0

اخبار پزشکی ایران

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

اخبار پزشکی ایران

موفقیت دانشمندان ایرانی در تولید چهار داروی درمان سرطان

معاون رییس سازمان انرژی اتمی و رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای از موفقیتهای تازه کشورمان در حوزه پزشکی هسته ای و تولید چهار رادیو داروی جدید برای درمان بیماران سرطانی صعب العلاج کشورخبر داد.  
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرنا ، ‘محمد قناد مراغه’ روز پنج شنبه در نشستی خبری در محل سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که متخصصان ایرانی موفق شده اند که رادیوداروهای ‘کرومیک فسفات p -32′ جهت درمان سرطان کبد، ‘چشمه براکی تراپی ید -۱۲۵′ با کارکرد درمان تومورهای مغزی، ‘برمبزین – گالیوم ۶۸′ برای درمان تومورهای پروستات، شش، سینه و ‘ژنراتور استرانسیوم ۹۰/ ایتریم ۹۰′ برای درمان بیماران سرطانی را در داخل کشور تولید کنند و در اختیار بیماران صعب العلاج قرار دهند.
تولید این چهار رادیو داروی جدید موفقیت جدید دانشمندان ایرانی در بهره گیری از انرژی هسته ای در خدمت اهداف انسانی و صلح آمیز محسوب می شود.
این رادیوداروها در چارچوب یک طرح کلان ملی و قرارداد امضا شده بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان انرژی اتمی تولید شده است. بر اساس این قرارداد، سازمان انرژی اتمی در مدت دوسال باید ۱۵ رادیو داروی مورد نیاز کشور را تولید کند که پیش از این هفت رادیو داروی اولویت دار در دو مقطع زمانی در دیماه سال جاری رونمایی شده بود. بدین ترتیب تعداد رادیوداروهای تولیدی در سازمان انرژی اتمی به ۱۱ رادیو دارو در مدت ۱۳ ماه می رسد که نشان دهنده جلو بودن این سازمان از برنامه است.

** ویژگیهای فنی رادیوداروهای جدید تولیدی در ایران

رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای با اشاره به تولید ژنراتور هسته‌ای استرانسیوم ۹۰ / ایتریم ۹۰در این پژوهشگاه ، کیفیت خلوص این رادیو ایزوتوپ در مقایسه با محصولات مشابه خارجی را در سطح بسیار بالا دانست و اظهار داشت: با استفاده از این رادیو ایزوتوپ ارزشمند که با داروهای مشخصی ترکیب می‌شود می‌توان به درمان سرطان‌های پروستات، سینه، تخمدان، سلول‌های کبدی، درمان لنفوم غیر هوچکینی (بدخیم)، التهاب مفاصل و تومورهای عصبی – درون ریز پرداخت.
وی با اشاره به این که این دستاورد ارزشمند در چند روز گذشته حاصل شده است تصریح کرد: تنها تعداد معدودی از کشورهای جهان از این فن آوری برخوردارند و ایران برای اولین بار است که در منطقه به این فناوری دست یافته است.
به گفته قناد مراغه، سرمایه تولید این رادیودارو به وسیله معاونت فناوری ریاست جمهوری تامین شده، تولید مواد شیمیایی به وسیله معاونت پژوهشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صورت گرفته و تولید رادیوایزوتوپ و تهیه آن را سازمان انرژی اتمی در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای برعهده داشته است.
وی با بیان اینکه به دلیل عمر کوتاه رادیوداروها، امکان واردات آن به کشور وجود ندارد افزود:‌ پژوهشگران ارزشمند ما در یکی دو سال اخیر توانستند پس از تلاش‌های فراوان این ژنراتور را به صورت استرانسیوم ۹۰ / ایتریم ۹۰ تولید کنند.
رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای با اشاره به کارکرد رادیو داروی چشمه براکی تراپی ید ۱۲۵ در درمان تومورهای مغزی گفت: این رادیو ایزوتوپ از طریق نوعی روش جراحی برای هدایت دقیق چشمه پرتوزا به درون بافت سرطانی مغز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: این رادیودارو در ابعادی به طول حدود ۵ میلیمتر و طول قطر ۸/۰ میلیمتر به طریقی در داخل تومور قرار گرفته و نسبت به درمان آن اقدام می‌شود و تاکنون ۱۰ بیمار به وسیله این رادیودارو تحت مداوا قرار گرفته و گزارش‌های اولیه حاکی از این است که این رادیودارو نتایج مثبتی داشته و مراحل بالینی خود را طی می‌کند.
قناد مراغه با اشاره به کارکرد رادیو داروی کرومیک فسفات p -32 در درمان سرطان کبد نیز گفت: امکان واردات این رادیو دارو در شرایط تحریم با توجه به نیمه عمر کوتاه آن وجود ندارد اما با تولید آن در داخل ، حدود ۲ هزار بیمار در سراسر کشور از این رادیودارو استفاده خواهند کرد.
وی با بیان این که برای اولین بار در سطح منطقه شاید به موازات چندین کشور بسیار معدود رادیو داروی بومبزین – گالیوم ۶۸ تولید شد و آماده بهره‌برداری است اظهار داشت: شبیه سازی این رادیوداروی بسیار ارزشمند با گالیوم ۶۷ انجام پذیرفته ولی الان گالیوم ۶۸ را در شتاب دهنده کرج تولید می‌کنیم.
رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای اضافه کرد: این رادیودارو قادر است به تومورهایی همچون پروستات، شش، سینه و کولون که تعداد زیادی گیرنده بمبزین و گیرنده پپتید آزاد کننده گاسترین دارند متصل شده و جهت تصویربرداری از این تومورها کاربرد دارد.
وی ادامه داد: این رادیودارو برخلاف سه رادیوداروی قبلی تشخیصی است اما حسن آن در این است که این رادیودارو می‌تواند برای تشخیص تومورهای ذکر شده مورد استفاده قرار گیرد.

** ایران در زمره سه کشور جهان در تولید رادیو داروهای جدید

قناد مراغه در بخش دیگری از این نشست خبری از وقوع انقلابی بزرگ در تولید رادیوداروها در کشور خبر داد و گفت: در رابطه با تولید رادیوداروها حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد رادیوداروهای مورد استفاده کشور در حال حاضر در سازمان انرژی اتمی ایران و در پژوهشگاه تولید می‌‌شود و ۵ و ۶ درصد باقیمانده هم با توجه به سیاست وزارت بهداشت تا حدودی از خارج وارد می‌شود ولی به نظر ما این حجم رادیوداروهایی که ما تولید می‌کنیم کافی است.
وی ایران را در زمره سه کشور دنیا دانست که که در عرصه تولید این رادیوداروها به طور جدی گام برداشته است و گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۵ مرکز پزشکی هسته‌ای در بیمارستان‌ها از این رادیودارو استفاده می‌کنند.
رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای با بیان اینکه سالانه حدوداً بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نفر از این رادیوداروها استفاده می‌کنند، گفت: نشانه‌های موفقیت‌ آمیزی در اکثر بیمارانی که این رادیوداروها برای آنها مورد استفاده قرار گرفته، وجود داشته است.
وی تصریح کرد: تولید این دسته از داروها برای کشورهایی که از پشتوانه صنعتی قوی و علم و فناوری بالا برخوردارند تعجبی ندارد اما تعجب در اینجاست در کشوری که با تحریم‌ها روبروست این رادیوداروها تولید شده است.
قناد مراغه در ادامه خبر داد که چند رادیو داروی جدید ایران نیز همزمان با روز ملی فناوری هسته‌ای (۲۰ فروردین ماه) سال آینده رونمایی خواهد شد و و قطعا تا شهریور سال آینده حدود ۲۰ رادیوداروی کلی و چند رادیوداروی جدید معرفی خواهد شد.

قناد مراغه در پاسخ به این سوال که با توجه به تحریم شتاب دهنده کرج با مشکل خاصی در تامین رادیودارو روبرو نیستید، گفت: رآکتور تهران و مرکز تحقیقاتی کرج و نیز متخصصان‌مان تحریم هستند، اما با توجه به اینکه خودمان مبدا کار هستیم تاکنون مشکلی نداشتیم و تلاش داریم با امکانات کشور و پشتوانه علمی متخصصان داخلی مسایل را پیش ببریم.
رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در پاسخ به پرسشی درباره پروژه گداخت یادآور شد که در دنیا این پروژه هنوز در مرحله تحقیقاتی است و در عین حال گفت که ایران نیز از سال‌های پیش قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته است.
وی اظهار داشت: براساس قرارداد میان سازمان انرژی اتمی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پروژه گداخت را آغاز کردیم و در حال حاضر ساخت برخی قطعات و طراحی‌های تفصیلی و مفهومی ادامه دارد و امیدواریم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی بدست آوریم.

** ایران رادیودارو به کشورهای مختلف صادر خواهد کرد

رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در ادامه از برنامه ایران برای صادرات رادیودارو به کشورهای مختلف خبر داد و گفت : درخواست‌های مختلف در این زمینه داشته‌ایم و هم اکنون بر روی لیستی از رادیوداروها و دریافت مجوز برای صادرات کار می‌کنیم و در حال انعقاد قراردادهایی هستیم.
وی یادآور شد: هیچ یک از کشورهای منطقه تولیدات ایران در حوزه رادیوداروها را ندارند.
قناد مراغه با بیان این که در حال حاضر در دنیا ۹۰ درصد رادیوداروها برای تشخیص بیماری‌هاست و ۱۰ د رصد برای درمان، گفت: ما سعی داریم به عرصه تولید رادیوداروهای درمانی نیز وارد شویم.
قناد مراغه در پاسخ به سووالی درباره درباره دریافت رادیو ایزوتوپ از روسیه نیز از تداوم مذاکرات دو کشو ردر این زمینه خبر داد و اظهار داشت: پس از ماه‌ها بحث در این زمینه با طرف روس، هنوز به توافق بر سر این موضوع نشده‌ایم.

منبع این پست و پست های بعدی www.pezeshk.us است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

دوشنبه 12 اردیبهشت 1390  7:27 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

با توجه به تبلیغات گسترده فرآورده های کاهش وزن در اینترنت و سایر رسانه ها به افراد توصیه می شود از تجویز یا مصرف این دسته از فرآورده ها که فاقد مجوز وزارت بهداشت هستند خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مصرف  فرآورده های تقلبی کاهنده وزن اعلام کرد:‌ برخی از این محصولات با ادعای کاملاً گیاهی بودن،‌ نداشتن هیچ گونه عارضه جانبی و اثر چشمگیر و معجزه آسا درکاهش وزن در زمانی کوتاه،‌ تبلیغ و عرضه می شوند که برخی از این فرآورده ها با وجود ادعای طبیعی بودن و یا فقط حاوی اجزای گیاهی بودن، حاوی مواد شیمیایی مضر و یا داروهایی با مقادیر بسیار بیشتر از حداکثر دوز پیشنهادی آنها هستند که در روی درب این محصولات و یا در تبلیغات آنها به وجود این ترکیبات،‌ اشاره نمی شود.

بنابر این گزارش،‌ این فرآورده ها خطر بزرگی برای سلامت جامعه محسوب می شوند و به صورت غیر قانونی و قاچاق به فروش می رسند که عوارض ناشی از این فرآورده ها  می تواند بسیار جدی باشد .

این گزارش می افزاید، سیبوترامین  یکی از مواد شناسایی شده است که در بسیاری از این محصولات یافت می شود و می تواند سبب تشنج، افزایش فشار خون،‌ افزایش ضربان قلب، حمله قلبی و سکته شود همچنین این دارو می تواند با سایر داروهایی که بیمار مصرف می کند تداخل داشته باشد و خطر بروز عوارض دارویی را افزایش دهد.

بنابر اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،‌ ادعای وجود ترکیبات گیاهی یا طبیعی در یک فرآورده دلیل بی خطر بودن آن نیست و حتی ترکیبات گیاهی نیز ممکن است دارای عوارضی باشد و یا در افراد خاص مصرف آنها با احتیاط یا ممنوع باشد.

این گزارش حاکیست،‌ تنها محل مجاز فروش مکمل های غذایی و رژیمی داروخانه است و افراد نباید این فرآورده ها را از اماکنی مانند باشگاه ورزشی و عطاری ها تهیه کنند همچنین صرف داشتن بروشور یا برچسب به زبان فارسی دلیلی بر مجاز بودن فرآورده نیست و حتماً باید به وجود مواردی مانند شماره مجوز وزرت بهداشت و ذکر نام شرکت سازنده و شرکت وارد کننده فرآورده،‌ شماره سری ساخت و همچنین تاریخ تولید و انقضا روی برچسب فارسی  توجه کرد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:08 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی هنوز نهایی نشده است. بانک مرکزی، تورم در حوزه سلامت را ۱۷ درصد اعلام کرده است، سرانه درمان امسال حداقل ۱۰ هزار تومان است و تعرفه‌های پزشکی بخش دولتی و خصوصی نیمه دوم اردیبهشت اعلام می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، علیرضا اولیایی منش، مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با  فارس در پاسخ به این پرسش که به گفته مسئولان وزارت بهداشت قرار بود این هفته تعرفه‌های خدمات پزشکی اعلام شود و چرا اعلام نشد، گفت: قرار نبود این هفته تعرفه‌ها اعلام شود، قرار بود در اردیبهشت اعلام شود زیرا هنوز در مورد رقم تعرفه‌ها و میزان افزایش آن به جمع‌بندی ‌‌نهایی نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: ۴ دستگاه وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت رفاه و بیمه‌ها و همچنین معاونت نظارت و برنامه‌ریزی راهبردی ریاست جمهوری پیشنهادهای خود را برای تعرفه‌های خدمات پزشکی در سال ۹۰ به دبیرخانه شورای عالی بیمه آورده‌اند که در آنجا باید پیشنهادهای مختلف بررسی شود و توافق حاصل شود سپس در جلسه رسمی شورای عالی بیمه ارقام توافق شده به تصویب می‌رسد.

وی گفت:‌ با توجه به ارقام ارائه شده از سوی دستگاههای مختلف فعلاً در مورد تعرفه‌های پزشکی بخش خصوصی اختلاف نظر کمتری وجود دارد و زودتر به توافق می‌رسیم اما در مورد تعرفه‌های بخش دولتی اختلاف نظر بیشتر است با این حال قول می‌دهیم هر دو تعرفه برای بخش خصوصی و دولتی همزمان یا با اختلاف زمانی اندک در نیمه دوم اردیبهشت اعلام شود.

اولیایی منش افزود: هر سال با توجه به اینکه بودجه دستگاه‌ها تصویب شده بود باز هم تعرفه‌های بخش خصوصی حدود اردیبهشت و تعرفه‌های بخش دولتی حدود مرداد اعلام می‌شد بنابراین هنوز تأخیر زیادی در اعلام تعرفه‌های پزشکی نسبت به سالهای گذشته نداریم.

مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت ادامه داد:‌ هنوز میزان افزایش تعرفه های پزشکی در سال جاری مشخص نیست اما این افزایش در بخش‌های مختلف از جمله ویزیت پزشکان، هتلینگ، خدمات پاراکلینیکی و حق الزحمه‌ها متفاوت است.

وی گفت: مبانی مختلفی برای تعیین تعرفه‌های پزشکی وجود دارد یکی از این مبانی میزان تورم درحوزه سلامت است که بانک مرکزی ۱۷ درصد اعلام کرده است (تورم در بخش عمومی ۱۲٫۵ درصد اعلام شده است)، علاوه بر آن رشد حقوق پرسنل و افزایش هزینه ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها (که تأثیرگذاری آن کمتر از ۵ درصد است) نیز در تعیین رقم تعرفه‌ها و میزان افزایش آن موثر است.

وی اضافه کرد: استدلالهای مختلفی در مورد میزان تأثیر هر یک از این عوامل بر تعرفه‌های پزشکی وجود دارد و باید دید در دبیرخانه شورای عالی بیمه کدام استدلال قویتر است، بنابراین فعلاً هیچ رقمی را در مورد میزان افزایش تعرفه نمی‌توانم اعلام کنم. این افزایش می‌تواند بین صفر درصد تا ۱۰۰ درصد باشد.

* سرانه درمان حداقل ۱۰ هزار تومان

اولیایی منش در مورد سرانه درمان امسال که مبنای تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی خواهد بود نیز گفت: با توجه به اینکه امسال اعتبار موجود در صندوق‌های بیمه از درصدی از حقوق و دستمزد کارکنان به دست می‌آید و مطابق قانون ۵ درصد حقوق و دستمزد به عنوان حق بیمه دریافت می‌شود، می‌توانیم موجودی اعتبار را برآورد کنیم که بر اساس آن سرانه درمان امسال کمتر از ۱۰ هزار تومان نخواهد بود.

وی افزود: البته رقم سرانه درمان در صندوق‌های مختلف از جمله صندوق روستائیان، کارگران، شهری‌ها و غیره متفاوت است اما باید دید اعتبار کدام صندوق مبنای تعرفه‌گذاری تعیین می‌شود. سال گذشته بر مبنای صندوق کارکنان دولت سرانه درمان ۸۵۰۰ تومان بود و امسال با توجه به دریافت درصدی از حقوق و دستمزد، سرانه درمان در این صندوق کمتر از ۱۰ هزار تومان نخواهد بود و ممکن است بیشتر هم باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در ۱۷شهر کشور ایران
برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع  از شنب،  به طور رسمی در ۱۷ شهر سه استان خوزستان ؛ چهار محال و بختیاری و سیستان و بلوچستان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع به طور رسمی در ۱۷ شهر که بین ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند صبح امروز با حضور مرضیه  وحید دستجردی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و صادق محصولی وزیر رفاه و تامین اجتماعی کارش را آغاز کرد.
 
در این مراسم همچنین از دفترچه های یکسان بیمه و پرونده  الکترونیک سلامت رونمایی شد.
 
بر این اساس با یکسان شدن دفترچه های بیمه ؛ خدمات یکسان به مردم ارائه خواهد شد.
 
در برنامه پزشک خانواده ؛ هر خانواده یک پزشک مشخص دارد که در صورت نیاز بیمار به درمان تخصصی ؛ به پزشکان متخصص ارجاع داده می شود.

پیش تر ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از روستاییان کشور تحت پوشش طرح پزشک خانواده قرار گرفته بودند.
 
در اجرای این برنامه ؛ پرونده الکترونیک سلامت نیز در کنار طرح پزشک خانواده برای مردم تشکیل می شود.
 
برنامه پزشک خانواده سال آینده در شهرهای زیر یکصد هزار نفر و براساس برنامه پنجم توسعه به اجرا در می آید و قرار است این طرح تا سال ۹۴ در تمامی شهرهای کشور گسترش یابد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

 

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دکتر نصرت پورسینا در گفت وگو با ایسنا اظهار داشت: رنگ موی انسان تابع عوامل متعددی است که مهمترین عامل ژنتیک است و عوامل تغذیه ای، بیماریهای متابولیک و ارثی و عوامل محیطی از دیگر عوامل موثر بر رنگ مو هستند.

وی ادامه داد: هر انسانی رنگ موی خاصی در هنگام تولد دارد. موها در هنگام تولد بسیار نازک، دارای کرک و کمرنگ هستند و تا اواخر یک سالگی موهای جنینی تغییر کرده و ریخته و جای خود را به موهای ترمینال (موهای انتهایی دائمی) می دهند.

دکتر پورسینا افزود: چنانچه کودک در یک سالگی دچار سوء تغذیه یا بیماریهای ارثی و ژنتیکی شود، با بروز کم پشتی یا چند رنگ شدن مو(علامت پرچم) مثل بیماری «کوآشیوکور» مواجه می شود.

وی تصریح کرد: اگر فرد سالم باشد و مشکل خاصی نداشته باشد تا سنین ۷ ۶ سالگی موهای طبیعی و نرمالی پیدا می کند که رنگ آن ثابت می ماند.

این متخصص پوست و مو ادامه داد: در سنین بلوغ موها ضخیم تر شده و از حدود سن ۲۵ سالگی به بعد پیدا شدن یکی دو تار سفید در مو شروع می شود که این سفیدی مو تابع عوامل متعددی است که مهمترین عامل مساله ژنتیک است.

وی گفت: با مراجعه به سابقه خانوادگی مشاهده می کنیم یک یا چند نفر از بستگان این مشکل را دارند و نمی توان آن را به عنوان بیماری تلقی کرد اما باید در همه این موارد بیمار از نظر کم کاری و پرکاری تیروئید، کمبود پروتئین، ویتامینهای خاص و یا بعضی از اسید آمینه ها بررسی شود.

وی سن سفید شدن موها در زنان را ۳۰ تا ۳۵ سالگی به بعد و در مردان ۳۵ تا ۴۰ سالگی به بعد ذکر کرد و گفت: بعد از این سنین پیدایش رو به افزایش سفیدی را داریم.

وی با بیان اینکه علل سفیدی موها متعدد است، افزود: آنچه مسلم است این است که کاهش فعالیت سلولهای ملانوزید که مسوول ایجاد ملانین هستند باعث سفیدی مو می شود و تا امروز هیچ دارویی که بطور کامل سفیدی را متوقف کند کشف نشده است بنابراین افراد نباید فریب تبلیغات واهی که در بعضی از رسانه ها وجود دارد مبنی بر اینکه یک ماهه، یک شبه یا یک هفته، سفیدی را برطرف می کنند نخورند.

دکتر پورسینا گفت: اما با توجه به اینکه در بعضی از فرهنگها، سفیدی مو از نظر زیبایی نامطلوب است یا خوشایند نیست، بعضی از افراد از رنگهای مختلف استفاده می کنند و تاکنون ثابت نشده است که رنگ مو سفیدی را تشدید کند یا آن را به تعویق بیندازد یا تسریع کند چرا که سفیدی توسط کاهش فعالیت سلولهای ملانوزید و در پیاز مو و در زیر پوست روی می دهد.

وی توصیه کرد: اگر افراد تمایل دارند از رنگ مو استفاده کنند رنگ موهایی که دارای استاندارد وزارت بهداشت هستند مصرف کرده و همچنین توسط افراد مجرب کار شود چرا که اگر میزان رقت یا غلظت رنگ مو کم یا زیاد شود سبب آسیب به پوست و مو می شود.

وی ادامه داد: رنگ هایی که بصورت کیلویی و غیر بسته بندی در بعضی از مراکز یا مغازه ها به فروش می رسند قابل اعتماد نیست بنابراین توصیه می شود از مصرف آنها اکیدا خودداری شود.

وی در پایان یادآور شد: همچنین ممکن است رنگ مو خوب استفاده نشود یا فرد آلرژی یا حساسیت داشته باشد که در این صورت باید به پزشک متخصص پوست مراجعه شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

تهیه پروتکل برای معاینه بیماران در دندانپزشکی
 رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی کشور با بیان اینکه رادیولوژی در دندانپزشکی در درمان موفق تر بیمار نقش بسیار موثری دارد ، افزود: بنابراین پروتکل تهیه شده ،دندانپزشکان موظف خواهند شد در معاینه بیمار برای تشخیص درمانی یک سری کامل رادیوگرافی مخصوص از بیمار تهیه کنند و در پرونده تشخیصی وی قرار دهند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، باقر شهنی زاده گفت : همچنین اگر بیماری که به طور کامل دندان های خود را ازدست داده است قصد داشته باشد از پروتزهای متحرک ،‌ نیمه متحرک و ثابت استفاده کند لازم است رادیوگرافی پانورامیک ( رادیولوژی با چشم انداز کامل از وضع بیمار ) در مورد وی انجام شود.

وی افزود :‌ براساس این پروتکل در بیمارانی هم که قصد کاشت دندان و استفاده از ایمپلنت داشته باشند انجام دادن سی تی اسکن برای تعیین مکان دقیق ایمپلنت ضروری می شود .

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی کشور با بیان اینکه مجموع این الزامات برای این است که درمان موفق تری داشته باشیم ، گفت : این پروتکل را از سال آینده اجرا خواهیم کرد .

شهنی زاده افزود : یکی از بحث هایی که در نظام سلامت مطرح است ایجاد شرایطی است که به وسیله تشخیص و درمان ، استانداردهایی را اجرا کنیم که براساس آن نتایج درمان از ابتدا با قاطعیت به موفقیت نزدیک شود .

وی گفت: اگر دندانپزشکی ، دندان بیماری را بکشد و بیمار عکس رادیوگرافی نداشته باشد، دندانپزشک محکوم است .

وی افزود: این امر نیز یکی از بحث های ما درخصوص انجام دادن اجباری در رادیوگرافی است که باید در همه مراکز دولتی ، درمانگاه ها و مطب ها اجرا شود .

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی کشور گفت : دندانپزشکان باید ملزم شوند در بسیاری موارد قبل از درمان و دربرخی موارد از جمله عصب کشی ، بعد از انجام دادن کار ، رادیوگرافی تهیه کنند .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ایران گفت: استفاده از ظروف پلاستیکی موجب ابتلا به بیماری های مختلفی همچون بی خوابی، خستگی و حتی ابتلا به سرطان می شود.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،  “غلامـی” افزود: ظروف پلاستیکی ترکیبات مضری دارد و در اثر حرارت غذا و تماس با چربی و اسید، مواد تشکیل دهنده آن جدا و داخل مواد غذایی می شود و در صورت استفاده، خطرات زیادی را در پی دارد.

وی گفت: مضرات استفاده از ظروف پلاستیکی با افزایش زمان ماندن غذا در این ظروف، بیشتر و اسیدهای مضری وارد غذا می شود.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: همچنین بعضی ترکیبات پرخطر ظروف پلاستیکی همچون مونومر (ترکیبی شیمیایی که جزء مواد نوع A در ایجاد سرطان است) وارد مواد غذایی و منجر به ابتلای سرطان می شود.

غلامی همچنین به مردم توصیه کرد به جای ظروف پلاستیکی از ظروف گیاهی استفاده کنند.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: ظروف گیاهی، طبیعی و تجزیه پذیر، و دارای مواد تشکیل دهنده ای همچون نشاسته، که جزء مواد خوراکی و سازگار با بدن انسان است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

طراحی مشخصات سلامت شهروندان در کارت های ملی هوشمند

مدیر کل دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ایجاد بخش مربوط به مشخصات سلامت شهروندان در کارت های ملی هوشمند خبر داد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دکتر ریاضی با اشاره به صدور کارت ملی هوشمند برای نخستین بار در قم و ایجاد بسیاری از زیر ساخت های لازم در این زمینه در این شهر افزود: باید با کمک مسئولان استان یکی از کاربردهای این کارت در حوزه سلامت تعریف شود تا بتوان بسیاری از اهداف مد نظر را محقق کرد.

وی با اشاره به امکانات و برخی زیر ساخت های حوزه IT در بیمارستان شهید بهشتی اظهار داشت: باید با ایجاد شرایط و تقویت زیرساخت ها در این مرکز شرایط استفاده از این کارت ها را  نخستین بار در کشور در بیمارستان شهید بهشتی قم فراهم کرد.

مدیر کل دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید براینکه کارت ملی هوشمند نقش بسیار مهمی در پرونده الکترونیکی سلامت دارد، تصریح کرد: ایجاد و طراحی این امکان در کارت های ملی هوشمند گام مهمی در حوزه سلامت خواهد بود.

دکتر ریاضی با بیان اینکه توسعه فناوری اطلاعات و آمار یکی از اهداف و اولویت های وزارت بهداشت است، افزود: طبق ابلاغ وزیر بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی تمامی این واحدها در استان های مختلف باید به سمت ایجاد و تقویت اتوماسیون اداری و مکاتبات الکترونیکی حرکت کنند.

مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ضرورت ایجاد ارتباط الکترونیکی تمامی واحدهای ستادی و درمانی را یادآور شد و افزود: با گسترش اتوماسیون اداری بسیاری از فرآیندها در حوزه های مختلف ماموریتی مانند مراکز بهداشتی و درمانی و غذا و دارو توسعه و تکریم ارباب رجوع و رسیدگی به درخواست های مردمی با سهولت بیشتری انجام می شود.

دکتر ریاضی با بیان اینکه طبق ماده ۳۹ قانون پنجم توسعه باید پرونده الکترونیکی برای شهروندان ایجاد شود، گفت: این پرونده الکترونیکی حاوی داده ها و اطلاعات سلامت شهروندان از پیش از تولد تا بعد از مرگ است.

وی افزایش کیفیت خدمات سلامت را یکی از اهداف اصلی ایجاد پرونده های الکترونیکی دانست و افزود: حرکت به سمت تشکیل این پرونده ها در مدیریت شاخص های آماری و همچنین توسعه فعالیت های پژوهشی و علمی نقش بسزایی دارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه تنفس کوتاه و منقطع و بازدم طولانی از نشانه های آسم است، گفت: هم اکنون ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی به این بیماری مبتلا هستند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از سلامت نیوز ،  اعظم دبیریان با بیان اینکه می توان به علایمی نظیر خارش زیرچانه و احساس ناراحتی بین ۲ کتف به عنوان دیگر علایم این بیماری اشاره کرد، افزود: در بروز حملات وریدهای گردنی متسع و برآمده می شود و اصطلاحا فرد به دیس پنه (درد حین تنفس) دچار می شود.

وی با بیان اینکه برای تشخیص آسم توجه به سوابق شغلی، تاریخچه پزشکی و سابقه خانوادگی الزامی است، گفت: پنومونی، نارسایی تنفسی، آتلکتازی، انسداد راههای هوایی، هایپوکسی و آسم مقاوم و کشنده از عوارض بیماری تنفسی آسم است.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی افزود: برای درمان این دسته از افراد از برونکودیلاتورها، کورتیکواستروییدها، آگونیست ه بتاآدرنرژیک نظیر تئوفیلین آمینوفیلین و متیل گزانتینین استفاده می کنند.

دبیریان ادامه داد: برای مراقبت از بیماران سرپایی آسمی تمرکز بر مراقبت مداوم، کنترل علایم تنفسی و همراه هر ۱۲ تا ۲۴ ساعت یکبار و “تورگو” پوست توصیه می شود.

وی افزود: چنانچه فرد در زمان حملات آسمی قادر به خوردن چیزی از راه دهان نباشد از طریق IV LINE 3 تا ۴ لیتر به بیمار مایع تزریق می کنیم در عین حال می کوشیم انرژی بیمار را حفظ کنیم.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی آسم را از نظر شدت علایم به ۴ دسته تقسیم کرد و افزود: آسم خفیف و نیمه مداوم با علایم و نشانه های آسم با ۲ یا کمتر از ۲ بار در هفته است در آسم خفیف مداوم علایم بیش از ۲ بار در هفته و در آسم متوسط مداوم با حملات روزانه و تاثیرگذار برروی فعالیت است در آسم شدید و مداوم هم علایم و نشانه های بیماری طی روز وجود دارد و در هنگام شب تشدید می شود در آسم شدید فعالیت فیزیکی بسیار محدود می شود.

دبیریان ، آسم را یک بیماری التهابی مزمن راههای هوایی برشمرد و افزود: در بیماری آسم راههای هوایی به افزایش حساسیت دچار می شود و در میان بیماریهای شایع در جهان رتبه ۲۵ را به لحاظ ناتوانی به خود اختصاص داده است.

وی گفت: سالانه ۱۵ میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری به از کار افتادگی دچار می شوند و اگر چه این بیماری هرسنی را درگیر می کند اما اغلب بیماری مزمن دوران کودکی به ویژه پسربچه هاست.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی با اشاره به شیوع ۸ تا ۱۲ درصدی آسم در ایران یادآور شد: هم اکنون ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی به آسم مبتلا هستند و آلرژی مهم ترین علت آسم است.

* سرفه، تنگی نفس و ویزینگ علائم اصلی آسم هستند .
مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی گفت: تنفس کوتاه و منقطع و بازدم طولانی از نشانه های آسم است و سرفه، تنگی نفس و ویزینگ ۳ علامت اصلی این بیماری است که در حملات شبانه بروز می کند.
اعظم دبیریان با بیان اینکه می توان به علایمی نظیر خارش زیرچانه و احساس ناراحتی بین ۲ کتف به عنوان دیگر علایم این بیماری اشاره کرد، افزود: در بروز حملات وریدهای گردنی متسع و برآمده می شود و اصطلاحا فرد به دیس پنه (درد حین تنفس) دچار می شود.

وی با بیان اینکه برای تشخیص آسم توجه به سوابق شغلی، تاریخچه پزشکی و سابقه خانوادگی الزامی است، گفت: پنومونی، نارسایی تنفسی، آتلکتازی، انسداد راه های هوایی، هایپوکسی و آسم مقاوم و کشنده از عوارض بیماری تنفسی آسم است.

 مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی افزود: برای درمان این دسته از افراد از برونکودیلاتورها، کورتیکواستروییدها، آگونیست ه بتاآدرنرژیک نظیر تئوفیلین آمینوفیلین و متیل گزانتینین استفاده می کنند.

دبیریان ادامه داد: برای مراقبت از بیماران سرپایی آسمی تمرکز بر مراقبت مداوم، کنترل علایم تنفسی و همراه هر ۱۲ تا ۲۴ ساعت یکبار و “تورگو” پوست توصیه می شود.

وی افزود: چنانچه فرد در زمان حملات آسمی قادر به خوردن چیزی از راه دهان نباشد از طریق IV LINE 3 تا ۴ لیتر به بیمار مایع تزریق می کنیم در عین حال می کوشیم انرژی بیمار را حفظ کنیم.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی آسم را از نظر شدت علایم به ۴ دسته تقسیم کرد و افزود: آسم خفیف و نیمه مداوم با علایم و نشانه های آسم با ۲ یا کمتر از ۲ بار در هفته است در آسم خفیف مداوم علایم بیش از ۲ بار در هفته و در آسم متوسط مداوم با حملات روزانه و تاثیرگذار برروی فعالیت است در آسم شدید و مداوم هم علایم ونشانه های بیماری طی روز وجود دارد و در هنگام شب تشدید می شود در آسم شدید فعالیت فیزیکی بسیار محدود می شود.

دبیریان آسم را یک بیماری التهابی مزمن راه های هوایی برشمرد و افزود: در بیماری آسم راه های هوایی به افزایش حساسیت و ادم مخاطی دچار می شود و درمیان بیماری های شایع در جهان رتبه ۲۵ را به لحاظ ناتوانی به خود اختصاص داده است.

وی گفت: سالانه ۱۵ میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری به از کار افتادگی دچار می شوند و اگر چه این بیماری هرسنی را درگیر می کند اما اغلب بیماری مزمن دوران کودکی به ویژه پسربچه هاست.

مدیر گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی شهیدبهشتی با اشاره به شیوع ۸ تا ۱۲ درصدی آسم در ایران یادآور شد: هم اکنون ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی به آسم مبتلا هستند و آلرژی مهم ترین علت آسم است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

سالانه ۴۲۰ زن هنگام زایمان در ایران می‌میرند .
نماینده صندوق ملل متحد گفت: سالانه ۴۲۰ زن هنگام زایمان در ایران می‌میرند یعنی روزی بیش از یک مادر در ایران فوت می‌کنند.

 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  مهمت هولچی‌‌اوز در هفتمین کنگره سلامت خانواده که در سالن‌ همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد افزود: این کنگره درباره موضوعات اصلی مربوط به تحکیم خانواده و حفظ سلامتی برنامه‌ریزی شده است.

وی گفت: موضوعاتی از بلوغ، بهداشت جنسی در زمینه فاصله‌گذاری میان فرزندان، تغذیه با شیر مادر و بهداشت سالمندان مطرح است و دانشگاهیان، پزشکان و سیاستگذاران را گرد هم آورده‌ایم تا به بحث و گفت‌وگو درباره این مسائل بپردازند.

نماینده صندوق ملل متحد اضافه کرد: همه آگاهیم که رابطه پیچیده و چند وجهی میان سلامت تک تک افراد و سلامت خانواده وجود دارد و استانداردهای سلامت خانواده به شدت در سلامت خانواده و چگونگی حفظ سلامت افراد تأثیر‌گذار است و در نتیجه به جای توجه به فرد توجه به خانواده در بسیاری از برنامه‌های بهداشتی در نظر گرفته می‌شود.

هولچی‌اوز گفت: سلامت خانواده حوزه میان‌بخشی بوده گر چه مسائلی مانند تنظیم خانواده، مادری ایمن یا سلامت باروری را شامل می‌شود فراتر از این مسائل را نیز در بر می‌گیرد.

وی افزود: سلامت خانواده نه فقط به سلامت مادران، کودکان، نوجوانان، زنان، سالمندان، افراد نیازمند مراقبت‌های بهداشتی خاص و جمعیت محروم از مراقبت‌های بهداشتی سر و کار دارد بلکه با یک رفتار جمعیت منجمله نقص‌ها و مسئولیت‌های مردم و زنان در خانواده ارتباط پیدا می‌کند.

نماینده صندوق ملل متحد اضافه کرد: طی ۳۰ گذشته صندوق جمعیت ملل متحد به تدریج همکاری‌های محکمی را در حوزه سلامت خانواده به ویژه سلامت باروری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل داد.

وی گفت: این همکاری نتایج درخشانی به بار آورده است که به وضوح در شاخص‌های سلامت باروری کشور منعکس می‌شود از سال ۱۹۹۰ نرخ مرگ و میر مادران و نرخ مرگ و میر شیرخواران به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. وسعت پوشش مراقبت‌های پیش از تولد و زایمان‌های ایمن در مراکز و بیمارستان‌های مادران تقریباً به سطح جهانی رسیده است و در عین حال نرخ شیوع پیشگیری از بارداری با تمام روش‌ها به میزان ۷۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

هولکی‌اوز اضافه کرد: امروزه جهان دستاوردهای اساسی و مهم ایران را در زمینه سلامت باروری به رسمیت می‌شناسد و این دستاوردها و موفقیت در برنامه تنظیم خانواده و نیز کاهش چشمگیر مادران و کودکان را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: همه اطلاع دارید که تخمین‌های جهانی در رابطه با نرخ مرگ و میر مادران در ایران ۳۰ در ۱۰۰ هزار تولد نوزاد است و تخمینی که از سوی وزارت بهداشت نیز پذیرفته شده است.

وی گفت: این دستاورد بسیار تأثیر‌گذار است و ایران از هم اکنون به هدف پنجم از اهداف هزاره دوم دست پیدا کرده است. با وجود کاهش مرگ و میر مادران به میزان سه چهارم تا سال ۲۰۱۵ است. هنوز هر سال ۴۲۰ زن در ایران می‌میرند یعنی روزی پیش از یک مادر فوت می‌کند.

نماینده صندوق ملل متحد اضافه کرد: نماینده فراموش کنیم علی‌رغم موفقیت‌های ما هنوز چالش‌‌هایی مانند نیاز به بهبود کیفیت مراقبت‌های بهداشتی، از میان برداشتن ناهمگونی در وضعیت سلامت مناطق مختلف، کاهش مرگ و میر جنین و نوزاد و برخورد با مشکلات جدید سلامت خانواده باقی است.

هولکی‌اوز اضافه کرد: صندوق جمعیت ملل متحد با وزارت بهداشت برای رفع این چالش‌ها همکاری تنگاتنگی دارد که در قالب پروژه‌های مشترک با هدف بهبود کیفیت برنامه‌ها و مسائل سلامت باروری تصمیم‌ چشم‌انداز‌های آینده برای بهداشت باروری نوجوانان در فعالیت برای آموزش و بهداشت و همچنین ایجاد سیستم ابهام یافته پایش و ارزش‌یابی خدمات سلامت باروری، از حمایت‌های مالی و فنی DHF صورت می‌گیرد.

وی گفت: دبیر کل سازمان ملل بان‌کی مون به همراه سران دولت‌ها،‌ مؤسسات و سازمان‌های مردم نهاد و شرکت‌ها در سال۲۰۱۰ برنامه راهبردی جهانی برای سلامت زنان و کودکان را آغاز کرده است که در آن فعالیت‌های کلیدی برای بهبود سلامت زنان و کودکان در سراسر جهان با قابلیت نجات جان ۱۶ میلیون نفر تا سال ۲۰۱۵ تعیین شده است.

هولکی‌اوز این برنامه راهبرد جهانی منابع توسعه مدیریت مالی، تقویت‌ سیاست‌ها و بهبود ارائه خدمات را مشخص کرده و ساختار‌های بین‌المللی برای گزارشگری نظارت در پاسخگو بودن در سطح جهانی در رابطه با سلامت زنان و کودکان را فعال می‌سازد.

وی اضافه کرد: صندوق جمعیت ملل متحد یونیسف، سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی نیروهای خود را تحت عنوان (H4 +) متحد کرده است تا کشورهایی با بالاترین نرخ مرگ و میر مادر و نوزاد را حمایت کند.شرکای (H4 +) نیاز‌سنجی‌های فوری در زمینه زایمان و نوزادان را حمایت کرده و به برنامه‌های بهداشت مادران نوزادان، کودکان بسیج منابع، افزایش تعداد نیروهای کاری ماهر در زمینه خدمات بهداشتی و توسعه دسترسی به خدمات بهداشت باروری کمک می‌کنند.

نماینده صندوق ملل متحد افزود: صندوق جمعیت ملل متحد به توسعه سلامت خانواده در ایران تعهد کامل دارد و آماده است تا تجربیات موفق ایران در زمینه سلامت باروری در سلامت خانواده را در دیگر کشورها تبلیغ کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

استفاده نابجا از چسب نگهدارنده دندان مصنوعی باعث تخریب لثه می شود این در حالیست که برخی افراد برای افزایش گیردندان مصنوعی، زیر آن پنبه قرار می دهند که این عمل نیز باعث تخریب استخوان نگهدارنده دست دندان در درازمدت می شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایسنا ،  دکتر رضا فکرآزاد افزود: دندانپزشک، دندان مصنوعی را باید بگونه ای بسازد که در دهان به خوبی گیر داشته و در جای خود محکم باشد البته استفاده از این چسبها ممکن است به افرادی که دچار تحلیل استخوان آلوئول فک هستند، کمک کند ولی این کار یک درمان قطعی نیست و باید چاره ای اندیشید.

وی در ادامه گفت: بسیاری از این افراد گیر لازم برای دست دندان خود را می توانند با کارگزاری و کاشت چند ایمپلنت در فک جبران کنند یا با مراجعه به متخصصان لثه، جراحی فک و صورت و پروتزهای دندانی به صورت یک درمان تیمی با یک برنامه درمانی مشخص از جمله جراحیهای پیش از پروتز ویا با انجام عمل پیوند و بازسازی استخوان نگهدارنده دست دندان، مشکل تحلیل بیش از اندازه تحلیل استخوان آلوئول فک را برطرف کنند.

این جراح و متخصص لثه تاکید کرد: کاهش ارتفاع استخوان فک الزاما” با بالارفتن سن افزایش نمی یابد چرا که اگر دندانها در حفره دهان باشند این تحلیل به ندرت رخ می دهد.

اگر به محض از دست دادن دندانها درمان مقتضی چون کاشت ایمپلنت و یا جایگزینی مناسب با پروتزهای دندانی صورت گیرد، کاهش ارتفاع استخوان فک بسیار به تعویق می افتد.

فکرآزاد در پایان گفت: یک فرد در سنین بسیار پایین ممکن است به علت بیماری لثه یا پریودنتال لثه دچار این مساله شود.

در این شرایط درمان بیمار با پیچیدگی خاصی همراه می شود بنابراین برای جلوگیری از این آسیبها، مراجعه ادواری به متخصصان لثه در دوره های شش ماهه به منظور تشخیص و درمان به موقع بیماری های لثه می تواند بسیار مفید باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

 

از قرار گرفتن در سرما و یا گرمای شدید خودداری کرده و برای شست و شوی بدن از صابون هایی که حاوی مواد نرم کننده مانند روغن بادام و گلیسیرینه است، استفاده شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  به نقل از ایسنا  ،  دکتر رویا خادمیان با اشاره به علت خشکی پوست افزود: دلایل داخلی و خارجی بسیاری در سیستم بدن باعث به وجود آمدن خشکی پوست می شود که از جمله علائم داخلی می توان به بیماری های دیابت، تغییرات هورمونی، مصرف برخی از داروها، عوامل وراثتی، آلتوپی، افزایش سن و بعضی از بیماری های پوستی که منشا ژنتیکی دارند، اشاره کرد.

وی ادامه داد: از دلایل عوامل خارجی می توان به اشعه ماوراء بنفش شامل UVA و UVB، گرما، سرما، خشکی هوا، کاهش مصرف مایعات خوراکی، استفاده از مواد شوینده نامرغوب و استحمام مکرر اشاره کرد.

خادمیان درباره علائم بالینی این بیماری ابراز داشت: قرمزی، التهاب، خارش، پوسته ریزی و افزایش ضخامت لایه پوست از علائم شاخصی هستند که همراه با خشکی بیش از حد پوست مشاهده می شود که برای پیشگیری، اینگونه افراد باید از شستن و استحمام مکرر پوست و بدن خوداری نمایند که بیش از دو یا سه بار در هفته بیشتر نباشد.

وی گفت: در صورت استفاده از تمیزکننده های مایع مخصوص پوست های خشک باید پس از شستشو از پنبه و یا پارچه نرم و کمی مرطوب روی پوست استفاده شود.

این پزشک در خصوص درمان خشکی پوست گفت: استفاده مکرر و روزانه از پمادهایی مانند وازلین و روغن های معدنی توصیه می شود که البته برخی از پزشکان طبق تشخیص نوع خشکی پوست افراد، کرم های ترکیبی تهیه می کنند که بسیار بهتر نتیجه می دهد.

وی ادامه داد: در برخی مواقع پزشکان برای از بین بردن کامل خشکی پوست از موادی که حاوی آلفاهیدروکسید اسید(AHA) است به بیماران پیشنهاد می کنند که این ترکیبات میزان از دست دادن آب پوست را کاهش می دهد و از ضخیم شدن لایه پوست جلوگیری کرده و باعث افزایش لطافت و نرمی پوست می شود.

خادمیان به علل خشکی پوست در سنین بالا اشاره کرد و افزود: افراد سنین بالای ۶۰ سال با مشکلات خاص خشکی پوست مواجه می شوند که علل آن را می توان کاهش عمل حفاظتی پوست، تبخیر بالای آب بدن و کاهش میزان ترشح چربی در این افراد نام برد.

وی در خصوص استفاده از وسایل آرایشی و تاثیر آن بر خشکی پوست گفت: متاسفانه در حال حاضر در بازار کرم های آرایشی با قیمت مناسب در دسترس همه افراد وجود دارد که اصولا از نظر ساختار بهداشتی توجه ویژه ای نشده است که استفاده از آن ها موجب از بین بردن بافت های چربی پوست می شود و آب پوست را می گیرد که توصیه می شود از این نوع کرم ها استفاده نشود و در صورت لزوم از کرم های ضد آفتاب رنگی که هم حالت آرایشی و هم بهداشتی است، استفاده کنند.

خادمیان با اشاره به استفاده نادرست برخی از افراد از گیاه آلوئورا گفت: کرم های بسیاری وجود دارند که با ترکیب ماده این گیاه حالت نرم کننده و ترمیم کننده را به وجود می آورند که استفاده از آن ها صحیح است اما استفاده مستقیم از خود گیاه به دلیل عدم رعایت بهداشت زیستی و عدم نگهداری درست توصیه نمی شود و حتی می تواند نتیجه عکس داشته باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

با رعایت یک رژیم غذایی سالم، کنترل وزن، کاهش میزان نمک مصرفی و انجام فعالیت های ورزشی می توان از ابتلا به فشار خون جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  به نقل از ایسنا  ،  پرفشاری خون یا هایپر تانسیون یک وضعیت تهدید کننده در زندگی افراد است که به قاتل آرام و بی صدا نیز خوانده می شود چرا که اغلب بدون هیچ علامتی بروز می کند.

طبق آمار واحد پیشگیری و آموزش همگانی مرکز قلب دانشگاه علوم پزشکی تهران از هر چهار فرد بالای ۱۸ سال یک نفر به این عارضه دچار می شود.

هر کسی ممکن است به این بیماری مبتلا شود اما ابتلا به این بیماری با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد به نحوی که در افراد مسن شایع تر است.

علاوه بر سن، ابتلا به بیماری های نظیر دیابت و چاقی احتمال ایجاد آن را افزایش می دهند. به همین دلیل با انجام برخی اقدامات زودهنگام می توان از این بیماری پیشگیری کرد.

پرفشاری خون می تواند منجر به بروز بیماری های قلبی، سکته مغزی و بیماری های کلیوی باشد، همچنین این عارضه به تنهایی یکی از علل اصلی ایجاد عوارض حاملگی است.

نکته مهم در فشار خون قابل پیشگیری بودن آن است که با کنترل وزن، استفاده از رژیم غذایی سالم، انجام فعالیت های ورزشی، کاهش میزان نمک و سدیم مصرفی، ترک سیگار و عدم مصرف الکل می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

همچنین کسانی به این بیماری دچار شده اند نیز می توانند با رعایت تمام موارد ذکر شده، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج خود و کنترل منظم فشار خون توسط دستگاه فشار سنج تا حد زیادی این عارضه را کنترل و درمان کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

کارمندان و افرادی که در طول روز سر را به سمت پایین نگه می دارند در معرض ابتلا به گردن درد و آرتروز گردن قرار دارند و باید عضلات گردن را تقویت کنند.

 

دکتر شاهین گوهرپی در گفت وگو با خبرنگار  ایسنا اظهار داشت: گردن درد به دلایل مختلف مانند اسپاسم عضلانی، آرتروز و یا دیسک گردن ایجاد می شود و ممکن است در هر سنی به وجود آید.

وی افزود: فعالیت های ورزشی سنگین و همراه با چرخش مهمترین علت گردن درد در دوران نوجوانی و جوانی است.

گوهرپی تصریح کرد: انجام حرکات ورزشی سنگین و همراه با چرخش موجب اعمال فشار بر مهره های گردن و اسپاسم عضلات می شود که به جوانان و نوجوانان توصیه می شود از بلند کردن وزنه های سنگین و قراردادن آنها بر روی شانه های خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: آرتروز مهمترین علت گردن درد در دوران میانسالی است که موجب احساس درد در ناحیه گردن و اندام فوقانی می شود.

این متخصص فیزیوتراپی بیان کرد: دیسک در مهره های گردن از دیگر دلایل گردن درد است که امکان بروز آن در هر سنی وجود دارد. درد ناشی از دیسک همراه با احساس کرختی و سوزش است و تا دست ها کشیده می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: علت احساس سرگیجه و درد در ناحیه پس سر در صورتی که نتیجه تست های عصبی منفی باشد، ضعف عضلات است که این مساله قابل درمان است.

گوهرپی گفت: بیشتر افرادی که پشت میزنشین هستند، مانند کارمندان از ضعف عضلات ناحیه گردن رنج می برند. ضعف عضلات گردنی موجب گردن درد و وارد آمدن فشار بر ریشه های عصبی می شود.

وی افزود: ورزش بهترین روش تقویت عضلات گردن است و با انجام ورزش های مناسب و تحت نظارت پزشک می توان مانع بروز گردن درد شد.

این متخصص فیزیوتراپی تصریح کرد: تقویت عضلات گردن، شانه ها و بخش فوقانی قفسه سینه کار دشواری نیست و با انجام حرکات ورزشی می توان مانع ضعف عضلات و فشار بر اعصاب شد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که فردی به گردن درد مبتلا می شود ابتدا باید علت گردن درد مشخص شود که این کار با انجام رادیوگرافی، نوار عصب و عضله و MR امکان پذیر است. پس از تشخیص علت دقیق گردن درد، نوع درمان تعیین می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: قرار دادن یک توپ کوچک در مقابل پیشانی و فشار دادن سر به سمت جلو، بالا آوردن و چرخاندن شانه ها از جمله حرکات ورزشی مفید است که موجب تقویت عضلات گردن و شانه ها می شود.

گوهرپی گفت: به کارمندان و افراد پشت میزنشین توصیه می شود هر ۲ ساعت یک بار از جای خود بلند شده و این حرکات ورزشی را انجام دهند.

وی افزود: بی توجهی به ضعف عضلات و گردن درد موجب پیشروی این عارضه می شود که می تواند بر کیفیت زندگی فرد تاثیرگذار باشد.

این متخصص فیزیوتراپی تصریح کرد: تنها در مواردی که دیسک بین مهره های گردن به سمت بیرون آمده باشد نیاز به جراحی وجود دارد و بیشتر موارد گردن درد با ورزش و تقویت عضلات گردن رفع می شود.

گوهرپی خاطرنشان کرد: استفاده از گردن بندهای طبی توصیه می شود ولی نوع گردن بند را باید پزشک تعیین کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اخبار پزشکی ایران

رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران گفت: هیچ بیمارستانی در کشور گواهینامه بین‌المللی جذب بیمار خارجی ندارد  زیرا ارائه دهنده این گواهینامه‌ها چنین مدارکی را به سختی به کشورهای اسلامی از جمله ایران می‌دهند.
  
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرنا  ،  مرتضی ایزدی با بیان مطلب فوق افزود: باید با همکاری کشورهای اسلامی گواهینامه مراکز مراقبت‌های پزشکی کشورهای اسلامی تعریف شود.
وی اظهار داشت :بر اساس ضوابط سازمان‌های بین‌المللی بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی کشورها از سال های آینده فقط در صورت داشتن گواهینامه‌های معتبر بین‌المللی می‌توانند نسبت به جذب بیمار خارجی اقدام کنند و از آنجا که تاکنون هیچ یک از مراکز مراقبت‌های پزشکی و توانبخشی ایران نتوانسته‌اند چنین مدارکی را اخذ کند، در آینده در این زمینه دچار مشکلات بیشتری می‌شویم بنابراین باید از هم ‌اکنون برای پیشگیری از این مشکلات اقدام کنیم.
وی گفت: توریسم درمانی با گردشگری سلامت در معنای جدید خود مفهومی نسبتاً جدید است اما سابقه سفر برای درمان بسیار طولانی است و به مصر و یونان باستان بر می‌گردد که البته ایران نیز در کنار این کشورها و نیز کشورهایی مثل هند و چین در این عرصه صاحب مکتب بوده اند.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله خاطر نشان کرد : مسئله گردشگری سلامت که بخشی از مفهوم پزشکی سفر است، امروز ابعاد مهم امنیتی، اقتصادی، علمی و پزشکی پیدا کرده و حتی از جمله سلاح های نرم استراتژیک است که می‌تواند برای مردم و حتی مقام های کشوری که برای درمان به کشور دیگری سفر می‌کنند نسبت به کشور مقصد وابستگی ایجاد کند و کشور ارائه دهنده خدمات پزشکی می‌تواند از این اهرم برای پیشبرد اهداف سیاسی خود استفاده کند.
ایزدی افزود: کشور ما ایران نیز با توجه به پزشکان سرآمدی که دارد و نیز با توجه به ظرفیت عظیم و مورد غفلت قرار گرفته طب سنتی ایرانی و با وجود مراکز مختلف آب درمانی و اقلیم‌های متنوع ایران که بسیاری از آنها در دنیا منحصر به فرد هستند می‌تواند در عرصه گردشگری سلامت حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد اما به علل مختلف تاکنون هیچ کار علمی و پژوهشی مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است .
رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران اضافه کرد: مهمترین علت ضعف ما در عرصه گردشگری سلامت این است که نگاه ملی نداریم و هر فرد یا مسئول دستگاهی فقط به منافع فردی و دستگاه خود فکر می‌کند و این خودشیفتگی در تمام دستگاه‌های فعال در عرصه گردشگری سلامت از جمله متولیان سلامت، گردشگری و دیپلماسی و همچنین مراکز غیر دولتی پزشکی وجود دارد و باعث شده در این عرصه نتوانستیم موفقیت چندانی به دست آوریم.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله گفت: در عین حال برای مراکز درمانی معتبر کشور اعم از دولتی و خصوصی موضوعی به عنوان مسئولیت برای جذب بیمار خارجی به عنوان یک اولویت ملی تعریف نشده است .
وی گفت: از طرفی بیمارستان‌ها و مراکز مراقبت‌های پزشکی که امکان جذب بیمار خارجی را دارند. هیچ کدام استانداردهای بین‌المللی توریسم درمانی را رعایت نمی‌کنند و هیچ بیمارستانی در کشور گواهینامه‌های بین‌المللی جذب بیمار خارجی را نداردو علت آن این است که وقتی می‌بینید با همین وضع موجود بیمار ایرانی را دارند و از بیمار ایرانی پول خوب می‌گیرند چه لزومی دارد برای فعالیت در عرصه توریسم درمانی هزینه بیشتری را متقبل شود.
رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران اضافه کرد: بیماران خارجی عمدتاً بیماران اورژانسی نیستند و تخت‌های اورژانسی یا مراقبت‌های ویژه بیمارستان را اشغال نمی‌کنند .

آنان بیشتر برای دریافت خدمات لوکس پزشکی یا انواع پیوندها مسافرت می‌کنند و بنابراین تقویت این بخش هیچ لطمه‌ای به بیماران ایرانی نمی‌زند. بلکه باعث ارتقای کیفی خدمات پزشکی در مراکز درمانی ایران می‌شود زیرا به خاطر جذب بیمار خارجی و دریافت گواهینامه‌های معتبر جهانی بیمارستان‌های کشور مجبورند سطح کیفی خدمات خود را ارتقا دهند.
ایزدی ادامه داد: متأسفانه غفلت ما در این عرصه باعث شده که کشورهای دیگری در منطقه از جمله امارات متحده عربی و ترکیه در این عرصه وارد شوند و بتوانند برای برخی مراکز پزشکی خود گواهینامه‌های معتبری مانند TIAS یا JCI را دریافت کنند و این در حالی است که این کشورها به هیچ وجه پزشکان کارآمد ایرانی را ندارند اما پزشکانی را از کشورهای دیگر می‌آورند با آنها قرارداد می‌بندند و از طرفی با خرید تجهیزات و تکنولوژی‌های پزشکی روز دنیا در عرصه سودآور توریست درمانی وارد شده‌اند.
رئیس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران توصیه کرد که کشورهای اسلامی از طریق مراجعی مانند سازمان کنفرانس اسلامی به تعریف یک گواهینامه اعتبار بخشی بین‌المللی کشورهای اسلامی برای مراکز مراقبت‌های پزشکی اقدام کنند.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله همچنین به نخستین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی که ۱۱ تا ۱۳ آبان با حضور نمایندگان ۵۷ کشور اسلامی در مشهد برگزار می‌شود پیشنهاد کرد که تشکیل کمیسیون تدوین گواهینامه اعتبار بخشی مراکز پزشکی کشورهای اسلامی را در این کنفرانس تصویب کنند تا پس از تشکیل کمیسیون مشترک تدوین آن، یک گواهینامه معتبر که همه ابعاد و شاخص‌های استاندارد یک مرکز مراقبت پزشکی اسلامی را در برمی‌گیرد، طراحی و عملیاتی شود.
وی گفت: در صورتی که چنین گواهینامه‌ای با در نظر گرفتن همه ابعاد ارائه خدمات استاندارد اعم از پزشکی، حقوقی، مدیریتی، منابع انسانی، آموزشی و فضای فیزیکی تدوین شود ،شاید حدود ۲۰ مرکز پزشکی در کشور بتوانند با اصلاحاتی چنین مدرک معتبری را اخذ کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  7:09 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها