به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از ستاد خبري دومين همايش ملي الگوي اسلامي- ايراني پيشرفت، وي افزود: انسان موجود فطري است و خداوند او را بر پايه فطرت الله خلق كرده است. جان مايه اصلي خلقت انسان فطرت الهي است و اصليترين محور فطرت هم عدالت است.
حجت الاسلام و المسلمين اديب يزدي با بيان اينكه پروردگار عادل است و همه عالم را براساس تعادل آفريده است، افزود: فطرت انسان عدالت محور است و هر انساني در ذات خود به عدالت تمايل دارد چرا كه فقط در اين صورت است كه نظم نظام عالم بر هم نميخورد.
اين روحاني برجسته با بيان اين كه ظلم در واقع تعدي از جاده عدالت است، عنوان كرد: اصليترين محور قوام عالم، عدالت است. بنابراين در تمام شئون زندگي انسان بايد عدالت حاكم باشد.
اديب يزدي، حضرت علي (ع) را سمبل عدالت دانست و با اشاره به حديثي گفت: امير المومنان مي فرمايند من هرگز مردم را به چيزي امر نميكنم مگر اينكه پيش از همه نسبت به آن اقدام كرده باشند. بنابر اين مي توان گفت عدالت ميل به تعادلي است كه هر دو طرف را راضي نگه ميدارد.
استاد حوزه با بيان اين كه ذات اقدس الهي عادل است ، گفت: نوع فعاليت انسان بايد به گونهاي باشد كه به حق ديگري تجاوز نكند چراكه ذات او مطابق با ذات خداوند است.
اديب يزدي با اشاره به اين كه رعايت رضايت طرفين در هر كاري، عدالت را در زندگي برقرار مي كند، اظهار داشت: بندگان خدا كيفيت پياده كردن عدالت را به خودي خود بلد نيستند و اين آموزههاي وحياني است كه به آنها اين اصول را آموزش ميدهد.
استاد حوزه با بيان اين كه اصليترين هدف ارسال رسل عدالت بوده است، گفت: اصليترين شعار نظام اسلامي هم بايد عدالت باشد و اصولا هر نظامي براي باقي ماندن بايد به عدالت رو بياورد.
وي با تاكيد بر اين كه نظام هستي به دليل اين كه خداوند حتي به اندازه سر سوزني به كسي ظلم نكرده تاكنون باقي مانده است، گفت: اگر نعوذبالله ذرهاي بي عدالتي از سوي خداي متعال سر بزند اقتدار او نيز ادامه نخواهد يافت.
وي افزود: فرهنگ عدالتخواهي بايد در جامعه پرورش يابد تا همه در جاده عدالت حركت كنند. تنها در اين صورت است كه حلاوت و شيريني زندگي به كام مردم اثر ميكند.
وي با بيان اين كه عدالت يك پديده قهري است و براي بقاي جامعه واجب است، بيان كرد: عدالت بر احسان ارجحيت دارد و به همين دليل است كه خداوند در آيه 'ان الله يامر بالعدل والاحسان ' ابتدا موضوع عدل را مطرح كرده است. اين آيه نشان ميدهد كه اگر احسان در جامعه به معني كامل وجود داشته باشد ولي عدالت از بين رفته باشد، اين جامعه فنا خواهد شد.
اين روحاني برجسته زيادهخواهي و طمع انسان را مهمترين دليل حركت به سمت بي عدالتي دانست و گفت: خداوند انسان را حريص خلق كرده است و ذات انسان به گونهاي است كه براي ادامه بندگي به مبارزه دروني نياز دارد. اين موجود نميتواند پيشرفت ديگران را ببيند و فقط در سايه تقواست كه ميتواند زندگي عادلانه اي داشته باشد.
اديب يزدي اظهار داشت: نبود فرهنگ عدالت از مباحثي است كه بايد در جامعه نهادينه شود. رشد مصرفگرايي در كشور بيش از حد انتظار است به طوري كه يك كشور 70 ميليون نفري به اندازه 400 ميليون نفر انرژي مصرف ميكند كه اين روش ناعادلانه است.
وي، مذهب شيعه را مصداق واقعي عدالت دانست و گفت: در اصول مذهب شيعه در كنار نبوت، توحيد و معاد، عدالت آمده است. مي توان گفت عدالت جزو مباني قطعي دين اسلام است. به همين دليل در نظام اسلامي افرادي بايد رار بگيرند كه به تمام معنا عدالت گستر و عدالتخواه باشند.
سيام**9105/
انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 30371121