0

دستگاههای قانونگذار باید استفاده صحیح از دوربین های تصویربرداری را تعریف کنند

 
ali_ali0934
ali_ali0934
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 6676
محل سکونت : فارس شیراز

دستگاههای قانونگذار باید استفاده صحیح از دوربین های تصویربرداری را تعریف کنند

 

سید ضیاءالدین خرمشاهی در آیین افتتاح نخستین اجلاس بین المللی "صنعت حفاظت الکترونیک" اظهارداشت: لازم است در یک اقدام چند جانبه علاوه بر ترویج فرهنگ استفاده صحیح از دوربین‌های تصویربرداری آثار سوء ناشی از نقض حریم خصوصی تشریح شود.
وی گفت:‌ متاسفانه جامعه ما هنوز در معرض تهدید حریم خصوصی افراد است و از سوی دیگر متولیان نظارت برای حفاظت از حریم خصوصی به فکر اقدامات اساسی در این زمینه نیستند.
خرمشاهی نبود پشتیبانی قانونی نظارت بر صنعت حفاظت تصویری، دامنه و ضریب نفوذ آن و نیز قوانین مرتبط با آن را برخی از مشکلات در این زمینه نام برد.
وی پرسید: آیا هر فرد به بهانه کنترل کسب و کار یا محیط منزل خود اجازه نصب دوربین در محیط سربسته یا مجاور محل خود را دارد؟ مسوول جبران زیان های معنوی وارده به افراد جامعه در قبال نصب دوربین‌های نظارتی در اماکن مختلف کیست؟
خرمشاهی با بیان اینکه هنوز واژه‌های تخصصی در قانون حفظ حریم خصوصی به فناوری رشته حقوق وارد نشده است گفت: این امر نیز موجب چالش اساسی در زمینه قوانین دوربین‌های نظارتی و سیستم‌های حفاظتی تبدیل شده است
وی خاطرنشان کرد: لایحه حریم خصوصی واجد اماکن خصوصی و عمومی بود و می‌توانست شروع خوبی برای قانون نظارت تصویری باشد در حالی که این قانون در سال 85 توسط دولت از مجلس شورای اسلامی مسترد شد.
خرمشاهی گفت: بسیاری از قوانین جمهوری اسلامی در حمایت از حریم خصوصی تصریحا و تلویحا تاکید دارد که از جمله آنها می توان به اصل 22 و 23 قانون اساسی که در خصوص تفتیش عقاید، اصل 25 در خصوص ممنوعیت تجسس افراد، اصل 39 ممنوعیت هتک حرمت افراد بازداشت شده و اصل 40 عدم اعمال‏ حق‏ خویش‏ وسیله‏ اضرار به‏ غیر یا تجاوز به‏ منافع عمومی اشاره کرد.
وی با اشاره به قانون حریم خصوصی در فقه گفت:‌ در آیات و احادیث حفظ حریم خصوصی فیزیکی و حریم معنوی اشخاص مورد توجه قرار گرفته به طوری که هتک حرمت اشخاص در اسلام معادل ریختن خون آنها تلقی شده است.
عضو کانون وکلای دادگستری اظهارداشت:: در جامعه فنی و مدرن ایران با بحران نقض حریم خصوصی مواجهیم که علت آن نداشتن پیشینه تاریخی برای این قانون و نیز گسترش رو به تذایل پیشرفت فناوری است.
خرمشاهی بهترین عامل جلوگیری از نقض حریم خصوصی را اخلاق انسانی برشمرد و گفت:‌ برای مثال در حادثه زلزله ژاپن (11 مارس امسال) فقر عمومی و مصیبت‌های ناشی از زلزله و سونامی نتوانست اخلاق عمومی را تحت تاثیر قرار دهد و هیچ گزارشی از دستبرد حادثه دیدگان به مغازه ها و سوپرمارکت ها دیده نشد.
علمی**9190**1544
انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 1006340
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390  9:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها