بررسی تخصصی Motorola Atrix 4G :
مقدمه
این اتحاد با آندروید بود که موتورولا را از شکست نجات داد. همانند هر شراکت دیگری ، این اتحاد نیز فراز و نشیب هایی را تجربه کرد اما اینک این اتحاد به تعهدی عمیق بدل شده است .
آنها در Milestone ها ، Droid X ، back Flip و DEFY از آندروید استفاده کردند و حالا می خواهند با عرضه Atrix 4G از سایه بزرگان بیرون بیایند.
Motorola Atrix 4G نخستین گوشی مجهز به پردازنده دو هسته ای در میان محصولات موتورولاست. این گوشی ، نخستین گوشی در میان گوشی های لمسی است که از رزولوشن qHD استفاده می کند. علاوه بر این ها ، Atrix 4G همانطور که از نامش پیداست نخستین گوشی موتورولاست که از شبکه های HSDPA+ پشتیبانی می کند. Atrix 4G از آنچه در آینده برایش پیش خواهد آمد ، هیچ ابایی ندارد.
پردازنده های دو هسته ای مشخصا قابلیت خیره کننده بعدی گوشی های تلفن همراه خواهند بود و برای همین هم باید Motorola Atrix 4G را به دلیل برخورداری از این قابلیت ستود-باید عذر ما را به دلیل عدم بررسی به موقع گوشی بپذیرید.
اما تصمیم های جسورانه دیگری از موتورولا ما را بیشتر به این گوشی علاقمند می کنند. ایده پایه های HD و لپ تاپی شاید برای بار نخست در این گوشی به کار گرفته نشده باشند اما موتورولا سعی دارد آن ها را به روندی معمول در گوشی های تلفن همراه بدل کند. اسکنر اثر انگشت هم شاید قابلیت جدیدی نباشد اما به کار گیری ایده های فراموش شده قدیمی هم برای بسیاری از کاربران جذاب است. علاوه بر این ، با استفاده از آن امنیت اطلاعات شخصی تان تضمین شده خواهد بود.
به هر حال ، آیتم های استاندارد گوشی چیزهایی هستند که ما بیشتر به آن ها علاقمندیم و بررسی ما هم بر آن ها متمرکز خواهد بود.Atrix برای ما بیش از اینکه به عنوان یک لپ تاپ یا پخش کننده ویدیویی مطرح باشد ، به عنوان یک گوشی هوشمند اهمیت دارد. اجازه دهید بیش از این وقتی تلف نکرده و نگاهی کوتاه و مختصر به قابلیت های کلیدی Atrix 4G بیاندازیم.
ویژگی های کلیدی
-
پشتیبانی چهاربانده از GSM و دو بانده از 3G با HSDPA و HSUPA
-
صفحه نمایش لمسی خازنی 4 اینچی با پشتیبانی از رزولوشن qHD (960 x 540 پیکسل) ، شیشه ضدخش Gorilla
-
پردازنده دو هسته ای ARM Cortex-A9 ، شتاب دهنده گرافیکی ULP Geforce ، تراشه Tegra 2 ، یک گیگابایت حافظه RAM
-
سیستم عامل Android 2.2 ، رابط کاربری MOTOBLUR (قابلیت ارتقا به نسخه Gingerbread )
-
مرورگر وب با پشتیبانی از Adobe Flash 10.1
-
دوربین پنج مگاپیگسلی با فوکوس خودکار و فلاش دوگانه LED ، قابلیت تشخیص چهره و برچسب گذاری جغرافیایی تصاویر
-
ضبط ویدیویی 720p با نرخ 30 فریم بر ثانیه (که قرار است به 1080p ارتقا داده شود)
-
Wi-Fi a/b/g/n ، قابلیت به کارگیری گوشی به عنوان Access Point ،DLNA
-
GPS با پشتیبانی از AGPS ، قطب نمای دیجیتال
-
اسکنر تشخیص اثر انگشت که به عنوان کلید روشن/خاموش نیز عمل می کند
-
حافظه داخلی 16 گیگابایتی ، و قابلیت توسعه آن با استفاده از اسلات کارت حافظه microSD
-
سنسورهای شتاب سنج و مجاورت
-
سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری
-
پورت microUSB ، بلوتوث استریو v2.1 با پشتیبانی از پروفایل A2DP
-
پورت استاندارد microHDMI
-
شماره گیری هوشمند و صوتی
-
ویرایشگر اسناد آفیس
-
خنثی سازی نویزها با بهره گیری از میکروفن ثانویه
-
پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX/XviD
-
پایه لپ تاپی و پایه HD
-
پشتیبانی مرورگر وب از Adobe 10.2
نقاط ضعف اصلی
-
عدم استفاده از آخرین نسخه آندروید به صورت پیش فرض
-
نبود رادیو اف ام
-
با نگاهی نزدیکتر به صفحه نمایش پی به پیکسل پیکسل بودن تصاویر صفحه نمایش خواهید برد
-
مکان قرارگیری سوال برانگیز کلید روشن/خاموش/قفل گوشی
-
پیاده سازی ضعیف Pinch Zooming درگالری
-
عدم تعبیه کلید اختصاصی شاتر
-
امکان کار کردن با گوشی بدون وارد کردن سیم کارت وجود ندارد
Atrix 4G مشخصا قدرتمندترین گوشی تلفن همراهی است که تا به حال موتورولا به ساخت آن اقدام کرده است. با مجهز بودن به پردازنده دو هسته ای یک گیگاهرتزی ، یک گیگابایت RAM و قدرت شتاب دهنده گرافیکی، Atrix 4G آماده است تا ذهن و روح شما را به تصرف خود درآورد.
یک دوربین پنج مگاپیکسلی و صفحه نمایشی چهار اینچی با رزولوشن qHD (540 x 960 پیکسل) را هم به این مشخصات سخت افزاری بیافزایید تا مشخص شود Atrix 4G نمی خواهد بازی را به دیگری دو هسته ای ها واگذارد.
در قسمت بعد نگاهی نزدیک تر به طراحی و ساخت گوشی می اندازیم و سپس خواهیم دید که این سخت افزاری قوی از چه نرم افزاری بهره می گیرد.
محتویات جعبه
اجازه دهید نگاهی به لوازم جانبی عرضه شده به همراه Motorola Atrix 4G بیاندازیم. علاوه بر خود گوشی ، یک شارژر دو تکه که کابل انتقال داده هم به همراه آن است ، به چشم می خورد.
یکی از آیتم های جالب توجه که در میان دیگر آیتم ها توجه ما را به خود جلب می کند ، کابل HDMI است که سبب خواهد شد کاربران در هزینه هایشان تا حدی صرفه جویی کنند. متاسفانه ، خبری از کارت حافظه microSD و یا هدست نیست. نیازی به ذکر این نکته نیست که پایه HD ، لپ تاپی و پایه استاندارد گوشی همگی به صورت جداگانه به فروش می رسند.
نمای 360 درجه Motorola Atrix 4G
با ابعادی معادل 117.8 x 63.5 x 11 میلی متر ، Motorola Atrix 4G برای گوشی تلفن همراهی با صفحه نمایش چهار اینچی به نظر کوچک و فشرده می آید.گوشی به خوبی در دست جای می گیرد و صفحه نمایش چهار اینچی آن هم مانع از کار آسان با آن حتی با یک دست نیز نمی گردد.
تست صفحه نمایش
صفحه نمایش 4 اینچی گوشی که از رزولوشن qHD (560 x 940 پیکسل) پشتیبانی کرده و بخش عمده ای از نمای جلویی Atrix را می پوشاند.صفحه نمایش لمسی خازنی غول جدید موتورولا از پاسخدهی بالایی برخوردار بوده و رنگ ها را در فضاهای بسته به صورت واضح و شفاف به نمایش در می آورد.
متاسفانه ، علیرغم رزولوشن بالاتر ، Atrix 4G ، گرافیک های اندروید چون تصاویر ، فونت ها و ... را هنگامی که از نمای نزدیک به آن می نگریم، به صورت پیکسل پیکسل در می آورد.
گرچه این نگاه به صفحه نمایش کمی اغراق نمایانه است اما به هر حال قول می دهم که شما هم متوجه این تفاوت خواهید شد. سطوح کنتراست برای یک صفحه نمایش LCD قابل قبول هستند اما مسلما نمی توان آن را با همین فاکتور در Super AMOLED ها مقایسه نمود.
طراحی
Motorola Atrix 4G را نمی توان از دیگر گوشی های هوشمند میان قیمت چندان متمایز دانست ، بدنه این گوشی تماما از پلاستیک ساخته شده است و نوآوری زیادی هم در آن دیده نمی شود. اما می توان از زاویه دیگری هم به آن نگاه کرد. طراحی ظاهری گوشی بسیار به Motorola Defy شبیه است که بسیار قابل اطمینان و شیک بود. این طرز طراحی به خوبی توازن پردازشی گوشی را توصیف می کرد.
با اینکه نکته جذابی در نمای جلویی آتریکس نخواهید یافت ،البته منظور ما صفحه نمایش نیست،اما موتورولا برای طراحی کناره پشتی گوشی سنگ تمام گذاشته است.
گرچه صفحه نمایش بزرگ گوشی ، شیشه ضد خش Gorilla و عملکرد خارق العاده گوشی ، آن را به گوشی های حرفه ای بازار شبیه می کند اما بدنه تمام پلاستیکی گوشی با حفظ وزن گوشی در حدود 135 گرم ، آنرا از این بخش بازار متمایز می سازد.
در کناره بالایی گوشی کلید روشن /خاموش/قفل آن که به عنوان اسکنر اثر انگشت نیز عمل می کند ، تعبیه شده است. اگر تعداد کلیدهای گوشی کم بود ، قطعا از جای دادن آن در این قسمت ابراز ناخشنودی می کردیم ، چراکه محل در نظر گرفته شده برای کلید بهترین مکان برای آن نیست. اما به عنوان اسکنر اثر انگشت ، می توان مکان آن را برای انگشت اشاره بسیار راحت و مناسب دانست.
Motorola Atrix 4G می تواند از چند اثر انگشت به عنوان قفل امنیتی استفاده کند. استفاده از این ویژگی اختیاری است و امکان تنظیم رمز دیگری هم برای زمانی که می خواهید این قفل را بشکنید ، وجود دارد.
این قابلیت تنها جذاب است و این اولین باری نیست که آن را در دنیای گوشی های هوشمند مشاهده می کنیم. کافیست وجود چنین قابلیتی را در Acer M900 و یا Toshiba G900 به یاد بیاورید. جذابیت آن هم بعد از دو مرتبه نشان دادن به دوستان تان از میان خواهد رفت.
در بالای صفحه نمایش LED نشانگر وضعیت تعبیه شده است که شما را از شارژ شدن باتری گوشی مطلع خواهد ساخت. در کنار آن سنسور مجاورت و سنسور محدود کننده نور گوشی قرار داده شده اند که سنسور نخست عهده دار قفل کردن صفحه نمایش در هنگام مکالمات تلفنی و سنسور دوم مسئول تنظیم خودکار روشنایی آن است. در کنار آن ها گوشی خروجی صدای مخاطب ، نشان موتورولا و دوربین ثانویه گوشی برای برقراری تماس های ویدیویی تعبیه شده اند.
در پایین صفحه نمایش کلیدهای همیشگی آندروید یعنی Menu ، Home ، back و Search دیده می شوند.
کناره سمت چپ گوشی تقریبا خلوت است و تنها دو پورت microUSB و microHDMI در آن دیده می شوند. از پورت microUSB هم برای انتقال داده و هم برای شارژ گوشی استفاده می شود.
کناره سمت راست گوشی میزبان کلیدهای تنظیم صداست . دستیابی به این کلید ها آسان است و آن ها از بازخورد خوبی برخوردارند. کلید شاتر اختصاصی در این گوشی تعبیه نشده است.
کناره پایینی Atrix کاملا خالیست ، میکروفن گوشی درست در زیر کلیدهای خازنی و در کناره جلویی جای داده شده است.
اما کناره پشتی گوشی به نظر جالب تر می رسد. بافت به کار رفته در این قسمت مشابه فیبرهای کربنی است و لوگوی MOTOBLUR هم در پایین این بخش در نظر گرفته شده است. لنز دوربین پنج مگاپیکسلی گوشی در گوشه بالای سمت چپ و در کنار یک فلاش LED دوگانه به چشم می خورد.
اسپیکر گوشی در پایین این قسمت تعبیه شده است و به طرزی طراحی شده است که ظاهر آن با دیگر قسمت های گوشی سازگار باشد.
با خارج کردن کاور پشتی گوشی از جای خود ، اسلات کارت حافظه MicroSD تکه قابلیت تعویض سریع را دارد به همراه شیار مخصوص جایگیری سیم کارت و از همه مهم تر باتری 1930 میلی آمپری آن پدیدار می شوند. آنچنان که موتورولا اعلام کرده است این باتری تا 400 ساعت در شبکه های 2G و تا 350 ساعت در شبکه های 3G در حالت آماده به کار دوام خواهد آورد. باتری در حالت مکالمه تا 9 ساعت قادر به تامین انرژی مورد نیاز گوشی خواهد بود.
در استفاده متوسط تا سنگین از گوشی ، Atrix 4G به زحمت می تواند تا دو روز دوام بیاورد البته نباید از مصرف فوق العاده باتری توسط آندروید هم چشم بپوشیم. در زمان انجام این بررسی ، ما از آن برای انجام چند بازی ، ثبت چند عکس و مرور وب از طریق Wi-Fi در حدود یک ساعت در هر روز استفاده کردیم.
کیفیت ساخت Atrix 4G با در نظر گرفتن ظرافت به کار رفته در طراحی و همین طور استحکام گوشی عالیست. بااینکه می شد از مقداری فلز هم در بدنه گوشی استفاده کرد اما بدنه تمام پلاستیکی گوشی هم بد از آب در نیامده است. Atrix 4G ترکیبی فوق العاده از موادی با کیفیت است.
طراحی هم برای کاربران جوان تر و همین طور بزرگسالان جذاب است . در دست نگاه داشتن Atrix 4G آسان است و به راحتی می توان با یک دست با آن کار کرد. گوشی به آسانی در جیب جای می گیرد.
Froyo در کنار MOTOBLUR
Motorola Atrix 4G به همراه Android Froyo 2.2.1 به صورت پیش فرض ارائه می شود که موتورولا رابط کاربری آن را با رابط اختصاصی اجتماعی خود یعنی MOTOBLUR زینت داده است. این رابط روشی بسیار سریع را برای دستیابی به سرویس های شبکه های اجتماعی ، ارسال پیام و مشاهده به روز رسانی های سایرین درست از صفحه اصلی گوشی در اختیار شما قرار می دهد.
رزولوشن qHD صفحه نمایش Atrix 4G سبب می شود که رابط در کل از سایر گوشی هایی که از رزولوشن WVGA استفاده می کنند ، کوچکتر به نظر برسد. متاسفانه این موضوع به معنای آن نیست که ما دیگر شاهد پیکسل پیکسل شدن تصاویر در صفحه نمایش نیستیم.
منو به جای چهار یا پنج سطر ، شش سطر از آیکون ها را در خود جای داده است.به همین ترتیب فضای بیشتری نیز برای جای دادن ویجت ها بر روی صفحه اصلی در اختیار شما قرار دارد.ناحیه یادآورها مثل همیشه در بالای صفحه به چشم می خورد. بر خلاف سایر رقبا ، در اینجا اثری از سوییچ های میانبر به چشم نمی خورد.
می توانید پیش نمایشی از تمامی هفت صفحه اصلی را مشاهده کنید و از یکی از آن ها به دیگری جا به جا شوید اما این قابلیت هم با Pinch Zooming کار نمی کند. با باز کردن منو در صفحه اصلی به چنین نمایی هدایت خواهید شد.
بر خلاف کاری که سامسونگ در Galaxy SII صورت داده است ، موتورولا تحولی اساسی در ظاهر رابط کاربری آندروید به وجود نیاورده است. رابط در کل همان است و اساس کار با آن هم به همان شکل اصلی باقی مانده اند.
گرچه MOTOBLUR ظاهر رابط را از آندروید متمایز می کند.ویجت های زیادی در این قسمت وجود دارند که اغلب آن ها کوچک هستند و می توانید آن ها را در هر جایی از صفحه اصلی جای دهید.
انتخاب و قرار دادن ویجت ها بر روی صفحه اصلی مثل همیشه بسیار ساده است. در هنگام پیمایش میان صفحات اصلی ، نوار پیمایشی در پایین صفحه به نمایش در آمده و اجازه حرکت آسان تر را برای شما مهیا می سازد. بازخورد لمسی خوب در این بخش بر جذابیت آن می افزاید.
ویجت های سفارشی سازی شده Motorola Atrix 4G نوعی طراحی شده اند که از انعطاف بالایی برخوردار بوده و تقریبا در هر جایی از صفحه بتوان آن ها را قرار داد. ویجت های شبکه های اجتماعی هم در کنار ویجت های معمول گوشی ،از آیتم های جالب توجه هستند.
با فشردن و نگاه داشتن یک ویجت چهار دستگیره در گوشه های آن ظاهر می شوند و می توانید با استفاده از آن ها به تغییر اندازه ویجت ها بپردازید. با این کار ظاهر ویجت هم برای مطابقت با اندازه جدید تغییر خواهد کرد.بسته به ویجت ، این کار می تواند منجر به نمایش اطلاعات بیشتر و یا کمتری گردد.
برای مثال ویجت Weather می تواند تنها دمای هوای شهری را که در آن هستید برای شما به نمایش در آورد. اما با بزرگتر کردن اندازه آن ، می توانید بیشینه و کمینه دمای همان روز را هم مشاهده نمایید.
همین مثال در مورد ویجت Date And Time هم صدق می کند. می توان این ویجت را برای به نمایش در آمدن ساعت و تقویم بزرگتر کرده و یا آن را برای به نمایش در آمدن ساعت و تاریخ کوچک کرد. حتی می توان آن را برای به نمایش در آمدن زمان به یک ساعت صرف تبدیل کرد.
MOTOBLUR پیشگام استفاده از این راه حل بود و حالا سامسونگ هم از این راه حل خلاقانه در Galaxy S II تقلید کرده است.
مجموعه کاملی از ویجت های آندروید هم در Atrix 4G در اختیار شما قرار داده می شوند . می توانید هر یک از آن ها را که بخواهید انتخاب کنید اما بر خلاف ویجت های اختصاصی موتورولا ، این بار امکان تغییر اندازه آن ها را نخواهید داشت.
آزمایش قدرت NVIDIA Terga 2
Motorola Atrix 4G دومین گوشی تلفن همراه مبتنی بر تراشه Tegra 2 است که به دفتر ما قدم می گذارد . میزان حافظه RAM گوشی دو برابر RAM غول جدید LG یعنی Optimus 2X است و به همین دلیل هم در تئوری انتظار سرعت عمل بیشتری از آن می رود.
Samsung Galaxy S II گوشی دو هسته ای دیگری است که توانست آزمون ما را با نتیجه ای رضایت بخش پشت سر گذارد اما باید توجه داشته باشید که نمونه ای از گوشی که در اختیار ما بود به جای فرکانسی 1.2 گیگاهرتزی از فرکانس 1 گیگاهرتزی استفاده می کرد. آنطور که به نظر می رسد این کار منجر به افزایش 25 سرعت عملکرد گوشی در آزمون های ما خواهد شد.
Atrix 4G از رزولوشن 540 x 960 پیکسل استفاده می کند اما صفحه نمایش های Galaxy S II و Optimuis 2X هر دو از رزولوشن 480 x 800 پیکسل بهره می گیرند . میزان تراکم پیکسلی کمتر صفحه نمایش ، به قدرت پردازشی کمتری نیاز خواهد داشت و به همین دلیل کره ای ها باید در این قسمت عملکرد بهتری داشته باشند.
آزمون های ترکیبی ما از واقعیت کمی فاصله دارند. و البته از هر سخت افزاری که در ساخت گوشی استفاده شده باشد ، نمی توان به سادگی از نحوه پیاده سازی نرم افزار چشم پوشید. Galaxy S II در این قسمت با بهره گیری از Android Gingerbread 2.3.1 از دیگر رقبا که از Android 2.2.1 Froyo استفاده می کنند ، پیشی می گیرد.
استفاده از تراشه دو هسته ای و دو برابر شدن میزان حافظه RAM ، قطعا سبب خواهد شد که در استفاده روزمره از گوشی تفاوت را احساس کنید. هیچ نوع کندی در کارکرد گوشی و حتی در آغاز بار شدن سیستم عامل دیده نمی شود. مدیریت باتری هم بسیار عالی صورت می پذیرد.
حالا بهتر است با در نظر گرفتن تمامی این موارد به سراغ آزمون های مان برویم.
Atrix 4G Optimus 2X Galaxy S II
Atrix 4G با امتیاز 2751 در Quadrant عملکرد فوق العاده ای داشت و از هر دو گوشی Galaxy S II (با کلاک یک گیگاهرتزی ) و Optimus 2X بهتر عمل کرد.
Atrix 4G Optimus 2X Galaxy S II
در Linpack ، Atrix عملکرد بهتری نسبت به Optimus 2X از خود نشان داد اما نتوانست این بار از پس Galaxy S II بربیاید.
در BenchmarkPi ، Optimus 2X رده اول را از آن خود کرد و Motorola Atrix 4G به همراه Galaxy S II رده های بعد را به دست آوردند.
Atrix 4G Optimus 2X Galaxy S II
و در آخر در آزمون Neocore ، LG Optimus 2X توانست با فاصله زیادی galaxy S II را پشت سر گذارد و Atrix 4G هم مقام سوم را در این قسمت از آن خود کرد. پیش از این هم در این باره صحبت کرده بودیم ، عملکرد Galaxy S II در این قسمت به نوعی مصنوعی به نظر می آید!
Atrix 4G Optimus 2X Galaxy S II
Motorola Atrix 4G از همان شتاب دهنده گرافیکی که در Optimus 2X به کار رفته استفاده می کند اما با وجود رزولوشن بالاتر صفحه نمایش ، این گوشی نمی تواند با قدرت tegra 2 در رقیب سرسخت خودش رقابت کند.
در نهایت ، Atrix 4G را با Smartbench محک زدیم و گوشی عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشت. گوشی با فاصله کمی از تبلت Xoom پیشی گرفت. Atrix از نظر بهره وری و استفاده بهنیه از منابع از Galaxy S II عقب ماندد اما توانست در بخش بازی ها آن را پشت سر بگذارد.
اگر از تمامی این آزمون ها چشم بپوشانیم ، همانگونه که انتظار می رفت ، Atrix 4G عملکردی سریع و عالی دارد . بنابراین نباید تمامی توجه تان را متمرکز به اعداد و ارقام فوق کنید که تنها جنبه آماری اوضاع را به نمایش در می آورند.
در عمل ، Motorola Atrix 4G به روانی اغلب وظایف خود را به انجام می رساند و اصلا جایگاه آن در میان قوی ترین گوشی های تلفن همراه برای ما اهمیتی پیدا نمی کند. Atrix 4G به عنوان یک محصول ارزشمند ، هیچگاه شما را ناامید نخواهد کرد.
دفترچه تلفن
دفترچه تلفن Motorola Atrix 4G می تواند تعداد نامحدودی شماره تلفن به اضافه اطلاعات متفاوت در مورد مخاطبین مربوط به آن ها را در خود ذخیره نماید.
می توانید دفترچه تلفن تان را با فیس بوک به صورت یکپارچه در بیاورید و به روز رسانی های آن ها را به صورت مستقیم از همین جا دنبال کنید.این فوق العاده است اما MOTOBLUR ار نمی توان در این زمینه پیشگام دانست چراکه این عمل در گوشی هایی چون HTC Desire و Samsung galaxy S هم امکانپذیر بود ، بنابراین با اینکه این قابلیت چندان جدید نیست اما در اختیار داشتن آن خالی از لطف نیست.
می توانید فیلدهای اطلاعاتی جدیدی به فیلدهای موجود بیافزایید . هیچ محدودیتی در فیلدهای افزوده شده به یک مخاطب وجود ندارد.
در هنگام مرور مخاطبین با کشیدن انگشت تان به سمت چپ می توانید به تاریخچه ای از تمامی ارتباطاتان دست یابید. با کشیدن انگشت تان به سمت راست در این لیست ، تمامی به روز رسانی های مخاطبین نمایان می شود.
این امکان (Swipe magic) در هنگام مشاهده یک مخاطب هم در دسترس است ودر این حالت تاریخچه تماس ها و به روز رسانی های همان مخاطب خاص به نمایش در خواهد آمد.
برای انجام این کار باید مخاطبین تان را به حساب های کاربری شان در FaceBook ، Twitter ، دفترچه آدرس MOTOBLUR و یا Gmail پیوند بزنید. این کار تنها در چند لحظه قابل انجام است ، کافی است کلید منو را بفشارید ، مخاطب تان را انتخاب کنید و حساب کاربری مورد نظرتان را از میان سرویس هایی که از آن ها استفاده می کنید ، برگزینید.
دفترچه تلفن مفهوم MOTOBLUR را به خوبی به نمایش می گذارد ، با استفاده از دفترچه تلفن مرز میان مخاطبین آنلاین و آفلاین محو شده و همه چیز در اختیار شماست.
قابلیت های تلفنی و شماره گیری هوشمند
Motorola Atrix 4G هیچ مشکلی در دریافت سیگنال ها ندارد و صدا در حین مکالمات واضح و بلند است.
گوشی از تکنولوژی اختصاصی CrystalTalk استفاده می کند که از میکروفن ثانویه برای خنثی سازی نویز پس زمینه بهره می گیرد.می توانید میزان حنثی سازی نویزها را به کم ، معمولی و زیاد تنظیم نمایید.
در هنگام استفاده از گوشی ، با گوشی مخصوص خروجی صدای مخاطب آن به مشکلاتی برخوردیم. در هنگام شماره گیری میزان بلندی صدای این گوشی به حداکثر خود می رسد که بسیار آزار دهنده است و ما اغلب مجبور بودیم دو یا سه درجه از این میزان بکاهیم.
Motorola Atrix 4G لز قابلیت شماره گیری هوشمند (با امکان جستجو در میان اسامی و شماره ها) پشتیبانی می کند و بنابراین نیازی نیست برای یافتن یک شماره تمامی دفترچه تلفن تان را زیر و رو کنید.
می توانید از فرمان های صوتی هم کمک بگیرید. بوسیله این دستورات می توانید به برقراری تماس با یک مخاطب خاص ، دیکته کردن یک شماره به گوشی ، ارسال پیام ، شماره گیری مجدد ، باز کردن یک نرم افزار و حتی پخش یک لیست خاص اقدام نمایید.
این گوشی فاقد قابلیت Turn To Mute است که در Defy شاهد عرضه آن بودیم. اما از قابلیت tap to snooze (ضربه زدن برای قطع صدای آهنگ هشدار گوشی ) پشتیبانی می کند.
ما Atrix 4G را هم با آزمون اختصاصی بلندی صدای مان محک زدیم. گوشی موفق به کسب امتیاز خوب شد و در میانه جدول گوشی ها جا خوش کرد. نباید حتی در محیط های پر سر و صدا هم در شنیدن صدای گوشی تان با مشکلی روبرو شوید.
پیام رسانی با Swype
تمامی امکانات پیام رسانی متنی Motorola Atrix 4G در نرم افزار Messaging جای داده شده اند. این نرم افزار یک صندوق ورودی مشترک ، پیام رسانی استاندارد متنی ، Gmail ، FaceBook و Twitter را در یکجا جمع کرده است.
بخش SMS و MMS همان بخش استاندارد آندروید است ، این بخش از پیام رسانی حباب وار پشتیبانی کرده و از یک رابط ارسال پیام ساده برخوردار است.
در هنگام مشاهده پیام ها، پیام جدید دریافت شده به انتهای آنها افزوده می شود . برخلاف شماره گیر ، فیلد گیرنده در رابط ارسال پیام از قابلبت جستجوی هوشمند برخوردار است و به طور خودکار به پیشنهاد دادن مخاطبین می پردازد.
کادر Tap To Compose در ابتدا فضایی معادل یک خط دارد اما در صورت نیاز این فضا به سه خط هم افزایش می یابد. امکان گسترده شدن بیش از این در این قسمت وجود ندارد اما در صورت دریافت پیام می تواند آن را پوشش دهد.با فشردن و نگهداشتن انگشت تان در بخش Tap To Compose ، گزینه هایی چون Cut ، Copy و Paste نمایش داده می شوند . می توانید متن کپی شده را در هر نرم افزار دیگری چون ایمیل ها ، یادداشت ها ، چت ها و... Paste کنید . همین طور عکس این کارکرد نیز امکان پذیر است.
تبدیل یک SMS به MMS کاملا منطقی و اسان صورت می پذیرد. هنگامی که محتویات چندرسانه ای به پیام تان بیافزایید، پیام به طور خودکار به MMS تبدیل می شود. می توانید تنها به افزودن عکس یا فایل های صوتی اکتفا کنید یا اگر خواستید می توانید از ویرایشگر اختصاصی MMS هم استفاده کنید.
ایمیل نیز بخشی از نرم افزار messaging است . این بخش به جنبه ای لاینفک از گوشی های هوشمند تبدیل شده است و Atrix 4G هم نمی تواند آن را نداشته باشد.
نرم افزار Gmail از عملکردهای گروهی که اجازه بایگانی ، برچسب گذاری یا حذف چند ایمیل را به طور همزمان برای کاربر مهیا می سازند، پشتیبانی می کند. می توانید گزینه هایی چون push Email یا به روز رسانی زمانبندی شده ایمیل ها را فعال نمایید. گزینه ای هم برای دریافت ایمیل ها تنها از طریق Wi-Fi در نظر گرفته شده است که می تواند کمک شایانی در صرفه جویی در هزینه ها به شما کند.
Motorola Artix 4G از دو صفحه کلید برخوردار است ، نخستین صفحه کلید ، صفحه کلید QWERTY مونورولاست که فوق العاده است و گزینه دیگر صفحه کلید Swype است که از Swype برای بالاتر بردن سرعت تایپ بهره می گیرد.
Swype را نمی توان انتخاب نخست تمامی کاربران دانست اما در صورتی که از زبان انگلیسی استفاده می کنید ، این صفحه کلید می تواند کمک قابل توجهی به شما بکند. به جای فشردن کلید ها تنها کافیست دست تان را بر روی آن ها بکشید تا گوشی کلمه ای را انتخاب کرده و یا کلماتی را به شما نمایش دهد تا کلمه مورد نظرتان را از میان آن ها برگزینید.
گالری
گالری Motorola Atrix 4G همانی است که در Xt720 ، MILESTONE 2 و همین طور Defy دیده بودیم. این گالری از همان ظاهر و عملکردهای گالری استاندارد آندروید برخوردار است اما خوشبختانه این بار اثری از کاهش اندازه تصاویر در گالری دیده نمی شود.
آلبوم ها درست همانند گالری اصلی آندروید به نمایش در می آیند. از نظر طراحی رابط کاربری ، موتورولا عملکرد فوق العاده ای داشته است ، طراحی ساده و جذاب ، پیمایش روان و نمای سه بعدی زیبا که در آن عکس ها به روشی چون Cover Flow به نمایش در می آیند ، از جمله نکات قابل توجه گالری است.
آنچه که اصلا در Atrix خوشایند نبود ، کند بودن بزرگنمایی با نیشگون یا pinch Zooming است . دستیابی به هر کدام از سطوح بزرگنمایی به زمان نسبتا زیادی نیازمند است. با وجود پردازنده دو هسته ای و میزان حافظه RAM و همین طور شتاب دهنده گرافیکی عالی ، چنین ضعفی غیر قابل گذشت به نظر می رسد.
اما از سویی دیگر بزرگنمایی با ضربات دوگانه عالیست. گالری اصلی آندروید که می توانید آن را از Android Market دانلود نمایید ، عملکرد بسیار روان تری در این بخش دارد.
امکان به اشتراک گذاری سریع عکس ها به صورت مستقیم از گالری وجود دارد. این امکان را می توان یکی دیگر از مشخصه های اجتماعی بودن MOTOBLUR به شمار آورد.
به اشتراک گذاری درست به همان روشی صورت می پذیرد که در گالری استاندارد آندروید صورت می گرفت. برای این منظور باید کلید منو را فشرده و گزینه Share را انتخاب نمایید.
قابلیت های Quick Upload و Share امکان به اشتراک گذاری سریع عکس ها را در FaceBook ؛ Picasa و سرویس های دیگر به اشتراک گذاری عکس مهیا می کند اما امکان ارسال آن ها را از طریق ایمیل ، بلوتوث و MMS را هم در اختیار شما قرار می دهد.
گزینه های بسیاری برای ویرایش یک عکس وجود دارد ، می توانید به برچسب گذاری عکس ها هم در این گالری اقدام کنید.
می توانید به صورت مستقیم در گالری اندازه آن ها را تغییر داده ، آن ها را برش دهید و یا بچرخانید. همچنین امکان افزودن جلوه های خاص ، تنظیم کنتراست و اشباع رنگی و همین طور افزودن متن و کلیپ آرت و ... هم وجود دارد.
پخش کننده ویدیویی و پشتیبانی آن از DivX/XviD
پخش کننده ویدیویی گوشی از نظر طراحی ظاهری بسیار ساده است اما این بار قابلیت پشتیبانی از پخش فرمت های XviD ، DivX و ویدیوهای MP4 با رزولوشن FullHD را دارد.
این گالری از همان رابط و نمای سه بعدی که در گالری به کار رفته است ، استفاده می کند.
ما چند ویدیوی DivX و XviD را به گوشی منتقل کردیم و Atrix توانست بدون هیچ مشکلی آن ها را پخش کند. ویدیوهای 1080p FullHD هم بدون هیچ نوع کندی به خوبی در Atrix 4G به نمایش در می ایند. تمامی این قابلیت های فوق العاده در ترکیب با صفحه نمایش 4 اینچی گوشی ، Atrix 4G را به پخش کننده ویدیویی توانمندی مبدل می کنند .
گزینه های موجود در گالری به کنترل های حرکت به سمت جلو و عقب در ویدیوها و سوییچ میان حالت تمام صفحه و تناسب اصلی ویدیو ختم می شوند. گزینه ای برای تنظیم روشنایی و یا موارد دیگر در نظر گرفته نشده است. این موضوع سبب می شود که تجربه استفاده از این قابلیت گوشی به تجربه ای عام بدل شود و از هیجان استفاده از آن بکاهد. اما نباید نگران باشید ، تنها کافیست یک پخش کننده ویدیویی خوب دیگر از Android Market دانلود کنید.
پخش کننده موسیقی
بسیار عجیب است که موتورولا از پخش کننده موسیقی MotoBLUR در اینجا استفاده نکرده و تصمیم گرفته از پخش کننده ای ساده که بسیار شبیه به همین نرم افزار در MILESTONE است ، استفاده نماید.
تعداد فرمت های قابل پخش توسط نرم افزار با وجود پشتیبانی از MP3/WAV/WMV/eAAC+ خوب است و از این نظر نباید نگران باشید.
این نرم افزار می تواند با توجه به نام خواننده ، آلبوم ، سبک ، نام آهنگ ها و لیست های پخش به دسته بندی آهنگ های تان بپردازد. آهنگ هایی که بر روی کارت حافظه ذخیره شده اند به صورت خودکار شناسایی شده و به ترتیب حروف الفبا در دسترس شما قرار خواهند گرفت.
قابلیت جذابی که اجازه دانلود خودکار Album Art و اشعار مربوط به آهنگ را به کاربر می داد ، در اینجا در دستر س نیست. همین طور نمی توانید نام آهنگی را که در حال گوش دادن به آن هستید با دیگران به اشتراک گذارید. این نقص ها مایوس کننده است و همین نکته دلیل عدم به کارگیری پخش کننده موسیقی MOTOBLUR در Atrix 4G را با ابهام بیشتری روبرو می کند. اما شاید این نقص ها به دلیل استفاده ما از نسخه AT&T گوشی باشند. امیدواریم نسخه اروپایی گوشی با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم نکند. بهتر است منتظر عرضه گوشی بمانیم.
صفحه Now playing نام خواننده ، عنوان آهنگ و اطلاعاتی در مورد البوم اهنگی که در حال گوش دادن به آن هستید را به شما نمایش می دهد. . گزینه هایی چون repeat ، Shuffle و جلوه های صوتی نیز در اختیار تان هستند و درست در پایین Album Art به نمایش در می آیند.
کلیدهای محازی play/pause و نوار پیشرونده از جمله نکات دیگر در رابط این قسمت از نرم افزار هستند. صفحه Now Playing در حالت افقی نیز نمایش داده می شود اما مشخصه خاصی به آن اضافه نمی شود.
با فشردن کلید منو به گزینه هایی چون دسترسی به تمامی آهنگ ها ، فعال کردن پخش تصادفی آن ها ، افزودن آهنگ انتخاب شده به لیست پخش ، استفاده از آن به عنوان آهنگ زنگ و حذف را در اختیار شما قرار می دهد.
کیفیت صدای عالی
همانگونه که از گوشی تلفن همراهی در این رده انتظار می رود ، کیفیت صدای Motorola Atrix 4G بسیار خوب است. گرچه موتورولا اجازه داده است تا میزان بلندی صدا به سطحی بیش از آنچه یک گوشی هوشمند قادر به کنترل آن است (البته در هنگامی که هدستی به گوشی متصل نیست) برسد.
اگر هنگامی که میزان بلندی صدا در حداکثر خود قرار دارد گوشی را به یک تقویت کننده صوتی خارجی متصل نمایید ، صدای بسیار بلندی خواهید داشت اما به دلیل تغییر شکل صدا نمی توان آن را خیلی ایده آل دانست.
اگر کمی از میزان بلندی صدا بکاهید دو درجه- به یکی از شفاف ترین و واضح ترین صداهایی دست خواهید یافت که تا به حال از یک گوشی تلفن همراه شنیده اید . شاید در این صورت Atrix 4G بلندترین صدا را نداشته باشد اما در این صورت در تمامی قسمت های آزمون ما به امتیاز عالی دست پیدا می کند.
وقتی هدست را به گوشی متصل می کنیم ، به صورت خودکار میزان بلندی صدا محدود می شود و بنابراین چیزی وجود ندارد که در مورد آن نگران باشیم. میزان سیگنال های ناخواسته و انحراف بین فرکانسی کمی افزایش می یابند اما تشخیص آن ها در سناریوهای زندگی واقعی کار بسیار دشواری است.
امکانات ارتباطی پیشرفته
Motorola Atrix 4G به امکانات ارتباطی فوق العاده ای مجهز است . پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE و چهار بانده از HSDPA با سرعت دریافت 14.4 مگابیت بر ثانیه و سرعت ارسال 5.76 مگابیت بر ثانیه به لطف پشتیبانی از HSPA تنها بخشی از امکانات گوشی است.پشتیبانی از HSDPA در نسخه Global به سه باند محدود می شود.
در مورد امکانات ارتباطی محلی هم Motorola Atrix 4G از Wi-Fi a/b/g/n با پشتیبانی از DLNA و بلوتوث 2.1 با پشتیبانی از A2DP و پورت MicroUSB مجهز است. می توانید از Atrix 4G بعنوان Access point هم استفاده کنید.
گوشی از اسلات کارت حافظه microSD هم برخوردار است که برای انتقال گروهی فایل ها بسیار مفید واقع می شود.
گرچه نرم افزار phone portal را می توان به عنوان جذاب ترین بخش امکانات ارتباطی گوشی انتخاب نمود. این نرم افزار در واقع مرورگر شما را به یک نرم افزار PC Suite قدرتمند تبدیل می کند. با استفاده از اتصال USB یا Wi-Fi ، Atrix 4G یک آدرس IP به شما می دهد تا آن را در نوار آدرس مرورگر خود وارد کرده و از گزینه های در دسترس بهره بگیرید.
حتی می توانید یک نام کاربری و کلمه عبور هم برای افزایش امنیت دسترسی به گوشی تعبیه نمایید. بعد از انجام این کار ، امکان مرور عکس ها (البته مرورگر فایل ها تنها در Internet Explorer کار می کند) ، انجام تنظیمات و مدیریت مخاطبین که شامل ارسال و دریافت پیام ها نیز می شود ، را در اختیار داشته باشید.
ایده این کار عالیست ، شما همیشه به تمامی عملکردهای PC Suite نیاز ندارید و علاوه بر این ، بسیاری از مواقع اصلا این نرم افزار بر روی کامپیوتری که در حال استفاده از آن هستید ، نصب نیست.
سامسونگ هم از قابلیت مشابهی در Galaxy S II استفاده کرده است که Kies Air نام دارد. ما در بررسی اولیه این گوشی نگاهی به این قابلیت هم انداختیم که به خوبی کار می کرد.
پایه های رومیزی : Webtop و HD Dock
موتورولا به خوبی درک کرده است که ما در دنیایی با سرعت بالای پیشرفت تکنولوژی زندگی می کنیم. و به همین دلیل هم داشتن لپ تاپ ، PC و تبلت ها در یک زمان برای هر کسی ممکن نیست. موتورولا از شیوه ای ابتکاری استفاده کرده است تا مرز میان این محصولات را از میان برداشته و وسیله ای بسازد که بتواند شبیه ترکیبی از همه آن ها عمل کند.
Motorola Atrix ، دو هدف را با یک تیر می زند. در نگاه نخست ، Atrix یک گوشی هوشمند دو هسته ای است اما با وارد شدن پایه های مخصوص طراحی شده برای آن به میدان ، Atrix به محصول کاملا متفاوتی بدل می شود.
پایه لپ تاپی گوشی را به یک نِت بوک تبدیل می کند. پایه لپ تاپی دقیقا همانند یک لپ تاپ به نظر می رسد اما پشت صفحه نمایش 11.6 اینچی آن جای مخصوصی برای متصل کردن Atrix 4G در نظر گرفته شده است. این پایه به همراه یک صفحه کلید ، یک پد لمسی ، صفحه نمایش و باتری 36Wh عرضه می شود که تقریبا تا هشت ساعت می تواند انرژی مورد نیاز آن را تامین نماید. هیچ سخت افزار دیگری در آن وجود ندارد و توان پردازشی آن هم توسط پردازنده دو هسته ای Atrix 4G تامین می شود.
پایه جذاب دیگر ، HD Multimedia ، عمدتا برای اتصال گوشی به صفحه نمایش بزرگتر مانیتور و یا تلویزیون های HD استفاده می شود. این پایه به همراه یک صفحه کلید بلوتوث ،یک موس و یک کنترل از راه دور عرضه می شود . هر دوی پایه ها شامل دو پورت USB نیز هستند و بنابراین هر چیزی از صفحه کلید و موس های USB گرفته تا فلش دیسک ها را می توانید به آن ها متصل نمایید.
و در آخر هم پایه معمولی گوشی قرار دارد که شبیه به پایه HD است و تنها تفاوت آن در عدم ارائه لوازم جانبی به همراه گوشی است.
با متصل کردن Atrix G به هر یک از این سه پایه به صورت خودکار نرم افزار Webtop به اجرا در آمده و در صفحه نمایش خارجی نمایان خواهد شد. اگر از نام زیبای آن بگذریم ، این نرم افزار در واقع توزیعی از لینوکس است که چند قابلیت جالب و مفید به همراه خود دارد. برای مثال بوسیله آن امکان ارسال پیام ها ، برقراری تماس با مخاطبین ، تماشای ویدیوها و حتی مرور وب به وسیله نسخه کامل Firefox را خواهید داشت.
مرورگر وب عالی با پشتیبانی از فایل های فلش
مرورگر وب گوشی های مجهز به سیستم عامل Android 2.2 Froyo همیشه خوب بوده است و همه ما هم این را می دانیم. Motorola Atrix 4G با پشتیبانی از فایل های فلش ، تجربه ای بهتر و نزدیک تر به PC ها را برای کاربران به ارمغان می اورد.
رابط کاربری بسیار ساده است. تنها نوار آدرس و میانبری به Bookmarks به شما نمایش داده می شود.وقتی به سمت پایین صفحه پیمایش کنید ، آن ها هم ناپدید می شوند.
با ضربه زدن بر روی کلید منو ، شش کلید دیگر نمایش داده می شوند.می توانید لبه جدیدی ایجاد کرده ،بین لبه ها حرکت کند ، صفحه ای را به روز کنید، به سمت جلو حرکت کرده و یا اینکه Bookmark ها را باز کنید.کلید آخر گزینه های بیشتری از قبیل کپی متن ، جستجو در صفحه و ... را به شما نمایش می دهد.
مرورگر آندروید در نسخه 2.2 این سیستم عامل از روش های بزرگنمایی با ضربات دوگانه و Pinch Zooming حمایت می کند. متاسفانه مرورگر گوشی امکان چینش مجدد متون را ندارد و برای خواندن متن باید به طرفین پیمایش کنید.
همانند اکثر گوشی های مبتنی بر Froyo ، Motorola Atrix 4G از فایل های فلش پشتیبانی می کند. به لطف توان پردازشی بالای گوشی به آسانی امکان مشاهده ویدیوهای 720p را هم در سایت هایی نظیر یوتیوب دارید. بازی های فلش هم به روانی در این مرورگر اجرا می شوند.
سرویس های شبکه های اجتماعی
رابط سفارشی سازی شده MOTOBLUR در Android 2.2 کار فوق العاده ای را در یکپارچه سازی سرویس های شبکه های اجتماعی با دیگر قابلیت های گوشی به انجام رسانده است. ما پیش از این نگاهی به دفترچه تلفن اجتماعی گوشی، گالری با امکان آپلود آسان به سایت های شبکه های اجتماعی و بخش پیام رسانی که قابلیت کار با سرویس های شبکه های اجتماعی را داشت ، انداختیم .
پشتیبانی از سرویس های شبکه های اجتماعی در صفحه اصلی هم از طریق ویجت ها خودنمایی می کرد و چندین نرم افزار اختصاصی هم بدین منظور در نظر گرفته شده اند.
نخستین نرم افزار Social Networking است که ویجت مربوط به آن eponymous نام دارد. این نرم افزار می تواند به روز رسانی های تمامی سرویس های شبکه های اجتماعی شما (یا فقط سرویسی که شما انتخاب می کنید) را به نمایش در آورده و علاوه بر این برای تنظیم وضعیت شما در این سرویس ها هم به کار گرفته شود.
نرم افزار Messaging هم از FaceBook و هم از Twitter پشتیبانی می کند . کار اصلی این نرم افزار ارسال پیام ها میان مخاطبین است تا به روز رسانی وضیعت ها از آنچه که شما در حال انجام آن هستید.
رابط کاربری این بخش به طور فریبنده ای مشابه بخش پیام رسانی SMS است. این نرم افزار بع نمایش مکالمات در حالت حباب وار می پردازد.
این قابلیت به دلیل ایجاد امکان برابر و همتراز برای ارسال پیام کوتاه با ارسال مطلب به Twitter یا FaceBook بسیار عالیست. در سایر گوشی ها ، این دو هم مفهومی مجزا هستند و هم رابط کاربری مجزایی دارند.
در پایان این بخش ، اجازه دهید اشاره ای هم به پوشه پویایی Status بکنیم ، این پوشه بسیار کوچک است اما با کلیک بر روی آن ، این پوشه گسترده شده و تمام صفحه را با آخرین به روز رسانی ها ازسرویس هایی که شما معین می کنید ، پر می کند.
در کل یکپارچگی با سرویس های شبکه های اجتماعی در رابط کاربری MOTOBLUR بسیار پررنگ است و مفید بودن آن در تمامی بخش ها به خوبی درک می شود. این قابلیت ها می توانند تا حد زیادی در زمان شما صرفه جویی کرده و شما اجازه به روز رسانی مداوم پروفایل تان را نیز بدهند.
دوربین
Motorola Atrix 4G به یک دوربین پنج مگاپیکسلی مجهز است که قادر است عکس هایی با حداکثر رزولوشن 2592 x 1944 پیکسل ثبت نماید. یک فلاش LED دوگانه هم این دوربین را همراهی می کند اما نباید در فضاهای به شدت کم نور ، انتظار معجزه از آن داشته باشید.
رابط دوربین بسیار ساده است ، یک نشانگر رزولوشن ، یک شمارنده که تعداد عکس هایی را که می توانید تا پیش از پر شدن حافظه تان ثبت کنید و یک کلید شاتر مجازی ، تنها چیزهایی هستند که در این رابط دیده می شوند.
Atrix 4G تنها تنظیماتی ساده چون رزولوشن ، زمان بازبینی عکس، محل ذخیره سازی و صدای شاتر را عرضه می دارد. علاوه بر این ها امکان استفاده از جلوه های ویژه رنگی چون سیاه و سفید ، نگاتیو ، سپــیا و سولاریزه استفاده کنید. Scenes نیز گزینه هایی از قبیل Auto ، Portrait ، Landscape ، Sport ، Night و ماکرو را در اختیار شما قرار می دهد.
هیچ نشانی از تنظیمات پیشرفته تر چون ISO ، تراز سفیدی ، فوکوس ، لرزش گیر و یا تشخیص چهره به چشم نمی خورد.
امکان استفاده از دوریبن ثانویه گوشی نیز وجود دارد اما به شما توصیه می کنم که تنها در صورتی که می خواهید از خودتان عکس بگیرید از آن استفاده کنید.
برچسب های سفارشی یا Custom tags قابلیت مفیدی هستند که به شما اجازه می دهند عکس های تان را سازمان دهی نموده و آن ها را مرتب نگاه د ارید . می توانید برچسبی چون «تعطیلات» به عکس های تان بیافزایید و تا زمانیکه آن را به صورت دستی حذف نکنید ، در جای خود باقی خواهد ماند. افزودن و حذف برچسب ها بسیار ساده و آسان انجام می گیرد. یک برچسب خودکار هم برای افزودن مکان به عکس های ثبت شده به کار می رود.
بهتر است نگاهی هم به کیفیت عکس های ثبت شده توسط دوربین Atrix 4G بیاندازیم : کیفیت عکس ها تنها در حد متوسط است. عکس ها رنگ و رو رفته به نظر می رسند و سطح نویز آن ها هم بالاست. متاسفانه ، دوربین در اغلب مواقع تراز سفیدی را به اشتباه تنظیم می کند و بنابراین همیشه باید مراقب آن باشید. اغلب عکس ها از ته رنگ سبزی برخوردارند . تنها نکته ای که در مورد عکس ها قابل قبول به نظر می رسد ، سطح جزئیات آن هاست . کنتراست هم در حد خوبی است.
البته مشکل تراز سفیدی یک اشکال نرم افزاری است و امیدواریم که موتورلا با عرضه یک بسته به روز رسانی آن را حل کند اما متاسفانه موتورولا چندان عادت به عرضه زود هنگام بسته های به روز رسانی حتی برای بهترین گوشی هایش هم ندارد.
مقایسه کیفیت عکس ها
سطح جزئیات عکس ها در کل خوب است اما ته رنگ سبز، آن ها را خراب می کند. آیفون با وضوح بالایی کنتراست خوب و وضوح بالایی عکس ها را ثبت می کند اما شاید عکس های Atrix 4G را می توان یکی از واضح ترین عکس های پنج مگاپیکسلی های بازار دانست .
ضبط ویدیویی ، فعلا خبری از FullHD نیست
Motorola Atrix 4G می تواند ویدیوهایی با رزولوشن 720p ضبط نماید. البته به روز رسانی بعدی گوشی احتمالا ضبط ویدیویی FullHD را نیز برای گوشی فعال خواهد نمود.
ویدیوهای ضبط شده توسط Atrix 4G واقعا خوب هستند.آن ها به روانی پخش شده و از جزئیات مناسبی هم بهره می برند. شاید اشباع رنگی آن ها کمی بیش از حد باشد اما به نظر ما این به سلیقه شخصی شما باز خواهد گشت.
ما نمی توانیم برای دستیابی به ضبط ویدیویی 1080P چندان شکیبایی به خرج دهیم.
به هر حال در اینجا نمونه هایی از ویدیوهای 720p ضبط شده توسط Motorola Atrix 4G را مشاهده می کنید.
ابزار مقایسه ویدیویی
به آسانی می توان متوجه شد که گوشی با Nokia C6-01 و Nokia C7 قابل مقایسه بوده و از galaxy S بهتر است.
سازمان دهنده
همانند بسیاری از رقبای آندرویدی ، Motorola Atrix 4G با سازماندهنده خوبی که مرورگر اسناد آفیس هم جزئی از آن است عرضه می شود. البته امکان تهیه نرم افزارهایی رایگان از Android Market برای این منظور وجود دارد اما موتورولا شما را از تلاش برای انجام این کار هم بی نیاز کرده است.
Atrix با نسخه رایگانی از Quick Office عرضه شده است که امکان مشاهده فایل های Word، Excel و PowerPoint را فراهم می آورد.برای امکان ویرایش این فایل ها باید مبلغ جداگانه ای بپردازید.گرچه این نرم افزار از فایل های PDF هم پشتیبانی نمی کند.
بهترین قسمت این بخش ، یکپارچه شدن آن با Gmail است که باز کردن و مرور اسناد آفیسی را که بعنوان ضمیمه ایمیل ارسال شده اند را براحتی امکانپذیر می سازد. متاسفانه نمی توانید آنها را در حافظه گوشی ذخیره کنید. گمان می کنم تنها عکس هایی را که بعنوان ضمیمه ارسال شده اند ، می توان در حافظه ذخیره نمود. الصاق تمامی انواع فایل ها به ایمیل ها امکان پذیر است.
تقویم چهار حالت نمایش صورت جلسه ،روزانه ،هفتگی و ماهانه دارد. افزودن رویدادهای جدید اسان است و به سرعت انجام می شود. می توانید به هر رویداد هشداری را بعنوان یاداور تخصیص دهید. این تقویم با نوار وضعیت جدید هم یکپارچه شده و از یادآورها هم پشتیبانی می کند.
ماشین حساب به خوبی با رابط لمسی سازگار شده و از کلیدهای بزرگی در رابط آن استفاده شده است.
Atrix 4G از یک نرم افزار alarm هم استفاده می کند که امکان تنظیم هشدارهای زیاد با زمان شروع و الگوی تکرار اختصاصی را فراهم می کند.
یک File Manager هم در گوشی تعبیه شده است که با اینکه خارق العاده نیست اما به کارتان خواهد آمد.
Android Market هم در این قسمت قرار دارد. Atrix 4G از اخرین نسخه این نرم افزار و با ظاهری زیبا استفاده می کند. ساختار Android Market بسیار ساده است ، نرم افزارهای برجسته در بالا قرار دارند و در زیر آن ها سه بخش Application ، Games و Downloads است.میانبری هم برای آغاز جستجو در این قسمت دیده می شود.
بازی ها و نرم افزارها در دو قسمت مجزا جای گرفته اند و هر بخش زیر دسته های خاص خود را دارد.می توانید این نرم افزارها را بنا بر نیازتان فیلتر کنید. البته می توانید بدون فیلتر کردن هم آن ها را مشاهده کنید اما به نظرم برای این کار باید چندین روز زمان صرف کنید.
همه نوع نرم افزاری را می توانید در این بخش بیابید. از نرم افزارهای مدیریت فایل ها گرفته ، تا نرم افزارهای مقصدیابی و مرورگر های اسناد آفیس در این فروشگاه به چشم می خورند.
این گوشی از یک نرم افزار YouTube هم بهره می گیرد که فقدان پشتیبانی از فایل های فلش را تا حدودی جبران می کند. رابط کاربری این نرم افزار به قدری ساده است که براحتی می توانید هر آنچه را که در جستجویش هستید ، بیابید.
و در آخر باید به Task Manager اشاره کنم که بسیار ساده است و task manager هایی که در گوشی های سامسونگ از آن استفاده می شود ، فاصله زیادی دارد.این نرم افزار سرویس های در حال اجرا را به شما نمایش داد و گزینه ای را برای بستن خودکار برخی از نرم افزارها در اختیار شما قرار می دهد.
Google maps شما را به مقصد می رساند
این گوشی با Google Maps بعنوان نرم افزار مقصد یابی پیش فرض عرضه می شود ، مثل همیشه Google Maps به حالت نمایش خیابانی هم مجهز است. احتمالا این حالت نمایش را می توان بهترین بخش این نرم افزار دانست چراکه هنوز راهنمای صوتی مسیریابی به صورت کامل در دسترس نیست. اگر در منطقه شما هم از این حالت نمایش پشتیبانی شود می توانید ازنمای 360 درجه منطقه تان نهایت لذت را ببرید. هنگامی که قطب نمای دیجیتال را فعال کنید ، این حالت نمایش مشابه تجربه یک تور مجازی خواهد بود.
متاسفانه امکان فعالسازی راهنمای صوتی مسیریابی تنها در پنج تا ده کشور وجود دارد و در صورتی که در کشوری به غیر از کشورهای تحت پشتیبانی باشید ، تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که در طی حرکت همواره یک چشمتان به محل فعلی باشد.
اگر می خواهید از Atrix 4G بعنوان ابزار اختصاصی مقصدیابی استفاده کنید باید نرم افزار دیگری را از Android Market دانلود کنید که برخی از آن ها حتی امکان فعالسازی راهنمای صوتی مقصدیابی را هم دارند. برخی دیگر امکان ثبت مسیر های GPS را دارند.
سخن پایانی
به نظر می رسد که موتورولا می خواهد بازگشتی قدرتمندانه به بازار گوشی های تلفن همراه داشته باشد.این شرکت با مطرح بودن به عنوان صاحب سبک درتولید این گوشی ها ، از تجربه و توان لازم برای چنین کاری برخوردار است. اما زمان زیادی از هنگامی که موتورولا برتر ین برند بازار بود می گذرد ، آن هنگام به پیش از وجود آندروید و یا تفکر به ایجاد آن بازمی گردد و اکنون اوضاع و شرایط کاملا تغییر کرده است.
به نظر می رسد آندروید به رایج سیستم عامل گوشی های هوشمند امروزی تبدیل شده است. و موتورولا هم از این فرصت نهایت استفاده را کرده است. و Atrix بهترین تلاش آن ها در این مسیر بوده است.
پردازنده های دو هسته ای ، میزان بالای حافظه RAM ، بالاترین رزولوشن گوشی های مبتنی به آندروید تا به امروز و رابط سفارشی سازی شده MOTOBLUR همه و همه بهAtrix این امکان را می دهد که به میان برترین گوشی های موجود در بازار راه یابد.
اجازه دهید نگاهی هم به دیگران در این قسمت از بازار داشته باشیم.
Samsung I9100 Galaxy S II برترین گوشی سامسونگ در حال حاضر است و قابلیت های چندرسانه ای فوق العاده ای را به کاربران عرضه می دارد. این گوشی از نظر سخت افزاری با محصول جدید موتورولا برابری کرده و حتی با وجود دوربین هشت مگاپیکسلی و قابلیت ضبط ویدیویی FullHD ،Android 2.3.1 Gingerbread و صفحه نمایش بزرگتر Super AMOLED Plus تمام آندرویدی ها را کنار می زند. گوشی بهایی حدود 560 یورو دارد که کمی بیشتر از Atrix است که بهای آن حدود 440 یور است ،اما با این بها شما به هوشمندی رو به تکامل دست خواهید یافت.
آیتم بعدی در این قسمت LG Optimus 2X است که از نظر توان پردازشی و اندازه صفحه نمایش با Atrix برابری می کند.از نظر توان عکاسی Optimus 2X با وجود دوربین هشت مگاپیکسلی و ضبط ویدیویی 1080p برتر است . سفارشی سازی صورت گرفته توسط LG در رابط کاربری نیز بسیار خوب است. گوشی در حال حاضر به بازار عرضه شده است و می توانید با بهایی حدود 400 یورو که به نظر بسیار منصفانه می رسد آن را تهیه کنید.
HTC Sensation هم به زودی به بازار عرضه خواهد شد و در ابتدا باید قیمتی حدود 600 یورو داشته باشد. گوشی از پردازنده 1.2 گیگاهرتزی ، رزولوشن qHD ، صفحه نمایش 4.3 اینچی S-LCD و نسخه 3.0 رابط کاربری Sense برخوردار است. ضبط ویدیویی 1080p و آخرین نسخه آندروید نیز از دیگر مشخصه های این گوشی هستند.
به نظر می رسد سونی اریکسون هم در نهایت پیشگام مناسبی برای گوشیهای تلفن همراه خود برگزیده است. گوشی بهایی حدود 440 یورو دارد و از صفحه نمایش بزرگتر وبهتر ، دوربین بسیار بهتر و سفارشی سازی نسخه 2.3.1 آندروید بهره می برد. علاوه بر این گوشی بدنه باریک و بسیار زیبایی دارد. گرچه گوشی از نظر توان پردازشی نمی تواند با Atrix 4G رقابت نماید.
و بالاخره تصمیم گرفتیم تا جایگاهی شایسته را به یکی از محبوب ترین گوشی های بازار در این قسمت اعطا کنیم. Samsung i9000 galaxy S از صفحه نمایش بهتر Super AMOLED ، دوربین خوب، سیستم عامل Android Gingerbread و رابط کاربری اختصاصی TouchWIZ سامسونگ برخوردار است. و اگر به بهای 360 یورویی گوشی هم توجه کنید به سختی چیزی برای گفتن باقی خواهد ماند. Samsung Galaxy S هنوز هم انتخاب بسیار مناسبی برای آن هایی است که به دنبال گوشی هوشمندی با ارزش بالا در برابر هزینه پرداختی شان هستند.
Motorola Atrix 4G این مسیر مرگبار را با سلامت پشت سر گذاشت تا چیزی به ما و شما بگوید. گرچه ما چیزهایی را در مورد این گوشی دوست نداشتیم اما با وجود سخت افزار بسیار خوب ، رفع این مشکلات با عرضه بسته به روز رسانی در آینده ای نزدیک دور از انتظار نیست.
پس بهتر است پولتان را جایی خرج کنید که ارزشش را داشته باشد ، مطمئن باشید که Atrix 4G لیاقت آن را دارد. این گوشی تمام تلاشش رامی کند و جایگاه قدرتمندترین گوشی هوشمند دنیا رااز آن خود می کند . این حقیقتی انکارناپذیر است!