بيمه‌هاي سلامت را مي‌بلعد

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مصرف بي‌رويه دارو 30 درصد اعتبار بيمه‌هاي سلامت را مي‌بلعد

نسخه چاپي ارسال به دوستان
معاون درمان وزارت بهداشت:
مصرف بي‌رويه دارو 30 درصد اعتبار بيمه‌هاي سلامت را مي‌بلعد

خبرگزاري فارس: معاون درمان وزارت بهداشت گفت: متأسفانه بر اساس اعلام سازمان‌هاي بيمه‌گر مصرف بي‌رويه دارو در كشور 30 درصد از كل هزينه‌هاي بيمه‌ها را در بر گرفته است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حسن امامي رضوي در دومين همايش داروسازي باليني ايران كه امروز در سالن همايش‌هاي رازي برگزار شد اظهار داشت: با وجود تعداد قليل فارغ‌التحصيلان داروسازي باليني خدمات خوبي را از اين متخصصان در كشور شاهد هستيم.

وي افزود: نظام سلامت كشور در سالهاي اخير پس از پيروزي انقلاب شاهد پيشرفت‌هاي وسيع بوده است و توانسته تا مناطق محروم و اقصي نقاط كشور اين خدمات را با كميت و كيفيت خوب ارائه كند و در حال حاضر نيز شاخص‌هاي سلامت ايران زبانزد كشورهاي منطقه است.

امامي رضوي تصريح كرد: در حوزه دارو فناور‌ي‌هاي دارويي، آموزش و حوزه خدمات دارويي و درماني در سالهاي اخير پيشرفت‌هاي چشمگيري داشته‌ايم و بايد در اين زمينه مداخلات ارائه خدمات دارويي در زمينه درمان در بيمارستانها را بيشتر كنيم.

وي با اشاره به اينكه در سالهاي دور بيماران از جمله بيماران زخم‌هاي اثني‌عشري بايد براي درمان عمل‌هاي سنگين انجام مي‌دادند ولي در حال حاضر اين نوع بيماريها‌ با ارائه خدمات دارويي معالجه مي‌شود گفت: با اين حال تداخلات دارويي كمتر مورد توجه قرار ‌گرفته و امروز به دليل نياز حمايتي بيماران بايد موضوع تداخلات دارويي در بيماران بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

معاون درمان وزارت بهداشت بيان داشت: متاسفانه هزينه‌هاي درمان به دليل مصرف دارو رو به افزايش است و سرانه مصرف دارو هر روز بالاتر مي‌رود و بر اساس گزارش سازمانهاي بيمه‌گر هزينه مصرف دارو 30 درصد سبد كل بيمه‌ها را تشكيل مي‌دهد.

وي افزود: به دليل تنوع داروهاي جديد توجه به مسائل داروسازي باليني و همكاري بين داروسازان و پزشكان بر بالين بيماران بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

امامي رضوي با بيان اينكه در كنار گسترش رشته‌هاي داروسازي باليني بايد به طور جدي و با ايجاد راهكارهايي زمينه افزايش آموزش‌هاي مباحث داروسازي باليني افزايش يابد گفت: بايد در يك زمان مشخص و در حركتي انفجاري داروسازان را براي ارائه خدمات دارويي به بيماران تربيت كنيم.

وي افزود: در حوزه مديريتي نيز در سالهاي اخير كنترل‌هاي وسيعي براي نظارت بر نسخ دارويي با همكاري معاونت‌هاي دارويي دانشكده‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور صورت گرفته تا داروها به اندازه مناسب تجويز شود ولي اين امر كفايت نمي‌كند.

امامي رضوي تصريح كرد: در راستاي اجراي برنامه پزشك خانواده كه چندين سال است در كشور آغاز شده است مبحث داروسازان باليني بايد مورد توجه قرار گيرد تا در 2 تا 3 سال آينده راهنماي باليني دارويي در كشور داشته باشيم.

امامي رضوي به جمعيت 20 ميليوني روستاييان كشور اشاره كرد و گفت: با اجراي طرح پزشك خانواده در روستاها توانسته‌ايم سرانه درصدي هزينه‌هاي دارو كه بر سازمانهاي بيمه‌گر تحميل مي‌شده است را به 15 درصد كاهش دهيم.

وي ادامه داد: در اين راستا وزارت بهداشت تاكيد بسياري به مبحث حاكميت‌هاي باليني دارد به خصوص به پزشكاني كه در بيمارستانها فعاليت مي‌كنند و در اين موضوع بايد توجه داشت تنها تربيت داروسازي باليني كفايت نمي‌كند بلكه بايد اين ارتباطات را در محيط‌هاي باليني بين داروساز باليني و پزشكان بيشتر و به صورت يك فرهنگ‌سازي ايجاد كنيم كه در اين راستا بايد با اجراي كارگاه‌هاي تخصصي اين روند را ارتقاء دهيم.
انتهاي پيام/ش

 
 
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:44 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها