0

اطاعت از غیر خدا

pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 2135

اطاعت از غیر خدا

اطاعت از غیر خدا

1. همه مردم آزادند

لا تكن عبد غیرك و قد جعلك الله حرا، و ما خیر خیر لا ینال الا بشر، و یسر لا ینال الا بعسر. (نامه 31) 
بنده دیگری مباش كه خدا تو را آزاد آفرید. چه خوبی است آن خوبی كه جز با بدی به دست نیاید و چه آسانی است آن آسانی كه جز با سختی به چنگ نیاید؟. 

2. به غیر از خدا روی نیاورید

ایها الناس! غیر المغفول عنهم، و التاركون الما خوذ منهم. مالی اراكم عن الله ذاهبین، و الی غیره راغبین!. (خطبه 175) 
ای مردمی كه از كار شما غافل نیستند و ای مردمی كه (خدا و اوامر او را) رها كرده اید و (هر چه دارید از جان، مال و فرزند) از شما گرفته می شود، چه شده است كه می بینم از خدا روی گردان شده اید و به غیر او روی آورده اید!؟ 

3. خیر خواه ترین مردم

ان انصح الناس لنفسه اطو عهم لربه، و ان اغشهم لنفسه اعصاهم لربه. (خطبه 86) 
خیرخواه ترین مردم نسبت به خویش، اطاعت كننده ترین آن ها از پروردگار است و فریبنده ترین مردم نسبت به خود نافرمان ترین آنها از پروردگار خویش می باشد. 

4. نافرمانی از خدا

من كلامه لاهل الكوفه - : ایها الشاهده ابدانهم، الغائبه عنهم عقولهم، المختلفه اهواوهم، المبتلی بهم امراوهم، صاحبكم یطیع الله و انتم تعصونه، و صاحب اهل الشام یعصی الله و هم یطیعونه!. (خطبه 97) 
در سخنان به كوفیان می فرماید: ای مردمی كه پیكرهایشان پیداست و خردهایشان از وجود آنها رخت بر بسته است! خواهش ها و اهدافشان گونه گونه است، و امرایشان به آنها گرفتار شده اند. زمامدار شما خدا را فرمان می برد و شما او را نافرمانی می كنید و زمامدار شامیان خدا را نافرمانی می كند و آنها از او فرمان می برند! 

5. خیر از دیدگاه امام علیه السلام

سئل عن الخیر ما هو! فقال علیه السلام: لیس الخیر ان یكثر مالك و ولدك، ولكن الخیر ان یكثر علمك، و ان یعظم حلمك، و ان تباهی الناس ‍ بعباده ربك. (حكمت 94) 
از امام علیه السلام سئوال شده: خیر چیست؟ 
فرمود: خیر آن نیست كه دارایی و فرزندت زیاد شود، بلكه خیر و خوبی آن است كه دانشت افزون شود و حلم و بردباری ات بزرگ و ثابت گردد و بتوانی با پرستش پروردگارت در میان مردم فخر و مباهات كنی. 

6. عاقبت مطیعان تنبلی

من اطاع التوانی ضیع الحقوق، و من اطاع الواشی ضیع الصدیق. (حكمت 239) 
هر كس مطیع سستی و سهل انگاری باشد (سهل انگاری بر او چیره گردد) حقوق و منافع خود را ضایع و تباه می سازد و كسی كه از سخن چین اطاعت كند (و سخن او را بپذیرد) دوست خود را از دست می دهد. 

7. نیرومندی در اطاعت خداوند

احذر ان یرالك الله عند معصیته، و یفقدك عند طاعته فتكون من الخاسرین، و اذا قویت فاقو علی طاعه الله؛ و اذا ضغف فاضعف عن معصید الله. (حكمت 383) 
بترس از ان كه خداوند تو را در حال عصیان ببیند و در فرمانبرداری اش نبیند كه در شمار زیانكاران خواهی بود و هرگاه نیرومند شدی در طاعت خدا باش و چون ضعیفی از معصیت و نافرمانی اش ناتوانی كن. 

8. ترك خیر خداوندی

عباد اله ! انه لیس لما وعد الله من الخیر مترك، و لا فیما نهی عنه من الشر مرغب. (خطبه 157) 
ای بندگان خدا! آن خیری كه خدا وعده داد است ترك كردنش شایسته نیست و رغبت به آن شری كه از آن نهی فرموده است جایز نیست. 

9. بندگی غیر خدا

تدبروا احوال الماضین من المومنین قبلكم، كیف كانوا فی حال التمحیص و البلا ... اتخذتهم الفراعنه عبیدا فساموهم سوء العذاب و جر عوهم المرار. (خطبه 192) 
در حالات مردمان با ایمان كه پیش از شما از این دنیا گذشته اند كه چگونه زندگی را در حال ضعف و بلا سپری كردند، ... فراعنه و طاغوت ها آنان را بردگی خود گرفتند و عذاب بدی به آنان دادند و تلخی ها را جرعه جرعه به آنان نوشاندند. 

10. پرهیز از نافرمانی خالق

اتقوا معاصی الله فی الخلوات؛ فان الشاهد هو الحاكم. (حكمت 324) 
از نافرمانی خدا بپرهیزید و در خلوت گناه نكنید كه گواه (بر گناه شما) خود حاكم بر آن است.
چهارشنبه 8 اردیبهشت 1389  1:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها