0

عوارض داروهاي ضد‌صرع

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

عوارض داروهاي ضد‌صرع

داروهايي كه براي درمان مؤثر جهت بيماري صرع تجويز مي‌شوند در افرادي كه مبتلا به بيماري‌هاي كبدي هستند نبايد مصرف شوند.

درصورت ابتلا به بيماري‌هاي كبدي يا حساسيت به اين داروها به پزشك معالج اطلاع دهيد تا درصورت امكان‌، نوع ديگري از داروهاي ضد‌تشنج براي بيمار تجويز شود. عوارض جانبي ناشي از مصرف اين داروها در بيشتر بيماران شديد نيست.

شايع‌ترين شكايات بيمار شامل موارد زير است:

١- خستگي

٢- سرگيجه

٣- استفراغ

٤- تغييرات رفتاري (‌افسردگي در جوانان، تحريك‌پذيري در كودكان‌)

٥- ناراحتي معده: بيشتر زماني ايجاد مي‌شود كه مصرف ديگر داروهاي ضد‌تشنج با عوارض جانبي مشابه با عوارض اين دارو‌ها شروع شود.

٦- لرزش: تكان دست‌ها و يا ديگر قسمت‌هاي بدن. مراقب باشيد معمولا چند ساعت بعد از مصرف قرص‌ها كه اثر  دارو در خون افزايش مي‌يابد، اين حالت بدتر مي‌شود. همچنين نگراني يا مصرف كافئين ممكن است اين عارضه را شديدتر مي‌كند.

٧- افزايش وزن: مصرف اين داروها، در افزايش وزن ٣٠‌تا‌٥٠‌درصد از بيماران مؤثر است و بيشتر در زنان بزرگسال شايع است ولي در هر شخصي مي‌تواند ايجاد شود.

متوسط افزايش وزن در افراد بزرگسال 8 كيلو  است. انجام تمرينات ورزشي و كاهش كالري رژيم غذايي در كاهش وزن بيمار مؤثر است. هنوز مشخص نيست كـــه آيا افزايش وزن بيمار زماني ايجــاد مي‌شود كه مقدار داروي مصرفي افزايش مي‌يابد يا نه‌؟

٨- از دست دادن مو: در ٥ تا ١٠‌درصد از بيماران تحت درمان با اين داروها ايجاد مي‌شود. موها بعد از قطع مصرف دارو در پشت سر رشد مي‌كند اما با ‌تركيب متفاوت(براي مثال موهاي مجعد به جاي موهاي صاف).

عوارض جانبي ناشي از مصرف طولاني مدت

پـــوكي استخـــوان در بـــرخي از بيماران كه سال‌هاي طولاني از اين داروها استفاده مي‌كنند ديده مي‌شود. مصرف همزمان ويتامين D و كلسيم در پيشگيري از ايجاد اين مشكل كمك مي‌كند. اكثر پزشكان، آزمايش تراكم استخوان را  جهت مشخص كردن بيماراني كه به درمان پوكي استخوان نياز دارند تجويز مي‌كنند.

 نارسايي كبد:

معمولا اختلالات كبدي در كودكان زير ٢ سال و در ٦ ماه اول درمان ايجاد مي‌شود؛ مخصوصا در بيماراني كه از ديگر داروهاي ضد‌تشنج نيز استفاده مي‌كنند. يا سابقه ابتلا به اختلالات مضر ناشي از مصرف دارو را داشته‌اند.

 اختلالات لوزالمعده (‌پانكراس‌):

اختلال پانكراس واكنش ديگري است كه به ندرت در اثر مصرف داروهاي والپروئيك اسيد ايجاد مي‌شود. گاهي اوقات اين واكنش به قدري شديد است كه باعث مرگ و خونريزي در بيمار مي‌شود. اين واكنش مي‌تواند هم در كودكان و هم در بزرگسالان، حتي چندين سال بعد از مصرف دارو ايجاد شود.

 مشكلات انعقادي:

مشكلات انعقاد خون، بيشتر در بيماراني ايجاد مي‌شود كه مقدار زيادي از اين داروها را مصرف مي‌كنند. گاهي اوقات بدون قطع مصرف داروها، خون به حالت طبيعي باز مي‌گردد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

سه شنبه 14 اردیبهشت 1389  11:58 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها