0

مجله پزشکی : ایدز

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

مجله پزشکی : ایدز

12+1 سوال ‌درباره ‌ایدز

 


  ۱+۱۲سوال ‌درباره ‌ایدزایدز، طاعون قرن جدید است. در همین دقیقه‌ای که شما دارید این نوشته را می‌خوانید، یک انسان زیر ۱۵ سال بر اثر ایدز می‌میرد؛ و این اتفاق تلخ، در هر دقیقه تکرار می‌شود. در هر ثانیه، یک نوجوان زیر ۱۵ سال ایدز می‌گیرد و از هر ۶ نفری که در اثر این بیماری فوت می‌کنند، یک نفرشان زیر ۱۵ سال است. ایدز تا به حال ۲۵ میلیون قربانی گرفته؛ یعنی بیشتر از تعداد قربانیان طاعون در قرن نوزدهم و حتی بیشتر از تعداد قربانیان جنگ جهانی اول و دوم. باید کاری کرد؛ و برای انجام هر کار موثری درباره ایدز، باید آن را بهتر بشناسیم. شما این بیماری را چقدر می‌شناسید؟
۱) ایدز از کجا آمد؟
می‌گویند اولین بیماری که به ایدز آلوده شد، سال ۱۹۵۹ در کنگو شناسایی شد.
نحوه دقیق آلودگی آن بیمار هنوز مورد سوال است. پزشکان آمریکایی اعتقاد دارند که پای ایدز از اوایل دهه هفتاد میلادی به آمریکا بازشده است.
در نیویورک و لوس آنجلس و در حد فاصل سال‌های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۱ موارد نادری از بیماری‌های صعب‌العلاج در مردان هم‌جنس‌باز گزارش شد که شک پزشکان را برانگیخت.
اما نام ایدز (مخفف «سندرم نقص ایمنی اکتسابی») را رسما از سال ۱۹۸۲ روی این بیماری گذاشته شد.
ویروس عامل این بیماری (HIV)هم در سال ۱۹۸۳ شناسایی و نامگذاری شد. پزشکان تصور می‌کنند که منبع اولیه این بیماری یک شمپانزه است و باز هم حدس می‌زنند شکارچیانی که برای اولین بار، دستشان به خون آن شمپانزه لعنتی آلوده شد، این ویروس را در میان انسان‌ها پخش‌کردند.
۲) HIV با ایدز چه فرقی دارد؟
HIVیک ویروس است، ایدز یک بیماری. HIV نام همان ویروسی است که آدم را به بیماری ایدز دچار می‌کند. این ویروس می‌تواند از بدن یک شخص آلوده به بدن یک شخص سالم وارد شود و او را هم بیمار کند. اما از چه راه‌هایی؟ عمدتا از راه ترشحات جنسی و خون. البته زنان مبتلا هم می‌توانند در دوران حاملگی و زایمان و حتی پس از آن (از طریق شیر دادن به کودک) HIV را به بدن فرزندشان هم منتقل کنند.
۳) چرا به این بیماری می‌گویند ایدز؟
ایدز مخفف این کلمات است: Acquired Immunodeficiency Syndrome یعنی، «سندروم نقص ایمنی اکتسابی». کلمه «اکتسابی» تاکید می‌کند که این بیماری، ژنتیکی نیست بلکه از یک شخص آلوده به دیگری (یا دیگران) سرایت می‌کند.
«نقص ایمنی» هم به این معناست که این بیماری باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود.
«سندروم» هم به معنی مجموعه علایمی است که در قالب یک بیماری خودش را نشان می‌دهد و شاخص آن بیماری به‌حساب‌می‌آید.
در مورد ایدز، این مجموعه علایم به صورت بروز عفونت‌ها یا بدخیمی‌های خاص و کاهش تعداد سلول‌های دفاعی بدن خودش را نشان می‌دهد. تشخیص ایدز توسط پزشک و با کمک آزمایشات بالینی و آزمایشگاهی صورت می‌گیرد.
۴) HIV چگونه ایدز را به وجود می‌آورد؟
این ویروس به نوع خاصی از سلول‌های خونی (از خانواده سلول‌های T) حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. سلول‌های T نقشی عمده‌ای در تامین ایمنی بدن به عهده دارند. در حقیقت، تخریب این سلول‌هاست که نشان می‌دهد شخص به احتمال بسیار بسیار قوی به بیماری ایدز مبتلا شده است. اشخاص آلوده به این ویروس، سال‌ها آن را در بدنشان حمل می‌کنند بدون آنکه علایم بیماری ایدز را بروز بدهند، چرا که هنوز سیستم ایمنی بدنشان آنقدرها ضعیف نشده است. میزان تخریب سلول‌های T با تعداد ویروس‌های موجود در خون شخص نسبت مستقیم دارد. یعنی اگر با داروهای خاص ضد ویروس بتوانیم تعداد ویروس‌های HIV موجود در خون را کم کنیم، تضعیف سیستم ایمنی تا مدت زیادی به تعویق می‌افتد.
۵) از ورودHIV تا بروز ایدز چقدر طول می‌کشد؟
تا قبل از سال ۱۹۹۶ پزشکان تصور می‌کردند نیمی از افراد آلوده به ویروس، ظرف ۱۰ سال پس از آلودگی به ایدز مبتلا خواهند شد. اما از سال ۱۹۹۶ به بعد و به دنبال ساخت و عرضه داروهای ضد ویروس قوی و موثر، طول این زمان افزایش چشمگیری داشته است. علاوه بر داروهای ضد ویروس، داروهای دیگری هم هستند که می‌توانند در درمان یا پیشگیری از برخی بیماری‌های همراه ایدز کمک کنند. هر چند که این داروها روی خود ایدز اثری ندارند. به خاطر همین پیشرفت‌های دارویی است که آمار مربوط به مبتلایان احتمالی ایدز در سال‌های آینده باید تحت بازنگری و محاسبه مجدد قرار بگیرد. درست مانند سایر بیماری‌ها، تشخیص هر چه سریع‌تر ایدز نیز می‌تواند دست پزشکان را برای مداوای بیماری بازتر کند.
۶) اگر تست HIV مثبت شود، باید چه‌کار کرد؟
اگر تست HIV شما مثبت گزارش شد، باید هر چه سریع‌تر دست به کار شوید. باید درمان دارویی را فورا آغاز کنید و نحوه زندگی‌تان را هم اصلاح کنید. مراقبت‌های فوری پزشکی می‌تواند ظهور بیماری را به تاخیر بیندازد و از بروز بعضی از بیماری‌های خطرناک مربوط به ایدز جلوگیری کند. اقدامات زیر هم می‌تواند به حفظ سلامت‌تان کمک کند:
حتی اگر احساس بیماری نمی‌کنید، حتما با یک متخصص بیماری‌های عفونی مشاوره کنید. دقت کنید که شخص یا گروه مورد مشاوره‌تان حتما در این زمینه دارای تجربه باشند. در حال حاضر، داروهای بسیاری برای درمان آلودگیHIV وجود دارد. هر چه زودتر این درمان‌ها صورت بگیرد، تاثیر بیشتری خواهد داشت.
حتما آزمایش مربوط به سل را هم انجام بدهید. ممکن است به سل مبتلا شده باشید و خودتان از وجودش بی‌خبر باشید. اگر سل تشخیص داده نشود، می‌تواند حسابی برایتان دردسرساز شود. در صورتی که با تشخیص به موقع می‌توان آن را با موفقیت درمان کرد.
سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد مشروبات الکلی یا استفاده از مخدرهایی مانند کوکایین ممکن است سیستم ایمنی بدنتان را ضعیف‌تر کند. برنامه‌هایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند این عادات نادرست را کم یا کاملا قطع‌کنید.
علاوه بر این، کارهای زیادی هست که می‌توانید با انجام آنها تندرست بمانید، مثل ورزش کردن، پیاده‌روی و... . موثرترین راه برای عدم انتقال ویروس به دیگران، اجتناب کامل از تماس جنسی است. اگر می‌خواهید کماکان تماس جنسی داشته باشید حتما از کاندوم‌های لاتکس استفاده کنید. چرا که این نوع کاندوم‌ها اگر چه کاملا ایمن نیستند اما بسیار موثرند و تا حد زیادی احتمال انتقال ویروس را به همسر‌تان کاهش می‌دهند، البته به شرطی که پیوسته و به نحو صحیح مورد استفاده قرار بگیرند. در صورت حسایت به لاتکس،‌ می‌شود از کاندوم‌های پلاستیکی (پلی اورِتان) استفاده کرد.
۷) ویروس HIV چگونه منتقل می‌شود؟
هنگامی که خون، منی، ترشحات پیش از منی، ترشحات فرج یا شیر شخص آلوده وارد بدن شخص سالم می‌شود، ویروس HIV نیز می‌تواند منتقل شود. این ویروس می‌تواند از طریق رگ (مثلا تزریق ماده مخدر)، جدار مقعد، فرج، گردن رحم، سوراخ آلت مردانه، دهان و دیگر غشاهای مخاطی (چشم، داخل بینی) یا بریدگی‌ها و نیز از طریق زخم‌های پوستی وارد بدن شود. پوست سالم و عاری از زخم، سد محکمی در برابر این ویروس و دیگر عوامل عفونی است. راه‌های زیر، شایع‌ترین راه‌هایی است که ویروس HIV می‌تواند از شخصی به شخص دیگر منتقل شود:
▪ داشتن هرگونه تماس جنسی با شخص آلوده
▪ استفاده از سرنگ و دیگر وسایل تزریق متعلق به شخص آلوده
▪ از زن آلوده به فرزندش قبل یا حین زایمان و یا در مدت شیردهی
HIV می‌تواند از طریق خون یا فرآورده‌های خونی آلوده منتقل شود. در اکثر کشورها از اهداکنندگان خون، آزمایش مربوط به HIV به عمل می‌آید تا از سلامت خون اطمینان حاصل شود. برخی از پرسنل پزشکی نیز بر اثر فررفتن سرسوزن آلوده به دستشان به این ویروس آلوده شده‌اند. در موارد نادری نیز آلودگی پرسنل پزشکی از طریق تماس خون آلوده با زخم باز و یا پاشیده شدن خون آلوده به داخل چشم یا بینی صورت گرفته است.
۸) کدام ترشحات بدن می‌تواند HIV را منتقل کند؟
خون، منی، ترشحات فرج، شیر پستان و دیگر مایعات بدن که حاوی خون هستند، ممکن است غلظت بالایی از ویروس را در خود داشته باشند. موارد زیر نیز دربرگیرنده مایعات و ترشحاتی است که ممکن است حاوی ویروس باشد و آن را به پرسنل پزشکی سرایت دهد:
مایع اطراف مغز و نخاع، مایع مفصلی و مایع موجود درکیسه آب جنین.
ویروس HIV در بزاق و اشک برخی از اشخاص آلوده نیز دیده شده است هر چند که میزان آن بسیار اندک است. باید توجه داشت که وجود بسیار اندک این ویروس در هر مایعی از بدن به این معنا نیست که آن مایع خاص، می‌تواند ویروس را منتقل کند. این ویروس در عرق بدن افراد آلوده یافت نشده است. تماس با بزاق، اشک یا عرق بدن اشخاص آلوده در هیچ گزارشی باعث انتقال ویروس نشده است.
۹) آیا با بوسیدن ممکن است آدم به HIV آلوده شود؟
حتی اگر شخص مقابل آلوده باشد، پوست سالم شما سد محکمی در برابر ویروس خواهد بود. هیچکس با یک بوسه ساده، بغل گرفتن و دست دادن به HIV آلوده نمی‌شود. بوسه با دهان باز ممکن است با درصد خطر بسیار پایینی باعث انتقال ویروس شود. اما اگر این نوع بوسه خیلی طول بکشد، ممکن است به دهان یا زبان آسیب برساند و امکان سرایت ویروس را فراهم کند. البته این در شرایطی است که داخل دهان یا روی زبان، زخم یا خراشی وجود داشته باشد.
۱۰) معتادان چگونه می‌توانند خطر را کاهش دهند؟
صد البته اولین و بهترین توصیه این است که هر چه سریع‌تر و زیر نظر متخصصان، اقدام به ترک اعتیاد کنند. اما آن دسته از معتادان تزریقی که به هر دلیلی نمی‌توانند اعتیادشان را ترک کنند، باید:
▪ هیچ‌وقت سرنگ، آب یا تجهیزات آماده سازی مواد مخدر را دوباره مورد استفاده قرار ندهند و آنها را با دیگران به اشتراک نگذارند.
▪ سرنگ خود را از مکان‌های معتبر (داروخانه‌ها و یا مراکز تحویل سرنگ رایگان) تهیه کنند.
▪ برای هر نوبت تزریق، از یک سرنگ استریل جدید استفاده کنند.
▪ در صورن امکان برای تزریق از آب مقطر استریل استفاده کنند.
▪ برای آماده سازی ماده مخدر از ظرف و فیلتر جدید استفاده کنند.
▪ قبل از تزریق، محل تزریق را با پنبه الکل تمیز کنند.
▪ سرنگ مورد استفاده را در محل رها نکرده و به شکلی بهداشتی از بین ببرند.
▪ معتادان تزریقی و همسران ‌آنها باید برای مقاربت حتما از کاندوم استفاده کنند تا خطر انتقال بیماری از راه جنسی کاهش یابد.
▪ افرادی که متناوبا از مواد مخدر تزریقی استفاده می‌کنند باید به شکل منظم و دوره‌ای مورد آزمایش قرار بگیرند.
۱۱) از کجا بفهمم ایدز گرفته‌ایم یا نه؟
تنها راه تشخیص، انجام آزمایش است. نمی‌شود صرفا به علایم موجود بسنده کرد. خیلی از افراد آلوده به این ویروس سال‌ها بدون ‌علامت باقی می‌مانند. موارد زیر ممکن است علایم هشداردهنده آلودگی به این ویروس باشند:
کاهش وزن سریع، سرفه‌های خشک، تب‌های عود کننده یا تعریق شدید شبانه، ضعف مفرط و بی‌دلیل، برجسته شدن غدد لنفاوی زیر بغل یا کشاله ران یا گردن، اسهالی که بیش از یک هفته طول بکشد، دانه‌های سفید یا هر گونه لک غیرمعمول روی زبان و داخل دهان یا گلو، ذات‌الریه (سینه پهلو)، لکه‌های قرمز، قهوه‌ای، صورتی یا ارغوانی رو یا زیر پوست، داخل دهان، بینی یا پلک‌ها، ضعف حافظه، افسردگی و دیگر مشکلات عصبی.
البته داشتن علایم بالا الزاما به معنای آلودگی به ویروس HIV نیست. هر یک از این علایم می‌تواند در نتیجه بیماری‌های دیگری نیز به وجود بیاید. باز هم تاکید می‌شود که تنها راه قطعی اثبات آلودگی، انجام آزمایش است.طبیعتا با اتکای صرف بر روی علایم، نمی‌شود گفت که شخص به بیماری ایدز دچار شده است یا نه. نشانه‌های ایدز شبیه به نشانه‌های خیلی از بیماری‌های دیگر است. ایدز نیاز به تشخیص طبی دارد و باید توسط یک پزشک و بر مبنای آزمایشات تخصصی، تشخیص داده شود.
۱۲) چه مدت بعد از مواجهه احتمالی با ویروس، باید آزمایش بدهیم؟
آزمایشات تشخیص HIV عملا بر مبنای اندازه‌گیری پادتن‌هایی است که توسط سیستم ایمنی فرد آلوده ایجاد می‌شود. در اکثر موارد، بدن ۲ تا ۸ هفته (به طور متوسط ۲۵ روز) پس از ورود ویروس به خون، سطح پادتن‌ها را به حدی می‌رساند که با روش‌های آزمایشگاهی قابل تشخیص است. در ۹۰ درصد موارد، در ۳ ماه نخست ورود ویروس به بدن، پادتن‌ها ساخته می‌شوند. در موارد نادری نیز ممکن است ساخت پادتن تا ۶ ماه طول بکشد.
۱+۱۲ ) برای پیشگیری از ایدز چه کار کنیم؟
اگر با معتاد تزریقی برخوردی داشتید، احتیاط کنید؛ چون عموما مبتلا به هپاتیت یا ایدز هستند. به خصوص آنهایی که جزو پرسنل پزشکی هستند مثل پزشکان، دندان‌پزشکان و حتی خدمه بیمارستانی حتما باید دستکش بپوشند و در برخورد با این افراد پرخطر کاملا جانب احتیاط را رعایت کنند.
▪ از مسواک مشترک استفاده نکنید.
به بنیاد خانواده و داشتن رابطه صحیح زناشویی وفادار بمانید و بی‌توجهی نکنید. ضمنا نباید فکر کرد که صرفا استفاده از کاندوم، فرد را در برابر ایدز بیمه می‌کند؛ چون ممکن است یک بیماری مقاربتی دیگر، زمینه ابتلا را مهیا کند.    
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:51 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز


۲۰ سال پس از نخستین قربانی

 
۲۰ سال پس از نخستین قربانیاز ویژگی‌های مشخصه‌ای که ایدز را از دیگر بیماری‌ها متمایز می‌کند، یکی دوران نهفته طولانی مدت آن است و ویژگی دوم این بیماری، حساسیت ویژه‌ای است که جامعه نسبت به آن دارد و همین عامل یکی از دلایلی است که به گسترش بیماری کمک فراوانی می‌کند.
یکم دسامبر هر سال مصادف با ۱۰‌آذر، روز جهانی مبارزه با ایدز است. طبق تخمین بخش ایدز سازمان ملل ۷/۳۵ میلیون نفر بزرگسال و ۱/۲ میلیون کودک، تا پایان سال ۲۰۰۳ آلوده به ایدز در جهان وجود داشته‌اند و در سال ۲۰۰۴ نزدیک به ۸/۴ میلیون نفر دیگر به HIVآلوده شدند این در حالی است که بنابر آخرین گزارش برنامه ایدز سازمان ملل در نوامبر امسال (۲۰۰۷) تعداد افراد بزرگسال وکودک مبتلا به HIV/ AIDS ه ۲/۳۲ میلیون نفر برآورد شده است.
حدود نیمی از افراد آلوده به HIV زیر ۲۵ سال هستند و قبل از سن ۳۵ سالگی به دلیل ایدز از بین خواهند رفت. روز جهانی ایدز از سال ۱۹۸۸ نه تنها به خاطر افزایش بودجه‌ها بلکه برای افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها تعیین شد.
ایدز(AIDS) یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی، کلمه‌ای ۴حرفی است که نام آن هراس در دل هر انسانی می‌اندازد. این مرموزترین بیماری قرن، آتشی است که تر و خشک را با هم می‌سوزاند. برای این دیو مخوف هراسناک فرقی ندارد که طعمه‌هایش چه کسانی باشند.
پیر و جوان، زن و کودک، هیچ‌کس در امان نیست. اگر به یاد بیاوریم که این بیماری اولین قربانی خود را در جامعه‌ای به بزرگی ایران یک کودک ۶ ماهه انتخاب کرد، معنی جملات فوق را بهتر درک می‌کنیم.
۲۰ سال پیش با تزریق خون آلوده به یک کودک هموفیلی، ایدز وارد ایران شد و از آن زمان به بعد این بیماری هر ساله با رشدی بیش از سال قبل، جامعه ایران را بیش از پیش در معرض خطر قرار داده است.
گرچه به خاطر مسائل حاشیه‌ای که بیماری ایدز با خود به همراه دارد و گاهی اصل بیماری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد آمار واقعی از بیماران ایدزی ایران در دست نیست، ولی همان آمار تقریبی نیز زنگ‌های خطر را به صدا درآورده است که اگر دیر بجنبیم طاعونی دیگر در راه است، خاموش و بی‌صدا اما مرگبار، آن هم مرگی ناخوشایند و ذلت‌بار که حتی عزیزترین نزدیکان قربانی، طاقت داشتن یک بیماری ایدزی را در خانواده خود ندارند و از آن تبری می‌جویند.
مقایسه آماری تعداد بیماران مبتلا به ایدز که در جداول ۱ و ۲ آمده است و همچنین آخرین برآوردهای رسمی آماری که تعداد مبتلایان به HIV را بیش از ۱۳ هزار نفر برآورد می‌کند به علاوه آمارهای غیررسمی که این رقم را تا ۱۰۰هزار نفر نیز پیش‌بینی می‌کند گویای این واقعیت است که به رغم به صدا درآمدن زنگ‌های خطر در جامعه ایران و با وجود تمهیداتی که از سوی مسئولان بهداشت و درمان اندیشیده شده، این اقدامات کافی نیست و از جمله در بخش اطلاع‌رسانی و پیشگیری که ۲ مقوله اساسی در مبارزه با ایدز است، باید کارهای بیشتری انجام گیرد. اطلاع‌رسانی در زمینه ایدز باید از حالت تابو بودن بیرون آمده و حتی در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان نیز وارد شود.
همانطور که دیده می‌شود بیشترین تعداد مبتلایان در سنین ۳۴ – ۲۵ سال دیده می‌شود. یعنی دوران جوانی که به جهت بروز رفتارهای پرخطر این قشر را آسیب‌پذیرترین قشر در مقابل ایدز قرار داده است. شعار روز جهانی ایدز در سال ۲۰۰۷ «در برابر گسترش ایدز پیشگام شو» است و این جمله اهمیت مشارکت تک‌تک افراد جامعه برای مقابله با بیماری قرن را بیشتر می‌رساند.
از ویژگی‌های مشخصه‌ای که ایدز را از دیگر بیماری‌ها متمایز می‌کند، یکی دوران نهفته طولانی مدت این بیماری است که ممکن است حتی چند دهه به طول بکشد و در این مدت شخصی که حامل HIV است می‌تواند افراد زیادی از جمله همسر و خانواده خود را مبتلا سازد بدون اینکه متوجه آن باشد و ویژگی دوم این بیماری، حساسیت ویژه‌ای است که جامعه نسبت به آن دارد و همین عامل یکی از دلایلی است که به گسترش بیماری کمک فراوانی می‌کند. اگر یک بیمار HIV مثبت مانند همه بیماران می‌توانست به راحتی بیماری خود را آشکار سازد، مشکل فوق پیش نمی‌آمد.
حساسیت جامعه نسبت به بیماران HIV مثبت به قدری شدید است که در صورتی که شخص حامل این ویروس، آن را علنی سازد، توسط اطرافیان طرد شده و هزاران برچسب روا و ناروا به او چسبانده می‌شود. به همین خاطر کسانی که HIV مثبت هستند، آن را حتی از نزدیک‌ترین کسان خود مخفی می‌کنند و چه بسا که در خانواده‌ای که زندگی می‌کنند فقط یک نفر قابل اعتماد پیدا شود که شخص توان گفتن این راز بزرگ را برای او داشته باشد.
با توجه به اینکه اولین قربانیان این بیماری همجنس‌بازان و افراد دارای روابط جنسی خارج از محیط خانواده بوده‌اند، از زمان پیدایش این بیماری نام ایدز مترادف بود با انحرافات اخلاقی و کسی که به این بیماری مبتلا شود، قبل از اینکه بتواند از خود دفاع کند، توسط جامعه متهم شده و فرصتی برای دفاع به او داده نمی‌شود.
متاسفانه به علت اطلاع‌رسانی ناقض هنوز بعد از گذشت ۲۰ سال و با وجود وسایل ارتباط جمعی فراوانی که در دسترس است، این عقیده در بین مردم رواج دارد و مسئولان ذی‌ربط نتوانسته‌اند در این زمینه اطلاع‌رسانی درستی به مردم داشته باشند.
مردم باید با آگاهی از ایدز پیشگیری کنند نه با ترس، زیرا ترس خود مشکل‌زاست و مشکلی را حل نمی‌کند. مردم باید بدانند «ایدز» بیمار خود را انتخاب نمی‌کند بلکه ناآگاهی افراد آنها را مبتلا می‌کند.
هم اکنون نوع غالب تفکر افراد در برابر بیماران بیشتر به ۲ صورت است؛کسانی که بیماری را می‌شناسند با نگاه ترحم‌آمیز به بیمار نگاه می‌کنند و آنها که شناخت کافی از بیماری ندارند از آنان دوری می‌کنند. حتی این دوری جستن علاوه بر مردم عادی بعضا در میان پزشکان نیز دیده می‌شود که با شناخت کاملی که پزشکان از این بیماری دارند، این کار آنان امری نکوهیده است.
به عنوان مثال شخصی به نام «رضا» که همسرش HIV مثبت است چنین تعریف می‌کند: برای همسرم مشکلی پیش آمد که احتیاج به جراحی داشت. در برگه پذیرش بیمارستان بالای برگه پذیرش نوشتم HIV مثبت و همین باعث شد که تا ساعت ۱۲شب کسی دست به همسرم نزند، تا جایی که هموگلوبین وی پایین آمد که از علایم خونریزی داخلی است.
سرانجام پزشک رزیدنت با استادش تماس گرفت و گفت که با مسئولیت خودم عمل می‌کنم. می‌خواهم به آقایان پزشکان بگویم آیا بهتر است به شما نگوییم که بیمار ما HIV مثبت است؟ حالا که یک نفر حقیقت را به شما می‌گوید، حداقل برخوردی با او داشته باشید که نخواهد موضوع را پنهان کند.
 
زاهدالدین سلگی
 
روزنامه همشهری
 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:52 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

آزمایش HIV


  آزمایش HIV● چه زمانی بعد از رفتار خطرناک بایستی آزمایش HIV دادو انواع آزمایشهای تشخیصی عفونت HIV
با توجه به اینكه از بدو ورود ویروس به بدن تا رسیدن سطح آنتی بادی به حد قابل تشخیص در آزمایش ممكن است بین ۲ هفته تا ۶ ماه طول بكشد. در افرادی كه رفتارهای پرخطر داشته اما تست منفی دارند لازم است ۳ ماه بعد و در صورت تداوم رفتار، هر شش ماه آزمایش تكرار شود.
▪ انواع آزمایش های تشخیصی برای عفونت HIV عبارتند از :
الف ) تست های سنجش آنتی بادی :
▪ آزمون الایزا (Elisa)
۱. Western blot test
▪ نكته :
از آنجا كه آنتی بادی از طریق مادر آلوده وارد بدن جنین شده تا ۱۸ ماهگی در بدن باقی می ماند ،این تست ها برای تشخیص آلودگی در نوزاد مناسب نمی باشند .
ب ) تست های سنجش آنتی ژن
۱. RT – PCR
۲. P۲۴ antigen
DNA-PCR & RNA-PCR
▪ در ایران:
ـ اولین آزمایش ۸ هفته بعد از رفتار خطرناک
ـ تکرار آزمایش ۶ ماه بعد از رفتار خطرناک
در ایران معمولاً دسترسی به آزمایش استاندارد HIV سهل تر است. این نوع آزمایش در ایران برای بار اول ۸ هفته بعد از رفتار خطرناک به مراجعه کنندگان توصیه می شود. ولی به دلیل اینکه سرعت و میزان تولید پادتن خون در بدن افراد متفاوت است و برای انجام آزمایش دقیقی که بتوان به نتیجه آن استنتاج کرد و جواب قطعی را ارائه داد، ۶ ماه بعد از رفتار خطرناک بایستی که آزمایش تکرار شود.
▪ آزمایش HIV-ELISA
آزمایش استاندارد HIV ٬"تست الایزا" است. این تست٬ استاندارد جهانی برای استفاده در بیمارستان ها، بانک های خون و یا سازمان های انتقال خون می باشد.
این آزمایش مستقیماً خود ویروس را جستجو نمی کند. در این روش، میزان پادتن ( آنتی بادی) هایی که بدن شخص آلوده برعلیه HIV تولید کرده، اندازه گرفته می شود.
ELISA نسبتاً آزمایش ارزان و خیلی دقیقی است . ( اگر چه ۱۰۰٪ نیست ) در این آزمایش ( اولین آزمایشی که عموماً انجام می شود ) یک نمونه خون گرفته می شود و با دور بالا دوران داده می شود که باعث می شود سرم خون از اجزاء جامد آن مثل سلولهای خون جدا شود . هنگامیکه ماده معرف ELISA به سرم اضافه شود یک آزمایش شیمیایی که محلول را رنگی می کند وجود پادتن های HIV را مشخص می سازد .
(وقتی که HIV وارد بدن می شود، یک ماده شیمیایی خاصی از سوی سیستم دفاعی تولید می شود که پادتن ( آنتی بادی) نامیده می شود. پادتن ها واکنش بدن نسبت به عفونت می باشند. بنابراین اگر بدن شخصی پادتن علیه HIV تولید کرده باشد، به معنای آن است که شخص به HIV آلوده شده است.)
تولید پادتن در بدن به مدت زمان بین چند روز تا سه هفته نیاز دارد.
آزمایشی را که بتوان به نتیجه آن اعتماد کرده و بر اساس آن شخص را نسبت به نوع سلامت خود با اطلاع کرد، دربعضی منابع بین ۶ هفته تا ۶ ماه و بعضی دیگر بین ۸ هفته تا ۶ ماه بعد از ارتباط خطرناک توصیه شده است.
▪ Western blot test
به عنوان یك آزمون تأیید كننده به كار می رود. كه وجود IgG برعلیه چند نوع پروتئین ویروسی را بررسی می كند . این تست نسبت به الایزا اختصاصی تر بوده از حساسیت كمتری برخوردار است .
از آنجا که آزمایش Western blot نسبتاً گران است وانجام آن نیز مشکل است . ندرتاً به عنوان اولین آزمایش انجام می گیرد و بیشتر در تأیید نتایج مثبت یا مشابه آزمایش ELISA بکار می رود .
▪ آزمایش HIV-PCR
به زبان بسیار ساده این آزمایش مستقیماً وجود HIV در خون را جستجو می کند.
PCR= Polymerase Chain Reaction
تست HIV-PCR ژن ویروس (DNA ) را در خون ردیابی می کند. اگر شخصی آلوده شده باشد DNA ویروس ایدز در خون او وجود خواهد داشت. میزان اطمینان به دقت این تست ۹۵% می باشد. بعضی منابع این آزمایش را دو هفته بعد از داشتن ارتباط خطرناک (ارتباطی که به تماس مشکوک با خون منجر شود) و بعضی دیگر ابتدا ۴ هفته بعد، توصیه می کنند. معمولاً بین ۵ روز تا یک هفته طول می کشد تا نتیجه این آزمایش دریافت شود.
از نظرهزینه این تست به طور معمول بسیار گران تر از تست HIV-ELISA می باشد.
در طی این آزمایش اجزاء‌ مختلف ویروسی روی نوارهای خاص روی صفحه آزمایش که در سرم فرد مورد آزمایش قرار میگیرد قرار دارند .
اگر سرم پادتن HIV داشته باشد ، به نوارهای ویروسی متصل می شوند ، که باعث تغییر رنگ آنها می شود . گر چه آزمایش HIV در حال حاضر خیلی در دسترس است . غربالگری گسترده انجام نمی پذیرد .
بـا توجه به این كه در این آزمون ژنوم ویروس مورد مطــالعه قرار میگیرد لذا در تشخیص زودرس بیماری ویا نوزاد متولد شده از مادر آلوده مفید است . بخاطر حساس بودن زیاد ، موارد مثبت كاذب این آزمون بالا است. تشخیص مثبت با PCR درهرحال باید با تست سرولوژیك اثبات شود.
مثبت کاذب: ،‌آزمایش درصد کمی از افراد چه با آزمایش الایزا یا وسترن بلات می تواند غلط باشد . امکان دارد تغییر رنگ اندکی در بعضی از افرادی که HIV ندارند مشاهده شود و بطور غلط به عنوان HIV مثبت شناخته شوند .
منفی کاذب : در بعضی موارد آزمایش می تواند علی رغم وجود پادتنها نتواند تغییر رنگ نشان دهد . بنابراین کسی که آلوده به ویروس است اشتباهاً ممکن است منفی تلقی شود .
▪ آنتی ژن P۲۴ :
در این روش آنتی ژن ویروس مورد بــررسی قرار می گیرد . لذا می تواند در تشخیص زود هنگام آلودگی كمك كننده باشد. البته در مراحل عفونت بدون علامت و یا درمان ضد ویروس ، با توجه به اینكه تعداد ویروس موجود در خون كم است ممكن است منفی كاذب داشته باشیم .
با توجه به در دسترس بودن روش الایزا و وسترن بلات در ایران و همچنین اختصاصی بودن بالا (موارد مثبت كاذب كمتر)، ملاك تشخیص قطعی آلودگی یك فرد٬ مثبت بودن دو آزمایش ELISA و یك آزمایش Western blot است.    
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:53 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

آنچه‌ که‌ باید از «ایدز» بدانیم‌


  آنچه‌ که‌ باید از «ایدز» بدانیم‌ایدز بیماری‌ ویروسی‌ خطرناكی‌ است‌ كه‌ به‌صورت‌ روزافزون‌ در جهان‌ در حال‌ گسترش‌ است‌. عامل‌ به‌وجود آورنده‌ این‌ بیماری‌، ویروسی‌ است‌ كه‌ به‌ نامهای‌ HIV-۱ و HIV-۲خوانده‌ می‌شود، كه‌ شایعترین‌بیماری‌ در جهان‌ HIV-۱ است‌.
این‌ بیماری‌ تا سال‌ ۱۹۸۱ میلادی‌; یعنی‌ سال‌ ۱۳۶۰ هجری‌ شمسی‌ ناشناخته‌ بود. در این‌ سال‌ بیماری‌خاصی‌ در جوانان‌ هم‌جنس‌باز در امریكا مشاهده‌ شد كه‌ به‌ مرگ‌ ۵ جوان‌ انجامید. به‌ دنبال‌ جستجو درجهت‌ كشف‌ علت‌ مرگ‌ این‌ بیماران‌، بیماری‌ جدیدی‌ تحت‌ عنوان‌ «گیدز» (Gay Immuno Defficiency syndrome) مطرح‌ و بعدها به‌ نام‌ AIDS (Defficiency Syndrome Acquired Immuno) نامگذاری‌ شد. مهم‌ترین‌ راه‌ انتقال‌ این‌ ویروس‌ به‌ بدن‌، تماس‌جنسی‌ است‌. حدود ۸۰ درصد در جهان‌ توسط تماس‌ جنسی‌ معمولی‌ به‌ این‌ ویروس‌ آلوده‌ شده‌اند. به‌این‌ ترتیب‌ مهمترین‌ راه‌ كنترل‌ بیماری‌، همان‌ تماس‌ جنسی‌ كاملا سالم‌ است‌، یعنی‌ وفاداری‌ به‌ خانواده‌ واحترام‌ به‌ كرامت‌ آن‌ و پرهیز از هرگونه‌ بی‌بند و باری‌ و انحراف‌ جنسی‌. استفاده‌ از پوشش‌ در زمان‌ تماس‌جنسی‌ با فردی‌ كه‌ فاكتورهای‌ خطر ابتلا به‌ ویروس‌ را دارد، یعنی‌ مشكوك‌ به‌ تماس‌ جنسی‌ ناسالم‌ است‌ و ازموادمخدر استفاده‌ می‌كند و رفتارهای‌ پرخطر دارد، درصد زیادی‌ از ابتلا به‌ این‌ بیماری‌ جلوگیری‌می‌كند. در گذشته‌ ۳ تا ۵ درصد موارد انتقال‌ توسط تزریق‌ خون‌ آلوده‌ صورت‌ می‌گرفت‌، ولی‌ در حال‌حاضر روی‌ خونهای‌ اهدایی‌ كنترل‌ دقیق‌ صورت‌ می‌گیرد و راه‌ انتقال‌ ویروس‌ از طریق‌ خون‌ آلوده‌ به‌حداقل‌ رسانده‌ شده‌ است‌; اما هم‌ اكنون‌ استفاده‌ از سرنگ‌ مشترك‌ آلوده‌ به‌ ویروس‌ در معتادان‌ به‌هروئین‌، كه‌ ماده‌ مخدر را به‌ صورت‌ تزریقی‌ استفاده‌ می‌كنند، حدود ۱۲ درصد موارد انتقال‌ را تشكیل‌می‌دهد. متاسفانه‌ این‌ راه‌ در كشور ما به‌ عنوان‌ مهمترین‌ راه‌ انتقال‌ ویروس‌ درآمده‌ و با توجه‌ به‌ شمارمعتادان‌ تزریقی‌ و عدم‌ آگاهی‌ این‌ افراد از ابتلا به‌ این‌ بیماری‌ خطرناك‌، سرنگ‌ آلوده‌ از معتاد مبتلا به‌ایدز به‌ معتاد سالم‌ تقدیم‌ می‌گردد و فرد سالم‌ با فروكردن‌ سوزن‌ آلوده‌ به‌ ویروس‌ در جریان‌ خون‌، به‌راحتی‌ ویروس‌ را در بدن‌ وارد می‌كند و این‌ «ویروس‌ وحشی‌» از جریان‌ خون‌ به‌ تمام‌ ارگانهای‌ بدن‌ واردمی‌شود و تكثیر پیدا می‌كند. ترك‌ اعتیاد، تغییر رفتار معتادان‌ از تزریقی‌ به‌ استنشاقی‌ و یا استفاده‌ از سرنگ‌مخصوص‌ و یك‌ بار مصرف‌ برای‌ هر فرد و آموزش‌ شستشوی‌ سرنگ‌ و استریل‌ كردن‌ آن‌ جزو راههای‌پیشگیری‌ از انتقال‌ این‌ بیماری‌ هولناك‌ است‌.
این‌ ویروس‌ همچنین‌ می‌تواند از طریق‌ مادر آلوده‌ به‌ جنین‌ منتقل‌ شود و حتی‌ بعد از زایمان‌ نیز به‌ كودك‌قابل‌ انتقال‌ است‌.
● همه‌ در معرض‌ خطر هستند
پزشكان‌ و پرستاران‌ و كلا مراقبین‌ بهداشتی‌ هم‌ در معرض‌ خطر ابتلا به‌ بیماری‌ هستند; زیرا بسیاری‌ از افرادآلوده‌ به‌ HIV به‌ علل‌ مختلف‌ به‌ بیمارستانها و یا كلینیكها مراجعه‌ می‌كنند و در صورت‌ فرورفتن‌ اتفاقی‌سرسوزن‌ آلوده‌ به‌ ویروس‌ به‌ انگشت‌ مراقبین‌ بهداشتی‌، مثلا در حین‌ خونگیری‌ از افراد بیمار و یا جراحی‌روی‌ بیماران‌ و یا نمونه‌برداری‌ از بافتهای‌ آنان‌، خطر بالقوه‌ انتقال‌ HIV را به‌ دنبال‌ این‌ تماس‌های‌ شغلی‌ به‌همراه‌ دارد. یكی‌ از توصیه‌های‌ بسیار مهم‌ به‌ خانم‌های‌ آلوده‌ به‌ ویروس‌ HIV، باردار نشدن‌ می‌باشد.
● ویروس‌ ایدز از چه‌ راههایی‌ منتقل‌ نمی‌شود
باید بدانیم‌ كه‌ ویروس‌ ایدز توسط تماس‌های‌معمول‌ خانوادگی‌، مدرسه‌، سربازخانه‌، دانشگاه‌ ودر حین‌ كار، همچنین‌ از راه‌ بوسیدن‌ معمولی‌ (به‌علت‌ تخریب‌ جدار ویروس‌ توسط بزاق‌)،دست‌دادن‌، نیش‌ حشرات‌، توالت‌، استخر شنا،ظروف‌ مشترك‌ غذا، حمام‌ مشترك‌، تنفس‌ واستفاده‌ از پوشاك‌ دست‌ دوم‌ منتقل‌ نمی‌شود.
لازم‌ است‌ اشاره‌ كنیم‌ كه‌ اولین‌ مورد مبتلا به‌این‌ بیماری‌ در كشور ما در سال‌ ۱۳۶۶ دركودك‌ ۶ ساله‌ای‌ كه‌ مبتلا به‌ هموفیلی‌ بود وخون‌آلوده‌ دریافت‌ كرده‌ بود، مشاهده‌ شد.
حالا ببینیم‌ این‌ بیماری‌ چه‌ سیری‌ دارد ونشانه‌های‌ بروز آن‌ چیست‌؟ این‌ ویروس‌ بعد ازانجام‌ یك‌ رفتار پر خطر مثلا یكی‌ از راههای‌انتقال‌ نامبرده‌ در بالا وارد بدن‌ می‌شود، ولی‌ طی‌۴ تا ۶ هفته‌ ویروس‌ در خون‌ از طریق‌ آزمایشهای‌معمول‌ تشخیص‌ وجود ویروس‌ HIVدر كشورمان‌قابل‌ شناسایی‌ نیست‌. این‌ مدت‌ زمان‌ باید سپری‌شود تا نسبت‌ به‌ آلودگی‌ به‌ ویروس‌ اطمینان‌حاصل‌ شود. به‌ همین‌ علت‌ است‌ كه‌ تست‌ تشخیص‌HIV به‌ صورت‌ روتین‌ در آزمایشهای‌ قبل‌ ازازدواج‌ توصیه‌ نمی‌شود، یعنی‌ بر فرض‌ اگر فردی‌امروز رفتار پرخطر داشته‌ (تماس‌ جنسی‌ ناسالم‌،استفاده‌ از سرنگ‌ مشترك‌ و...) و یك‌ هفته‌ بعدجهت‌ انجام‌ آزمایش‌ HIV قبل‌ از ازدواج‌ به‌آزمایشگاه‌ مراجعه‌ كند، ممكن‌ است‌ علی‌رغم‌وجود ویروس‌ در خون‌، تست‌های‌ سرولوژی‌موجود، ویروس‌ را شناسایی‌ نكنند و فرد گواهی‌سالم‌ بودن‌ دریافت‌ كند و جهت‌ ازدواج‌ ارائه‌دهد. خانواده‌های‌ محترم‌ باید قبل‌ از قبول‌پیشنهاد ازدواج‌ فرزندانشان‌، حتما نسبت‌ به‌ عدم‌وجود رفتارهای‌ پرخطر در فردی‌ كه‌ قرار است‌در آینده‌ شریك‌ زندگی‌ فرزندشان‌ شود، اطمینان‌حاصل‌ نمایند. به‌ صورت‌ معمول‌ وقتی‌ كه‌ ویروس‌وارد بدن‌ شد، بعد از حدود ۲ تا ۴ هفته‌ و گاهی‌ تا۱۲ هفته‌ بعد علائم‌ عفونت‌ حاد یا علائم‌غیراختصاصی‌ رخ‌ می‌دهد; از جمله‌ تب‌، تعریق‌،ضعف‌، سردرد، گلودرد، اسهال‌، درد عضلات‌ ومفاصل‌ و علائمی‌ شبیه‌ سرماخوردگی‌ یا آنفلوانزا.ممكن‌ است‌ در این‌ مرحله‌ ضایعات‌ پوستی‌ كهیرمانند و بزرگ‌ شدن‌ غدد لنفاوی‌ پشت‌ گردن‌ نیزرخ‌ دهد.
● مرحله‌ بدون‌ علامت‌
بعد از این‌ مرحله‌، مرحله‌ بدون‌ علامت‌ بالینی‌شروع‌ می‌شود. در این‌ مرحله‌، بیمار هیچ‌ گونه‌علائم‌ بالینی‌ ندارد و كاملا مشابه‌ فرد سالم‌ است‌،ولی‌ ویروس‌ در حال‌ تكثیر است‌ و فرد كاملاآلوده‌ كننده‌ می‌باشد. در این‌ مرحله‌ است‌ كه‌متاسفانه‌ ممكن‌ است‌ به‌ علت‌ عدم‌ وجود علائم‌بالینی‌ و مشخص‌، فرد در نظر دیگران‌ سالم‌ تلقی‌شود و انتقال‌ ویروس‌ از طریق‌ خون‌ آلوده‌ فرد یاتماس‌ جنسی‌ با او به‌ فرد سالم‌ منتقل‌ شود. بیمار تازمانی‌ كه‌ وضعیت‌ ایمنی‌ او اختلال‌ پیدا نكند،بدون‌ علامت‌ باقی‌ می‌ماند، كه‌ این‌ مرحله‌ ممكن‌است‌ حتی‌ تا ۱۲ سال‌ طول‌ بكشد.
مرحله‌ بعد مرحله‌ بزرگ‌ شدن‌ مداوم‌ غددلنفاوی‌ بدن‌ است‌. غدد لنفاوی‌ گره‌های‌ كوچكی‌در مسیر جریان‌ خون‌ هستند كه‌ در نواحی‌ گردن‌،زیربغل‌، كشاله‌ ران‌، داخل‌ شكم‌ و قفسه‌ سینه‌،وجود دارند و هنگام‌ ابتلا به‌ عفونتهای‌ مختلف‌،بزرگتر از حد معمول‌ می‌شوند و حتی‌ مثلا درعفونتهای‌ دهان‌ و دندان‌ و سینوسها، غدد لنفاوی‌گردنی‌ بزرگ‌ شده‌ و به‌ راحتی‌ توسط فرد قابل‌لمس‌ هستند، البته‌ بزرگ‌ شدن‌ غدد لنفاوی‌مساوی‌ با ابتلا به‌ ویروس‌ HIV نیست‌ و این‌ غدد درفرآیند هر بیماری‌ عفونی‌، حتی‌ سرماخوردگی‌ممكن‌ است‌ واكنش‌ نشان‌ دهند.
● مرحله‌ علامت‌دار
مرحله‌ بعد مرحله‌ علامت‌دار است‌ كه‌ بیمارممكن‌ است‌ دچار تب‌های‌ طولانی‌ مدت‌، اسهال‌بیشتر از یك‌ ماه‌، كاهش‌ وزن‌، زونا، عفونتهای‌ لگنی‌و ضایعات‌ قارچی‌ مثل‌ برفك‌ در دهان‌ یا واژن‌شود. مرحله‌ آخر بیماری‌، مرحله‌ «ایدز» است‌ كه‌مرحله‌ كوتاهی‌ است‌. یعنی‌ ایدز فقط همین‌مرحله‌ آخر و كوتاه‌ بیماری‌ را شامل‌ می‌شود و دربقیه‌ مراحل‌ قبلی‌، بیمار فقط آلوده‌ به‌ ویروس‌ HIV تلقی‌ می‌شود و گفتنی‌ است‌ تعداد كمی‌ ازافراد آلوده‌ به‌ ویروس‌ در مرحله‌ ایدز هستند.
این‌ مرحله‌ با عفونتهای‌ فرصت‌طلب‌ و انواع‌سرطان‌ها مشخص‌ می‌شود. علت‌ اكثر مرگ‌ها درافراد HIV مثبت‌، همین‌ وارد شدن‌ به‌ مرحله‌ ایدزاست‌ كه‌ به‌ علت‌ تخریب‌ تقریبا كامل‌ سیستم‌ ایمنی‌،فرد به‌ راحتی‌ به‌ عفونتهای‌ مختلف‌ مبتلا می‌شود وبه‌ علت‌ همین‌ عفونتها، بدخیمی‌ها و سرطان‌های‌شایع‌ در این‌ بیماری‌، بیمار از پا در می‌آید. در این‌مرحله‌ می‌توانیم‌ فرد را تشبیه‌ به‌ یك‌ كشور كاملابی‌سرباز و بی‌دفاع‌ كنیم‌ كه‌ حتی‌ ضعیفترین‌اشغالگرها می‌توانند به‌ راحتی‌ كشور او را خلع‌سلاح‌ و مغلوب‌ كنند. آزمایش‌ تشخیص‌ وجودویروس‌ HIV در خون‌، در اكثر آزمایشگاههای‌كشورمان‌ به‌ راحتی‌ قابل‌ انجام‌ است‌ و هزینه‌زیادی‌ را در برنمی‌گیرد، بسیار ساده‌ و فقط باخونگیری‌ معمولی‌ انجام‌ می‌شود. در صورت‌مثبت‌ شدن‌ آزمایش‌ اول‌، تكرار آن‌ و مجدداآزمایش‌ دیگری‌ با تكنیكی‌ دیگر برای‌ تایید وجودویروس‌ ضروری‌ می‌باشد.
تست‌ منفی‌ یعنی‌ آزمایشی‌ كه‌ در آن‌ فرد، سالم‌تشخیص‌ داده‌ شود، در افرادی‌ كه‌ رفتارهای‌پرخطر دارند، تشخیص‌ را به‌ طور قطع‌ رد می‌كند.
علی‌رغم‌ پیشرفتهای‌ زیادی‌ كه‌ در پیدایش‌داروهای‌ ضد ویروس‌ به‌ عمل‌ آمده‌ است‌،هیچ‌كدام‌ از آنها قادر به‌ از بین‌ بردن‌ عفونت‌نیستند و فقط وضعیت‌ سیستم‌ ایمنی‌ بدن‌ را بهبودمی‌بخشند و فرد را در مقابل‌ ابتلا به‌ عفونتهای‌فرصت‌طلب‌ مقاومتر می‌كنند.
بدنیست‌ اسامی‌ داروهای‌ شایع‌ استفاده‌ شونده‌را نیز بدانیم‌، كه‌ شامل‌ زیدوودین‌، لامی‌ وودین‌،ایندیناویرو نلفنیاویر و... هستند و همان‌ طور كه‌ذكر شد، قادر به‌ مهار كامل‌ ویروس‌ نیستند و حتی‌در بعضی‌ شرایط ویروس‌ به‌ آنها مقاوم‌ هم‌می‌شود.
این‌ داروها قیمت‌ گرانی‌ دارند و متاسفانه‌ دربعضی‌ افراد عوارضی‌ مثل‌ كم‌خونی‌ شدید وعوارض‌ كبدی‌ و كلیوی‌ را به‌ وجود می‌آورند وگاهی‌ توسط فرد تحمل‌ نمی‌شوند. این‌ داروها درزمان‌ خاصی‌ از بیماری‌ به‌ فردآلوده‌ داده‌می‌شوند، یعنی‌ در زمانی‌ كه‌ سیستم‌ دفاع‌ ایمنی‌بدن‌ آنقدر تضعیف‌ شود كه‌ نیاز به‌ تقویت‌ داشته‌باشد، یا در زمانی‌ كه‌ شخص‌ HIVمثبت‌ مبتلا به‌عفونتهای‌ فرصت‌طلب‌ مختلف‌ شده‌ و یا در مرحله‌عفونت‌ حاد باشد و در مرحله‌ بدون‌ علامت‌ بالینی‌،این‌ داروها تجویز نمی‌شوند. بیمارانی‌ كه‌ دارودریافت‌ می‌كنند نیز می‌توانند آلوده‌ كننده‌ باشند.
افرادHIV مثبت‌ (یعنی‌ آلوده‌ به‌ ویروس‌) بایدعلیه‌ بسیاری‌ از بیماری‌های‌ قابل‌ پیشگیری‌ مثل‌«هپاتیت‌ B» واكسینه‌ شوند و واكسیناسیون‌ روتین‌كشوری‌ در این‌ افراد حتما باید تكمیل‌ گردد.
● روشهای‌ مهم‌ برای‌ جلوگیری‌ از سرایت‌ ایدز
▪ از آمیزش‌ جنسی‌ با افراد متعلق‌ به‌ گروههای‌ پرخطر خودداری‌ كنید.
▪ تعداد تماسهای‌ جنسی‌ خود را كاهش‌ دهید. یك‌ رابطه‌ پایدار و دوجانبه‌ تك‌ همسری‌ با یك‌ فرد غیرعفونی‌،خطر ابتلا به‌ عفونت‌ ویروس‌ ایدز را برطرف‌ می‌كند.
▪ از اعمال‌ پرخطر، به‌ ویژه‌ تماس‌ جنسی‌ مقعدی‌ خودداری‌ و حدالامكان‌ از پوشش‌ استفاده‌ كنید. استفاده‌ ازپوشش‌، خطر سرایت‌ ایدز را از یك‌ شریك‌ جنسی‌ آلوده‌، حداقل‌ ده‌ برابر كاهش‌ می‌دهد.
▪ مطالعات‌ اخیر نشان‌ داده‌ است‌ كه‌ پوشش‌های‌ حاوی‌ ماده‌ اسپرم‌كش‌ «نان‌ اكسینول‌۹» ممكن‌ است‌ درضدعفونی‌ كردن‌ ویروس‌ ایدز موثر باشد. این‌ داروها از گسترش‌ كلامیدیا، ویروس‌ تبخال‌، نیسریاگونوره‌آ وسیفلیس‌ نیز جلوگیری‌ می‌كنند.
▪ هرگاه‌ یك‌ ضایعه‌ تناسلی‌ (مثل‌ التهاب‌) بروز كرد، از تماس‌ جنسی‌ خودداری‌ كنید. در حال‌ حاضر پزشكان‌معتقدند كه‌ ضایعات‌ تناسلی‌، ورود ویروس‌ ایدز به‌ بدن‌ را تسریع‌ می‌كند.
▪ چون‌ ویروس‌ ایدز ممكن‌ است‌ از طریق‌ جفت‌ منتقل‌ شود، افرادی‌ كه‌ آزمایش‌ آنها از نظر ایدز مثبت‌ است‌،نباید حامله‌ شوند.
▪ افرادی‌ كه‌ به‌ گروههای‌ پرخطر تعلق‌ دارند، نباید خون‌ اهدا كنند، حتی‌ اگر آزمایش‌ آنها از نظر وجود پادتن‌ایدز منفی‌ باشد.
▪ افراد متعلق‌ به‌ گروههای‌ پرخطر باید در مورد مصلحت‌ بودن‌ مایه‌كوبی‌ (واكسیناسیون‌) علیه‌ التهاب‌ كبدی‌ B باپزشك‌ مشورت‌ كنند.    
  مجله خانواده سبز
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:55 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

آنچه که باید در رابطه با بیماری ایدز بدانیم


  آنچه که باید در رابطه با بیماری ایدز بدانیماگر روزی عابری در خیابان از کنار شما گذشت که بر روی یقه لباسش روبان قرمزرنگی زده بود، بدانید که او برای آگاهی یافتن و آگاهی دادن به مردم درباره بیماری ایدز فعالیت می‌کند. در بسیاری از کشورها، نصب روبان رنگی بر روی یقه لباس یا سینه افراد نشان از یک آرمان دارد؛ مثلاً، روبان صورتی نماد مبارزه با سرطان سینه، روبان سرخ و سفید و آبی نماد جمهوری‌خواهان ایرلندی و روبان آبی نماد آزادی بیان در شبکه جهانی اینترنت است. در سال ۱۹۹۱، ۱۵ نفر از هنرمندان در شهر نیویورک امریکا به سرپرستی «پاتریک اوکانل» جمعیت ایدز تجسمی (Aids Visual) را تشکیل دادند. آنها بسیاری از دوستان خود را در اثر ابتلا به بیماری ایدز از دست داده بودند و می‌خواستند با تشکیل این جمعیت، با به خدمت گرفتن هنر، به نبرد بیماری مرگبار ایدز بروند. «اوکانل» که خود به بیماری ایدز مبتلاست بر روی تک‌تک لباس‌هایش یک روبان کوچک قرمز‌رنگ نصب کرده است. او امروز با ایدز زندگی می‌کند. هرچند که این جمعیت پس از روبان قرمز، نماد بیماری ایدز، تاکنون اثر هنری دیگری نداشته، به اعتقاد«اوکانل»، روبان قرمز اثر هنری چشمگیری در دوران پست‌مدرن است.
او آرزو دارد که ایکاش می‌توانست تمام شهرتی را که برای ارائه طرح روبان قرمز کسب کرده پس می‌داد، ولی مرگ دوستان مبتلا به ایدزش را به چشم نمی‌دید. تاریخچه ظهور بیماری ایدز در سال ۱۹۸۱، ۸ مورد وخیم ابتلا به بیماری «سارکوم کاپوسی» (Kaposi&#۰۳۹;s Sarcoma) که نوعی سرطان بدخیم عروقی است، در میان مردان همجنس‌گرای نیویورک گزارش شد. این نوع سرطان نادر است و معمولاً سالمندان را گرفتار می‌کند. همزمان با این رویداد، شمار مبتلایان به‌نوعی عفونت نادر ریوی نیز در نیویورک و کالیفرنیا افزایش یافت. مسئولان بهداشت و درمان امریکا در آن زمان علت شیوع ناگهانی این دو بیماری را نمی‌دانستند؛ اما امروزه این دو واقعه پزشکی مصادف با تولد بیماری ایدز در زندگی بشری در نظر گرفته می‌شود. طی یک سال، این بیماری ناشناخته گسترش یافت ودر سال۱۹۸۲ ،AIDS به ‌معنی «سندروم نقص ایمنی اکتسابی» (Aquiried Immune Deficiency Syndrome نام گرفت. رفته‌رفته، این بیماری نه فقط همجنس‌گرایان، بلکه گروه‌های مختلفی از مردم را مبتلا کرد. بیماران هموفیلی و معتادان، گروه‌های بعدی بودند. در این سال‌ها، بیماری جدیدی در فقیرترین قاره جهان به معضلی جدی تبدیل شد. این بیماری را افریقایی‌ها در زبان بومی«اسلیم» (SLIM) به‌ معنی مرگ در نتیجه تحلیل تدریجی بدن می‌نامیدند، به دنبال تحقیقات بیشتر، مشخص شد که این بیماری همان ایدز است.
در سال ۱۹۸۴، تلاش دانشمندان و محققان برای کشف علت بیماری کشنده ایدز به نتیجه رسید. گروهی تحقیقاتی به سرپرستی «رابرت گالو» ادعا کرد که عامل این بیماری را شناسایی کرده‌ است. البته این گفته به‌شدت با اعتراض محققان فرانسوی که ماه‌ها قبل ویروس HIV را شناسایی کرده بودند روبه‌رو شد. براساس آخرین تحقیقات بر روی ویژگی‌های ژنتیکی ویروس HIV، این ویروس از ترکیب دو ویروس مختلف در شامپانزه به‌وجود آمده است. ویروس HIV از دیدگاه علم ویروس‌شناسی به گروهی از ویروس‌ها تعلق دارد که در میمون‌ها بیماری‌زا هستند. یافته ژنتیکی مذکور این نظریه را که ایدز طی یک قرن گذشته در جنگل‌های غرب افریقا ظهور کرده است، تأیید می‌کند. جالب آنکه هرچند نخستین مورد ابتلا به ایدز در سال ۱۹۸۱ در امریکا گزارش شده است، شواهد نشان می‌دهد که اولین قربانی ایدز در این کشور، یک جوان سیاه‌پوست بوده که در ۱۹۶۹ درگذشته است. ایدز، از سرماخوردگی ساده تا مرگ اگر فرد بالغی دو علامت اصلی بیماری ایدز را همراه با یکی از نشانه‌های فرعی داشته باشد، به شرطی که برای نقص سیستم ایمنی بدنش علت مشخصی مانند سوء‌تغذیه شدید و سایر علل شناخته‌شده وجود نداشته باشد، مبتلا به ایدز است. علائم اصلی این بیماری شامل کاهش وزن بیشتر از ده درصد و اسهال مزمن بیش از یک ماه است. نشانه‌های فرعی آن سرفه پایدار به ‌مدت بیش از یک ماه و عفونت پوستی همراه با خارش و تبخال‌های «زونایی» است. مجموعه این علائم در نتیجه نقص سیستم ایمنی بدن انسان و رشد عفونت‌های فرصت‌طلب ایجاد می‌شوند.
دکتر شیرین افهمی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، چگونگی استقرار بیماری ایدز در بدن انسان را شرح می‌دهد. به گفته وی، سه تا شش هفته پس از ورود ویروس به بدن، علائم سرماخوردگی معمولی به صورت تب، گلودرد، بزرگی غدد لنفاوی، درد مفاصل و عضلات، سردرد، ضعف و بی‌حالی، بی‌اشتهایی، کاهش وزن، تهوع و استفراغ، اسهال و گاه ضایعات جلدی بروز می‌کند. این دوره بدون درمان، پس از گذشت یک تا سه هفته ،خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند. خطرناک‌ترین مرحله بیماری دوره بدون علامت HIV است. ویروس هشت تا ده سال، بدون ایجاد هیچ علامت بالینی مشخصی در بدن شخص باقی می‌ماند. شخص به‌ظاهر سالم در این دوره بیماری را به سایرین منتقل می‌کند. بسیاری از افراد آلوده به ویروس HIV، بدون اطلاع از آلودگی خود در دوره بدون علامت، تعداد زیادی از افراد در معرض خطر را آلوده می‌کنند. در این مرحله، تشخیص تنها از طریق بررسی‌های آزمایشگاهی انجام می‌شود. در مرحله آخر، بیماری ایدز با عوارضی مانند اسهال بیش از یک ماه، تب طولانی، کاهش وزن بیشتر از ده درصد، تعریق شبانه، خستگی و بی‌حالی، بزرگی غدد لنفاوی و عوارض عصبی چهره اصلی خود را نشان می‌دهد.
در مرحله نهایی، این ویروس مرگبار به تماشای قربانی خود می‌نشیند و فردی که دچار ضعف سیستم ایمنی شده با یک عفونت ساده می‌میرد. عوامل متعددی باعث تسریع بروز مرحله فعال بیماری ایدز می‌شود؛ ازجمله، برخی عفونت‌های میکروبی و ویروسی، تغذیه بد، استفاده از مواد مخدر و الکل، و استرس زیاد. راه‌های انتقال، در هاله‌ای از ابهام و شرم راه‌های انتقال ویروس HIV در چهار گروه اصلی جای می‌گیرند: ۱- تماس جنسی مشکوک :همه افراد، مرد و زن، پیر و جوان، ثروتمند و فقیر، بر اثر تماس جنسی با فرد آلوده به ویروس HIV ممکن است آلوده شوند. این روش انتقال ویروس ۸۰ درصد از موارد آلودگی در سراسر دنیا را به‌ خود اختصاص داده است. نکته مهم آنکه ابتلا به سایر عفونت‌های دستگاه تناسلی، به‌ویژه زخم‌هایی در این نواحی، خطر انتقال ویروس HIV در هر بار تماس جنسی را با ضریبی معادل ده تا صد برابر افزایش می‌دهد. ۲- مادر آلوده: مادران آلوده به ویروس HIV در صورت باردار شدن ممکن است، طی بارداری، هنگام زایمان یا بعد از زایمان، به‌ویژه از طریق شیر دادن، ویروس را به کودک خود منتقل کنند. مادرانی که بعد از زایمان به ویروس ایدز آلوده می‌شوند نیز، با احتمال ۳۰ ‌درصد، از طریق شیردهی عفونت را به کودک خود انتقال می‌دهند. در حدود ۸ درصد از موارد انتقال ویروس HIV در سراسر جهان از طریق مادر آلوده به کودک است. به زنان آلوده به HIV توصیه می‌شود که باردار نشوند و در صورت بارداری به آن خاتمه دهند. مصرف داروهای ضد ویروس به میزان زیادی از ابتلای جنین پیشگیری می‌کند و زن HIV مثبت باردار باید به روش سزارین زایمان کند و از تغذیه نوزاد با شیر خود خودداری کند. ۳- خون و فرآورده‌های خونی آلوده: در حدود چهار درصد از حاملان ویروس در جهان، به علت دریافت خون یا فرآورده‌های خونی آلوده به این ویروس، به ایدز مبتلا شده‌اند. البته هم‌اکنون، با کنترل دقیق نمونه‌های خون، انتقال از این روش به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. ۴- استفاده مشترک از لوازم تیز و برنده: وسایلی که در سطح بدن خراش یا سوراخ ایجاد می‌کنند، از قبیل ابزار حجامت و خالکوبی و ختنه و طب سوزنی و تیغ سلمانی، مسواک، وسایل سوراخ کردن گوش، تجهیزات دندانپزشکی، سرنگ و سرسوزن، ماشین اصلاح و اپی‌لیدی، اگر بدون ضدعفونی کامل مشترکاً استفاده شوند، ممکن است ویروس HIV را منتقل کنند. طبق آمارهای جهانی، ۱۲ درصد از موارد انتقال ویروس HIV از این طریق است. هر وسیله‌ای که به خون فرد آلوده آغشته شود، در صورت تماس با زخم و مایعات بدن فرد دیگر، ممکن است آلوده‌کننده باشد. اما در اغلب روابط سالم اجتماعی احتمال انتقال ویروس HIV وجود ندارد یا نزدیک به صفر است. خوردن غذای آغشته به خون آلوده به ویروس HIV، نیش حشرات، به خصوص نیش پشه، تماس‌های معمولی مانند دست دادن و در آغوش گرفتن و بوسیدن، سرفه و عطسه، استفاده از رختخواب مشترک، استفاده از ظروف غذاخوری مشترک، استفاده از تلفن عمومی، استخر و توالت عمومی، دست زدن به دستگیره وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس یا تاکسی بیماری ایدز را منتقل نمی‌کند.ویروس HIV نسبت به حرارت بسیار حساس است و در برابر نور خورشید غیرفعال می‌شود. گزارش‌های مختصری در مورد پایداری این ویروس در لخته خون به مدت شش روز وجود دارد. اپیدمی ایدز براساس تازه‌ترین آمار سازمان ملل متحد درباره گسترش بیماری ایدز در جهان، هم‌اکنون نزدیک به ۳۸ میلیون نفر به ویروس HIV آلوده‌اند. این ویروس از زمان کشف تاکنون بیش از ۲۰ میلیون قربانی داده است. همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که بیماری ایدز به‌سرعت در تمامی مناطق جهان در حال گسترش است. میزان شیوع بیماری ایدز در مناطق جهان متفاوت است. ساکنان برخی از کشورها بیش از کشورهای دیگر به ایدز مبتلا شده‌اند و در سطح یک کشور، حتی بین استان‌ها، تفاوت وجود دارد. اما سازمان ملل تعداد افراد آلوده به ویروس ایدز در قاره آسیا را در حدود ۴/۷ میلیون نفر اعلام کرده است.
اعتقاد بر این است که در حدود نیم میلیون نفر از جمعیت قاره کهن در سال گذشته به علت ابتلا به ایدز جان خود را از دست ‌داده‌اند و ۱/۱ میلیون نفر به ویروس آن آلوده شده‌اند. در میان مبتلایان سال گذشته، ۳/۰ درصد از زنان و ۴/۰ درصد از مردان در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال قرار دارند. جالب آنکه میزان آلودگی مردم به ویروس HIV در دو کشور پرجمعیت جهان یعنی چین و هند بسیار کم است.(آیا علت آن را می دانید؟) ایدز و رفتارهای پرخطر اولین مورد ابتلا به بیماری ایدز درایران در سال ۱۳۶۴ گزارش شده است. کودک ۶ ساله هموفیلی با استفاده از فرآورده‌های خونی آلوده وارداتی سازمان انتقال خون به این بیماری مبتلا شده بود. مدتی بعد، در زندان‌های کرمان و جیرفت، همزمان ایدز شایع و به زندان‌های شهرهای دیگر هم کشیده شد. پس از آن، ایدز در میان معتادان تزریقی، زنان خیابانی و تعدادی از پرسنل مراکز درمانی گسترش یافت.
استفاده از یک سرنگ برای چند معتاد و انجام اعمال جنسی ناسالم و خلاف عرف دو عامل اصلی شیوع ایدز در میان زندانیان است.
از سویی دیگر، محیط زندان برای بسیاری از افراد، نخستین فرصت زندگی برای آشنایی با اعمال خلافی نظیر اعتیاد و بی‌بندوباری جنسی است. به‌هرحال، با وجود تمام ممنوعیت‌ها و مراقبت‌ها، رفتارهای پرخطری، چون استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی، خالکوبی، روابط جنسی ناسالم و نامتعارف، در میان زندانیان بسیار شایع است. زنان، قربانیان خاموش از سال ۱۹۸۵ تاکنون، آمار زنان بزرگسال مبتلا به ایدز از ۳۵ درصد کل تعداد مبتلایان به ۴۸ درصد افزایش داشته است. همچنین، ۶۰ درصد از مبتلایان به ایدز ۱۵ تا ۲۴ سال را زنان تشکیل می‌دهند. در سال‌های نخستین کشف بیماری ایدز، گروه زیادی از محققان و جامعه‌شناسان گمان می‌کردند که ایدز بیماری‌ای است که عمدتاً مردان را مبتلا می‌کند. در یک دهه گذشته، آمارها نشان داد که زنان کمتر تحت تأثیر این بیماری بوده‌اند. اما امروزه زنان بار مخرب این اپیدمی را به‌دوش می‌کشند. میزان آلودگی زنان جوان افریقایی به‌مراتب بیشتر از مردان جوان است. در سراسر جهان، حداقل نیمی از افرادی که به‌تازگی به این بیماری مبتلا می‌شوند زن‌ هستند و در میان افراد کمتر از ۲۴ سال، دختران و زنان جوان نزدیک به دوسوم افراد حامل ویروس را تشکیل می‌دهند.
اگر این میزان آلودگی ادامه پیدا کند، به‌زودی اکثر افراد آلوده به بیماری ایدز را در جهان زنان تشکیل خواهند داد. کوفی عنان در بخشی از پیام خود گفت: «زنان فقیر به‌دلیل ابتلا به ایدز کم‌کم امنیت اقتصادی خود را بیش از پیش از دست‌ می‌دهند و غالباً از حقوق مربوط به مسکن، مایملک، ارث و حتی خدمات بهداشتی مناسب محروم می‌شوند. در مناطق روستایی، ایدز موجب از بین‌ رفتن نظام‌هایی شده است که طی قرن‌ها، در زمان قحطی و خشکسالی، به زنان برای حل مشکلاتی نظیر تغذیه خانواده‌هایشان کمک می‌کرد. در نتیجه این امر باعث ازهم‌پاشیدگی خانواده‌ها، مهاجرت و نهایتاً افزایش خطر آلودگی به ویروس HIV شده است. ایدز دختران را به علت مراقبت از اقوام بیمار، کمک برای حمایت از خانواده یا فرار از خانه مجبور به ترک تحصیل می‌کند. در نتیجه آنان بیشتر به ژرفای فقر سقوط می‌کنند. فرزندان آنان کمتر شانس رفتن به مدرسه دارند و امکان اینکه بیشتر به این بیماری آلوده شوند وجود دارد. بنابراین جامعه چندین برابر هزینه بیشتری برای تأثیر مخرب ایدز بر زنان می‌پردازد. در کشور ایران، درحال‌حاضر نسبت مبتلایان زن و مرد، در مقایسه با گذشته، تغییر محسوسی نداشته است و همچنان مردان ۹۵ درصد مبتلایان را تشکیل می‌دهند. ولی در آینده به سمت تغییر این نسبت‌ها و افزایش شمار زنان مبتلا به ایدز حرکت خواهیم کرد.» متأسفانه در ۷۰ درصد از زنان آلوده به ویروس HIV در ایران، انتقال از طریق تماس جنسی با همسر آلوده صورت گرفته است. آموزش، تنها راه پیشگیری عملی کردن شعار «هر نوع رابطه جنسی خارج از چارچوب ازدواج مـمنوع» از راه‌های کنترل بیماری ایدز است. باید به افراد جامعه تعلیم داد که در یک زندگی زناشویی طولانی، درصورتی‌که زوج جنسی نسبت به هم وفادار باشند و خود را به رعایت اصول اخلاقی ملزم کنند، خطر انتقال ویروس ایدز از طریق تماس‌های جنسی آنها را تهدید نخواهد کرد. اما هرگونه رابطه جنسی خارج از این چارچوب مشکوک و پرخطر است. آزمایش ایدز قبل از ازدواج براساس آمارهای جهانی، از هر ۱۰ نفر آلوده به ویروس ایدز در جهان، ۹ نفر از ناقل بودن خود بی‌اطلاع‌اند. بنابراین پیشنهاد معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی مبنی بر اجباری کردن آزمایش ایدز پیش از ازدواج بیجا نیست. اما از آنجا که صحبت درباره بیماری ایدز در ایران هنوز تازه است، مسئولان درباره اجباری کردن این آزمون اختلاف‌ نظر دارند. وزارت بهداشت، کمیته مبارزه با ایدز و سازمان انتقال خون به‌شدت با این اقدام مخالفت کرده‌اند و این کار را فاقد ارزش علمی و اجتماعی می‌دانند.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:56 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

آنچه‌ همگان‌ باید درباره‌ بیماری‌ ایدز بدانند.


  آنچه‌ همگان‌ باید درباره‌ بیماری‌  ایدز بدانند.سلول‌ چیست‌ ؟
سلول‌، واحد ساختمان‌ اصلی‌ تمام‌ موجودات‌ زنده‌ است‌. همه‌ موجودات‌ زنده‌ دارای‌ سلول‌ هستند. انسان‌ دارای‌ سلولهای‌ گوناگونی‌ مثل‌ گلبولهای‌ قرمز و سلولهایی‌ که‌ پوست‌ و اندامهای‌ داخلی‌ را تشکیل‌ می‌دهند، می‌باشد. سلولهای‌ سفید خون‌ بخشی‌ از سیستم‌ دفاعی‌ هستند که‌ به‌ بدن‌ کمک‌ می‌کنند تا با عفونت‌ها
مبارزه‌ کنند. سلولهای‌ انسان‌ می‌توانند اشکال‌ مختلفی‌ داشته‌ باشند اما به‌ طور معمول‌ گرد هستند.
ویروس‌ چیست‌ ؟
ویروس‌، موجود بسیار ریزی‌ است‌ که‌ برای‌ تولید مثل‌ نیاز به‌ وارد شدن‌ به‌ یک‌ سلول‌ میزبان‌ زنده‌ دارد. بعضی‌ ویروسها سبب‌ بیماری‌ در انسان‌ می‌شوند. ویروس‌ ایدز در زندگی‌ معمولی‌ از طریق‌ تماسهای‌ معمولی‌ منتقل‌ نمی‌شود. ویروس‌ ایدز در اکثر ترشحات‌ بدن‌ وجود دارد ولی‌ ویروسی‌ که‌ در ترشحات‌ وجود دارد نقش‌ انتقال‌ را تعیین‌ می‌کند.
سیستم‌ ایمنی‌ چیست‌ ؟
بدن‌ انسان‌ دارای‌ یک‌ سیستم‌ قوی‌ می‌باشد که‌ از اجزای‌ مختلفی‌ تشکیل‌ شده‌ است‌ و مهمترین‌ جزء آن‌ سلولهای‌ سفید خون‌ یا همان‌ گلبولهای‌ سفید می‌باشد. وظیفه‌ این‌ گلبولها مبارزه‌ با عوامل‌ بیماریزا و نابود کردن‌ آنها است‌. در صورت‌ بروز بیماریهای‌ مختلف‌، این‌ گلبولها به‌ همراه‌ مولد و ابزار دفاعی‌ خاص‌ از تکثیر و رشد عوامل‌ بیماریزا جلوگیری‌ به‌ عمل‌ آورده‌ و این‌ عوامل‌ را نابود می‌سازند. ولی‌ در بیماری‌ ایدز گلبولهای‌ سفید مستقیماً مورد هجوم‌ ویروس‌ HIV قرار می‌گیرد و به‌ علت‌ قدرت‌ فوق‌العاده‌ این‌ ویروس‌، در نبرد مغلوب‌ شد، و به‌ تدریج‌ از تعداد این‌ سلولها در خون‌ کاسته‌ می‌شود. در این‌ حالت‌ بدن‌ نزد بسیار ضعیف‌ شده‌ و به‌ محض‌ تماس‌ با عوامل‌ بیماریزا به‌ دلیل‌ انهدام‌ سیستم‌ ایمنی‌، دچار عفونتهای‌ وخیم‌ و کشنده‌ می‌گردد.
HIVچیست؟
عبارت‌ است‌ از یک‌ واژه‌ اختصاصی‌ برای‌ ویروسی‌ که‌ باعث‌ بیماری‌ ایدز می‌شود.
H= Humans انسانها، نه‌ سایر پستانداران‌
I= Immunodeficiency ضعف‌ سیستم‌ ایمنی
V= Virus ویروس‌
HIV ویروس‌ نقص‌ ایمنی‌ انسان‌ است‌. یک‌ ویروس‌ قابل‌ شناسایی‌ که‌ تضعیف‌ کننده‌ سیستمهای‌ ایمنی‌ بدن‌ است‌ .
HIV گلبولهای‌ سفید خون‌ را که‌ بخش‌ مهمی‌ از سیستم‌ ایمنی‌ هستند، آلوده‌ می‌کند.
HIV از طریق‌ خون‌ و غشاهای‌ مخاطی‌، مانند غشاهای‌ لوله‌های‌ تولید مثلی‌ وارد بدن‌ می‌شود و به‌ نوعی‌ گلبول‌ سفید می‌چسبد.
AIDSچیست؟
AIDS نوعی‌ بیماری‌ بالینی‌ است‌ که‌ دارای‌ علایم‌ و نشانه‌های‌ مشخصی‌ است‌. نام‌ بیماری‌ ( AIDS ) از حروف‌ ابتدای‌ کلمات‌ زیر گرفته‌ شده‌ است‌ (به‌ معنای‌ نقص‌ ایمنی‌ اکتسابی‌ )
Acquired = A (اکتسابی‌) گرفتن‌ یا کسب‌ کردن‌
Immuno = I (ایمنی‌) سیستم‌ ایمنی‌ اتلاق‌ می‌گردد.
Deficiency = D (نقص‌) به‌ معنای‌ ضعیف‌ شده‌ یا ناکافی‌ است‌.
Syndrome = S (سندرم‌) به‌ نشانه‌ها و علایمی‌ گفته‌ می‌شود که‌ مجموعه‌ آنها حاکی‌ از وجود یک‌ بیماری‌ با تظاهرات‌ مختلف‌ است‌ .
ایدز یک‌ بیماری‌ عفونی‌ است‌ که‌ باعث‌ تحلیل‌ شدید توان‌ و قدرت‌ سیستم‌ ایمنی‌ بدن‌ انسان‌ شده‌ و بیمار را در مقابل‌ انواع‌ بیماریها (عفونتهای‌ فرصت‌ طلب‌ و سرطانها) بی‌ دفاع‌ ساخته‌ و باعث‌ از پای‌ در آمدن‌ فرد و مرگ‌ وی‌ می‌شود.
فرق‌ آلودگی‌ به‌ HIV با ایدز چیست‌ ؟
آلوده‌ شدن‌ به‌ HIV ضرورتاً به‌ معنای‌ آن‌ نیست‌ که‌ شخص‌ احساس‌ کسالت‌ کند. اشخاص‌ آلوده‌ به‌ HIV ممکن‌ است‌ سالها احساس‌ سلامتی‌ نمایند.
ایدز بیماریی‌ است‌ که‌ در مراحل‌ انتهایی‌ عفونت‌ با HIV رخ‌ می‌دهد که‌ فرد به‌ شدت‌ بیمار می‌شود.
فعالیت‌ :
دانش‌آموزان‌ در گروههای‌ کوچک‌، باتهیه‌ پوستر، پمفلت‌، نشریه‌، روزنامه‌ دیواری‌، مدل‌ یا انواع‌ دیگری‌ از پروژه‌های‌ هنری‌، اطلاعات‌ موجود در این‌ فعالیت‌ آموزشی‌ را انتقال‌ دهند. راه‌ دیگر این‌ است‌ که‌ دانش‌آموزان‌ بر اساس‌ فعالیت‌ کلاسی‌ مورد نظر به‌ طراحی‌ یک‌ قطعه‌ نمایش‌ بپردازند.
راههایی‌ که‌ از طریق‌ آن‌ ویروس‌ ایدز منتقل‌ می‌شود:
۱ـ از طریق‌ رابطه‌ جنسی‌ محافظت‌ نشده‌ با فرد آلوده‌ به‌ ویروس‌ ایدز
۲ـ از طریق‌ مادر آلوده‌ به‌ ویروس‌ (هنگام‌ حاملگی‌، زایمان‌ و شیردهی‌)
۳ـ از طریق‌ انتقال‌ خون‌ و فرآورده‌های‌ خونی‌
۴ـ از طریق‌ ابزار برنده‌ و نافذ پوست‌ آلوده‌
فعالیت‌ :
از دانش‌آموزان‌ بخواهید از طریق‌ بارش‌ فکری‌ فعالیتهایی‌ که‌ موجب‌ انتقال‌ ویروس‌ ایدز به‌ بدن‌ می‌شود را در جدول‌ زیر کامل‌ کنند.
سوزن‌ آلوده‌
ابزاربرنده‌ونافذپوست‌آلوده‌
انتقال‌ خون‌
راههایی‌ که‌ از طریق‌ آن‌ ویروس‌ ایدز منتقل‌ نمی‌شود:
۱ـ تماسهای‌ معمول‌ اجتماعی‌ مانند: زندگی‌ در یک‌ خانه‌ با افراد آلوده‌، مسافرت‌ با وسایل‌ نقلیه‌ عمومی‌ و شلوغ‌، معاشرت‌ معمول‌ در جامعه‌ و...
۲ـ استفاده‌ از مکانهای‌ مشترک‌ مانند: توالت‌، حمام‌، استخر شنا و...
۳ـ تماس‌ با ترشحات‌ اشکی‌ و بزاقی‌ افراد مبتلا
۴ـ قرار گرفتن‌ در معرض‌ عطسه‌ و سرفه‌ افراد مبتلا
۵ـ گزش‌ حشرات‌
فعالیت‌ :
از دانش‌آموزان‌ بخواهید از طریق‌ بارش‌ فکری‌ فعالیتهایی‌ که‌ موجب‌ انتقال‌ ویروس‌ ایدز به‌ بدن‌ نمی‌شود را ارایه‌ نمایند.
سوارشدن‌دراتوبوس‌ شلوغ‌
استخرشنا
استفاده‌ از تلفن‌
گزش‌ پشه‌
علائم‌ بالینی‌ بیماری‌ ایدز :
یک‌ یا چند علامت‌ از علائم‌ زیر، ممکن‌ است‌ مربوط‌ به‌ بیماری‌ ایدز باشد. در هر حال‌ تشخیص‌ این‌ بیماری‌ فقط‌ بر عهده‌ پزشک‌ متخصص‌ است‌ چون‌ این‌ علایم‌ ممکن‌ است‌ در افرادی‌ که‌ به‌ ایدز مبتلا نیستند نیز یافت‌ شود.
ـ تب‌ طولانی‌ بیش‌ از یکماه‌
ـ عرق‌ شبانه‌ فراوان‌
ـ ضعف‌، بی‌ حالی‌ و خستگی‌ شدید به‌ مدت‌ طولانی‌
ـ از دست‌ دادن‌ بیش‌ از ۱۰% وزن‌ بدن‌ در مدت‌ یکماه‌
ـ اسهال‌ مزمن‌ و طولانی‌ بیش‌ از یکماه‌
ـ بثورات‌ پوستی‌ خارش‌ دار
ـ زخم‌های‌ دهانی‌
ـ تب‌ خال‌
ـ تورم‌ غده‌های‌ لنفی‌
ـ عفونتهای‌ قارچی‌ دهان‌ و گلو
تشخیص‌ بیماری‌ ایدز :
افراد آلوده‌ به‌ عفونت‌ HIV را با آزمایش‌ پادتن‌ HIV که‌ یک‌ نوع‌ آزمایش‌ خون‌ است‌، تشخیص‌ می‌دهند. این‌ در حالی‌ است‌ که‌ فرد مبتلا ممکن‌ است‌ ظاهری‌ سالم‌ و حتی‌ شاداب‌ داشته‌ باشد. دستگاه‌ ایمنی‌ بدن‌ برای‌ ساختن‌ پادتن‌ به‌ زمان‌ نیاز دارد. بنابراین‌، اگر فردی‌ که‌ رفتار پرخطر داشته‌ ونگران‌ آلودگی‌ خود به‌ HIV است‌، بهتر است‌ به‌ متخصصان‌ مشاوره‌ ایدز مراجعه‌ کند.
گروههای‌ در معرض‌ خطر:
بیماری‌ ایدز کلیه‌ جوامع‌ را تهدید می‌کند و هر انسانی‌ می‌تواند در معرض‌ خطر آلودگی‌ و یا بیماری‌ ایدز قرار گیرد ولی‌ عده‌ای‌ از افراد، از احتمال‌ آلودگی‌ یا بیماری‌ بیشتری‌ برخوردارند که‌ عبارتند از :
ـ دریافت‌ کنندگان‌ خون‌، فرآورده‌های‌ خونی‌
ـ افراد بی‌ بند و بار و جوانان‌ منحرف‌
ـ همسران‌ و کودکان‌ افراد آلوده‌ به‌ HIV
ـ نوزادان‌ مادران‌ آلوده‌ به‌ HIV
ـ معتادان‌ تزریقی‌
ـ کلیه‌ مشاغل‌ مرتبط‌ با پزشکی‌ و پیراپزشکی‌
ـ استفاده‌ کنندگان‌ از سرنگ‌، تیغ‌ و یا مسواک‌ و خلال‌ دندان‌ مشترک‌ با افراد آلوده‌ و بیمار
ـ رانندگان‌ بین‌المللی‌، مسافرین‌ خارجی‌ بی‌ هدف‌
ـ افرادی‌ که‌ با روشهای‌ غیراستریل‌ اقدام‌ به‌ سوراخ‌ کردن‌ گوش‌، خالکوبی‌، ختنه‌ و حجامت‌ می‌کنند.
درمان‌ ایدز :
تاکنون‌ درمان‌ قطعی‌ بیماری‌ شناخته‌ نشده‌ است‌ و در حال‌ حاضر تنها داروهای‌ ضد ویروسی‌ در دسترس‌ می‌باشد که‌ ورود به‌ مرحله‌ بیماری‌ را تأخیر می‌اندازد.
راههای‌ پیشگیری‌ از بیماری‌ ایدز :
برای‌ پیشگیری‌ از بیماری‌ ایدز، آموزش‌ مهارتهای‌ زندگی‌ خیلی‌ مهم‌ است‌. زیرا افراد در برخورد با هیجانات‌ زندگی‌، گزینه‌های‌ متفاوتی‌ را در پیش‌ رودارند. که‌ الزاماً همه‌ آنها به‌ طور مطلق‌ خوب‌ یا بد نیستند. انتخاب‌ هر گزینه‌ پیامدهایی‌ به‌ دنبال‌ دارد که‌ ممکن‌ است‌ بی‌ اهمیت‌ یا سرنوشت‌ ساز باشد. به‌ طور مثال‌ توانایی‌ تصمیم‌گیری‌ صحیح‌ یکی‌ از مهارتهای‌ مهم‌ زندگی‌ است‌. می‌توان‌ در برخورد با هیجانات‌ زندگی‌، گزینهٔ‌ بی‌ بند و باری‌ جنسی‌ را که‌ منجر به‌ بیماری‌ ایدز می‌شود، انتخاب‌ کرد یا پای‌ بند به‌ زندگی‌ خانوادگی‌ را برگزید که‌ فرد را از ابتلا به‌ بیماری‌ ایدز و دیگر بیماریهای‌ آمیزشی‌ مصون‌ نگه‌ می‌دارد.
باید دانست‌ که‌ ایدز دارو و درمانی‌ ندارد و تنها راه‌ مقابله‌ با آن‌ پیشگیری‌ است‌ و باید با شناخت‌ این‌ بیماری‌، راههای‌ انتقال‌ و پیشگیری‌ آن‌ و آموزش‌ به‌ اطرافیانمان‌ با این‌ بیماری‌ مبارزه‌ کرد.
نوجوانان‌ عزیز آیا می‌دانید در هر دقیقه‌ ۵ فرد جوان‌ در جهان‌ به‌ ویروس‌ ایدز آلوده‌ می‌شوند. بنابراین‌ با افزایش‌ آگاهی‌ خود بر علیه‌ این‌ بیماری‌ بسیج‌ شوید.    

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:57 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

آیا تولید واکسن موثری علیه ویروس ایدز ممکن است؟


  آیا تولید واکسن موثری علیه ویروس ایدز ممکن است؟انستیتوهای ملی بهداشت ایالات متحده به تنهایی سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار هزینه می كنند و بیش از ۵۰ نوع دارو در كارآزمایی های بالینی مورد بررسی قرار گرفته اند. با این حال تهیه واكسن موثری برای ایدز كه بالقوه قادر است سالانه میلیون ها مورد جدید عفونت HIV را مانع شود، هنوز هم یك رویای دوردست است.
اگرچه پژوهشگران ایدز، درون ویروس را آشكار و با دقت تمام جزئیات نحوه تخریب سیستم ایمنی توسط آن را كشف كرده اند، ولی هنوز لازم است پاسخ های دفاعی را كه عفونت ها را پس می رانند، آشكار سازند. این بدان معنا است كه همان گونه كه یكی از پژوهشگران پیرامون واكسن ایدز بیش از یك دهه قبل بیان نمود، كار این پژوهشگران مثل «پرواز بدون قطب نما» است.
برخی از افراد بدبین بر این باورند كه هیچ واكسنی اچ آی وی را از پیشرفت بازنخواهد داشت. آنها اینطور استدلال می كنند كه ویروس با چنان سرعتی بازتولید می شود و آنقدر اشتباه در طول این فرایند صورت می گیرد كه احتمالاً هیچ واكنشی نمی تواند تمام انواع موجود اچ آی وی وی را از تكثیر باز دارد. همچنین اچ آی وی از برخی مكانیسم های پیچیده برای جاخالی دادن در برابر حملات سیستم ایمنی استفاده می كند و با پوشاندن پروتئین های سطحی اش در میان انبوهی از قندها نواحی آسیب پذیرش را از دسترس آنتی بادی ها دور نگاه می دارد و در عین حال، پروتئین هایی تولید می كند كه مانع تولید رزمندگان دیگر سیستم ایمنی می شود. بدبینان اشاره می كند كه تولیدكنندگان و كاشفان واكسن شانس موفقیت كمی در برابر عوامل بیماریزایی چون اچ آی وی دارند كه دائماً علیه سیستم ایمنی حیله می ورزند و تلاش می كنند آن را فریب دهند. انگل مالاریا، ویروس هپاتیت C و باسیل سل از جمله این مواردند.
با این حال، جویندگان واكسن ایدز دلایل محكمی دارند كه به موفقیت خویش ایمان داشته باشند. مطالعات بر روی میمون ها نشان داده كه واكسن ها می توانند از حیوانات در مقابل اس آی وی (نوعی از ویروس كه میمون ها را مبتلا می كند) محافظت كنند. در چندین مطالعه، افرادی یافت شده اند كه مكرراً در معرض اچ آی وی قرار گرفته ولی آلوده نشده اند كه این نشان از آن دارد كه چیزی ویروس را از تكثیر بازمی دارد. درصد كمی از كسانی كه آلوده می شوند به نظر می رسد كه هیچ خسارتی را متحمل نمی شوند. دیگران نیز ویروس را به مدت یك دهه یا بیشتر در خود نگاه می دارند تا آنكه آسیبی در سیستم ایمنی شان آشكار می شود. همچنین دانشمندان دریافته اند كه ندرتاً برخی آنتی بادی ها در لوله آزمایش بر ویروس اچ آی وی بسیار موثرند.
در ابتدا پژوهشگران به واكسن هایی كه تولید آنتی بادی ها را علیه پروتئین سطحی اچ آی وی تحریك می كنند، دل بسته بودند. این رویكرد به نظر امیدبخش می آمد، چه اچ آی وی از پروتئین سطحی برای چفت و بست شدن با گلبول های خون و ایجاد عفونت استفاده می كند لیكن واكسن هایی كه تنها شامل پروتئین سطحی اچ آی وی بودند در بدن حیوان و لوله آزمایش چندان فعال به نظر نمی رسیدند در كارآزمایی های بالینی بعدی در مقیاس بزرگ تر معلوم شد كه فاقد ارزش اند.
اكنون پژوهشگران به شدت بر روی رویكردهای دیگر تحقیق و بررسی می كنند. هنگامی كه اچ آی وی شروع به خنثی ساختن آنتی بادی ها و ایجاد عفونت می كند، خط دوم دفاعی یعنی ایمنی سلولی ویروس را هدف می گیرد و سلول های آلوده به اچ آی وی را نابود می سازد. در حال حاضر، چندین واكسن مختلف با هدف تحریك تولید سلول های قاتل یعنی همان سربازانی كه به یك باره به دشمن حمله می آورند، تحت بررسی و آزمون اند ولی ایمنی سلولی بازیگران دیگری نیز دارد- مثل ماكروفاژها، شبكه واسطه های شیمیایی مثل سایتوكین ها و به اصطلاح سلول های قاتل طبیعی- كه توجه زیادی به آنها نشده است.
جست وجو در پی تولید واكسن های مبتنی بر آنتی بادی نیز تجدید حیات یافته است،گرچه لازم است پژوهشگران اندكی به گذشته بیندیشند. پژوهشگران واكسن به طور معمول با آنتی ژن ها- در این مورد، قطعاتی از اچ آی وی- آغاز كرده و سپس آنتی بادی هایی را كه تهیه كرده اند می آزمایند لیكن اكنون پژوهشگران بیشتر از یك دوجین آنتی بادی از بیماران دچار عفونت به دست آوردند كه در آزمایشات در لوله آزمایش عفونت اچ آی وی را مهار می كنند. معمای قضیه این است كه پیدا كنیم كدام آنتی ژن خاص تولید این آنتی بادی ها را تحریك و آغاز می كند.
كاملاً روشن است كه هر واكسن ایدزی كه قرار است موفق باشد، لازم است بتواند تولید آنتی بادی ها و ایمنی سلولی هر دو را تحریك و تشویق كند كه بسیاری از پژوهشگران این استراتژی را دنبال می كنند. شاید كلید مسئله تحریك ایمنی در سطوح مخاطی یعنی محلی كه به طور معمول اچ آی وی از آنجا وارد می شود، باشد حتی این امكان وجود دارد كه پژوهشگران پاسخ ایمنی را كشف كنند كه هیچ كس تاكنون از آن خبر نداشته یا شاید پاسخ در تعامل بین سیستم ایمنی و تنوع ژنتیكی انسان باشد: مطالعات بر ژن هایی پرتو افكنده اند كه نقش موثری در كسانی كه در برابر عفونت و بیماری اچ آی وی آسیب پذیر- مقاوم- هستند، دارند.
پاسخ در هركجا كه باشد، این آگاهی ها می تواند به كشف و تولید واكسن علیه سایر بیماری ها كه همانند اچ آی وی به آسانی حملات سیستم ایمنی را دفع كرده و میلیون ها انسان را از پای درمی آورند، كمك كنند. تولیدكنندگان واكسن بر چنین بیماری هایی احتمالاً باید در جایی غیرمعمول در پی پاسخ به سئوالات خویش باشند. نقشه هایی كه پژوهشگران كنونی در قلمرو ناشناخته ایمنی ترسیم می كنند، مسلماً بسیار ارزشمند خواهند بود.

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:58 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

ارتباط اعتیاد وایدز


  ارتباط اعتیاد وایدز●ایدز را بهتر بشناسیم
▪ایدز چیست؟
ایدز نام بیماریی است كه توسط ویروس HIV (ویروس كاهش ایمنی انسان) ایجاد می‌شود و سیستم دفاعی بدن را مختل می‌كند و بیمار را در مقابل انواع عفونت ها و سرطان‌ها بی‌دفاع كرده، باعث مرگ وی می‌گردد. ایدز مرحله پایانی HIV است.
▪HIV و سیستم ایمنی
وقتی ویروس HIV به سیستم ایمنی بدن ما حمله می‌كند شروع به نابودی سلولهای سفید كرده و می تواند برای مدت زمانی در بدن باقی بماند بدون آنكه شخص را بیمار كند. اما هنگامی كه تعداد بیشتری از سلولهای سفید تخریب شدند، بدن توانایی مبارزه را از دست می‌دهد و بیماری بدن را فرامی‌گیرد.
▪نشانه‌های عفونت
حدود ۷۰% مردم بعد از آلودگی اولیه با ویروس HIV علائمی مانند: گلودرد، بثورات پوستی و غدد متورم را تجربه می كنند. اغلب افراد آلوده به HIV تا مدتهای طولانی نشانه‌ای نداشته و ممكن است كاملاً سالم به نظر آیند یا احساس سلامتی كامل كنند و از آلودگی خود آگاه نباشند. همچنانكه ویروس HIV افزایش می‌یابد، فرد مبتلا در مقابل تعدادی عفونت معروف به عفونتهای فرصت‌طلب (عفونتهایی كه به ندرت در افراد دارای سیستم ایمنی سالم، بروز می‌كنند)، آسیب‌پذیر می‌شود. مانند سل (TB)
▪راهنمای انتقال ویروس
۱- استفاده از سرنگ، سوزن و وسایل تزریق مشترك (آب، پنبه، فیلتر، ملاقه)
۲- آمیزش جنسی حفاظت نشده (بدون كاندوم) با شخص آلوده به HIV. از این طریق HIV از راه مهبل، آلت تناسلی مرد یا مقعد می‌تواند به خون انسان وارد شود.
۳- انتقال ویروس HIV از مادر به كودك در دوره بارداری، حین زایمان و تغذیه با شیر پستان.
۴- HIV از طریق خون آلودهٔ باقی مانده بر روی تجهیزات مورد استفاده در ختنه، خالكوبی، طب سوزنی، حجامت، سوراخ كردن گوش و وسایل سلمانی مردانه و زنانه (موچین، ابزار پدیكور و مانیكور و ...) منتقل می‌شود.
ابزارهای مورد استفاده باید قبل از استفاده كاملاً ضد عفونی شوند.
از استفادهٔ مسواك و تیغ اصلاح مشترك نیز باید خودداری شود، اگرچه خطر انتقال از این طریق بسیار كم است.
۵- انتقال خون، فرآورده‌های خونی یا پیوند اعضاء كه آلوده به ویروس HIV هستند.
▪HIV از طریق تماسهای زیر منتقل نمی‌شود:
• مراقبت از شخص مبتلا به HIV به شرط رعیت اصول بهداشتی.
• انجام كمكهای اولیه به شرط رعایت اصول بهداشتی.
• زندگی كردن یا خوابیدن در اتاق شخص مبتلا به HIV/AIDS.
• مراقبت از كودكان هنگامی كه بزرگسالان HIV+ هستند.
• (حوله، لباس، بستر، مواد غذایی، و وسایل دستشویی).
• استفاده از حمام و توالت مشترك.
• استفاده از وسائط نقلیه عمومی.
• استفاده از استخر عمومی.
• نیش حشرات مثل پشه.
• عطسه و سرفه كردن.
• در آغوش گرفتن.
• روبوسی كردن.
• دست دادن.
▪آگاهی از دوره پنجره!
وقتی میكروبها وارد بدن می‌شوند، سلولهای سفید خون با تولید مواد شیمیای به نام پادتن، واكنش نشان می‌دهند. پادتن‌های HIV معمولاً به ۲ تا ۶ ماه زمان نیاز دارند تا در جریان خون به وجود آیند، این زمان را دورهٔ پنجره می‌نامند و به این معنی است كه اگر آزمایش خون در این دوره انجام شود، نتیجه آزمایش فرد آلوده منفی می‌شود، حتی اگر او دارای ویروس باشد، یعنی شخص ناقل بیمار HIV/AIDS است.
▪پیشگیری از آلودگی به ویروس HIV
• تماس جنسی خود را فقط به یك فرد وفادار محدود كنید.
• فعالیتهای جنسی كه شامل دخول نشوند، ایمن هستند.
• هنگام تماس جنسی از كاندوم استفاده كنید و دستورالعمل استفاده صحیح را فرابگیرید.
• از مصرف مواد مخدر و الكل خودداری كنید. آنها می‌توانند مانع تفكر صحیح، و در نتیجه موجب تصمیم های نابخردانه شما شوند.
• هرگز از وسایل تزریق مشترك استفاده نكنید.
▪سالمترین راه پیشگیری خویشتنداری است.      

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  1:59 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

از دهان ایدز


  از دهان ایدزسال ۱۹۸۱ سال پرماجرایی بود؛ سالی که پرنس چارلز و پرنسس دایانا ازدواج کردند، سفینه فضایی کلمبیا اولین سفر موفق فضایی را انجام داد و جان لنون – خواننده معروف گروه بیتل‌ها – به دست یکی از هوادارانش کشته شد و مدتی بعد، جهان از بیماری جدیدی در میان مردان هم‌جنس‌گرا در آمریکا باخبر شد: بیماری ایدز. و اما بقیه ماجرا:
این بیماری جدید که در آن سیستم ایمنی فرد به تدریج از بین می‌رفت، در ابتدا اسامی دیگری داشت اما در نهایت نام ایدز (نشانگان نقص سیستم ایمنی اکتسابی) را به خود گرفت. به مرور مشخص شد که این بیماری فقط مختص مردان هم‌جنس‌گرا نیست و همه افراد با هر گروه سنی ممکن است به آن مبتلا شوند، چنان که بعد از مدت کوتاهی با شدت در سراسر جهان گسترش یافت. از آن زمان حدود دو سال طول کشید تا علت اصلی این بیماری مشخص شود. در سال ۱۹۸۳ دانشمندان انستیتوپاستور پاریس توانستند ویروسی را که عامل این بیماری بود، پیدا کنند و این ویروس اچ آی وی نام گرفت. با همه اینها مردم از این بیماری جدید اطلاع چندانی نداشتند تا در سال ۱۹۸۵، راک‌هادسن – هنرپیشه معروف آمریکایی – به علت این بیماری از دنیا رفت و بعد از آن، ایدز در جهان شناخته شد.
● پنجره سلامت
از قدیم گفته شده که چشم، دریچه روح و دهان، دریچه سلامت است. به همین ترتیب است که در بسیاری موارد اولین علامت‌های یک بیماری در دهان دیده می‌شوند. در شرایط عادی، باکتری‌های زیادی در محیط دهان وجود دارند اما فرد می‌تواند با بهداشت این باکتری‌ها را تحت کنترل درآورد اما در موارد بیماری، سیستم دفاعی فرد ضعیف شده و انواع باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها می‌توانند فرصت ابراز وجود پیدا کنند. در بیماری ایدز نیز همین شرایط ایجاد می‌شود. در این بیماری، ویروس اچ آی وی وارد بدن می‌شود و در ابتدا به گلبول‌های سفید حمله می‌کند. این سلول‌ها سد اول مبارزه با بیماری‌ها هستند و هنگامی که آسیب می‌بینند، فرد نمی‌‌تواند در مقابل عفونت‌های مختلف از خود دفاع کند.
● برخورد اول
آلوده شدن فرد به وسیله ویروس اچ آی وی اغلب به وسیله سوزن‌های آلوده، دریافت خون آلوده، انتقال از طریق مادر به جنین، تماس‌های جنسی و تماس مستقیم با خون یا مخاط ایجاد می‌شود. در روزهای اولی که فرد به ویروس آلوده شده است، اغلب علامت مشخصی وجود ندارد اما در حدود سه تا شش هفته بعد در بعضی موارد علامت‌های شبیه آنفلوآنزا به تدریج ظاهر می‌شوند مانند تب، سردرد، خستگی، اسهال و سرفه‌های خشک. پس از آن، به تدریج سایر علایم در بیمار نمایان می‌شود همانند عرق شبانه، کاهش حافظه، افسردگی، کاهش سریع وزن، لکه‌های قرمز داخل دهان، بینی یا پلک چشم، برفک دهانی، تورم غدد لنفاوی گردن و زیر بغل.
این علایم چندان واضح نیستند و پس از مدتی از بین می‌روند و فرد ممکن است تا چند سال علامت دیگری را نشان ندهد. همین امر هم خطرناک است چون فرد نمی‌داند که مبتلا شده است و احتمال دارد که سایر افراد را بیمار کند. پس از طی این مدت، سیستم ایمنی فرد به تدریج ضعیف شده و انواع عفونت‌های فرصت طلب موجب بروز مشکلات متعدد در فرد بیمار می‌شوند.
● علایم دهانی
شاید مشکلات دهانی در بیماران ایدزی جزو مهم‌ترین مشکلات آنها نباشد اما حقیقت این است که این مشکلات می‌توانند چنان آزاردهنده باشند که حتی مانع خورد و خوراک فرد شوند. خوشبختانه بسیاری از این مشکلات قابل درمان هستند.
از طرفی می‌توان گفت که دهان اولین منطقه‌ای است که علایم بیماری را نشان می‌دهد. به همین دلیل اطلاع از این علایم اهمیت زیادی دارد.
▪ برفک : همه ما صبح که بیدار می‌شویم، طعم بد دهان و لایه سفیدرنگی را روی دندان‌هایمان می‌بینیم که ناخوشایند است. اما با مسواک‌زدن این علایم برطرف می‌شوند. در بیمار اچ آی وی مثبت، این مشکلات با مسواک‌زدن برطرف نمی‌شوند. آنها دچار شایع‌ترین عفونت فرصت‌طلب یعنی برفک شده‌اند. علت این بیماری، قارچی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد اما سیستم ایمنی در حالت طبیعی مانع رشد آن می‌شود. در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، این قارچ‌ رشد سریعی یافته و لکه‌های سفیدرنگی را روی زبان، داخل گونه، ته گلو و زیر زبان به وجود می‌آورند. برفک دهان شرایط چندان خطرناکی نیست اما برفک‌هایی که در گلو به وجود می‌آیند، خطرناک‌اند و همچنین سبب درد شده و غذاخوردن را دشوار می‌کنند. این مشکل را با مصرف داروهای ضد قارچ می‌توان تا حد زیادی برطرف کرد. بهداشت خوب دهان همراه با نکشیدن سیگار و ننوشیدن الکل هم می‌تواند تا حدی احتمال بروز آن را در این بیماران کم کند.
▪ زخم‌های دهانی: یکی از این زخم‌ها، زخم‌های آفتی هستند که اشکال گرد یا بیضی داشته و به رنگ سفید یا زرد با هاله‌ای قرمز‌رنگ در اطراف آن دیده می‌شوند. آفت‌های بزرگ بسیار دردناک بوده و به طور تکرارشونده‌ای در دهان فرد، به خصوص داخل گونه و روی زبان و لب بروز می‌کنند.
زخم‌های دیگری که در دهان ایجاد می‌شوند، زخم‌های تبخال (هرپس) هستند که بر اثر فعالیت یک نوع ویروس به وجود می‌آیند. تبخال‌ها اغلب در اطراف لب ظاهر می‌شوند و می‌توانند دردناک باشند. این زخم‌ها هم می‌توانند مشکلاتی را برای غذاخوردن فرد به وجود بیاورند.
▪ لکوپلاکیای مویی: این حالت به صورت مناطق سفیدرنگ لکه مانندی در سطح خارجی زبان، طرفین زبان، داخل گونه یا لب پایین بروز می‌کند و برخلاف برفک قابل پاک‌شدن نیست. عامل به وجود آورنده آن ویروس است و با داروهای ضد ویروس می‌توان آن را تا حدی درمان کرد.
▪ دهان خشک: این شرایط اغلب بر اثر مصرف داروهای ضد ایدز به وجود می‌آید و سبب افزایش پوسیدگی‌های دندانی شده و مشکلاتی را برای جویدن، خوردن، قورت‌دادن و حتی صحبت‌کردن فرد به وجود می‌آورد.
▪ بیماری‌های لثه: طبیعی است که هر شرایطی که دفاع و ایمنی بدن را پایین بیاورد، روی لثه هم اثر خواهد گذاشت. در بیماران اچ.آی.وی مثبت در اغلب موارد مشکلات لثه به چشم می‌خورد. این مشکلات گاهی به شکل التهاب خفیف لثه و گاهی به صورت شدیدتر بروز می‌کند که سبب خون‌ریزی‌هایی از لثه می‌شود. بیماری لثه گاهی به حدی است که موجب تخریب استخوان اطراف دندان شده و به لق‌شدن دندان منجر می‌شود.
اما در کل باید بگوییم که این علامت‌ها مختص بیماری ایدز نیستند و دیدن این علایم نشان‌دهنده این نیست که فرد مبتلا به ایدز شده است! در بسیاری از بیماری‌ها چنین علامت‌هایی دیده می‌شوند. در نهایت، تنها با انجام آزمایش خون می‌توان درباره این بیماری اطمینان پیدا کرد.    
  روزنامه سلامت
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:00 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

از سلام... تا ایدز


  از سلام... تا ایدزنوع و برخورد فرد درمانگر یا مشاور با بیمار، نه‌تنها باید برگرفته از اصول و مبانی اخلاق پزشکی و حرفه‌ای بوده، بلکه با توجه به ویژگی‌های ذاتی هر بیماری، شیوه مواجهه با آن نیز باید با دیگری متفاوت باشد. در ادامه به دو مورد از چک‌لیست‌های مشاوره در بیماران مبتلا به ایدز اشاره می‌شود...
● چک‌لیست مشاوره پس از انجام آزمایش (در مورد نتایج منفی)
مشاوره، نوعی ارتباط است. برقراری ارتباط با بیمار، پاسخ به سوالات او، اطمینان از اینکه مراجعه‌کننده اطلاعات ارایه شده را درک کرده و انتخاب محل مناسب برای مشاوره ضروری است.
▪ مطمئن شوید که شما نتایج تست را دارید.
▪ به مراجعه کننده خوش‌آمد گفته و ارتباط را آغاز کنید.
▪ از او بخواهید که اگر سوالی از ابتدای انجام آزمایش در ذهن او ایجاد شده، از شما بپرسد.
▪ به سوالات پاسخ دهید و به او بگویید که به‌دلیل تداوم مشاوره‌ها و به منظور مشارکت در تصمیم‌گیری‌های مهم، در دسترس باشد.
● مروری بر آنچه در جلسه
Pre-test (مشاوره پیش از انجام آزمایش) مطرح شده، داشته باشید. به او بگویید: «از نظر اینکه او اطلاعات مهم را به خاطر سپرده یا خیر، باید بررسی صورت گیرد.»
سوالات زیر را مطرح کنید:
۱) آیا تفاوت بین HIV و AIDS را به خاطر می‌آورد؟
۲) آگاهی بیمار از وضعیت فعلی چه کمکی به او می‌کند؟
۳) چه‌طور می‌تواند از خود در مقابل عفونت محافظت کند؟
۴) چه‌کس دیگری با این نتیجه متاثر می‌شود؟
▪ به مراجعه کننده فرصت بدهید. از او بپرسید: «آیا برای دریافت پاسخ آزمایش HIV آمادگی دارد؟»
ـ به آرامی بگویید: «پاسخ تست شما منفی است.»
ـ پیش از ادامه صبر کنید تا بیمار احساس خود را بروز دهد.
ـ اگر مراجعه‌کننده درخواست دیدن نتیجه آزمایش را دارد، برای او مهیا کنید.
ـ میزان درک او را از معنی نتایج تست بسنجید.
ـ از احساسات و هیجانات بیمار حمایت نمایید.
ـ اگر ریسک ابتلا وجود داشته باشد، در مورد نیاز احتمالی به آزمایش مجدد، بحث کنید.
ـ در مورد راه‌های منفی ماندن و اینکه چگونه می‌تواند خطر ابتلا را در آینده کاهش دهد، توضیح دهید.
ـ از احتمال برگزاری جلسات حمایتی و مشاوره‌های بعدی صحبت کنید.
▪ با مراجعه‌کننده استراتژی‌های کاهش خطر را در میان بگذارید:
ـ مراقبت مناسب بالینی
ـ وضعیت مناسب تغذیه
ـ اجتناب از مشروبات الکلی
ـ استفاده از کاندوم
ـ محدود کردن تعداد شریک‌های جنسی.
▪ با مراجعه‌کننده در مورد لزوم آزمایش همسر (شریک جنسی) وی صحبت کنید.
▪ به اطلاع او برسانید که مشاوره برای زوج‌ها در دسترس است.
▪ در صورت لزوم نسبت به درمان عفونت‌های احتمالی (مانند STDها) اقدام کنید.
▪ بخواهید که مراجعه کننده سوال کند. به وی بگویید در مواقع بروز حادثه و هر رخداد جدیدی چگونه با درمانگاه تماس بگیرد.
▪ به مادران باردار و خانواده‌ها یادآوری کنید که مشاوره در سراسر دوران حاملگی برای کمک و ارایه خدمات مورد نیاز آنها در دسترس است.
● چک‌لیست مشاوره پیش از انجام آزمایش (برای نتایج مثبت)
مشاوره، نوعی ارتباط است. برقراری ارتباط با بیمار، پاسخ به سوالات او، اطمینان از اینکه مراجعه کننده اطلاعات ارایه شده را درک کرده و انتخاب محل مناسب برای مشاوره ضروری است.
▪ مطمئن شوید که شما نتایج تست را دارید.
▪ به مراجعه کننده خوش‌آمد بگویید. ارتباط را آغاز کنید.
▪ از مراجعه کننده بخواهید که آیا سوالی از ابتدای انجام آزمایش در ذهن او ایجاد شده است.
به سوالات پاسخ دهید و به او بگویید که به دلیل تداوم مشاوره‌ها و به منظور مشارکت در تصمیم‌گیری‌های مهم در دسترس باشد.
‌● مروری بر آنچه در جلسه
Pre-test (مشاوره پیش از انجام آزمایش) مطرح شده داشته باشید. به مراجعه کننده بگویید: «از نظر اینکه او اطلاعات مهم را به خاطر سپرده است یا خیر باید بررسی صورت گیرد.»
سوالات ذیل را مطرح کنید:
۱) آیا تفاوت بین HIV و AIDS را به خاطر می‌آورد؟
۲) آگاهی او از وضعیت فعلی چه کمکی به وی می‌کند؟
۳) چه‌طور می‌تواند از خود در مقابل عفونت محافظت کند.
۴) چه‌کس دیگری با این نتیجه متاثر می‌شود.
▪ به مراجعه کننده فرصت بدهید. از او بپرسید: «آیا برای دریافت پاسخ آزمایش HIV آمادگی دارد؟»
به آرامی بگویید: «پاسخ تست شما مثبت است.»
ـ پیش از ادامه صبر کنید تا مراجعه‌کننده احساس خود را بروز دهد.
ـ اگر او درخواست دیدن نتیجه آزمایش را می‌کند، برای او مهیا کنید.
ـ میزان درک وی را از معنی نتایج تست بسنجید.
ـ به بیمار توضیح دهید که ممکن است احساسات و هیجانات او در این لحظه تغییر کند.
ـ از موضوعات حمایتی صحبت کنید و اینکه امکان جلسات مشاوره‌ای بعدی وجود دارد.
ـ موضوع جلوگیری از انتقال بیماری به کودک از جمله در تولد و تغذیه نوزاد بررسی شود.
▪ از اهمیت موضوعات ذیل صحبت کنید:
ـ پروفیلاکسی ضد رتروویروسی،
ـ استفاده از کاندوم،
ـ تغذیه مناسب،
ـ اقدامات ویژه پزشکی از قبیل پروفیلاکسی و درمان عفونت‌های فرصت‌طلب
ـ راه‌های حفظ سلامتی
ـ سیستم‌های حمایتی و مدیریتی
ـ درمان مشکلات روحی و حمایت‌های مربوطه
ـ کاهش خطر ابتلای سایرین
ـ غربالگری و درمان عفونت‌های منتقله از راه جنسی (STD).
▪ برای مراجعه‌کننده نقاط اتکا را برشمارید، مانند خانواده، دوستان و غیره.
▪ بخواهید که سوال کند. به وی بگویید در مواقع بروز حادثه و هر رخداد جدیدی چگونه با درمانگاه تماس بگیرد.
▪ به مادران باردار و خانواده‌ها یادآوری نمایید که مشاوره در سراسر دوران حاملگی برای کمک و ارایه خدمات مورد نیاز آنها در دسترس است.
▪ اگر بیمار دارای فرزند است، در مورد آزمایش روی آنها صحبت و برنامه‌ریزی کنید.
▪ برای ارزیابی طبی، بیمار را ارجاع دهید.
احتمال بروز وقایع ناخوشایند (مانند خودکشی، افسردگی، عصبانیت، تهاجم و...) مدنظر باشد، بنابراین لازم است بیمار برای ارزیابی‌های روانی ارجاع داده شود.     دکتر افشین جوادیان
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:00 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

از نفس افتاده


  از نفس افتاده«از اینکه هر بار باید در مورد مشکلاتم حرف بزنم، خسته شدم. الان سه ساله هر بار کسی سراغم اومده از مشکلاتم پرسیده،‌ بعدم اون چیزی که می‌خواسته رو چاپ کرده.»
موهای خرمایی و صورت استخوانی دارد، یک پیراهن سبز تیره و جین تنش کرده است. ۲۶ سال دارد و نزدیک سه سال است که متوجه شده در زمره افرادی است که با اچ آیوی/ ایدز زندگی می‌کنند.
«تنها کسی که واقعا توی این مدت درکم کرده، مادرمه، پدرم سه ساله که نگاه سنگینی به من داره.»
روان‌نویس آبی را در دستش جا به جا می‌کند و می‌گوید: «وقتی آزمایش دادم، فکر کردم اشتباه شده، مشاور مدام با لحن خیلی تندی می‌پرسید: "معتادی، رابطه جنسی داشتی و ..." هیچ چیزی از صحبت‌هاش نمی‌فهمیدم. فرمی را جلوم گذاشتن و پرش کردم. هنوزم از یادآوری اون روز ناراحت می‌شم.»
به گفته خودش،‌ مشکلاتش از همان روز شروع شد. اما مادرش با اینکه باور نمی کرده، فرزندش بیمار شده، تمام مراحل مشاوره و پزشکی را با او همراهی کرده و مشوقش برای ادامه تحصیل بوده است.
لیسانس را در یکی از رشته‌های مهندسی - ‌فنی گرفته است. با توجه به معدل بالا خیلی تلاش کرده که بورسیه بگیرد، اما کشورهایی مثل کانادا و نیوزلند به محض اینکه متوجه بیماریش شده‌اند، ردش کرده‌اند.
زبان انگلیسی را به خوبی می‌داند، ‌زبان فرانسه را به تازگی شروع کرده و می‌گوید: «باید به همه ثابت کنم که یک مبتلا هم می‌تونه موفق باشه،‌ حتی اگر جلوی پیشرفتش رو بخوان بگیرن.» یکی از دو خواهرش ازدواج کرده و در فرانسه زندگی می‌کند، خواهر دومش دبستانی است.
«شوهر خواهرم فرانسوی است، خیلی آدم خوبیه،‌ هر وقت می‌یاد ایران کلی از زمانش رو با من می‌گذرونه. اون می‌دونه من مبتلام، رفتارش مثل یه پدر مهربونه.»
وقتی از مشکلات صحبت می‌کند، سرش را تکان می‌دهد و در همان حال دستی توی موهایش می‌کشد و می‌گوید: «شروع شد! از کجا بگم. همه‌اش مشکله. توی جامعه هنوز خیلی با این بیماری مشکل دارن. اولین کسی که به آدم می‌رسه می خواد بدونه از چه راهی مبتلایی. تازه خیلی‌ها وقتی می‌فهمن بیماری ازت فرار می‌کنن.
«چند وقت پیش داشتم توی خونه با کاتر کار می‌کردم، دستم بد برید، رفتم سریع بیمارستان و بهشون گفتم اچ آی وی مثبت هستم و دستم نیاز به بخیه داره. پرستاره سریع از اتاق رفت بیرون و حاضر نشد بیاد. یکی از پزشکان مرد، انگار که داره وارد مرکز فعالیت‌های هسته‌ای می‌شه، وارد اتاق شد و دستم را بخیه زد.
«از این موارد زیاده. مخصوصا وقتی بدبختی دندون درد سراغت می‌یاد. باید اونقدر بگردی تا یه دکتر پیدا کنی. الان یک ساله که می‌رم سمت بازار. یک مرکز اونجاست که دکترش خدمات به بیماران می‌ده و رفتارش هم خیلی مناسبه.»
ارتباط دوستانه با دیگران نیز مشکل دیگر افرادی است که با اچ آی وی زندگی می‌کنند. این بیمار جوان با اشاره به کم شدن روابط با دوستانش در حالی که نگاهش را به میز دوخته و دستش را روی برش‌های میز چوبی می‌کشد، می‌گوید: «دوست دختری که تمام زندگی‌ام بود را به همین خاطر از دست دادم. قبل از ابتلا به بیماری هر از گاهی مادرم می‌گفت، دیگه وقتشه باید دستی برات بالا کنم. اما الان سه ساله که دیگه از این حرفها رد و بدل نمی‌کنیم. حتی ارتباطم با دوستان پسرم هم به شدت محدود شده، البته مهمونی با دوستام زیاد می‌رم.
«دخترا اکثرا فکر می‌کنن، من تمایل به پسر دارم چون همش حواسم هست که زیاد بهشون نزدیک نشم و ارتباط دوستی صمیمی با کسی نداشته باشم. در ضمن از وقتی با یک مرکز غیر دولتی آشنا شدم،‌ چند تا دوست مبتلا پیدا کردم. یکی از اونا بهم گفته که ما هم می‌تونیم با در نظر گرفتن یک سری شرایط و اطلاع طرف مقابل ازدواج کنیم. اما من که هیچ وقت فکر نمی‌کنم، ‌کسی حاضر بشه با کسی که مبتلاست ازدواج کنه.»
در مورد داروهای مورد نیازش که صحبت می‌کند، بیش از هر موضوع دیگری عصبانی می‌شود و در حالی که صدایش را صاف می‌کند، با صدایی به حالت فریاد خفه می‌گوید: «به نوعی براشون موش آزمایشگاهی هستیم،‌ هی از اینور اونور نقل می‌کنن که ایران در زمینه اچ آی وی- ایدز بسیار فعال است،‌ پیشرفت داشته، در خاورمیانه نظیر ندارد. اما هیچوقت نمی‌گن داروهای ما را هر از گاهی بدون توجه به سازگاری دارو عوض می‌کنن، منت سرمون می‌ذارن که دارو مجانیه. خوب این بیماری با جذام، طاعون و ... در زمان خودشون فرقی نداره،‌ اون موقع هم کلی آدم از این بیماری‌ها می‌مردن.»
خاطره جذام و طاعون، تنها یادآور مرگ نیستند، یادآور تنهایی و قرنطینه نیز هستند؛ شبیه به تنهایی و انزوایی که بیمار مبتلا به ایدز، در این روزگار تجربه می کند:
«یه بار از یه آقایی تو تاکسی شنیدم که می‌گفت،‌ بهتره واسه امنیت جامعه مبتلایان اچ آی وی- ایدز به جزیره‌ای منتقل بشن تا آلودگی کمتر بشه. بغض گلوم را گرفت، وسط راه پیاده شدم و بغضم ترکید.»
این جوان اچ آی وی مثبت که خیلی امیدوار است تا وقتی که زنده ‌است داروهای مقابله با این بیماری کشف شود، با لبخند تلخی می‌گوید: «حاضرم هر آزمایش و تحقیقی لازم است بر من انجام بشه تا راهی برای درمان این بیماری پیدا بشه،‌ دیگه هیچ آرزویی ندارم،‌ هر شب به این امید به رختخواب می‌رم که صبح با خبر کشف دارو بیدار شم. ترسم از اینه که توی این مدت شبی بخوابم و بعد از مرگم درمان ایدز پیدا شه.»    
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:01 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

اطلاعاتی در رابطه با ایدز


  اطلاعاتی در رابطه با ایدزمعرفی
اچ آی وی ویروسی است که به بیماری مرگبار ایدز منجر می شود. این ویروس با حملات بی امان خود سیستم دفاعی بدن را چنان تضعیف می کند که حتی کوچکترین عفونت ها جان بیمار را به خطر می اندازند.
تاکنون دست کم ۲۸ میلیون نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به ایدز در گذشته اند. در حالی که ۲۰ سالی است از شناسایی اچ آی وی می گذرد، هنوز هیچ واکسنی برای اچ آی وی و معالجه ای برای ایدز کشف نشده است. با این حال نسل تازه داروها، طول عمر افراد آلوده به اچ آی وی را به طور چشمگیری افزایش می دهد.
ویروس اچ آی وی
اچ آی وی (Human Immunodeficiency Virus) به سیستم دفاعی، یعنی دقیقا همان سیستمی که معمولا در مقابل عفونت ها از بدن دفاع می کند، هجوم می برد.
این ویروس به یک نوع خاص از گلبولهای سفید خون به نام "سی دی ۴ +" حمله می کند. اچ آی وی این سلول را ربوده، ژن های خود را وارد دی ان ای آن می کند، و از آن برای تولید ذرات ویروسی بیشتری استفاده می کند. این ذرات سپس سایر سلول های سالم سی دی ۴ + را آلوده می کنند.
آن دسته از سلول های سی دی ۴ + که میزبان ویروس اچ آی وی هستند در نهایت از بین می روند. نحوه نابودی این سلول ها هنوز برای دانشمندان مجهول است.
با کاهش شمار سلول های سی دی ۴ + توانایی بدن برای مبارزه با بیماری ها افت می کند و به تدریج به سطحی خطرناک می رسد. از این مرحله به بعد بیمار به ایدز (Acquired Immune Deficiency Syndrome) مبتلا شده است.
اچ آی وی نوع خاصی از ویروسی به نام "رتروویروس" (retrovirus) است. هرچند این رتروویرسها نسبت به ویروس های معمولی ارگانیسم ساده تری دارند، اما از میان بردن آنها دشوارتر است.
ژن های رتروویروسها در داخل دی ان ای سلول ها لانه می کنند. به این ترتیب هر سلول جدیدی که از سلول میزبان تکثیر شود حاوی ژن های این ویروس خواهد بود.
رتروویروس ها همچنین ژن های خود را با ضریب خطای بالا در سلول میزبان کپی می کنند. توام شدن این خصیصه با سرعت بالای تکثیر اچ آی وی ، باعث می شود این ویروس با همان سرعتی که منتشر می شود، تعییر شکل نیز بدهد.
علاوه بر این، "پوششی" که ذرات ویروس اچ آی وی در آن محفوظ است، جنسی مشابه سلول های بدن دارد که باعث می شود سیستم دفاعی بدن نتواند ذرات ویروس را از سلول های سالم به راحتی تشخیص دهد.
آلودگی
ویروس اچ آی وی در خون، مایعات تناسلی افراد و همینطور شیر مادر آلوده یافت می شود.
این ویروس همراه با این مایعات وارد بدن دیگران می شود.
راه های سرایت اچ آی وی:
- آمیزش جنسی با فرد آلوده بدون رعایت اقدامات پیشگیرانه
- استفاده اشتراکی از سرنگ آلوده یا ابزاری که برای سوراخ کردن اعضای بدن استفاده می شود و آلوده هستند
- از طریق خون آلوده
- در معرض تماس قرار دادن زخم یا بریدگی در بدن با مایعات آلوده به اچ آی وی
- نوزادان مادران آلوده ممکن است در دوران جنینی، هنگام تولد یا از طریق تغذیه از شیر مادرآلوده شوند
ویروس اچ آی وی در بزاق دهان شخص آلوده وجود دارد، اما میزان آن کم تر از حدی است که بتواند بیماری را منتقل کند.
زمانی که مایعات حامل ویروس خشک شده باشد، خطر انتقال ویروس نزدیک به صفر خواهد بود.
برای پیشگیری از انتقال اچ آی وی، بهترین راه خودداری از برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده به ایدز و استفاده از کاندوم های جنس "لاتکس" (نوعی پلاستیک) است.
ذرات با ابعاد اچ آی وی نمی توانند از کاندوم لاتکس عبور کنند و اگر به درستی و به طور منظم استفاده شوند شیوه کاملا موثری در کاهش خطر انتقال بیماری محسوب می شوند.
هرچند تنها شیوه صد در صد موثر خودداری کامل از آمیزش جنسی است.
معتادان تزریقی می توانند با خودداری از مصرف سرنگ های مشترک خطر آلودگی به اچ آی وی را کاهش دهند.
توهمات پیرامون اچ آی وی
اچ آی وی به طرق زیر غیر قابل سرایت است
- از طریق هوا، سرفه و عطسه
- از طریق بوسیدن، تماس پوستی یا دست دادن
- از طریق استفاده مشترک از لوازم آشپزی مانند دیگ و چاقو
- از طریق تماس با صندلی توالت
- از طریق حشرات، نیش یا گاز حیوانات
- از طریق شنا در استخرهای عمومی
- از طریق خوردن غذایی که توسط فرد آلوده به اچ آی وی تهیه شده باشد
مراحل ابتدایی
حدود نیمی از افرادی که تازه به اچ آی وی آلوده می شوند در عرض دو تا چهار هفته به علائمی شبیه آنفولانزا مبتلا می شوند. این علائم شامل تب، خستگی، ناراحتی پوستی، درد مفصل، سردرد و تورم در غدد لنفاوی است.
یک سیستم دفاعی سالم دارای ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ سلول سی دی ۴ + در میلیمتر مکعب است. اگر این رقم به ۲۰۰ عدد کاهش یابد، بیمار مبتلا به ایدز محسوب می شود.
"بار ویروسی" شمار ذرات ویروسی در میلیمتر مکعب است. در مراحل ابتدایی، این رقم با تکثیر سریع ویروس در خون به اوج می رسد.
در برخی از افراد آلوده به اچ آی وی سالها طول می کشد تا بیماری ایدز ظاهر شود و در این مدت آنها احساس سلامت کرده و هیچ علائم بیرونی حضور این ویروس در آنها دیده نشود.
در سایر افراد آلوده به اچ آی وی ممکن است علائمی مانند کاهش وزن، تب و عرق، کهیر و برای مدتی کوتاه پاک شدن حافظه نمود کند.
آزمایش های اچ ای وی:
- در جریان عمومی ترین آزمایش برای تشخیص اچ آی وی، یک نوع خاص از پادتن ها یا همان پروتئین های ضدبیماری ردیابی می شود
- با این که پادتن ها در واکنش به حضور اچ آی وی در بدن تولید می شوند، اما این اتفاق شش تا دوازده هفته پس از آلودگی رخ می دهد
- در حالی که این پادتن ها در مبارزه با ویروس چندان موثر نیستند، اما به عنوان نشانه وجود ویروس در بدن قابل اعتماد هستند
- در چند هفته ای که ردیابی آلودگی بی ثمر و جواب آزمایش منفی است، فرد آلوده می تواند ویروس را به سایرین منتقل کند.
پیشروی بیماری ایدز در بدن
سیستم دفاعی بدن که از حمله ویروس صدمه دیده است، قوای خود را برای مبارزه با بیماری ها از دست می دهد و هر نوع عفونتی می تواند جان بیمار را تهدید کند.
کسانی که به اچ آی وی آلوده هستند در مقابل بیماری هایی مانند سل، مالاریا و ذات الریه آسیب پذیرتر می شوند و با افت شمار گلبولهای سفید سی دی ۴ +، آسیب پذیری آنها از قبل هم بیشتر می شود.
بیماران مبتلا به اچ آی وی همچنین در مقابل آنچه به "عفونت های فرصت طلب" معروف است آسیب پذیر هستند. این نوع از عفونتها از باکتری های شایع، قارچ ها و انگل هایی نشات می گیرد که یک بدن سالم قادر به مبارزه با آنهاست، اما می تواند در افرادی که سیستم دفاعی بدن آنها آسیب دیده ایجاد بیماری کند و گاه آنها را از پا در آورد.
برخی از این عوامل بیماری زا زمانی که شمار سلول های سی دی ۴ + زیاد است به بدل حمله می کنند، اما اکثر آنها زمانی که شمار این سلولها به کمتر از ۲۰۰ رسید، یعنی نقطه آغاز ظهور ایدز، فعال می شوند.
در صورتی که مراقبتهای کامل پزشکی در دسترس باشد، آن وقت می توان به بیمار داروهای درمانگر و محافظ در برابر برخی از این عفونت ها را داد. البته این داروها گاه گران است و به علاوه می تواند عوارض جانبی داشته باشد.
داروهای ضد ایدز
از زمان آغاز اپیدمی اچ آی وی، مجموعه ای از داروها ساخته شده اند که از طریق مهار توانایی تکثیر این ویروس، عمر افراد مبتلا به اچ آی وی را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. این داروها از سرعت نابودی سی دی ۴ + بیماران می کاهد و می تواند بروز ایدز را به تاخیر بیاندازد، اما آن را معالجه نمی کند.
در مجموع چهار دسته دارو وجود دارد که در مقاطع مختلف آلودگی و رشد اچ آی وی و ایدز عمل می کنند:
۱) بازدارنده های ورودی: این داروها به پروتئین های موجود بر سطح بیرونی ویروس اچ آی وی می چسبد و از پیوستن و ورود آن به سلول های سی دی ۴ + جلوگیری می کند. تاکنون تنها یک نمونه از دارو، به نام "فوزیون" (Fuzeon)، وارد بازار شده است.
۲) بازدارنده های ان آر تی (Nucleoside reverse transcriptase): این بازدارنده ها ویروس اچ آی وی را از نسخه سازی از ژنهای خود باز می دارد. نوکلیوسایدها مصالح ساختمانی این ژنها هستند. این دارو فرآیند نسخه سازی را از طریق تولید نمونه های معیوبی از این مصالح ساختمانی مختل می کند.
۳) بازدارنده های ان ان آر تی (Non-nucleoside reverse transcriptase): این بازدارنده ها نیز فرآیند نسخه سازی را مختل می کنند. آنها با چسباندن خود به آنزیمی که این فرآیند را کنترل می کند نسخه سازی را مختل می کنند.
۴) بازدارنده های نوع پروتیز (Protease): این داروها به آنزیم دیگری به نام پروتیز که نقشی اساسی در جمع آوری ذرات ویروس تازه دارد، می چسبند.
داروهای ضدویروس ایدز باید به صورت ترکیبی مصرف شوند. معمولا سه نوع داروی مختلف از دست کم دو دسته مختلف از داروها به طور همزمان به بیمار تجویز می شود. با تغییر شکل دادن ویروس اچ آی وی، برخی از نمونه های این ویروس در مقابل داروها مقاوم می شوند. بنابراین شانس کنترل اچ آی وی در صورت استفاده از چند دارو بیشتر خواهد بود. در برخی موارد از آلودگی های تازه، ویروسهایی ردیابی شده اند که حتی پیش از آغاز معالجات در برابر داروهای موجود مقاومت نشان می دهند.
عوارض جانبی
عوارض جانبی شایع:
- تهوع، استفراغ، سردرد، خستگی مفرط، کهیر، اسهال، بی خوابی، بی حسی در اطراف دهان، درد معده
سایر عوارض جانبی
- التهاب لوزالمعده، آسیب به کبد و لوزالعمده، زخمهای درون دهان، تغییر شکل بدن، آسیب به سلولهای عصبی، کم خونی، درد عضلانی و ضعف.    

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:02 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

اطلاع‌رسانی از نوع نقطه‌چین


  اطلاع‌رسانی از نوع نقطه‌چین● آیا می‌دانید هر روز چند نفر در دنیا به ویروس HIV مبتلا می‌شوند؟
با خود عهد ببندیم در مورد بیماری ایدز بیشتر بدانیم و به عهد خود پایبند باشیم. آیا می‌دانید چند درصد از مبتلایان به بیماری ایدز را جوانان زیر ۲۵ سال تشکیل می‌دهند؟ با خود عهد ببندیم که... آیا می‌دانید...
چند دقیقه‌ای می‌شد که تلویزیون پشت سر هم سؤال مطرح می‌کرد، ولی هیچ پاسخی نمی‌داد. به این فکر افتادم که یک قدم فرهنگی بردارم و در مورد بیماری ایدز اطلاع‌رسانی کنم. کاغ و خودکار برداشتم و شروع کردم به نوشتن مطالبی که فکر می‌کردم برای نسل جوان کشور مفید است. با خوشحالی مطالب را برداشتم و رفتم نزد یکی از دوستانم که در یک انتشارات آشنائی داشت. دوستم گفت: ”در مورد این بیماری مرزهائی وجود دارد و خطوط قرمز باید رعایت شود“ گفتم: ”ایرادی ندارد. هر کلمه‌ای که مورد داشت حذف کنید و به‌جای آن نقطه‌چین بگذارید، خوانندگان خودشان متوجه می‌شوند.“ دوستم پیشنهادم را پذیرفت و مطالب را این‌گونه چاپ کرد:
”متأسفانه بیماری ایدز در سال‌های اخیر در کشورمان ... چشمگیری داشته است به‌طوری‌که تعداد مبتلایان از.... نفر مبتلا در سال .... به .... نفر در سال ..... رسیده است. این بیماری از طریق سوزن آلوده به ویروس یا انتقال خون آلوده، همچنین از طریق مادر به جنین و همچنین تماس .... مشکوک منتقل می‌گردد. بیشترین گروه مبتلایان را معتادان تزریقی تشکیل می‌دهند که از سرنگ‌های مشترک و آلوده استفاده کرده‌اند. انتقال این بیماری در معتادان تزریقی نیز بیشتر در .... صورت می‌گیرد. این مسئله که معتادان تزریقی در .... چگونه به موادمخدر دسترسی می‌یابند، بحث جداگانه‌ای است، ولی ایا کسانی‌که ......................... تهیه می‌کنند نمی‌توانند سرنگ و سوزن نیز در اختیار آنها قرار دهند.
گروه دوم جوانانی هستند که تماس ...... مشکوک داشته‌اند. خوشبختانه، این بیماری قابل پیشگیری است. عدم استفاده از سوزن مشترک و استفاده از .... در زمان تماس ...... می‌تواند مؤثر باشد. ...... نه تنها از بروز این بیماری بلکه از بیماری‌های ...................دیگر پیشگیری می‌کند. در بسیاری از کشورها ......... را حتی در بقالی‌ها و سوپر مارکت‌های سرکوچه می‌توان تهیه کرد ولی در کشور ما حتی در داروخانه‌ها هم در قسمتی نگه‌داری و فروخته می‌شود که در معرض دید مشتری نباشد و برای خرید آن باید آرام و آهسته و با خجالت نان آن‌را آورد. همچنین می‌توان سرنگ رایگان در اختیار معتادان قرار داد. طرح خانه .... هم که در مقطع کوتاهی مطرح شد و یا یک طرح مشابه، برای ساماندهی به مسائل ......... می‌تواند کمک‌کننده باشد.“     میثم رضائی
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:14 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

افزایش بروز ایدز در زنان


  افزایش بروز ایدز در زنانكوفی عنان دبیر كل سازمان ملل با ارائه آمار وحشتناكی از قربانیان بیماری مرگبار‌ ‌ایدز در جهان، اعلام كرده ایدز به بزرگ‌ترین چالش نسل ما تبدیل شده است.
‌ایدز فقط در سال ۲۰۰۵ میلادی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار قربانی گرفته كه این‌ ‌رقم در مقابل شمار كشته‌شدگان در تمامی جنگ‌ها نیز غیرقابل مقایسه است. ‌در‌ ۲۵ سال گذشته، ۲۵ میلیون نفر بر اثر ابتلا به بیماری ایدز جان باخته‌اند و ۴۰ میلیون نفر نیز به این ویروس مرگبار مبتلا شده‌اند.
وی اظهار داشته كه این بیماری اكنون به اولین عامل مرگ و میر مردان و زنان بین سنین ۱۵تا ۵۹ سال تبدیل و عملا جهان را تغییر داده است.
‌به گفته عنان در ۱۰ سال گذشته سازمان ملل حدود ۳ میلیارد دلار برای‌ ‌برنامه‌های مبارزه با ایدز، مالاریا و سل هزینه كرده ولی تا سال ۲۰۱۰ بودجه سالانه‌ ‌برای مبارزه با ایدز ۲۰ میلیارد دلار خواهد شد.
‌عنوان امسال روز جهانی مبارزه با ایدز، مسوِولیت‌پذیری است كه از‌ ‌هر رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر، هر نماینده و سیاستمدار خواسته شده تا اعلام كند كه آماده متوقف كردن ایدز است.
‌در گزارش‌های سازمان ملل عنوان شده است كه گسترش این‌ ‌بیماری مرگبار، حتی عرضه نیروی كار سالم را نیز با مشكل مواجه كرده و اثرات آن با‌ ‌گذشت زمان آشكارتر می‌شود. ‌اعتیاد و استفاده از سرنگ‌های آلوده و تماس‌های جنسی به‌عنوان شایع‌ترین عامل‌ ‌انتقال ویروس مرگبار ایدز به‌ویژه در جوانان و میانسالان دانسته شده است.
سرعت شیوع بیماری ایدز در جهان اكنون نسبت به زمان پیدایش آن ۴ برابر شده و در گذار اپیدمیولوژیك این بیماری درصد زنان مبتلا نسبت به مردان در جهان پیشی گرفته است به‌طوری كه اكنون ۵۱ درصد مبتلایان به این بیماری در جهان زن هستند.
كامران باقری‌لنكرانی در همایش روز جهانی ایدز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران، گفت: در برخی كشورها مانند آفریقای جنوبی ۷۵ درصد مبتلایان به عفونت اچ.آی.وی/ ایدز زنان هستند، این نسبت در كشور ما البته بر اساس آمارهای رسمی ۹۴/۵ درصد مرد و /۵‌۵ درصد زن است و با توجه به اینكه در زمان پیدایش این بیماری در كشور ما یك درصد مبتلایان به این بیماری زن بودند، می‌توان گفت شیوع این بیماری در جامعه زنان در كشور ما نیز رو به افزایش است.
‌ در برخی كشورها مانند آفریقای جنوبی ایدز عامل اول كاهش امید به زندگی است به طوری كه در آفریقای جنوبی این بیماری امید به زندگی را از ۶۰ سال به ۴۰ سال كاهش داده است.
در كشور ما این عفونت فعلا در گروههای خاصی كه دارای رفتار پر خطر هستند وجود دارد اما اگر دقت و توجه كافی نداشته باشیم سناریویی كه برای كشورها دیگری كه با افزایش ناگهانی بیماری ایدز مواجه شدند، پیش آمد برای ما هم تكرار می‌شود.
وی با اشاره به افزایش رشد شیوع ایدز در بین زنان ادامه داد: تاكنون ۷۰ كودك مبتلا به ایدز از مادران مبتلا به این بیماری در ایران متولد شده‌اند كه این نكته دردناك این بیماری در كشور ما است.
● كنترل ایدز در ایران
مهم‌ترین استراتژی ما در كنترل این بیماری توسعه برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه و تحقیق و پژوهش برای رسیدن به یافته‌ها و روش‌های جدید كنترل این بیماری است اما مساله این است كه منابعی كه در اختیار داریم با نیازهای ما برای اجرای این برنامه‌ها همخوانی ندارد. اجرای برنامه های آموزشی و افزایش مراكز مشاوره و دسترسی به گروه‌های پرخطر موجب شد آمار شناسایی موارد جدید مبتلا به ایدز در كشور ما در سال ۸۴ به حدود دو‌سوم سال قبل از آن كاهش یابد و به رقم ۱۹۰۰ نفر برسد، امسال نیز در ۶ ماهه اول فقط ۲۷۴ مورد جدید مبتلا به عفونت اچ.آی.وی ثبت شده است كه نشان می‌دهد برنامه ها تا حدی موثر بوده است ولی این كاهش آمار جدید نباید هوشیاری ما را در ادامه برنامه‌ها و آموزش عمومی در مورد این بیماری كاهش دهد.
وزیر بهداشت افزود: <الگوی برنامه كنترل ایدز در ایران مورد توجه مجامع جهانی قرار گرفته است و به‌خصوص همكاری قوه قضائیه در مورد مجرم ندانستن معتادانی كه برای ترك اقدام می‌كنند بسیار موثر بود و خوشبختانه این نگاه جدید در سیاست‌های كلان مبارزه با مواد مخدر كه به تازگی تصویب شده است نیز وارد شده است.
پیش‌بینی ایجاد دادگاه‌های درمان‌مدار برای معتادان، سیاست‌های كاهش آسیب و مراقبت از گروه‌های در معرض خطر ایدز و اجرای رایگان برنامه‌های پیشگیری و درمان ایدز با فعالیت ۱۰۰ مركز مشاوره و ۱۰۰ مركز درمان، توسعه كلینیك‌های مثلثی در جامعه و در زندان‌ها و نیز گسترش درمان معتادان تزریقی با متادون از جمله نقاط مثبت ما در كنترل این بیماری است. امسال به‌طور كلی در وزارت بهداشت، زندان‌ها و دیگر دستگاه‌های دولتی حدود ۳۰ میلیارد تومان برای كنترل بیماری ایدز هزینه شده است كه امیدواریم این بودجه برای سال آینده افزایش یابد.
● انتقال ایدز از طریق خون
به گفته دكتر لنكرانی متاسفانه در كشور ما تعدادی از بیماران مبتلا به عفونت ایدز در سال‌های گذشته از طریق ورود فرآورده‌های خونی آلوده به این بیماری مبتلا شدند كه بررسی ژنوتیپ آنها نشان می‌دهد، به‌رغم آنكه ژنوتیپ ایدز در ایران ژنو تیپ آسیای جنوب شرقی است، ژنوتیپ این بیماران مربوط به اروپای غربی است و این نشان می‌دهد كه بیماران از طریق فرآورده‌های خونی آلوده وارداتی از كشورهای غربی مبتلا شده‌اند كه روند قضایی در این مورد از طریق ایران ادامه دارد.
● تست جدید ایدز در ایران
وی همچنین به راه‌اندازی تست‌های جدید مولكولی برای تشخیص ویروس اچ.آی.وی در كشور اشاره كرد و به خبرنگار سلا‌مت گفت: این روش جدید تست اچ.آی.وی تا پایان سال در چند مركز انتقال خون كشور راه‌اندازی می‌شود كه از روش قدیم كه تست سلولزی بود دقیق‌تر است و امیدواریم با تخصیص بودجه لازم این روش تا آخر سال آینده در مراكز انتقال خون سراسر كشور اجرایی شود.
متاسفانه الگوی ابتلای جنسی بیماری ایدز در كشور ما به خصوص از طریق معتادان تزریقی به همسرانشان در حال گسترش است بنابراین ادغام برنامه‌های مراقبت و آموزش زنان از این نظر در شبكه بهداشت و درمان كشور جزو برنامه‌هاست.
متاسفانه گروهی در همه جوامع به بی‌بند‌و‌باری جنسی گرایش دارند بنابراین مقابله با این مساله خطرناك و آموزش در این زمینه اهمیت بالایی دارد اما نتایج یك نظر سنجی در ایران نشان داد كه ۹۰ درصد دانش‌آموزان دبیرستانی از روش‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز اطلاع دارند.
بیماری ایدز هنوز در كشور ما بیماری همه جامعه نیست و این یك فرصت تاریخی برای ماست كه با توسعه آموزش و افزایش مراكز مشاوره رایگان كه در سند سیاست‌های كنترل ایدز نیز مشخص شده است از گسترش این بیماری جلوگیری كنیم.
خوشبختانه برنامه‌های كنترل ایدز در زندان‌ها نیز موفق بوده است و با وجود گسترش مراكز دیده‌وری و كلینیك‌های مثلثی در زندان‌ها مدتی است مورد جدیدی از این بیماری در زندان‌ها ثبت نشده است. لنكرانی در مورد درمان بیماران نیز گفت: باید نگاه ما به بیماران چنان باشد كه این افراد به هر دلیل كه مبتلا شده باشند در جامعه سرافكنده نباشند.
● استراتژی‌های برنامه دوم ایدز كشور
در این مراسم همچنین رئیس مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت به ارائه آخرین وضعیت آماری بیماری ایدز در كشور پرداخت.
محمد مهدی گویا به برنامه دوم و استراتژی‌های كنترل ایدز در ایران اشاره و خاطرنشان كرد: با تصویب دولت برنامه دوم كنترل ایدز از سال ۸۶ اجرا می‌شود كه طراحی برنامه نظام مراقبت رفتارهای پر خطر از نظر اعتیاد و مسائل جنسی در ۱۰منطقه دانشگاهی كشور، بازنگری پروتكل مراقبت اپیدمیولوژیك بیماری‌های آمیزشی، تامین داروهای خط دوم درمان ایدز، آموزش و اطلاع‌رسانی گسترده، تدوین نظام ارزشیابی مراكز مشاوره بیماری‌های رفتاری و نظام جامع مدیریت اطلاعات جزو این برنامه است.‌     پریسا اصولی
  روزنامه سلامت
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:15 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : ایدز

 

انزوای ایدز


  انزوای ایدزنگاه به ایدز به ویژه در جوامع سنت گرا، هیچ گاه نمی‌تواند خنثی باشد؛ اما برخورد‌های غیراحساسی و مبتنی بر واقعیت آن چیزی است که امروزه در برخورد با این موضوع توصیه می‌شود.
ایدز یک بیماری است؛ همان طور که یک بیمار مبتلا به سرطان را محکوم نمی‌کنیم، نسبت به او هم حس همدردی داریم و برایش آرزوی بهبودی می‌کنیم افراد مبتلا به ایدز نیز فارغ از اینکه چگونه به این بیماری دچار شده‌اند نیاز به حمایت دارند؛ حمایتی که نتایج آن بیش از آنکه به این افراد بازگردد، در خدمت جامعه است. طرد‌کردن این افراد و به حاشیه راندن آنها، تنها انکار واقعیتی است که امروزه تمام کشورها با آن درگیرند. با واقع نگری نسبت به این موضوع و پرهیز از بزرگ نمایی و کوچک انگاری، می‌توان از افزایش شمار افرادی که در آینده، آلوده به این ویروس می‌شوند، جلوگیری کرد.
«ف، ر»، ۸ سال پیش زمانی که هنوز ۲۰ سال نداشت، با پسر همسایه شان ازدواج کرد. همه چیز به خوبی سپری می‌شد تا اینکه او متوجه اعتیاد همسر شد اما در خانواده سنتی آنها راهی برای بازگشت نبود، «دختری که ازدواج می‌کند با رخت سفید به خانه بخت می‌رود و با کفن بیرون می‌آید»، بنابراین چاره‌ای نبود جز سوختن و ساختن. تلاش‌های «ف، ر» برای ترک اعتیاد همسرش بی‌نتیجه ماند تا اینکه یک سال پیش، یعنی چند ماه پس از تولد فرزندشان، همسرش بر اثر ایدز فوت کرد. او به خانه پدر بازگشت؛ اما با رخت سیاه و بیماری ایدز و فرزندی که هنوز وضعیت آلوده بودن او به این ویروس مشخص نیست.
از «ف، ر» می‌پرسم، آیا خانواده‌ات از وضعیت فعلی تو اطلاع دارند؟ می‌گوید:نه، هیچ وقت هم نخواهم گفت. چون برخوردشان را با این موضوع می‌توانم پیش‌بینی کنم. بیشتر به خاطر دخترم چون نمی‌خواهم از همین حالا طرد شود. او پس از فوت همسرش در حالی که با خانواده پدری زندگی می‌کند، برای تامین هزینه‌های زندگی خود و دخترش در یک کارخانه بسته‌بندی مواد غذایی مشغول به کار شده است!
در حالی که اشک در قاب چشمانش حلقه زده، ادامه می‌دهد: ما خیلی دیر بچه دار شدیم اما متأسفانه زمانی این اتفاق افتاد که بدون آنکه خودم بدانم آلوده به ویروس ایدز، شده بودم. بعد از زایمان و فوت همسرم، وقتی متوجه این موضوع شدم که کار از کار گذشته بود. دکترها می‌گویند اگر در همان ماه‌های اول بارداری متوجه شده بودم، می‌توانستم بچه را سقط کنم یا با استفاده از دارو تا حد زیادی احتمال ابتلای فرزندم را کاهش دهم. حالا منتظرم دخترم ۱۸ ماهه شود. آزمایش‌ها در این سن نشان می‌دهند که آیا او هم آلوده شده است یا نه!
● وقتی همه می‌ترسند
شنیدن داستان زندگی قربانیان ایدز، از زمان و نحوه ابتلا تا مطلع شدن از موضوع و زندگی در سایه ایدز ناراحت‌کننده است، اما وقتی به تمام این دردها، درد طرد شدن و به انزوا کشیده شدن نیز اضافه می‌شود آن وقت داستان ایدز تلخ‌تر می‌شود.
«ن، زاهدی» ۳۶ سال دارد. او در سال‌های نه چندان دور، نمونه یک زن خوشبخت و مثال‌زدنی بود. همسرش امیر، فارغ‌التحصیل یکی از دانشگاه‌های هند، به‌عنوان استاد دانشگاه مشغول به کار بود و فرزندانش در سایه عشق پدر و مادری که دخترعمو، پسر عمو بودند، دوران کودکی خود را سپری می‌کردند، اما امیر ناگهان به بستر بیماری افتاد. همه چیز با یک سرماخوردگی ساده شروع شد که با طولانی شدن مدت زمان آن، مشکوک به‌نظر می‌رسید. گرچه تشخیص بیماری، ابتدا دشوار به‌نظر می‌آمد، اما آزمایش‌های دقیق‌تر نشان داد امیر مبتلابه ایدز است. از آنجا که هیچ تردیدی درباره گذشته امیر وجود نداشت، عمل جراحی دندان و لثه که در دوران دانشجویی در هند انجام شده بود تنها نقطه تاریک اما اثرگذار در ابتلای او به‌نظر می‌رسید.
«ن، زاهدی» می‌گوید: امیر از نظر جسمی تحلیل می‌رفت اما آنچه بیشتر او را از پا انداخت، اخراجش از سازمان محل اشتغالش بود که در نهایت موجب شد تا از دانشگاه نیز استعفا دهد. به مرور که اقوام و آشنایان از موضوع مطلع می‌شدند، بیشتر از ما فاصله می‌گرفتند، حتی بعضی شان از ترس اینکه مبادا مجبور به ملاقات با ما شوند، تماس‌های تلفنی خود را هم قطع کردند. این وضعیت وقتی بدتر شد که آزمایش‌ها نشان داد من و پسر کوچکم هم آلوده شده‌ایم.
حرف که به اینجا می‌رسد، دیگر نمی‌تواند گریه‌اش را کنترل کند. اشک‌هایش را پاک می‌کند و ادامه می‌دهد: مدتی پس از مراسم تدفین همسرم، مسئولان مدرسه پسرم از من دعوت کردند تا سری به آنجا بزنم. اول فکر می‌کردم می‌خواهند در گذشت همسرم را تسلیت بگویند، اما این جلسه تبدیل به یک جلسه بازجویی درباره علت مرگ همسرم شد. وقتی به آنها گفتم همسرم بر اثر سرطان فوت کرده، گفتند ما با مرکز بهداشت منطقه تماس گرفتیم و مطمئن هستیم که همسر شما به‌دلیل ایدز فوت کرده است. حتی آنها اطلاع دادند شما و پسرتان نیز آلوده شده‌اید. آنها به من گفتند خیلی خودخواه هستید که سلامتی این همه انسان را به خطر انداخته اید. هرچه زودتر باید پسرتان را از این مدرسه ببرید و درباره ادامه تحصیل او تصمیم دیگری بگیرید.
● زندگی با راز ۲۰ ساله
برخی افراد مبتلا به ایدز هم چنان که به نمونه‌هایی از آنها اشاره شد، بدون پیش‌بینی این موضوع و با پنداری شبیه به بسیاری از ما که این بیماری را همیشه دور از خود فرض می‌کنیم، آلوده شده‌اند. همه آنها وقتی اولین بار متوجه بیماری خود شدند، ترسیدند و خود را در پایان راه زندگی تصور کردند. اما ایدز بیماری‌ای است که گرچه تاکنون درمانی برای آن کشف نشده، اما راه‌های پیشگیری و درمان‌های کنترل‌کننده برای مبتلایان به آن وجود دارد؛ چنان چه «بهروز، س»، ۲۰ سال است که به قول خودش «مثبت» است. اما در تمام این سال‌ها مثل باقی افراد و حتی بهتر از آنها زندگی می‌کند. زندگی برای او فرصتی است که باید از لحظات آن لذت ببرد. او که مدرس زبان انگلیسی است، با بیماری‌اش مشکل خاصی ندارد، تنها مسئله او در تمام این سال‌ها مطرح کردن این موضوع با خانواده‌اش است؛ خانواده‌ای که نمی‌دانند علت امتناع او از ازدواج چیست.
بهروز، وقتی که دانشجو بود براثر تصادف در بیمارستان بستری شد و مدتی طولانی در حالت کما به سر برد. پزشکان معتقد بودند که بازگشت او به زندگی و حیات دوباره‌اش چیزی جز معجزه نیست، غافل از اینکه معجزه حیات او با ویروس ایدز همراه بود؛ ویروسی که با تزریق خون آلوده در بیمارستان به او منتقل شد.
● درد مشترک، زندگی مشترک
بر خلاف باور عمومی هنوز برخی از بیماران مبتلا به ایدز با وجود تمام رنج‌های روحی و جسمی امیدهای زیبایی به زندگی دارند. ازدواج، واژه‌ای نیست که در دنیای ایدز به‌طور مطلق خط بخورد، چنان چه حامد و سمیرا که هر دو آلوده به ایدز هستند یک سال است که زندگی مشترک خود را با توجه به توصیه‌های پزشکی آغاز کرده‌اند. حامد که اهل هنر است در دوره خدمت سربازی به‌علت خالکوبی در پادگان آلوده شده و سمیرا نیز که برادر معتادی داشته، وقتی به‌طور اتفاقی با سرنگ آلوده او تماس پیدا کرده، مبتلا شده است. آنها از زندگی خود راضی هستند و مسئله مشترکشان برای هردو آنها قابل درک است. حامد در بخش مربوط به بیماری ایدز یکی از بیمارستان‌های تهران مشغول به کار است و به‌صورت داوطلبانه کلاس‌های آموزش هنر برای بیماران برگزار می‌کند. آنها در زندگی مشترکشان مشکل خاصی ندارند جز آنکه بهتر است به بچه دار شدن فکر نکنند.
● آخرین آمار
آخرین آمار مبتلایان به ایدز از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور، ۱۷۸۱۵ نفر اعلام شده است؛ ۸/۹۳ درصد را مردان و ۲/۶ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند. اما بنا به اظهارات محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با ایدز، گرچه تاکنون تعداد ۱۷ هزار بیمار مبتلا، ثبت شده است اما تخمین زده می‌شود، ۹۰ هزار بیمار ایدزی در کشور وجود داشته باشند. بنابراین اطلاع‌رسانی که منجر به واقع بینی و در نهایت اقدام به موقع می‌شود، تنها با ارائه آمارهای غیرواقعی حل نمی‌شود و این آمارهای پایین از اثرگذاری واقعیت پنهان ایدز کم نمی‌کنند.
● درد پنهان
بدنامی بیماری ایدز باعث پایمال شدن حقوق اجتماعی افراد آلوده به این ویروس می‌شود. جامعه، افراد آلوده به ویروس ایدز(HIV) را طرد و از فعالیت‌های اجتماعی محروم می‌کند.اینها همه پیامدهای ناآگاهی جامعه است.
در چنین شرایطی، ایدز قرنطینه‌ای می‌شود که افراد مبتلا و نزدیکان آنها با انزوای آن رانده می‌شوند و این افراد در اوج درد و احساس نیاز به همدردی طرد می‌شوند. همین برخوردها در مواردی موجب شکل گیری حس انتقام‌جویی در برخی از آنها می‌شود و از آنجا که در ظاهر افراد مبتلا، نشانه‌های خاصی درخصوص بیماری وجود ندارد، می‌توان گفت ایدز هم نفس با همه ما در جامعه زندگی می‌کند یا باید آن را بپذیریم و با مبتلایان آن همراه شویم یا در بی‌خبری و زیر سایه تهدید این بحران، زندگی کنیم.
اگر این بیماران در طرح مسئله خود راحت باشند، اگر حس اعتماد متقابل میان آنها و سایر افراد ایجاد شود، علاوه بر اینکه روحیه آنها در مواجهه با این بیماری تقویت می‌شود، جامعه نیز از تبعاتی که ممکن است از طرد شدن این بیماران پیش آید، نجات پیدا می‌کند.     فریده عباسی
  روزنامه همشهری
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390  2:26 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها