خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: دانشگاه تهران مصمم است كه در حوزههاي مختلف علمي نشاني را تحت عنوان نشان شهيد مرتضي مطهري در سطح بين المللي و با عنوان عاليترين نشان علمي و فرهنگي پايه گذاري كند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، فرهاد رهبر رئيس دانشگاه تهران در مراسم گراميداشت استاد شهيد مرتضي مطهري و تجليل از چهرههاي ماندگار دانشگاه تهران كه صبح امروز دوشنبه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: امروز بهانهاي است تا از عالمان و دانشمنداني كه شب و روز خود را وقف مردم كردهاند، تجليل كنيم.
وي افزود: هر چقدر كه از مقام استاد تكريم كنيم خداوند به علم ما بركت عطا خواهد كرد.
رهبر با اشاره به اينكه خداوند متعالي بركتي را به جمهوري اسلامي ايران اعطاء كرده كه پيشرفتهاي علمي آن را امروز مشاهد ميكنيم، خاطرنشان كرد: رشد توليد علم در ايران اسلامي اكنون به صد در صد رسيده است، به گونهاي كه نرخ رشد توليد علم در كشورمان 11 برابر متوسط توليد علم در جهان است.
رئيس دانشگاه تهران در ادامه تصريح كرد: ايران اسلامي به بركت اساتيد، علما و دانشمندانش با شيب تند به سمت قلههاي دانش پيش رفته و از مرز دانش عبور كرده است.
وي در ادامه گفت: دانشگاه تنها خشت و گل است اما آنچه كه به دانشگاه روح ميدهد اساتيد، علما و دانشمندان هستند.
رهبر تأكيد كرد: دانشگاه تهران در رشد علمي كشور سهم بالايي دارد و 15 درصد از توليد علم كشورمان مربوط به دانشگاه تهران است.
رئيس دانشگاه تهران اظهار داشت: اگر دانشگاه علوم پزشكي تهران را نيز با دانشگاه تهران يكي كنيم يك چهارم توليد علمي كشور مربوط به اين 2 دانشگاه است.
وي با اشاره به اينكه اگر بخواهيم از شهيد مطهري درس بگيريم بايد شجاعت اين استاد بزرگ را مورد توجه قرار دهيم، خاطرنشان كرد: شهيد مطهري داراي يك پايگاه علمي بود و متفكري آزاد و مسلط به احكام اسلامي بود.
رهبر افزود: شهيد مطهري باشجاعت تمام نظريههاي مكاتب مختلف را مطالعه نقد ميكرد.
رئيس دانشگاه تهران در ادامه تصريح كرد: شهيد مطهري هرگز علم وارداتي را مناسب براي حل مشكلات جامعه نميدانست و معتقد بود كه بايد با تسلط بر علوم جهاني علم مختصص به خود داشته باشيم.
وي با بيان اينكه علم بايد با فرهنگ اسلامي و ايراني ما متناسب باشد، تصريح كرد: دانشگاه تهران اين قدرت را دارد كه در شاخههاي مختلف مكتب تهران را به عنوان مكتبي كه حرفي نو براي جهانيان دارد به نمايش بگذارد.
رهبر افزود: گروههاي علمي بايد مكتب تهران را به ويژه در حوزه علوم انساني مورد توجه قرار دهند.
رئيس دانشگاه تهران تأكيد كرد: امروز در دانشگاه تهران قطبهاي علمي بالايي حضور دارند و 30 درصد از قطبهاي علمي كشور از آن دانشگاه تهران است.
وي با بيان اينكه موضوع مكتب تهران بايد در دستور كار قرار گيرد و انشاء الله به زودي در دانشگاه تهران مكتب تهران را معرفي ميكنيم خطاب به ضرغامي بيان داشت: رئيس سازمان صدا و سيما چهرههاي ماندگار را براي ايران نهادينه كردند. اما پيشنهاد من اين است كه با همكاري دانشگاه تهران، سازمان صدا و سيما و ساير نهادهاي علمي چهره ماندگار جهان اسلام را نيز معرفي كرده و اين امر را در دستور كار خود قرار دهيم.
رهبر افزود: دبيرخانه دانشمندان جهان اسلام در دانشگاه تهران در حال فعاليت است و اميدواريم اين پيشنهاد عملي شده و اين دبيرخانه بتواند فعاليتهاي اجرايي آن را انجام دهد.
رئيس دانشگاه تهران در بخش ديگري از سخنان خود خطاب به عزت الله ضرغامي رئيس سازمان صدا و سيما خاطرنشان كرد: دانشگاه تهران مصمم است كه در حوزههاي مختلف علمي نشاني را تحت عنوان نشان شهيد مرتضي مطهري در سطح بين المللي و با عنوان عاليترين نشان علمي و فرهنگي پايه گذاري كند.
وي تاكيد كرد: اميدوارم اين موضوع از سوي معاون پژوهشي دانشگاه تهران تدارك ديده شود و اميدواريم اين نشان عالي فرهنگ و علم بتواند با جايزههاي بين المللي علمي رقابت كند.
رهبر در پايان خاطرنشان كرد: امروز دانشگاه تهران ميتواند در حوزه علوم انساني يك پايگاه فكري و نشأت گرفته از تمدن اسلامي و ايراني تأسيس كند و دانشگاه تهران بينالمللي شود.