0

اخبار پزشکی ایران

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

یک عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه افسردگی و استرس های روحی یکی از مهمترین دلایل بروز سردردهای تنشی است، گفت: درمان این سردردها به صورت علت یابی تنش و برطرف کردن زمینه روحی بیمار درمان می شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  دکتر حسین قلیچ نیا  متخصص مغز و اعصاب در گفت وگو با ایسنا اظهارداشت: سردرد تنشی ، به علت اسپاسم عضلات کاسه ی سر بروز کرده و با مصرف مسکن التیام می یابد اما با عود مجدد به سراغ بیمار خواهد آمد و تمام کاسه سر و یا پشت گردن و پشت سر را درگیر کرده و گاهی به صورت خفیف و گاهی به صورت شدید ظاهر می شود.

وی میگرن را مهمترین سردردها دانست و گفت: سردرد میگرنی به دو نوع کلاسیک با ۱۰ تا ۱۵ درصد شیوع و با علائم هشدار دهنده، ضربان دار و یکطرفه و نوع شایع با ۷۰ تا ۸۰ درصد احتمال ابتلا و معمولا بدون علامت دسته بندی می شود.

وی با اینکه زنان بعد از بلوغ و از سن ۱۵ تا ۲۰ سالگی و دو برابر بیش تر از مردان به سردردهای میگرنی دچار می شوند گفت: این سردرد ها بیشتر صبحگاهی بوده و در دوران عادت ماهیانه یا با مصرف قرص های ضد بارداری تشدید می شود.

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه ترس از نور، تهوع، استفراغ و ترس از صدا درموقع سردرد میگرنی آزاردهنده دانست و افزود: حمله میگرنی از چند دقیقه تا چند ساعت ممکن است طول بکشد و عواملی مانند بی خوابی، استرس، گرما، گرسنگی نور شدید و تابش مستقیم خورشید سردرد میگرنی را تشدید می کند اما غالبا زمینه ارثی و جهش ژنتیکی در این نوع سردردها دخالت دارند.

دکتر قلیچ نیا اظهار داشت: در تسکین میگرن از دو نوع درمان دارویی استفاده می شود که در نوع اول بعد از شروع حمله برای تسکین درد مصرف مسکن برای بیمار تجویز و در نوع دوم از داروهای اختصاصی مانند گروه تریپتان ها و ترکیبات ارگو برای کاهش حملات میگرنی استفاده می شود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از انواع سردرد نوع خوشه ای است تصریح کرد: سردرد خوشه ای در مردان جوان و یا مردان با سنین متوسط بروز می کند و ماهی یک یا دوبار فرد را درگیر می کند.

این پزشک افزود: اگر فرد با سردرد همراه با آبریزش بینی و آبریزش چشم از خواب بیدار شود، قسمت پیشانی مغز وی درگیر است که بدون ضربان بوده و با حالت تهوع واستفراغ همراه است.

اگر این سردرد به صورت گهگاه باشد از ترکیبات ارگو و اگر هرروز و مداوم باشد استفاده از دارو های پیشگیری کننده برای آن تجویز می کنیم.

وی سردرد سینوسی را یکی دیگر از سردرد های شایع دانست و گفت: سردرد سینوسی در ناحیه پیشانی و یا سینوس های صورت به طور صبحگاهی همرا با ترشحات پشت حلق و بینی به علت التهاب سینوس فکی و پیشانی بروز می کند.

دکتر قلیچ نیا ادامه داد: یکی دیگر از سردردها به علت وجود تومورهای مغزی در سر بروز می کند که شیوع آن نسبت به دیگر سردردها کمتر است و بسته به جایگاه تومور در قسمت های مختلف درد ظاهر می شود.این سردرد می تواند صبح یا در طول روز بسته به جایش و نوعش با حالت تهوع و استفراغ یا بدون آن باشد.

وی با بیان اینکه خونریزی تحت عنکبوتیه سر با سردرد خیلی شدید و ناگهانی بروز می یابد گفت: متعاقب آن فرد به حالت بیهوشی می رود که شیوع آن کم است که به علت آنویسم شریان های داخل مغز به علت مادرزادی به صورت خود به خودی یا با انجام کار سنگین و افزایش فشار خون حادث می شود.

این عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیشتر سردردهای شایع خوشبختانه خوش خیم بوده و خطرناک نیست میزان سردرد های خطرناک کمتر از سردردهای خوش خیم است.

دکتر قلیچ نیا در پایان خاطر نشان کرد: پزشک با هوشیاری سردرد را به عنوان علامتی از یک بیماری عصبی می شناسد و با گرفتن شرح حال و سابقه ی بیماری و ارتباط احتمالی با مسائل دیگر اقدامات لازم را انجام می دهد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران گفت: هیچ بیمارستانی در کشور گواهینامه بین‌المللی جذب بیمار خارجی ندارد  زیرا ارائه دهنده این گواهینامه‌ها چنین مدارکی را به سختی به کشورهای اسلامی از جمله ایران می‌دهند.
  
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرنا  ،  مرتضی ایزدی با بیان مطلب فوق افزود: باید با همکاری کشورهای اسلامی گواهینامه مراکز مراقبت‌های پزشکی کشورهای اسلامی تعریف شود.
وی اظهار داشت :بر اساس ضوابط سازمان‌های بین‌المللی بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی کشورها از سال های آینده فقط در صورت داشتن گواهینامه‌های معتبر بین‌المللی می‌توانند نسبت به جذب بیمار خارجی اقدام کنند و از آنجا که تاکنون هیچ یک از مراکز مراقبت‌های پزشکی و توانبخشی ایران نتوانسته‌اند چنین مدارکی را اخذ کند، در آینده در این زمینه دچار مشکلات بیشتری می‌شویم بنابراین باید از هم ‌اکنون برای پیشگیری از این مشکلات اقدام کنیم.
وی گفت: توریسم درمانی با گردشگری سلامت در معنای جدید خود مفهومی نسبتاً جدید است اما سابقه سفر برای درمان بسیار طولانی است و به مصر و یونان باستان بر می‌گردد که البته ایران نیز در کنار این کشورها و نیز کشورهایی مثل هند و چین در این عرصه صاحب مکتب بوده اند.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله خاطر نشان کرد : مسئله گردشگری سلامت که بخشی از مفهوم پزشکی سفر است، امروز ابعاد مهم امنیتی، اقتصادی، علمی و پزشکی پیدا کرده و حتی از جمله سلاح های نرم استراتژیک است که می‌تواند برای مردم و حتی مقام های کشوری که برای درمان به کشور دیگری سفر می‌کنند نسبت به کشور مقصد وابستگی ایجاد کند و کشور ارائه دهنده خدمات پزشکی می‌تواند از این اهرم برای پیشبرد اهداف سیاسی خود استفاده کند.
ایزدی افزود: کشور ما ایران نیز با توجه به پزشکان سرآمدی که دارد و نیز با توجه به ظرفیت عظیم و مورد غفلت قرار گرفته طب سنتی ایرانی و با وجود مراکز مختلف آب درمانی و اقلیم‌های متنوع ایران که بسیاری از آنها در دنیا منحصر به فرد هستند می‌تواند در عرصه گردشگری سلامت حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد اما به علل مختلف تاکنون هیچ کار علمی و پژوهشی مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است .
رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران اضافه کرد: مهمترین علت ضعف ما در عرصه گردشگری سلامت این است که نگاه ملی نداریم و هر فرد یا مسئول دستگاهی فقط به منافع فردی و دستگاه خود فکر می‌کند و این خودشیفتگی در تمام دستگاه‌های فعال در عرصه گردشگری سلامت از جمله متولیان سلامت، گردشگری و دیپلماسی و همچنین مراکز غیر دولتی پزشکی وجود دارد و باعث شده در این عرصه نتوانستیم موفقیت چندانی به دست آوریم.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله گفت: در عین حال برای مراکز درمانی معتبر کشور اعم از دولتی و خصوصی موضوعی به عنوان مسئولیت برای جذب بیمار خارجی به عنوان یک اولویت ملی تعریف نشده است .
وی گفت: از طرفی بیمارستان‌ها و مراکز مراقبت‌های پزشکی که امکان جذب بیمار خارجی را دارند. هیچ کدام استانداردهای بین‌المللی توریسم درمانی را رعایت نمی‌کنند و هیچ بیمارستانی در کشور گواهینامه‌های بین‌المللی جذب بیمار خارجی را نداردو علت آن این است که وقتی می‌بینید با همین وضع موجود بیمار ایرانی را دارند و از بیمار ایرانی پول خوب می‌گیرند چه لزومی دارد برای فعالیت در عرصه توریسم درمانی هزینه بیشتری را متقبل شود.
رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران اضافه کرد: بیماران خارجی عمدتاً بیماران اورژانسی نیستند و تخت‌های اورژانسی یا مراقبت‌های ویژه بیمارستان را اشغال نمی‌کنند .

آنان بیشتر برای دریافت خدمات لوکس پزشکی یا انواع پیوندها مسافرت می‌کنند و بنابراین تقویت این بخش هیچ لطمه‌ای به بیماران ایرانی نمی‌زند. بلکه باعث ارتقای کیفی خدمات پزشکی در مراکز درمانی ایران می‌شود زیرا به خاطر جذب بیمار خارجی و دریافت گواهینامه‌های معتبر جهانی بیمارستان‌های کشور مجبورند سطح کیفی خدمات خود را ارتقا دهند.
ایزدی ادامه داد: متأسفانه غفلت ما در این عرصه باعث شده که کشورهای دیگری در منطقه از جمله امارات متحده عربی و ترکیه در این عرصه وارد شوند و بتوانند برای برخی مراکز پزشکی خود گواهینامه‌های معتبری مانند TIAS یا JCI را دریافت کنند و این در حالی است که این کشورها به هیچ وجه پزشکان کارآمد ایرانی را ندارند اما پزشکانی را از کشورهای دیگر می‌آورند با آنها قرارداد می‌بندند و از طرفی با خرید تجهیزات و تکنولوژی‌های پزشکی روز دنیا در عرصه سودآور توریست درمانی وارد شده‌اند.
رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران توصیه کرد که کشورهای اسلامی از طریق مراجعی مانند سازمان کنفرانس اسلامی به تعریف یک گواهینامه اعتبار بخشی بین‌المللی کشورهای اسلامی برای مراکز مراقبت‌های پزشکی اقدام کنند.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله همچنین به نخستین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی که ۱۱ تا ۱۳ آبان با حضور نمایندگان ۵۷ کشور اسلامی در مشهد برگزار می‌شود پیشنهاد کرد که تشکیل کمیسیون تدوین گواهینامه اعتبار بخشی مراکز پزشکی کشورهای اسلامی را در این کنفرانس تصویب کنند تا پس از تشکیل کمیسیون مشترک تدوین آن، یک گواهینامه معتبر که همه ابعاد و شاخص‌های استاندارد یک مرکز مراقبت پزشکی اسلامی را در برمی‌گیرد، طراحی و عملیاتی شود.
وی گفت: در صورتی که چنین گواهینامه‌ای با در نظر گرفتن همه ابعاد ارائه خدمات استاندارد اعم از پزشکی، حقوقی، مدیریتی، منابع انسانی، آموزشی و فضای فیزیکی تدوین شود ،شاید حدود ۲۰ مرکز پزشکی در کشور بتوانند با اصلاحاتی چنین مدرک معتبری را اخذ کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

تنبیه، راه درمان کودکان بیش فعال نیست .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از وب­دا  ، دکتر محبوبه فیروزکوهی فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب گفت: بیش‌فعالی نوعی پرتحرکی ارثی است که بر اثر آن، کودک رفتارهای خطرساز و ناگهانی انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: بیش‌فعالی درکودکان در سن پیش‌دبستانی قابل تشخیص‌تر است که براثر آن کودک طاقت منتظر ماندن را ندارد، صحبت دیگران را قطع می‌کند، به طور ناگهانی دیگران را هول می‌دهد و رفتارهای خطرناک دارد.

وی گفت: این کودکان به دلیل شیطنت بی‌اندازه، از جانب پدر و مادر تنبیه و سرزنش می‌شوند و در محیط‌های اجتماعی به عنوان بچه بد شناخته می‌شوند.

وی افزود: کودکان بیش فعال به دلیل انجام رفتارهای ناگهانی، در دوست‌یابی با مشکل مواجه شده و اعتماد به نفس آنها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: در صورت عدم مراجعه به روانپزشک، این بیش فعالی تا سنین بزرگسالی ادامه می‌یابد و موجب افسردگی، مضطرب شدن و سلب اعتماد به نفس از فرد می‌شود.

دکتر محبوبه فیروزکوهی به والدین توصیه کرد: به جای آن که به تنبیه و سرزنش فرزند بیش فعال خود بپردازند رفتارهای خوب او را مورد توجه قرار داده و به او پاداش دهند.

وی ادامه: با کودک درباره استعدادهایش صحبت و خواسته‌های خود را برای فرزندتان روشن کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به این نکته نیز اشاره کرد که ۴۰ درصد بیش‌فعالان با درمان دارویی تا سنین نوجوانی درمان می‌شوند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

نتایج یک پژوهش حاکیست: , اثربخشی بالای عصاره سه گیاه در درمان رفلاکس معده

نتایج یک مطالعه حاکی از موفقیت ۳/۸۳ درصدی عصاره سه گیاه رازیانه، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال – برگشت محتویات معده به مری- دارد.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،   دکتر رامین قدیمی، فوق تخصص گوارشی و کبد بیمارستان امیر اعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالعه‌ای را با هدف ارزیابی بالینی مخلوط عصاره سه گیاه رازیانه، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال – برگشت محتویات معده به مری- بر روی ۶۴ بیمار با علایم التهاب مری، در بخش اندوسکوپی بیمارستان امیراعلم انجام داده است.

بر اساس پژوهشهای این فوق تخصص گوارش و کبد، رفلاکس گاستروازوفاژال(جی. ای. آر. دی) یکی از بیماری‌های شایع در سراسر جهان است و جراحت مخاط مری و التهاب متعاقب آن که به دنبال بازگشت بیش از اندازه اسید معده به مری اتفاق می‌افتد، یکی از علایم این بیماری است. از دیگر علایم این بیماری می‌توان به سوزش سردل، نوعی برگشت محتویات مری به داخل دهان، اختلال در بلع و گاهی اوقات درد غیرمعمول قفسه صدری اشاره کرد.

به گزارش  ایسنا، وی با توجه به اهمیتی که برای بعضی از گیاهان در بهبود بیماری زایی و علایم این بیماری مطرح شده، طی مطالعه‌ای که در بخش آندوسکوپی بیمارستان امیراعلم انجام داده، ۳۳ بیمار را با علایم التهاب مری در گروه دریافت کننده داروی گیاهی مورد بررسی قرار داده که از این میان، تعداد ۹ بیمار همزمان داروی شیمیایی دریافت کردند و این گروه‌ها با گروه سوم شامل ۳۱ بیمار با علایم التهاب مری و دریافت کننده داروهای شیمیایی مقایسه شدند. تمام گروه‌ها از نظر عوامل زمینه‌ای مانند جنس، سن، حالت‌های روانی و روان تنی یکسان‌سازی شدند و تمامی افراد مورد مطالعه مورد ارزیابی آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند.

نتایج مطالعه این فوق تخصص گوارش نشان می‌دهد گروه دریافت کننده داروی گیاهی ۳/۸۳ درصد، گروه دریافت کننده همزمان داروی گیاهی و شیمیایی ۸/۷۷ درصد و گروه دریافت کننده داروهای شیمیایی متداول ۸/۹۶ درصد به درمان پاسخ مثبت دادند.

وی نتیجه‌گیری می‌کند: با توجه به این‌که تمام گروه‌ها از نظر اثر درمانی داروهای دریافتی یکسان بودند و با توجه به میزان تاثیر مشابه این گیاهان با داورهای شیمیایی پیشنهاد می کند که مطالعه با حجم نمونه بیشتر و بررسی دقیق‌تر درهر گروه از بیماران دریافت کننده دارو صورت گیرد.

گفتنی است، در این تحقیق، ۶/۵۱ درصد بیماران، مرد و ۴/۴۸ درصد زن بودند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

تهیه پروتکل برای معاینه بیماران در دندانپزشکی
 رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی کشور با بیان اینکه رادیولوژی در دندانپزشکی در درمان موفق تر بیمار نقش بسیار موثری دارد ، افزود: بنابراین پروتکل تهیه شده ،دندانپزشکان موظف خواهند شد در معاینه بیمار برای تشخیص درمانی یک سری کامل رادیوگرافی مخصوص از بیمار تهیه کنند و در پرونده تشخیصی وی قرار دهند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، باقر شهنی زاده گفت : همچنین اگر بیماری که به طور کامل دندان های خود را ازدست داده است قصد داشته باشد از پروتزهای متحرک ،‌ نیمه متحرک و ثابت استفاده کند لازم است رادیوگرافی پانورامیک ( رادیولوژی با چشم انداز کامل از وضع بیمار ) در مورد وی انجام شود.

وی افزود :‌ براساس این پروتکل در بیمارانی هم که قصد کاشت دندان و استفاده از ایمپلنت داشته باشند انجام دادن سی تی اسکن برای تعیین مکان دقیق ایمپلنت ضروری می شود .

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی کشور با بیان اینکه مجموع این الزامات برای این است که درمان موفق تری داشته باشیم ، گفت : این پروتکل را از سال آینده اجرا خواهیم کرد .

شهنی زاده افزود : یکی از بحث هایی که در نظام سلامت مطرح است ایجاد شرایطی است که به وسیله تشخیص و درمان ، استانداردهایی را اجرا کنیم که براساس آن نتایج درمان از ابتدا با قاطعیت به موفقیت نزدیک شود .

وی گفت: اگر دندانپزشکی ، دندان بیماری را بکشد و بیمار عکس رادیوگرافی نداشته باشد، دندانپزشک محکوم است .

وی افزود: این امر نیز یکی از بحث های ما درخصوص انجام دادن اجباری در رادیوگرافی است که باید در همه مراکز دولتی ، درمانگاه ها و مطب ها اجرا شود .

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی کشور گفت : دندانپزشکان باید ملزم شوند در بسیاری موارد قبل از درمان و دربرخی موارد از جمله عصب کشی ، بعد از انجام دادن کار ، رادیوگرافی تهیه کنند .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه تنفس کوتاه و منقطع و بازدم طولانی از نشانه های آسم است، گفت: هم اکنون ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی به این بیماری مبتلا هستند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از سلامت نیوز ،  اعظم دبیریان با بیان اینکه می توان به علایمی نظیر خارش زیرچانه و احساس ناراحتی بین ۲ کتف به عنوان دیگر علایم این بیماری اشاره کرد، افزود: در بروز حملات وریدهای گردنی متسع و برآمده می شود و اصطلاحا فرد به دیس پنه (درد حین تنفس) دچار می شود.

وی با بیان اینکه برای تشخیص آسم توجه به سوابق شغلی، تاریخچه پزشکی و سابقه خانوادگی الزامی است، گفت: پنومونی، نارسایی تنفسی، آتلکتازی، انسداد راههای هوایی، هایپوکسی و آسم مقاوم و کشنده از عوارض بیماری تنفسی آسم است.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی افزود: برای درمان این دسته از افراد از برونکودیلاتورها، کورتیکواستروییدها، آگونیست ه بتاآدرنرژیک نظیر تئوفیلین آمینوفیلین و متیل گزانتینین استفاده می کنند.

دبیریان ادامه داد: برای مراقبت از بیماران سرپایی آسمی تمرکز بر مراقبت مداوم، کنترل علایم تنفسی و همراه هر ۱۲ تا ۲۴ ساعت یکبار و “تورگو” پوست توصیه می شود.

وی افزود: چنانچه فرد در زمان حملات آسمی قادر به خوردن چیزی از راه دهان نباشد از طریق IV LINE 3 تا ۴ لیتر به بیمار مایع تزریق می کنیم در عین حال می کوشیم انرژی بیمار را حفظ کنیم.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی آسم را از نظر شدت علایم به ۴ دسته تقسیم کرد و افزود: آسم خفیف و نیمه مداوم با علایم و نشانه های آسم با ۲ یا کمتر از ۲ بار در هفته است در آسم خفیف مداوم علایم بیش از ۲ بار در هفته و در آسم متوسط مداوم با حملات روزانه و تاثیرگذار برروی فعالیت است در آسم شدید و مداوم هم علایم و نشانه های بیماری طی روز وجود دارد و در هنگام شب تشدید می شود در آسم شدید فعالیت فیزیکی بسیار محدود می شود.

دبیریان ، آسم را یک بیماری التهابی مزمن راههای هوایی برشمرد و افزود: در بیماری آسم راههای هوایی به افزایش حساسیت دچار می شود و در میان بیماریهای شایع در جهان رتبه ۲۵ را به لحاظ ناتوانی به خود اختصاص داده است.

وی گفت: سالانه ۱۵ میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری به از کار افتادگی دچار می شوند و اگر چه این بیماری هرسنی را درگیر می کند اما اغلب بیماری مزمن دوران کودکی به ویژه پسربچه هاست.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی با اشاره به شیوع ۸ تا ۱۲ درصدی آسم در ایران یادآور شد: هم اکنون ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی به آسم مبتلا هستند و آلرژی مهم ترین علت آسم است.

* سرفه، تنگی نفس و ویزینگ علائم اصلی آسم هستند .
مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی گفت: تنفس کوتاه و منقطع و بازدم طولانی از نشانه های آسم است و سرفه، تنگی نفس و ویزینگ ۳ علامت اصلی این بیماری است که در حملات شبانه بروز می کند.
اعظم دبیریان با بیان اینکه می توان به علایمی نظیر خارش زیرچانه و احساس ناراحتی بین ۲ کتف به عنوان دیگر علایم این بیماری اشاره کرد، افزود: در بروز حملات وریدهای گردنی متسع و برآمده می شود و اصطلاحا فرد به دیس پنه (درد حین تنفس) دچار می شود.

وی با بیان اینکه برای تشخیص آسم توجه به سوابق شغلی، تاریخچه پزشکی و سابقه خانوادگی الزامی است، گفت: پنومونی، نارسایی تنفسی، آتلکتازی، انسداد راه های هوایی، هایپوکسی و آسم مقاوم و کشنده از عوارض بیماری تنفسی آسم است.

 مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی افزود: برای درمان این دسته از افراد از برونکودیلاتورها، کورتیکواستروییدها، آگونیست ه بتاآدرنرژیک نظیر تئوفیلین آمینوفیلین و متیل گزانتینین استفاده می کنند.

دبیریان ادامه داد: برای مراقبت از بیماران سرپایی آسمی تمرکز بر مراقبت مداوم، کنترل علایم تنفسی و همراه هر ۱۲ تا ۲۴ ساعت یکبار و “تورگو” پوست توصیه می شود.

وی افزود: چنانچه فرد در زمان حملات آسمی قادر به خوردن چیزی از راه دهان نباشد از طریق IV LINE 3 تا ۴ لیتر به بیمار مایع تزریق می کنیم در عین حال می کوشیم انرژی بیمار را حفظ کنیم.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی آسم را از نظر شدت علایم به ۴ دسته تقسیم کرد و افزود: آسم خفیف و نیمه مداوم با علایم و نشانه های آسم با ۲ یا کمتر از ۲ بار در هفته است در آسم خفیف مداوم علایم بیش از ۲ بار در هفته و در آسم متوسط مداوم با حملات روزانه و تاثیرگذار برروی فعالیت است در آسم شدید و مداوم هم علایم ونشانه های بیماری طی روز وجود دارد و در هنگام شب تشدید می شود در آسم شدید فعالیت فیزیکی بسیار محدود می شود.

دبیریان آسم را یک بیماری التهابی مزمن راه های هوایی برشمرد و افزود: در بیماری آسم راه های هوایی به افزایش حساسیت و ادم مخاطی دچار می شود و درمیان بیماری های شایع در جهان رتبه ۲۵ را به لحاظ ناتوانی به خود اختصاص داده است.

وی گفت: سالانه ۱۵ میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری به از کار افتادگی دچار می شوند و اگر چه این بیماری هرسنی را درگیر می کند اما اغلب بیماری مزمن دوران کودکی به ویژه پسربچه هاست.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی با اشاره به شیوع ۸ تا ۱۲ درصدی آسم در ایران یادآور شد: هم اکنون ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی به آسم مبتلا هستند و آلرژی مهم ترین علت آسم است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

پوکی استخوان، دردناک اما قابل درمان است .
دکتر زهرا ذاکری متخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب به خبرنگار وب‌دا گفت: شناسایی به موقع پوکی استخوان و سپس درمان آن موجب جلوگیری از بروز شکستگی‌های متعدد در استخوان سر ران، ستون مهره‌ها و ساعد در سنین میانسالی می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  وی افزود: بانوان به دلیل بارداری و شیردهی ۲ برابر آقایان به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.

این متخصص روماتولوژی ادامه داد: تقریباً نیمی از زنان به پوکی استخوان مبتلا هستند ولی به دلیل این که عوارض آن پس از سن یائسگی بروز می‌‌کند، بسیاری از بانوان از ابتلاء به آن بی‌اطلاعند.

دکتر زهرا ذاکری، تغذیه نامناسب، استفاده نکردن از لبنیات به اندازه کافی، یائسگی زودرس، ورزش نکردن و تعداد زیاد زاد و ولد را از جمله علل ابتلاء به پوکی استخوان عنوان کرد و گفت: کودکان و بانوان در سنین باروری روزانه به ۱۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم نیازمندند که در مواد غذایی مانند لبنیات و خشکبار وجود دارد.

وی ادامه داد: بانوان در دوران شیردهی و کودکان روزانه باید ۶ لیوان شیر استفاده کنند تا کلسیم مورد نیاز بدن آنها تامین شود.

وی همچنین به این نکته هم اشاره کرد که هر قرص کلسیم حاوی ۲۵۰ میلی‌گرم کلسیم است که به جای یک لیوان شیر می‌توان از آن استفاده کرد.

دکتر زهرا ذاکری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: توصیه رژیم غذایی مناسب، تجویز مکمل‌های غذایی، داروهای سازنده استخوان، تجویز داروهایی که مانع از جذب استخوان می‌شود از جمله مواردی است که توسط روماتولوژیست‌ها جهت کاهش عوارض و یا رفع بیماری اعمال می‌شود.

وی گفت: تشخیص بیماری پوکی استخوان به وسیله دستگاه سنجش توده استخوان صورت می‌پذیرد.

وی ادامه داد: اشعه این دستگاه کاملاً بی‌خطر و معادل ۱۰ دقیقه تماس با نور خورشید است.

وی به افراد توصیه کرد: با سنجش تراکم استخوان از سلامت استخوان‌ها وحفظ انسجام بدن در دوران پیری اطمینان پیدا کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

رییس دوازدهمین کنگره بین‌المللی انجمن علمی جراحان گوش،‌ گلو، ‌بینی و سر و گردن ایران گفت: با روش آندوسکوپی و تصویربرداری همزمان به کمک ‘ناویگیشن’ می توان بدون نیاز به برش صورت و برداشتن استخوان ها به محل تومورهای قاعده جمجمه دسترسی یافت.  
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از  روابط عمومی  انجمن ENT  ایران  ،  دکتر مهدی خواجوی با اعلام خبر فوق افزود:در این روش با حفظ عناصر حیاتی، ضایعات و تومورهای منطقه قاعده جمجمه و دیگر مناطق غیرقابل دسترس را می توان خارج کرد.
وی به مناسبت برپایی ‘دوازدهمین کنگره بین‌المللی انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران»که ۱۰ تا ۱۴ آبان ماه در تهران برپا می‌شود، سخن می‌گفت با اعلام این مطلب افزود: قاعده جمجمه یکی از غیرقابل دسترس‌ترین مناطق بدن انسان است و بدین جهت بیماریها و به ویژه تومورهای آن تا زمانی که به رشد قابل توجهی نرسد یا به عناصر حیاتی تجاوز نکند برای بیمار و اطرافیان وی قابل تشخیص نبوده که همین امر روند درمان را به تاخیر می‌اندازد.
خواجوی با اشاره به اینکه تشخیص به موقع این ضایعات به تخصص و آگاهی پزشک و امکانات و ابزار تشخیصی نیاز دارد، گفت: امروزه با امکانات مختلف تشخیصی از جمله وسایل آندسکوپیک و تصویرنگاری پیشرفته پزشکان می‌توانند در مراحل ابتدایی به تشخیص صحیح برسند.
وی سردردهای مدوام، گرفتگی و خونریزی بینی، ‌اختلال حس بویایی و چشایی، ‌اختلال در حرکت عصب چشم، احساس کجی در صورت، دو بینی، کاهش شنوایی، اختلال در حرکت دست و شانه‌ها را از علایم ایجاد تومورهای قاعده جمجمه برشمرد.
خواجوی اظهار داشت : در گذشته تومورهای جمجمه از طریق ایجاد برش روی صورت بیمار خارج می‌شود اما به کمک ابزارهای تشخیصی مدرن، علاوه بر حفظ عناصر حیاتی مانند شریان‌های اصلی خون رساننده به مغز، خروج تومورها بدون ایجاد ضایعه روی صورت با دقتی بیش از روش‌های قبلی و با عوارض کمتر امکانپذیر است.
وی اضافه کرد : امروز در ایران اعمال جراحی قاعده جمجمه توسط متخصصان جراحی گوش،‌ گلو، بینی و جراحی سر و گردن با همکاری سایر تخصص‌های مجاور شامل جراحان مغز و اعصاب و جراحان چشم، همگام با سایر مراکز معتبر علمی و پیشرفته دنیا انجام گرفته به دستیاران تخصصی آموزش داده می‌شود.
خواجوی گفت: در دوازدهمین کنگره بین‌المللی انجمن جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران که از ۱۰ تا ۱۴ آبان ماه امسال در مرکز همایش‌های رازی تهران برپا می‌شود، تازه‌های جراحی قاعده جمجمه از طرف متخصصان و صاحب نظران ایرانی و خارجی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

نیمی از زنان بالای ۵۵ سال نیاز به تعویض مفصل دارند .
رییس انجمن جراحان ارتوپد ایران گفت: ۵۰ درصد زنان بالای ۵۵ سال به دلیل ضعف زانو ،باید مورد عمل جراحی تعویض مفصل قرار گیرند. 
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپد ایران  ،   دکتر ‘غلامعلی عکاشه’ در آستانه برگزاری هجدهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان ارتوپد ایران گفت: تعویض مفصل زانو مهمترین و جدیدترین مساله روز جراحی ارتوپد طی ۵۰ سال اخیر است.
وی گفت: اگر بخواهیم مفصل مصنوعی را با مفصل اصلی مقایسه کنیم مانند دندان خرابی است که غیر از کشیدن هیچ راهی جز جایگزین شدن با دندان مصنوعی ندارد.آرتروز هم یک نوع خراب شدن در سطح غضروف است که هیچ راهی غیر از جانشین شدن با مفصل مصنوعی ندارد.
عکاشه یادآور شد: بیشترین مفاصلی که دچار خرابی می شوند ، مفاصلی هستند که در معرض فشار ناشی از افزایش وزن قرار دارند به همین دلیل مفصل زانو بیشترین مفصلی است که دچار تخریب می شود و مفصل لگن ، مچ پا، مفصل شانه ، آرنج و بقیه مفاصل در رده های بعدی قرار دارند.
رییس هجدهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان ارتوپدی ایران افزود: سالانه ۵۰۰ هزار مفصل مصنوعی زانو در آمریکا تعویض می شود که یکی از کم هزینه ترین و ارزان ترین مراکز جراحی مفصل است ولی بیمارانی که کاندید تعویض مفصل هستند به دلایلی از قبیل ترس از عمل جراحی، به خطر افتادن شرایط اجتماعی و اقتصادی از عمل تعویض مفصل باز می مانند.
هجدهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان ارتوپدی ایران از ۲۶ تا ۳۰ مهر ماه در مرکز همایش های بین المللی رایزن برگزار می شود.
در ایام برگزاری کنگره سمپوزیوم هایی با موضوعات سمپوزیوم جراحی دست، هیپ، زانو، اطفال، ستون فقرات ، آرترسکوپی مچ پا و آرترسکوپی دست برگزار می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

جراحی بدون پمپ قلب، مشکلات بعد از عمل را کم می کند.
رئیس بخش جراحی قلب باز بیمارستان ویلینگ آمریکا گفت: عمل جراحی قلب بدون پمپ باید جایگزین روش کنونی شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از وب­دا  ،   دکتر احمد رهبر اظهار کرد: در روش انجام عمل جراحی  بدون استفاده از پمپ مشکلاتی که برای بیمار پس از عمل به وجود می آید، کمتر می شود.

وی تصریح کرد: در جراحی های قلب به صورت معمولی پمپاژ قلب بیمار توسط پمپ صورت می گیرد که این نوع عمل ضررهایی برای بیمار دارد.

وی انجام عمل قلب بدون استفاده از پمپ را توصیه کرد و تاکید کرد: در انجام این نوع عمل، استفاده از کلیه مصنوعی، سکته مغزی و استفاده از خون کمتر می شود.

صرفه اقتصادی عمل بدون پمپ

وی با اعلام این که از نظر اقتصادی نیز عمل بدون پمپ قلب به صرفه است، از انجام دو هزار عمل قلب بدون پمپ توسط خودش خبر داد و خاطرنشان کرد: نتیجه عمل در این افراد نسبت به جراحی های با پمپ، بسیار رضایت بخش تر بوده است.

وی اظهار کرد: استفاده از این روش در ابتدا مشکل است ولی پس از مدتی، به سادگی سایر جراحی ها خواهد بود.

رئیس بخش جراحی قلب باز بیمارستان ویلینگ آمریکا عنوان کرد: انسان ها در برابر نگهداری از بدن خود مسئولیت دارند، چاقی مفرط، تغذیه نامناسب و سیگار از جمله مواردی هستند که منجر به بروز بیماری های قلبی و عروقی می شوند.

وی تصریح کرد: ورزش نیز یکی از مهمترین اقدامات اساسی در جهت جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های قلبی است.

وی تاکید کرد: بهترین نوع ورزش که می تواند روی قلب تاثیر مثبت داشته باشد، پیاده روی است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

سالانه ۴۲۰ زن هنگام زایمان در ایران می‌میرند .
نماینده صندوق ملل متحد گفت: سالانه ۴۲۰ زن هنگام زایمان در ایران می‌میرند یعنی روزی بیش از یک مادر در ایران فوت می‌کنند.

 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  مهمت هولچی‌‌اوز در هفتمین کنگره سلامت خانواده که در سالن‌ همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد افزود: این کنگره درباره موضوعات اصلی مربوط به تحکیم خانواده و حفظ سلامتی برنامه‌ریزی شده است.

وی گفت: موضوعاتی از بلوغ، بهداشت جنسی در زمینه فاصله‌گذاری میان فرزندان، تغذیه با شیر مادر و بهداشت سالمندان مطرح است و دانشگاهیان، پزشکان و سیاستگذاران را گرد هم آورده‌ایم تا به بحث و گفت‌وگو درباره این مسائل بپردازند.

نماینده صندوق ملل متحد اضافه کرد: همه آگاهیم که رابطه پیچیده و چند وجهی میان سلامت تک تک افراد و سلامت خانواده وجود دارد و استانداردهای سلامت خانواده به شدت در سلامت خانواده و چگونگی حفظ سلامت افراد تأثیر‌گذار است و در نتیجه به جای توجه به فرد توجه به خانواده در بسیاری از برنامه‌های بهداشتی در نظر گرفته می‌شود.

هولچی‌اوز گفت: سلامت خانواده حوزه میان‌بخشی بوده گر چه مسائلی مانند تنظیم خانواده، مادری ایمن یا سلامت باروری را شامل می‌شود فراتر از این مسائل را نیز در بر می‌گیرد.

وی افزود: سلامت خانواده نه فقط به سلامت مادران، کودکان، نوجوانان، زنان، سالمندان، افراد نیازمند مراقبت‌های بهداشتی خاص و جمعیت محروم از مراقبت‌های بهداشتی سر و کار دارد بلکه با یک رفتار جمعیت منجمله نقص‌ها و مسئولیت‌های مردم و زنان در خانواده ارتباط پیدا می‌کند.

نماینده صندوق ملل متحد اضافه کرد: طی ۳۰ گذشته صندوق جمعیت ملل متحد به تدریج همکاری‌های محکمی را در حوزه سلامت خانواده به ویژه سلامت باروری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل داد.

وی گفت: این همکاری نتایج درخشانی به بار آورده است که به وضوح در شاخص‌های سلامت باروری کشور منعکس می‌شود از سال ۱۹۹۰ نرخ مرگ و میر مادران و نرخ مرگ و میر شیرخواران به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. وسعت پوشش مراقبت‌های پیش از تولد و زایمان‌های ایمن در مراکز و بیمارستان‌های مادران تقریباً به سطح جهانی رسیده است و در عین حال نرخ شیوع پیشگیری از بارداری با تمام روش‌ها به میزان ۷۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

هولکی‌اوز اضافه کرد: امروزه جهان دستاوردهای اساسی و مهم ایران را در زمینه سلامت باروری به رسمیت می‌شناسد و این دستاوردها و موفقیت در برنامه تنظیم خانواده و نیز کاهش چشمگیر مادران و کودکان را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: همه اطلاع دارید که تخمین‌های جهانی در رابطه با نرخ مرگ و میر مادران در ایران ۳۰ در ۱۰۰ هزار تولد نوزاد است و تخمینی که از سوی وزارت بهداشت نیز پذیرفته شده است.

وی گفت: این دستاورد بسیار تأثیر‌گذار است و ایران از هم اکنون به هدف پنجم از اهداف هزاره دوم دست پیدا کرده است. با وجود کاهش مرگ و میر مادران به میزان سه چهارم تا سال ۲۰۱۵ است. هنوز هر سال ۴۲۰ زن در ایران می‌میرند یعنی روزی پیش از یک مادر فوت می‌کند.

نماینده صندوق ملل متحد اضافه کرد: نماینده فراموش کنیم علی‌رغم موفقیت‌های ما هنوز چالش‌‌هایی مانند نیاز به بهبود کیفیت مراقبت‌های بهداشتی، از میان برداشتن ناهمگونی در وضعیت سلامت مناطق مختلف، کاهش مرگ و میر جنین و نوزاد و برخورد با مشکلات جدید سلامت خانواده باقی است.

هولکی‌اوز اضافه کرد: صندوق جمعیت ملل متحد با وزارت بهداشت برای رفع این چالش‌ها همکاری تنگاتنگی دارد که در قالب پروژه‌های مشترک با هدف بهبود کیفیت برنامه‌ها و مسائل سلامت باروری تصمیم‌ چشم‌انداز‌های آینده برای بهداشت باروری نوجوانان در فعالیت برای آموزش و بهداشت و همچنین ایجاد سیستم ابهام یافته پایش و ارزش‌یابی خدمات سلامت باروری، از حمایت‌های مالی و فنی DHF صورت می‌گیرد.

وی گفت: دبیر کل سازمان ملل بان‌کی مون به همراه سران دولت‌ها،‌ مؤسسات و سازمان‌های مردم نهاد و شرکت‌ها در سال۲۰۱۰ برنامه راهبردی جهانی برای سلامت زنان و کودکان را آغاز کرده است که در آن فعالیت‌های کلیدی برای بهبود سلامت زنان و کودکان در سراسر جهان با قابلیت نجات جان ۱۶ میلیون نفر تا سال ۲۰۱۵ تعیین شده است.

هولکی‌اوز این برنامه راهبرد جهانی منابع توسعه مدیریت مالی، تقویت‌ سیاست‌ها و بهبود ارائه خدمات را مشخص کرده و ساختار‌های بین‌المللی برای گزارشگری نظارت در پاسخگو بودن در سطح جهانی در رابطه با سلامت زنان و کودکان را فعال می‌سازد.

وی اضافه کرد: صندوق جمعیت ملل متحد یونیسف، سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی نیروهای خود را تحت عنوان (H4 +) متحد کرده است تا کشورهایی با بالاترین نرخ مرگ و میر مادر و نوزاد را حمایت کند.شرکای (H4 +) نیاز‌سنجی‌های فوری در زمینه زایمان و نوزادان را حمایت کرده و به برنامه‌های بهداشت مادران نوزادان، کودکان بسیج منابع، افزایش تعداد نیروهای کاری ماهر در زمینه خدمات بهداشتی و توسعه دسترسی به خدمات بهداشت باروری کمک می‌کنند.

نماینده صندوق ملل متحد افزود: صندوق جمعیت ملل متحد به توسعه سلامت خانواده در ایران تعهد کامل دارد و آماده است تا تجربیات موفق ایران در زمینه سلامت باروری در سلامت خانواده را در دیگر کشورها تبلیغ کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی هنوز نهایی نشده است. بانک مرکزی، تورم در حوزه سلامت را ۱۷ درصد اعلام کرده است، سرانه درمان امسال حداقل ۱۰ هزار تومان است و تعرفه‌های پزشکی بخش دولتی و خصوصی نیمه دوم اردیبهشت اعلام می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، علیرضا اولیایی منش، مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با  فارس در پاسخ به این پرسش که به گفته مسئولان وزارت بهداشت قرار بود این هفته تعرفه‌های خدمات پزشکی اعلام شود و چرا اعلام نشد، گفت: قرار نبود این هفته تعرفه‌ها اعلام شود، قرار بود در اردیبهشت اعلام شود زیرا هنوز در مورد رقم تعرفه‌ها و میزان افزایش آن به جمع‌بندی ‌‌نهایی نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: ۴ دستگاه وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت رفاه و بیمه‌ها و همچنین معاونت نظارت و برنامه‌ریزی راهبردی ریاست جمهوری پیشنهادهای خود را برای تعرفه‌های خدمات پزشکی در سال ۹۰ به دبیرخانه شورای عالی بیمه آورده‌اند که در آنجا باید پیشنهادهای مختلف بررسی شود و توافق حاصل شود سپس در جلسه رسمی شورای عالی بیمه ارقام توافق شده به تصویب می‌رسد.

وی گفت:‌ با توجه به ارقام ارائه شده از سوی دستگاههای مختلف فعلاً در مورد تعرفه‌های پزشکی بخش خصوصی اختلاف نظر کمتری وجود دارد و زودتر به توافق می‌رسیم اما در مورد تعرفه‌های بخش دولتی اختلاف نظر بیشتر است با این حال قول می‌دهیم هر دو تعرفه برای بخش خصوصی و دولتی همزمان یا با اختلاف زمانی اندک در نیمه دوم اردیبهشت اعلام شود.

اولیایی منش افزود: هر سال با توجه به اینکه بودجه دستگاه‌ها تصویب شده بود باز هم تعرفه‌های بخش خصوصی حدود اردیبهشت و تعرفه‌های بخش دولتی حدود مرداد اعلام می‌شد بنابراین هنوز تأخیر زیادی در اعلام تعرفه‌های پزشکی نسبت به سالهای گذشته نداریم.

مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت ادامه داد:‌ هنوز میزان افزایش تعرفه های پزشکی در سال جاری مشخص نیست اما این افزایش در بخش‌های مختلف از جمله ویزیت پزشکان، هتلینگ، خدمات پاراکلینیکی و حق الزحمه‌ها متفاوت است.

وی گفت: مبانی مختلفی برای تعیین تعرفه‌های پزشکی وجود دارد یکی از این مبانی میزان تورم درحوزه سلامت است که بانک مرکزی ۱۷ درصد اعلام کرده است (تورم در بخش عمومی ۱۲٫۵ درصد اعلام شده است)، علاوه بر آن رشد حقوق پرسنل و افزایش هزینه ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها (که تأثیرگذاری آن کمتر از ۵ درصد است) نیز در تعیین رقم تعرفه‌ها و میزان افزایش آن موثر است.

وی اضافه کرد: استدلالهای مختلفی در مورد میزان تأثیر هر یک از این عوامل بر تعرفه‌های پزشکی وجود دارد و باید دید در دبیرخانه شورای عالی بیمه کدام استدلال قویتر است، بنابراین فعلاً هیچ رقمی را در مورد میزان افزایش تعرفه نمی‌توانم اعلام کنم. این افزایش می‌تواند بین صفر درصد تا ۱۰۰ درصد باشد.

* سرانه درمان حداقل ۱۰ هزار تومان

اولیایی منش در مورد سرانه درمان امسال که مبنای تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی خواهد بود نیز گفت: با توجه به اینکه امسال اعتبار موجود در صندوق‌های بیمه از درصدی از حقوق و دستمزد کارکنان به دست می‌آید و مطابق قانون ۵ درصد حقوق و دستمزد به عنوان حق بیمه دریافت می‌شود، می‌توانیم موجودی اعتبار را برآورد کنیم که بر اساس آن سرانه درمان امسال کمتر از ۱۰ هزار تومان نخواهد بود.

وی افزود: البته رقم سرانه درمان در صندوق‌های مختلف از جمله صندوق روستائیان، کارگران، شهری‌ها و غیره متفاوت است اما باید دید اعتبار کدام صندوق مبنای تعرفه‌گذاری تعیین می‌شود. سال گذشته بر مبنای صندوق کارکنان دولت سرانه درمان ۸۵۰۰ تومان بود و امسال با توجه به دریافت درصدی از حقوق و دستمزد، سرانه درمان در این صندوق کمتر از ۱۰ هزار تومان نخواهد بود و ممکن است بیشتر هم باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:17 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

یک فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی گفت: استفاده از دستگاه بخور به صورت دائم در بیماران مبتلا به بیماری آسم توصیه نمی شود. 
    
 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  به نقل از ایسنا  ، یک فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی گفت: استفاده از دستگاه بخور به صورت دائم در بیماران مبتلا به بیماری آسم توصیه نمی شود.

دکتر علیرضا شفیعی افزود: آلرژی به افزایش پاسخ دهی سیستم ایمنی بدن به مواد بی ضرر موجود در محیط زندگی همچون گرده گیاهان، غذاها و برخی داروها گفته می شود.

وی ضمن بیان علل ابتلا به آلرژی ها گفت: ایجاد آلرژی ها ناشی از تاثیر متقابل عوامل محیطی و زمینه ژنتیکی در فرد است به نحوی که افراد با زمینه ژنتیکی آلرژی، به دنبال مواجهه با مواد آلرژی زا دچار حساسیت و آلرژی می شوند.

دکتر شفیعی با بیان این مطلب که عوامل محیطی ایجاد کننده آلرژی متنوع هستند، گرده گل ها و گیاهان، آلرژن های استنشاقی دیگر و همچنین آلرژن های خوراکی مختلف از قبیل شیرگاو، تخم مرغ، غذاهای دریایی و بادام زمینی، انواع مختلف داروها و موادی که با پوست فرد تماس برقرار می کنند را از دیگر عوامل محیطی در بروز آلرژی عنوان کرد.

این فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی با اشاره به این که علائم آلرژی در اکثر موارد بر حسب عضو درگیر متفاوت است، خاطرنشان کرد: علائم آلرژی می تواند به صورت کهیر یا اگزما در پوست، علائم مربوط به بینی تحت عنوان رینیت آلرژیک یا درگیری سیستم تنفسی تحتانی تحت عنوان آسم ظاهر شود.

به عبارت دیگر درگیری اعضای مختلف در افراد با زمینه آلرژی، تظاهرات متفاوتی می تواند داشته باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:17 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

 

از قرار گرفتن در سرما و یا گرمای شدید خودداری کرده و برای شست و شوی بدن از صابون هایی که حاوی مواد نرم کننده مانند روغن بادام و گلیسیرینه است، استفاده شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  به نقل از ایسنا  ،  دکتر رویا خادمیان با اشاره به علت خشکی پوست افزود: دلایل داخلی و خارجی بسیاری در سیستم بدن باعث به وجود آمدن خشکی پوست می شود که از جمله علائم داخلی می توان به بیماری های دیابت، تغییرات هورمونی، مصرف برخی از داروها، عوامل وراثتی، آلتوپی، افزایش سن و بعضی از بیماری های پوستی که منشا ژنتیکی دارند، اشاره کرد.

وی ادامه داد: از دلایل عوامل خارجی می توان به اشعه ماوراء بنفش شامل UVA و UVB، گرما، سرما، خشکی هوا، کاهش مصرف مایعات خوراکی، استفاده از مواد شوینده نامرغوب و استحمام مکرر اشاره کرد.

خادمیان درباره علائم بالینی این بیماری ابراز داشت: قرمزی، التهاب، خارش، پوسته ریزی و افزایش ضخامت لایه پوست از علائم شاخصی هستند که همراه با خشکی بیش از حد پوست مشاهده می شود که برای پیشگیری، اینگونه افراد باید از شستن و استحمام مکرر پوست و بدن خوداری نمایند که بیش از دو یا سه بار در هفته بیشتر نباشد.

وی گفت: در صورت استفاده از تمیزکننده های مایع مخصوص پوست های خشک باید پس از شستشو از پنبه و یا پارچه نرم و کمی مرطوب روی پوست استفاده شود.

این پزشک در خصوص درمان خشکی پوست گفت: استفاده مکرر و روزانه از پمادهایی مانند وازلین و روغن های معدنی توصیه می شود که البته برخی از پزشکان طبق تشخیص نوع خشکی پوست افراد، کرم های ترکیبی تهیه می کنند که بسیار بهتر نتیجه می دهد.

وی ادامه داد: در برخی مواقع پزشکان برای از بین بردن کامل خشکی پوست از موادی که حاوی آلفاهیدروکسید اسید(AHA) است به بیماران پیشنهاد می کنند که این ترکیبات میزان از دست دادن آب پوست را کاهش می دهد و از ضخیم شدن لایه پوست جلوگیری کرده و باعث افزایش لطافت و نرمی پوست می شود.

خادمیان به علل خشکی پوست در سنین بالا اشاره کرد و افزود: افراد سنین بالای ۶۰ سال با مشکلات خاص خشکی پوست مواجه می شوند که علل آن را می توان کاهش عمل حفاظتی پوست، تبخیر بالای آب بدن و کاهش میزان ترشح چربی در این افراد نام برد.

وی در خصوص استفاده از وسایل آرایشی و تاثیر آن بر خشکی پوست گفت: متاسفانه در حال حاضر در بازار کرم های آرایشی با قیمت مناسب در دسترس همه افراد وجود دارد که اصولا از نظر ساختار بهداشتی توجه ویژه ای نشده است که استفاده از آن ها موجب از بین بردن بافت های چربی پوست می شود و آب پوست را می گیرد که توصیه می شود از این نوع کرم ها استفاده نشود و در صورت لزوم از کرم های ضد آفتاب رنگی که هم حالت آرایشی و هم بهداشتی است، استفاده کنند.

خادمیان با اشاره به استفاده نادرست برخی از افراد از گیاه آلوئورا گفت: کرم های بسیاری وجود دارند که با ترکیب ماده این گیاه حالت نرم کننده و ترمیم کننده را به وجود می آورند که استفاده از آن ها صحیح است اما استفاده مستقیم از خود گیاه به دلیل عدم رعایت بهداشت زیستی و عدم نگهداری درست توصیه نمی شود و حتی می تواند نتیجه عکس داشته باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:17 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ورزش در ابتلاء نوجوانان ورزشکار به انحراف زانو مؤثر است و بیشتر دیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   کامران بدیع زاده در هجدهمین همایش جراحان ارتوپدی که امروز در سالن همایش‌های رایزین برگزار شد در جمع خبرنگاران، انحراف زانو را دارای انواع مختلف دانست و اظهار داشت: زانوی پرانتزی در کودکان پس از یک سالگی دیده می‌شود که زانو‌های کودک شکل پرانتزی پیدا می‌کند.

وی افزود: پس از ۲ سالگی زانوی پرانتزی حالت ضربدری به خود گرفته که تا حدود ۴ سالگی کودک این وضعیت را داشته و به درمان خاصی نیاز نیست و کودک پس از ۴ سالگی بهبود می‌یابد.

به گزارش فارس این فوق تخصص زانو، پاتولوژیک را یکی دیگر از انواع زانو بیان کرد و اظهار داشت: این نوع بیماری بیشتر در نوجوانان پس از ۱۱ سالگی شدت پیدا می‌کند؛ این دسته از افراد ضمن اینکه بد راه می‌روند، شصت پای خود را به طرف داخل می‌برند.

بدیع زاده در مورد نحوه درمان زانوی پاتولوژیک تصریح کرد: این عارضه خود به خود اصلاح می‌شود و در صورت عدم اصلاح در زانو و کشکک، درد به وجود خواهد آمد؛ این دسته از افراد به جراحی که ممکن است ۲ تا سه مرحله به طول انجامد، احتیاج پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: در نوجوانان ورزشکار ابتلا به انحراف زانو مؤثر است و بیشتر دیده می‌شود ؛ به طور مثال در ورزش فوتبال حدود ۱۴ سالگی موجب پرانتزی شدن زانو می‌شود؛ در این حالت به داخل زانو فشار وارد شده و فرد به سرعت دچار آرتروز خواهد شد که باید درمان آن به سرعت شروع شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه قنداق کردن نوزادان در انحرافات زانو تأثیر‌گذار است یا خیر، گفت: استفاده از قنداق برای نوزادان بسیار کار غلطی است؛ قنداق برای نوزاد محدودیت حرکتی به وجود می‌آورد و از طرفی موجب اختلال در رشد مفاصل ران‌ها خواهد شد تا جایی که ممکن است منجر به خارج شدن سر استخوان ران از حفره لگن شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها