مخبر دزفولي خبر داد:
طرح انتخاب و معرفي دانشگاههاي برتر در دستور كار شوراي انقلاب فرهنگي است
خبرگزاري فارس: دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: به منظور ايجاد رقابت بين مراكز علمي، پژوهشي و استادان طرح انتخاب، معرفي و تقدير از روساي دانشگاهها و مراكز علمي- تحقيقاتي برتر و دانشگاههاي برتر در دستور كار دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، محمدرضا مخبردزفولي در مراسم رونمايي از نقشه نظام سلامت كشور كه امروز در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد، گفت: در زماني كه تدوين نقشه جامع علمي را شروع كرديم خيليها باورشان نميشد كه جمهوري اسلامي ايران بتواند اين مهم را انجام دهد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: دوستان ما با اعتقاد راسخ اين كار را شروع كرده و در يك كار بزرگ جمعي با شركت نزديك به 2000 نفر از نخبگان، نقشه جامع علمي كشور تدوين شد.
وي افزود: براي تدوين نقشه جامع علمي سلامت 300 متخصص با ما همكاري كردند و در بخشهاي ديگر نيز همين تعداد انسانهاي فرهيخته مشاركت داشتهاند.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاكيد كرد: تدوين نقشه جامع علمي نشان داد كه براي اهداف بلند و آرماني ميشود كار گروهي كرد و اين كار يك تجربه مهم براي جمهوري اسلامي بود.
وي در ادامه گفت: ما به نخبگان خود اعتماد كرديم و باورمان اين بود كه مجموعه علمي فرهيخته بسياري داريم و خيلي از كساني كه تلاش دانشمندان ما را براي رسيدن به اين مهم به استهزا گرفتند را مأيوس كرديم.
مخبردزفولياظهار داشت: در حال حاضر چندين سند راهبردي در كشور تنظيم و تصويب شده است كه سند چشمانداز و پس از آن نقشه جامع علمي كشور است و ما بايد تلاش كنيم تا بتوانيم آن را اجرا و محقق كنيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران در ادامه افزود: خوشبختانه نقشه جامع علمي كشور به عنوان پايه و اساس اسناد ديگر مورد استفاده قرار گرفته است و نقشه جامع علمي نظام سلامت كه امروز از آن رونمايي ميشود نخستين سند از اين اسناد است.
*بايد بستر مناسب را براي فعاليت دانشمندان و برجستگان علمي فراهم كنيم
دبير شوري عالي انقلاب فرهنگي گفت: يك جامعهشناس آمريكايي در كتاب اخير خود ميگويد كشورهاي عقبمانده و توسعه نيافته بايد در همين وضع بمانند چون نميتوانند برنامهريزي براي كارهاي درازمدت داشته باشد و امروز ميتوانيم بگوييم اين نظريه در مورد ايران اسلامي صادق نيست.
مخبردزفولي گفت: بيان اينكه در حال حاضر ما يك درصد جمعيت دنيا را داريم و مقالات علمي زيادي را توليد كرديم اما از اين علمها هنوز به اين مرحله عمل نرسيدهايم كه بتوانيم ثروت توليد كنيم و اميدواريم نقشه جامع علمي كشور ما را به اين سمت ببرد.
وي گفت: امروز در ايران از هر 350 مقاله، يك پتنت(patent) بهدست ميآيد در حالي كه در كشور آمريكا از هر مقاله 3 پتنت به دست ميآيد.
مخبردزفولي خاطرنشان كرد: ما با اين روند نميتوانيم در فضاي جهاني رقابت كنيم و بايد تلاش جدي در اين زمينه داشته باشيم و به جايي برسيم كه سالي 280 پتنت در عرصه بهداشت و درمان داشته باشيم كه اين يك هدفگذاري مدبرانه است.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر حمايت جدي از دانشمندان و نخبگان كشور گفت: در اين زمينه وضعيت در وزارت بهداشت بهتر از دستگاههاي ديگر است.
مخبردزفولي در ادامه تصريح كرد: بايد سهم پژوهش را در توليد ناخالص داخلي كشور بالا ببريم تا آنچه در نقشه جامع نوشتيم محقق شود و بستر مناسب را براي فعاليت دانشمندان و برجستگان علمي فراهم كنيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با ابراز خرسندي از پيشگامي وزارت بهداشت در اين زمينه گفت: كشور ما با اندوخته بيش از 30 سال مبارزه با استكبار و انحصارطلبي در عرصه علم و پشتوانه الهي جزو معدود كشورهايي است كه نقشه جامع علمي دارد.
*انتقاد از جريان غيرعادلانه حوزه سلامت در جهان
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با انتقاد از جريان غيرعادلانه حوزه سلامت در جهان گفت: نظام سلطه در پشت نقاب شعارهاي زيباي حقوق بشر عملكرد غيرانساني و ضدعدالت خود را در حوزه سلامت ادامه ميدهد.
مخبر دزفولي تاكيد كرد: امروزه اين سوال باقي است كه چرا در دنياي امروز با اين همه پيشرفت بيش از يك ميليارد نفر دچار سوءتغذيه باشند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر بيش از يك ميليارد و 300 ميليون نفر در دنيا به آب آشاميدني سالم دسترسي ندارند و وجود چنين مسائلي رسالت محققان و تلاشگران عرصه سلامت را بيشتر ميكند كه ما ميخواهيم اين روند غيرعادلانه را عوض كنيم.
*طرح انتخاب، معرفي و تقدير از روساي دانشگاهها و مراكز علمي- تحقيقاتي برتر
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در پايان با تاكيد بر اينكه بايد رقابت ميان دانشگاهها در فضاي عادلانه ايجاد شود، گفت: به منظور ايجاد رقابت بين مراكز علمي، پژوهشي و استادان كشور طرح انتخاب، معرفي و تقدير از روساي دانشگاهها و مراكز علمي- تحقيقاتي برتر و همچنين دانشگاههاي برتر در دستور كار دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته است.