به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، محمد مهدي آخوندزاده معاون امور حقوقي و بينالمللي وزارت امور خارجه در نشست خبري معرفي فعاليتها و برنامههاي مركز جنبش تعهد براي حقوق بشر و تنوع فرهنگي كه امروز دوشنبه با حضور سفراي خارجي مقيم تهران در تالار آيينه وزارت خارجه برگزار شد، گفت: اولين و اساسيترين حقوق بشر اين موارد و البته حق حيات است.
معاون امور بينالملل وزارت امور خارجه بقا و زندگي را فاكتور اصلي براي بشريت خواند و اظهار داشت: اين مأموريتي است كه خالق انسان به بشريت عرضه كرده است.
آخوندزاده كيفيت زندگي را عامل دوم دانست و گفت: بيش از شش ميليارد نفر در دنيا زندگي ميكنند كه كيفيت زندگي آنها مبهم است.
وي جنبههاي تكميلي زندگي را رشد و تكامل وجود انسان دانست و افزود: يك نگاه مختصر به برهههاي زماني وجود انسان طي 100 سال گذشته نشان ميدهد كه خاطرههاي خوب و بدي از حيات بشري وجود دارد. همه ما جنگهاي بزرگ را به خاطر داريم و ويرانيهاي شديد و كشتارهاي زيادي كه حاصل ناديده گرفتن حقوق انسانها بوده است.
آخوندزاده با بيان اينكه خيرخواهان دنيا پس از جنگ جهاني دوم اعلاميه جهاني حقوق بشر را تصويب كردند، خاطرنشان كرد: ده سال پس از اعلام اين اعلاميه بسياري از كساني كه نگران تكرار جنگ بودند در سال 1968 در تهران جمع شدند و طي دو سال نمايندگان 60 كشور دنيا در تهران كمبودهاي اين اعلاميه را بررسي كردند تا اراده جمعي بشر را براي پيشرفت زندگي خود ارتقا دهند.
وي ايران را قرباني اين رهيافت سياسي در آن زمان خواند و گفت: رژيم ديكتاتوري ايران در آن دوران اين حق مردم را ناديده گرفت تا تواناييهاي خود را براي خدمت به بشريت به منصه ظهور برساند.
معاون امور بينالملل وزارت امور خارجه با بيان اينكه در طول بيست و پنج سال گذشته پيشرفت هاي فراواني در زمينه حقوق بشر داشته ايم، تصريح كرد: ايران به عنوان كشوري با بيش از دو هزار و 500 سال تاريخ تمدن و تاريخ تعامل با بخشهاي مختلف جهان احساس كرد كه ميتواند پيشرويي براي ارتقاء ارزشهاي در حال رشد بشر باشد. ايران بر اساس عدالت، تنوع فرهنگي و پيشينه تاريخي خود پيشرو اين ايده است.
آخوندزاده با اشاره به حمايت ايران از اين ايده از سال 1999 در سازمان ملل اظهار داشت: در رهيافت تئوريك و نظريههاي اين موضوع خلأيي وجود دارد كه تعاملات بين كشورها قرباني مسائل سياسي شده و اين مسائل بر موضوع حقوق بشر سايه افكنده است.
معاون امور بينالملل وزارت امور خارجه با ذكر اين نكته كه ايران اين ظرفيت را دارد كه همه انديشمندان را كه ميخواهند اين خلاء موجود پر شود را در يك جا جمع كند، اظهار داشت: يك رهيافت سياه و سفيد نسبت به حقوق بشر وجود دارد كه در اقصي نقاط مختلف جهان در حال اتفاق است و بايد براي ثبت تحول عملي اهداف كنفرانس 1993 وين تلاش كرد.
كامران هاشمي رييس مركز تنوع فرهنگي و حقوق بشر نيز در اين نشست خبري ضمن ارائه گزارشي از روند تشكيل و فعاليت اين نهاد وابسته به جنبش عدم تعهد گفت: برگزاري اولين كنفرانس حقوق بشر در سپتامبر 2011 جزو برنامههاي آتي مركز تنوع فرهنگي و حقوق بشر است.
وي افزود: هدف ما نشان دادن مشاركت ايران در پيشبرد حقوق بشر در دنياست چرا كه مفهوم حقوق بشر در فرهنگ ايران وجود دارد.
هاشمي با اشاره به وجود آياتي در قرآن كريم مبني بر لزوم وجود چندين ملت مختلف به همراه شعر 'بني آدم اعضاي يك پيكرند' سعدي شيرازي و همچنين منشور كوروش به عنوان اولين اعلاميه حقوق بشر جهان گفت: در فرهنگ، تمدن و ادبيات ايراني لزوم احترام به حقوق بشر ذكر شده است.
سيام** 9129
انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 30367284