0

تصميمات جديد مجلس درباره حقوق كاركنان ‌لشكري و كشوري و اعضاي هيئت علمي

 
mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 25019
محل سکونت : بوشهر

تصميمات جديد مجلس درباره حقوق كاركنان ‌لشكري و كشوري و اعضاي هيئت علمي

نسخه چاپي ارسال به دوستان
گزارش كامل فارس از متن و حاشيه جلسه بعد از ظهر مجلس؛
تصميمات جديد مجلس درباره حقوق كاركنان ‌لشكري و كشوري و اعضاي هيئت علمي

خبرگزاري فارس: نمايندگان مجلس در جلسه علني عصر امروز خود تصميمات جديدي درباره ‌حقوق كاركنان ‌لشكري و كشوري و اعضاي هيئت علمي و كاركنان شعب قضايي اتخاذ كردند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، زنگ آغاز جلسه علني عصر امروز قوه مقننه كشورمان براي ادامه بررسي جزئيات لايحه بودجه 1390 كل كشور، با 14 دقيقه تاخير ساعت 14:44 دقيقه به صدا درآمد و نمايندگان مجلس پس از تنفسي 2 ساعت براي بررسي ديگر بندهاي مرتبط با هزينه‌هاي دولت در سال 90 قدم در پارلمان گذاشتند.



صحن علني مجلس در حالي كار خود را آغاز كرد كه تنها 160 نماينده در صحن مجلس حضور داشتند و از آنجا كه براي رسميت داشتن جلسات علني مجلس حداقل بايد 194 نماينده در صحن علني حضور داشته باشند، لذا نهمين جلسه پارلمان رسميت نداشت.



* كميسيون تلفيق تشكيل جلسه مي‌دهد



با اينكه كميسيون تلفيق با 51 عضو، به صورت غيررسمي بودجه 90 را بررسي و گزارش خود را توسط محمدمهدي مفتح سخنگوي اين كميسيون به صحن مجلس تقديم كرد، اما طي امروز يا فردا دوباره براي بررسي بندهاي ارجاعي از صحن علني تشكيل جلسه مي‌دهد.



محمد‌قسيم عثماني نماينده بوكان با اشاره به چگونگي بررسي بندهاي مراعا مانده لايحه بودجه 90، گفت: مجموعه بندهاي ارجاع شده به كميسيون تلفيق لايحه بودجه 90 زياد نيستند و تنها 2 يا 3 بند و تبصره به كميسيون به منظور بررسي مجدد ارجاع شده است.



وي افزود: شوراي نگهبان قانون اساسي همزمان با مجلس، بررسي‌ها و مصوبات صحن علني درباره بودجه 90 را رصد مي‌كند ولي با اين وجود شوراي نگهبان پس از ارائه مصوبات صحن علني در مورد بودجه 90، نظرات خود را پيرامون اين لايحه به صورت يك‌جا و رسمي به مجلس ارائه خواهد كرد.



بررسي مجدد رديف‌هاي هزينه‌اي بخش هدفمندي يارانه‌ها در لايحه بودجه 90، از مهمترين مواردي است كه به اين كميسيون ارجاع شده است.



* مخالفت مجلس با افزايش حقوق كاركنان شعب قضايي به‌ميزان يك‌سوم حقوق قضات



در آغاز بررسي لايحه بودجه نوبت به بند 15 اين لايحه رسيد و وكلاي ملت پس از مخالفت با پيشنهاد عبدالرضا مرادي نماينده ممسني براي الحاق يك جزء به بند 15 لايحه بودجه، به افزايش حقوق كاركنان شعب قضايي به ميزان يك سوم ميانگين حقوق قضات راي ندادند.



مرادي در پيشنهاد خود چنين آورده بود كه افزايش حقوق كاركنان اداري دادگستري و سازمان‌هاي وابسته به قوه قضائيه حداقل به ميزان يك سوم ميانگين حقوق و فوق‌العاده‌هاي قضات باشند كه غلامرضا مصباحي‌مقدم نماينده تهران در جريان بررسي اين پيشنهاد طي اخطاري به بند 9 اصل 3 قانون اساسي استناد كرد و اظهار داشت: بر اساس اين اصل بايد براي رفع تبعيضات ناروا و استفاده همه از امكانات حركت كنيم.



وي افزود:‌ اگر بنا باشد كه كاركنان دستگاه قضايي يك سوم قضات حقوق بگيرند، يك تبعيض ناروا است و مطرح شدن اين مسئله نيز خلاف قانون است.



لاريجاني در حين سخنان مصباحي‌مقدم گفت: مقصود آقاي مرادي كاركنان شعب قضايي هستند و مصباحي‌مقدم جواب لاريجاني را با اين جمله داد كه اين كاركنان نبايد حقوق متفاوتي با كاركنان آموزش و پرورش و ساير دستگاه‌ها داشته باشد.



لاريجاني هم اخطار مصباحي‌مقدم را وارد ندانست و گفت: دستگاه‌ها مي‌توانند وضع متفاوتي داشته باشند.



در نهايت بعد از رأي‌گيري تنها 71 نماينده با پيشنهاد مرادي موافقت كردند و 69 نماينده نيز به اين پيشنهاد رأي منفي دادند و اين پيشنهاد در مجلس رأي نياورد.



* پيشنهادهاي مشابه فرهنگي براي حقوق كاركنان صدا و سيما



در جريان بررسي بند 15 لايحه بودجه، پس از آنكه محمدحسين فرهنگي دو بار پيشنهاد افزايش حقوق كاركنان سازمان صدا و سيما را مطرح كرد و نمايندگان در هر دو راي گيري، راي مخالف خود را نسبت به اين پيشنهاد اعلام كردند، لاريجاني در كنايه‌اي طنزآميز گفت: الان آقاي فرهنگي باز هم يك پيشنهاد مشابه ديگر درباره حقوق كاركنان صدا وسيما پيدا مي‌كند و آن را به راي مي گذارد.



* حقوق اعضاي هيئت علمي و كاركنان ‌لشكري و كشوري افزايش مي‌يابد



پس از اين كش و قوس‌ها بهارستان نشينان بند 15 لايحه را تصويب كردند تا ‌‌حقوق اعضاي هيئت علمي و كاركنان ‌لشكري و كشوري افزايش ‌يابد.



به موجب اين مصوبه مقرر شد‌ افزايش حقوق گروه‌هاي مختلف حقوق‌بگير از قبيل هيئت علمي، كاركنان كشوري و لشكري و قضات به طور جداگانه توسط دولت به‌نحوي‌‌كه تفاوت تطبيق موضوع مواد 71 و 78 قانون مديريت خدمات كشوري مصوب 8 مهرماه 1386 در حكم حقوق، ثابت باقي بماند، انجام بپذيرد.



البته عبارت "در سقف اعتبارات " در اين بند با پبشنهاد امير‌حسين رحيمي نماينده ملاير، با 139 راي موافق، 23 راي مخالف و 18 راي ممتنع حذف شد كه با حذف اين جزء افزايش 6 درصدي حقوق كاركنان، كه در لايحه بودجه و كميسيون تلفيق لحاظ شده بود، حذف و براساس نرخ تورم محاسبه مي‌شود.



همچنين مجلسي‌ها بند 16 لايحه بودجه را بدون سر و صدا و تذكري بررسي و تصويب كردند تا در كليه دستگاه‌هاي اجرايي، امتياز كمك هزينه فوت و ازدواج 6500 و امتياز حساب پس‌انداز كاركنان دولت (سهم دولت) 150 تعيين و پرداخت ‌شود.



* عكس يادگاري نمايندگان از يكديگر در صحن علني



با اينكه در جلسه عصر امروز مجلس برخي نمايندگان در حال بررسي لايحه بودجه بودند، تعدادي از وكلاي ملت با عكاسي از يكديگر خاطره واپسين روزهاي دوره نمايندگيشان را با لبخند ثبت كردند تا فراموش نشود‌ سند مالي سال 90 به دست چه كساني تصويب شد.



* نوشابه‌اي كه كواكبيان براي لاريجاني باز كرد



هنگام بررسي بند 17 لايحه بودجه، مصطفي كواكبيان نماينده سمنان طي تذكري با استناد به مواد 22 و 23 آئين‌نامه داخلي مجلس يادآوري كرد كه ‌از صبح قصد داشته تذكر دهد اما فرهنگي يكي از اعضاي هيئت رئيسه گفته كه تذكرات حضوري شده است.



وي تاكيد كرد: در هيچ جاي آئين‌نامه نيامده است تذكرات نمايندگان مي‌تواند حضوري باشد.



لاريجاني سخنان وي را قطع كرد و گفت: اين مسئله در آئين‌نامه نيامده است و ما تنها براي اينكه سرعت كار مجلس بالا رود چنين درخواستي از نمايندگان كرديم.



كواكبيان نيز گفت: بر اساس ماده 22 آئين‌نامه داخلي مجلس، مراقبت در ضبط و تحرير صورت مذاكرات و چاپ و توزيع آنها جزو وظايف دبيران شمرده شده است؛ هر دقيقه مجلس بالاي 10، 15 ميليون هزينه در بر دارد ولي باز هم شاهديم كه صبح امروز آقاي عباسپور پيشنهادي را مطرح كرد و بعد از آن نفرات موافق و مخالف نظراتشان را گفتند ولي در نهايت آقاي محبي‌نيا اعلام كرد كه روز گذشته از بحث عبور كرده بوديم.



نماينده سمنان در مجلس ضمن انتقاد از نحوه مديريت ابوترابي‌فرد براي اداره مجلس خطاب به لاريجاني گفت:‌ زماني كه ايشان مديريت را در دست دارند، هر چيزي كه دولت اراده مي‌كند، اتفاق مي‌افتد ولي زماني كه شما در مجلس حضور داريد، ما قوت قلب مي‌گيريم.



وي با بيان اينكه خواسته ما تنها اجراي صحيح آئين‌نامه داخلي مجلس است، گفت: ما هيچ چيزي بيشتر از اجراي صحيح آئين‌نامه نمي‌خواهيم.



علي لاريجاني نيز در پاسخ به تذكر كواكبيان اظهار داشت: آقاي كواكبيان جزء پر مشتري‌ترين افرادي است كه تذكر و اخطار مي‌دهد و تازه گله‌مند هم هست.



وي خطاب به كواكبيان گفت: اگر شما دلتان از جاي ديگر پر است، چرا سر هيئت‌رئيسه خالي مي‌كنيد، شما يك احتمال هم بدهيد كه هيئت رئيسه اشتباهي هم انجام دهد.



رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان از كواكبيان خواست كه نسبت به مسائل خوشبين باشد.



سخنان لاريجاني در پاسخ به كواكبيان با "احسنت احسنت " همراه بود.



* لاريجاني حق را به شهرياري داد



حسينعلي شهرياري نماينده زاهدان هنگام بررسي بند 17 لايحه بودجه، تذكر خود را با قرائت شعر "گنه كرد در بلخ آهنگري/ به شوشتر زدند گردن مسگري " آغاز كرد كه لاريجاني با قطع سخنان وي گفت: ‌تذكر جالبي بود.



شهرياري در ادامه تذكرش گفت: در رابطه با يك و نيم دلاري كه مجلس براي افزايش قيمت نفت تصويب كرد، از نمايندگان خواسته شد كه تنها در رابطه با درآمد صحبت كنند، توضيحات كاملي نيز در اين خصوص ارائه دادند و بعد از آن نمايندگان رأي بالايي به اين مسئله دادند، در حاليكه ‌بايد ابتدا بگوئيم كه اين درآمد را به چه منظور نياز داريم. ‌



وي گفت: حوزه سلامت مشكلات جدي دارد و ما هم زياد به پول هدفمند كردن يارانه‌ها در اين زمينه اميدوار نيستيم چرا‌كه سقف اين درآمدها نيز كاهش پيدا كرده است.



اين نماينده مجلس از هيئت رئيسه خواست ‌در جريان بررسي بودجه توجه بيشتري به حوزه بهداشت و درمان صورت گيرد و ادامه داد كه هزار و 40 ميليارد كه در مجلس مطرح شد، حتما بايد در حوزه سلامت لحاظ شود.



لاريجاني هم پاسخ تذكر شهرياري اينچنين داد كه حق با شما است؛ مبلغ ياد شده براي حوزه سلامت پيشنهاد شده بود و نمايندگان هم به آن رأي دادند ولي از نظر آئين‌نامه‌اي مسئله‌اي وجود داشت كه قرار شد، كميسيون تلفيق اين مسئله را بررسي كند تا يكي از مشكلات سلامت كشور حل شود.



- مقداد نجف‌نژاد نماينده بابلسر هم پس از اين گپ زدن‌ها در تذكري گفت: پيشنهادي كه كميسيون بهداشت و درمان در بخش درآمدي ارائه داد‌، به ‌دليل اينكه نمايندگان تصور كردند به طور كامل مبالغ ياد شده در آن پيشنهاد در بخش درآمد هزينه خواهد شد، رأي مثبت گرفت، ولي در حال حاضر اين پيشنهاد معلوم نيست كه چه شده است كه لاريجاني در پاسخ به تذكر وي به گفتن "اين مسئله را بررسي خواهيم كرد " بسنده كرد.



* اس‌ام‌اس بازي‌هاي فرهنگي



زماني كه اميدوار رضايي عضو هيئت رئيسه به برخي اخبار منتشر شده مبني بر رسميت نداشتن جلسه علني عصر امروز اشاره كرد، هيأت رئيسه مجلس درباره خبر برخي خبرگزاري‌ها در اين زمينه توضيح داد.



اميدوار رضايي اظهار داشت: طبق آئين‌نامه داخلي مجلس، در آغاز جلسه علني عصر امروز و درحالي كه تعداد نمايندگان حاضر در صحنه علني به 194 نماينده نرسيده بود، جلسه شروع شد و تذكرات كتبي وكلاي ملت قرائت شد تا اينكه تعداد نمايندگان حاضر در صحن علني به 194 تن رسيد.



در اين لحظه علي لاريجاني اعلام كرد كه عصر امروز برخي خبرگزاري‌ها از آنجايي كه از مقررات آئين‌نامه داخلي مجلس اطلاع نداشتند، اخبار نادرستي را از جلسه علني عصر امروز مجلس و تعداد نمايندگان حاضر در صحن علني منتشر كردند.



محمدحسين فرهنگي، نماينده تبريز نيز وارد صحبت‌هاي رئيس و عضو هيئت رئيسه شد و گفت: يكي از خبرگزاري‌‌ها با ارسال پيامكي خبر آغاز جلسه علني عصر امروز را كه نادرست بود، اعلام كرد كه بنده نيز با پيامكي پاسخ آنها را دادم.



* لاريجاني: هزينه‌هاي اجتناب ناپذير كدامند؟



علي لاريجاني در زمان تصويب بند 17 لايحه بودجه، خواستار روشن شدن مصاديق مشخص اصطلاح هزينه‌هاي اجتناب ناپذير شد و از كميسيون تلفيق و دولت خواست تا مصاديق مشخص اصطلاح "هزينه‌هاي اجتناب ناپذير " را كه در بند 17 لايحه بودجه آمده، مشخص كنند و گفت: تا روشن شدن مفهوم اين اصطلاح، اصطلاح "مطالبات قانوني " جايگزين آن شود.



اين در حالي بود كه سخنگوي كميسيون تلفيق در مخالفت با پيشنهاد حذف واژه "مالي " از بند 17 بخش جزئيات هزينه‌اي بودجه، با خواندن اين بند از اصطلاح "هزينه‌هاي اجتناب ناپذير " نوشته شده در بند 17 استفاده كرد.



* افزايش اعتبارات هزينه‌اي وزارتخانه‌ها در سقف بودجه جاري و مالي مجاز است



بالاخره مجلسي‌ها پيشنهادات و تذكرات خود را در مورد بند 17 بخش هزينه‌‌اي لايحه بودجه را تمام كرده و آن را به تصويب رساندند تا افزايش اعتبارات هزينه‌اي نسبت به اعتبارات مصوب وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتي براي تأمين كسري احتمالي ناشي از حقوق و مطالبات قانوني نيروي انساني تا سقف 10 درصد هر يك از رديف‌هاي اعتبارات هزينه‌اي و مالي منظور در جداول و پيوست‌هاي اين قانون با پيشنهاد معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور و تصويب هيئت وزيران در سقف بودجه جاري و مالي مجاز شود.



* توكلي: مجلس بستر افزايش انضباط مالي دولت را فراهم كند



پس از تصويب بند 17 لايحه بودجه، نوبت تصويب به بند 18 رسيد تا نمايندگان با طرح پيشنهادات و تذكرات خود از اين بند عبور كنند.


احمد توكلي عضو كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پيشنهاد دهنده حذف بخشي از بند 18 لايحه بودجه بود و گفت كه مجلس در بررسي لايحه بودجه، طوري عمل كند كه زمينه افزايش و بهبود انضباط مالي دولت فراهم شود.



وي افزود: هنگامي كه در يك بند قانوني، استثنايي براي معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري قائل مي‌شويم، انضباط مالي دولت را كاهش مي‌دهيم و مقدمات بي‌انضباطي و اخلال را ايجاد مي‌كنيم.



نماينده تهران در مجلس، در نظر گرفتن استثناها براي يك نهاد دولتي را موجب اضافه بار كاري آن نهاد و بي‌انضباطي‌ مالي خواند و از نمايندگان خواست تا استثناء مطرح شده در بند 18 لايحه بودجه 90 براي معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري حذف شود.



* تعيين افزايش سقف حقوق و مزاياي دستگاه‌هاي اجرايي از سوي هيئت وزيران



نمايندگان مجلس در ادامه بررسي جزئيات بخش هزينه‌اي لايحه بودجه 90، با بند 18 اين لايحه موافقت كردند تا بر اساس آن سقف افزايش حقوق و مزايا و ساير پرداختي‌هاي نقدي و غيرنقدي شركت‌هاي دولتي، مؤسسات انتفاعي وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومي غيردولتي، بانك‌ها و بيمه‌ها موضوع ماده 5 قانون مديريت خدمات كشوري مصوب 1386/7/8 به كاركنان و مديران خود در سال 1390 توسط هيئت وزيران تعيين مي‌شود و از ابتداي سال 90، اجراي بودجه شركت‌هاي مذكور در سقف ياد شده امكان‌پذير است.



همچنين در اصلاحيه بودجه سال 1390 عناوين مذكور، افزايش پرداخت نقدي و غيرنقدي از قبيل حقوق و مزايا، پاداش تحت هر عنوان، عيدي و نظاير آن و همچنين كمك‌هاي نقدي و غيرنقدي به كاركنان و مديران و اعضاي هيئت مديره نهادها و مؤسسات عمومي غيردولتي و شركت‌هاي دولتي و شركت‌هايي كه شمول قانون در مورد آنها مستلزم ذكر يا تصريح نام است، علاوه بر پرداخت‌هاي قانوني منظور شده در بودجه سال 90 شركت‌هاي مزبور، مندرج در پيوست شماره 3 اين قانون ممنوع است اما موارد استثناء پس از تأييد معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور و تصويب مجمع عمومي يا شورايعالي يا هيئت امنا و عناوين مشابه بلامانع است.



براساس تبصره 1 مصوبه نمايندگان، عضويت كاركنان دستگاه‌هاي اجرايي و دارندگان رديف و ساير مشمولين قانون ممنوعيت تصدي بيش از يك شغل مصوب 1373/10/11 در هيئت مديره شركت‌هاي دولتي يا شركت‌هاي وابسته و تابعه شركت‌هاي دولتي و مؤسسات و نهادهاي عمومي غيردولتي به صورت موظف فقط در قالب مأموريت با دريافت حقوق و مزايا و هر گونه دريافتي به هر نحو از جمله به استناد قانون تجارت و اصلاحات بعدي آن فقط از يك محل و يك صندوق مجاز است.از تاريخ لازم‌الاجرا شدن اين قانون عضويت كساني كه مأمور نيستند، لغو مي‌شود.



به موجب تبصره 2 اين بند نيز، شركت‌هاي مشمول اصل 44 قانون اساسي كه در حال واگذاري هستند يا در فهرست واگذاري قرار دارند موظفند از قوانين و مقررات مربوط به استخدام ايثارگران تبعيت كنند.



همچنين عضويت تمام افراد به استثناي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در شوراي رقابت نيز مشمول حكم اين بند است و حقوق و مزايا و هر گونه وجهي كه اعضاي شورا رقابت تا قبل از لازم‌الاجرا شدن اين قانون دريافت داشته‌اند، محاسبه و مابه‌التفاوت احتمالي از محل اعتبارات شوراي رقابت توسط آن شورا قابل پرداخت است.



*‌ مجلس بند حذف شده 19 را حذف كرد



نمايندگان مجلس در ادامه رسيدگي به بخش هزينه‌هاي جزئيات بودجه 90، با حذف بند 19 اين لايحه در صحن مجلس كه ‌پيش از اين در كميسيون تلفيق ‌حذف شده بود، موافقت كردند.



در بند 19 لايحه پيشنهادي بودجه 1390 آمده بود كه حقوق و مزايا و هر‌گونه وجوهي كه اعضاي شوراي رقابت تا قبل از لازم‌الاجرا شدن اين قانون بابت عضويت در شورا دريافت داشته‌اند، محاسبه و مابه‌التفاوت احتمالي از محل اعتبارات شوراي رقابت توسط شوراي يادشده قابل پرداخت است.



* مخالفت مجلس با پيشنهاد توكلي



وقتي نوبت به بررسي بند 20 لايحه بودجه 90 رسيد، احمد توكلي پيشنهاد حذف اين بند را مطرح كرد.



وي در تشريح دلايل مخالفتش با اين بند گفت كه بر اساس اصل 141 قانون اساسي كارمندان دولت نمي‌توانند عضو هيئت مديره شركت‌هاي خصوصي باشند لذا بايد گفت كه اين ماده با مغاير با قانون اساسي و برخلاف ماده 17 قانون برنامه پنجم است و در صورت تصويب آن اين بند منشأ بسياري از مفاسد در دانشگاه‌ها مي‌شود و امكان سوء استفاده برخي را فراهم مي‌كند.



نماينده تهران در مجلس همچنين گفت كه اين بند از لحاظ ادبي و ويراستاري داراي اشكالاتي است.



- پس از اين پيشنهاد توكلي، هادي قوامي نماينده اسفراين در مخالفت با اين پيشنهاد گفت اين ماده هيچ مخالفتي با برنامه پنجم توسعه ندارد و امروز اقتصاد كشور به حضور مؤثر دانشگاه و دانشگاهيان در عرصه عمل نياز دارد.



وي بند 20 لايحه بودجه 90را در راستاي پيشرفت كشور دانست و ادامه داد: از نمايندگان مي‌خواهم كه به اين پيشنهاد حذف رأي ندهند.



- اخطار كواكبيان درباره پيشنهاد توكلي؛ لاريجاني: وارد نيست



خبرگزاري فارس: رئيس فراكسيون دانشگاهيان مجلس با انتقاد از بررسي رفع منع عضويت اعضاي هيئت علمي آموزشي و پژوهشي شاغل در دانشگاه‌ها در هيئت مديره شركت‌هاي پژوهشي و مهندسين مشاور، تصويب اين بند از بودجه 90 را مغاير با قانون اساسي دانست.



پس از آنكه پيشنهاد حذف بند 20 گزارش كميسيون تلفيق لايحه بودجه 90 توسط احمد توكلي اعلام شد، مصطفي كواكبيان نماينده مردم سمنان و رئيس فراكسيون دانشگاهيان مجلس در اخطار قانون اساسي بند 20 لايحه بودجه 90 را مغاير با قانون اساسي دانست.



رئيس فراكسيون دانشگاهيان مجلس در بيان اخطار خود با استناد اصل 141 قانون اساسي اظهار داشت: بند 20 لايحه بودجه 90 مغاير با قانون اساسي و برنامه پنجم است و اگر هم در خصوص اين بند از مجلس راي‌گيري شود، نيازمند دو سوم آراي نمايندگان مجلس است.



در ادامه لاريجاني با وارد ندانستن اين اخطار كواكبيان، گفت: اين بند از لايحه بودجه مطابق با اصل 141 قانون اساسي، مشكل قانوني ندارد.



در ادامه كواكبيان گفت: مگر تاكنون اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها نمي‌توانستند عضو هيئت مديره شركت‌هاي پژوهشي و مهندسين مشاور شوند كه الان ما در حال قانون‌گذاري براي رفع اين مانع هستيم كه باز هم رئيس مجلس اين اخطار را وارد ندانست.



- ‌حسيني: ‌‌از حقوق اساتيد دفاع ‌كنيد؛ لاريجاني: چنين اخطاري ‌در تاريخ اسلام بي‌سابقه است



محمدكريم شهرزاد نماينده اصفهان نيز طي تذكري آئين‌نامه‌اي پس از پيشنهاد توكلي گفت كه بند 20 لايحه بودجه 90 به صورت مبهم آمده است و با برنامه پنجم توسعه هم مغايرت داشت و اگر قرار باشد اين بند در بودجه مصوب ‌شود، نياز به رأي دو سوم نمايندگان دارد.



لاريجاني هم با قطع سخنان وي گفت: نظر بنده اين طور نيست.



شهرزاد در ادامه گفت:‌ بر اساس سياست‌هاي كلي قرار است‌ هرم آموزش عالي كشور معكوس شود، يعني رشته‌هاي فوق تخصصي گسترش پيدا كنند اما در آخرين كنكور كارشناسي ارشد كه سال گذشته برگزار شد، 8 هزار و 300 نفر داوطلب وجود داشت كه بايد به اين مسئله توجه كنيم.



نماينده اصفهان گفت: موضوع بند 20 اين است كه به اساتيد دانشگاه‌ها اجازه داده مي‌شود عضو هيئت مديره شركت‌هاي خارج از دانشگاه شوند كه اين مسئله مشكلات زيادي را به همراه خواهد داشت.



شهرزاد به مشكلات كنوني دانشگاه‌هاي كشور نيز اشاره كرد و گفت: اساتيد مختلف دانشگاه مي‌توانند دانشگاه را ترك كنند و هزاران دانشجويي كه بايد از تجربيات اين عده بهره ببرند، از اين نعمت محروم خواهند شد.



وي در عين حال يادآور شد كه در حال حاضر پروژه‌هايي در دانشگاه‌ها وجود دارد كه اساتيد مي‌توانند از آن طريق وارد عرصه‌هاي ديگر شوند و نيازي نيست كه اساتيد در خارج از دانشگاه‌ها فعاليت كنند.



اين نماينده مجلس با بيان اينكه نبايد دانشگاه‌ها را از نيروهايي متخصص خالي كرد، افزود: از نماينده‌ها مي‌خواهم با تصويب بند الحاقي موافقت نكنند.



- پس از مخالفت‌ها و موافقت‌ها با پيشنهاد توكلي مؤيد حسيني‌صدر نيز با استناد به اصل 41 قانون اساسي نيز گفت: مجلس بايد از حقوق اساتيد دفاع كند و نبايد كشور را از خدمات اين قشر محروم كند.



لاريجاني در پاسخ به تذكر وي گفت كه شما در تأييد سخنان ما مطالب خود را بيان كرديد.



حسيني‌صدر ادامه داد: بله بنده مي‌گويم كه اخطار برخي همكاران درست نيست.



لاريجاني اظهار داشت: تاكنون چنين اخطاري را در تاريخ اسلام نديده بوديم.



- نماينده دولت نيز طي سخناني در مخالفت با پيشنهاد توكلي گفت: بر اساس اين بند دولت هم مي‌تواند مانند بخش خصوصي از خدمات مشاوره‌اي اساتيد دانشگاه استفاده كند و هيچ چيز اضافه هم در اين بند بيان نشده است.



در نهايت بعد از رأي‌گيري نهايي، نمايندگان با 77 راي موافق، 80 راي مخالف و 12 راي ممتنع با پيشنهاد توكلي مبني بر حذف بند 20 موافقت نكردند.



* اعضاي هيئت علمي‌ مي‌توانند عضو هيئت مديره شركت‌هاي پژوهشي شوند



مجلسي‌ها پس از مخالفت با حذف بند 20 لايحه بودجه 90، آن را تصويب كردند و بر اساس آن، اعضاي هيئت علمي آموزشي و پژوهشي شاغل در دانشگاه‌ها با اطلاع مديريت دانشگاه، براي دارابودن سهام يا سهم‌الشركه و عضويت در هيئت مديره شركت‌هاي پژوهشي و مهندسين مشاور مشمول قانون راجع به منع مداخله وزرا و نمايندگان مجلسين و كارمندان در معاملات دولتي و كشوري مصوب 2 دي ماه 1337 نيستند.



* هيئت رئيسه: بند 20 مبهم است يا نه!



در جريان بررسي بند 20 لايحه بودجه 90، هيئت رئيسه مجلس درباره ابهام يا عدم ابهام اين بند دچار ناهماهنگي شد؛ در حالي كه محمدحسين فرهنگي ماده 20 لايحه را داراي ابهام مي‌دانست و با پيشنهاد ابهام نمايندگان موافق بود، جهانبخش محبي‌نيا ماده 20 را بي‌ابهام توصيف كرد و پيشهاد رفع ابهام را نپذيرفت.



محبي‌نيا در مقابل اصرار و پافشاري يكي از نمايندگان براي پيشنهاد رفع ابهام از بند 20 لايحه گفت: هيئت رئيسه بايد تقاضاي رفع ابهام را بپذيرد تا دوستان بتوانند مسئله رفع ابهام را مطرح كنند.



تقاضاي رفع ابهام از بند 20 لايحه در نهايت مورد پذيرش هيات رئيسه قرار نگرفت و مطرح نشد.



* بند مربوط به ‌جذب نيرو ‌با مدرك ‌دانشگاهي و ‌5 سال سابقه حذف شد



مجلسي‌ها در ادامه رسيدگي به جزئيات و بخش‌هاي هزينه‌اي لايحه بودجه، با حذف بند 22 لايحه پيشنهادي دولت مواققت كردند كه پيش از اين در كيمسيون تلفيق اين بند از لايحه حذف شده بود.



در بند 22 لايحه پيشنهادي دولت براي بودجه 1390 كل كشور آمده بود كه در كليه مواردي كه دستگاه‌ها از مجوزهاي استخدامي قانوني استفاده مي‌كنند، موظفند در چارچوب آئين‌نامه‌اي كه به تصويب هيئت وزيران مي‌رسد، با اولويت از طريق تبديل وضعيت نيروهاي قراردادي خود يا ساير دستگاه‌ها نسبت به جذب نيروي انساني با مدرك تحصيلي دانشگاهي و حداقل 5 سال سابقه كار اقدام كنند.



* "به‌به " و "چه‌چه " نمايندگان براي شعر جعفري



بهروز جعفري عضو كميسيون فرهنگي مجلس در انتقاد از حذف بند 22 لايحه بودجه و پيشنهاد بازگشت به دولت اين بند و در حمايت از معلمان، سخن خود را با شعري در مدح جايگاه معلم آغاز كرد.



وي در حمايت از مقام و منزلت معلم گفت كه جهان باغ و معلم باغبان است/ معلم در جهان جسم جان است



پس از شعر خواني جعفري نمايندگان حاضر در صحن با گفتن " به به " به ابراز احساسات پرداختند و ابوترابي‌فرد با كنايه گفت كه آقاي دلخوش تحويل بگيرد.



نماينده سميرم در ادامه توجه به حقوق نيروهاي قراردادي دستگاه‌ها به ويژه معلمان را ضروري دانست و گفت: حذف بند 22 لايحه بودجه 90 در كميسيون تلفيق موجب تضييع حقوق معلمان كشور خواهد شد.



- پيشنهاد بازگشت به لايحه دولت در بند 22 كه نيازمند دوسوم آراي نمايندگان حاضر در صحن علني بود با مخالفت نمايندگان مواجه و از لايحه بودجه 90 حذف شد.



* پرداخت مطالبات ايثارگران از محل واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي‌



نمايندگان مجلس پس از عبور از بند 22 به ماده 23 لايحه بودجه رسيدند و با كش‌ و قوس‌هاي فراوان به تصويب رساندنش!



مجلس‌ها با تصويب اين بند دولت را موظف كردند بابت حقوق رد ديون و مطالبات ايثارگران و خانواده معظم شهدا و كاركنان اعم از شاغل يا بازنشسته و تغييرات بعدي آن و اجراي «لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران» و «طرح اصلاح موادي از قانون خدمت وظيفه عمومي» و «قانون تفسير ماده 13 قانون حمايت از آزادگان مصوب 1389/12/4 " و كليه احكام مربوط به ايثارگران و خانواده آنان در قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه از محل واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي يا واگذاري آن يا اموال يا از محل وجوه حاصل از فروش آنها و يا از محل صرفه‌جويي حين اجراي بودجه اقدام كند.



دلخوش: روغن ريخته را نذر امامزاده كرده‌اند



سيدكاظم دلخوش اباتري نماينده صومعه‌سرا كه در شعر خواني زبانزد شده است، پرداخت حقوق و مطالبات ايثارگران و خانواده شهدا را از محل واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي، غيرعملي و نادرست دانست و گفت: در بند 23 لايحه بودجه 90، دولت و كميسيون تلفيق، روغن ريخته را نذر امامزاده كرده‌اند.



وي در ادامه پيشنهاد حذف بند 23 را پس گرفت و خواستار رفع ابهام از اين بند شد.



ابوترابي فرد نيز در پاسخ به تقاضاي دلخوش گفت: بند 23 لايحه 90 در قانون بودجه 89 نيز وجود داشته است و نتايج نشان مي‌دهد كه پرداخت مطالبات ايثارگران و خانواده شهدا از محل واگذاري سهم شركت‌هاي دولتي، عملياتي و مطلوب بوده است.



* ادياني‌راد: اسامي غايبان در زمان بررسي بودجه در صحن علني قرائت شود



در واپسين لحظات صحن علني سيدعلي ادياني‌راد نماينده قائمشهر در مجلس در تذكري آئين‌نامه‌اي با استناد به ماده 97 آئين‌نامه داخلي مجلس، از اقدام هيئت رئيسه نسبت به بستن درب خروج نمايندگان انتقاد كرد و با بيان اينكه درب ورودي را ببينيد،‌ گفت: هم‌اكنون رسانه‌ها در حال رصد كردن صحن مجلس هستند و درب خروجي صحن علني را مشاهده مي‌كنند و مي‌بينند كه نمايندگان جلوي درب خروج تجمع كردند اما نمي‌توانند، خارج شوند.



نماينده قائمشهر در مجلس در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: بنده از همه نمايندگاني كه در جريان بررسي طرح‌ها و لوايحي كه در مجلس حضور مي‌يابند، به خصوص نمايندگاني كه در جريان بررسي بودجه در صحن حاضر شدند، تشكر مي‌كنم.



‌‌ادياني‌راد افزود: ممكن است نمايندگان به حكم اضطرار بخواهند از صحن مجلس خارج شوند و هم‌اكنون كه تعدادي از نمايندگان پشت درب خروجي تجمع كرده‌اند، قطعاً كار اضطراري ‌دارند.



وي با بيان اينكه غريب به 87 نفر از نمايندگان از ابتداي بررسي بودجه 90 در صحن مجلس حاضر نشدند، خطاب به ابوترابي‌فرد كه رياست ساعات پاياني صحن علني را برعهده داشت، يادآور شد: بنده از شما كه نماد اخلاق در مجلس هستيد، استدعا مي‌كنم با توجه به اينكه سوگند ياد كرده‌ايد آئين‌نامه داخلي مجلس را رعايت ‌كنيد، اسامي افرادي را‌ كه در جريان بررسي بودجه 90 غيبت موجه يا غير موجه داشتند را در صحن علني مجلس قرائت كنيد.



در ادامه ابوترابي‌فرد با وارد دانستن تذكر ادياني‌راد‌ گفت: پيشنهاد شما را در هيئت رئيسه مجلس مورد توجه قرار مي‌دهيم و بررسي مي‌كنيم.



نائب رئيس مجلس همچنين از حضور نمايندگان مجلس در صحن علني و در جريان بررسي بودجه 90 تشكر كرد.



پس از تذكر ادياني، ابوترابي‌فرد از نمايندگان خواست يك دقيقه ديگر صبر كنند تا پيشنهاد الحاقي دهقان مطرح شود، اما نمايندگان ديگر تاب ماندن نداشتند و با گفتن " دو دو " مانع صحبت‌ كردن دهقان شدند.



دهقان در واكنش به "دو دو " گفتن‌هاي نمايندگان گفت كه ابتدا به پيشنهاد گوش دهيد بعد بگوييد 2 يا 4!



* بالاخره ‌نهمين جلسه بررسي بودجه پايان يافت



نايب رئيس مجلس در حالي پايان نهمين جلسه بررسي لايحه بودجه 90 را اعلام كرد كه ديگر طاقتي براي ماندن در مجلسي‌ها نمانده بود.



ابوترابي‌فرد كه چند لحظه قبل‌تر از پايان جلسه از نمايندگان خواهش مي‌كرد تا صبر كنند، با اعلام اينكه "ديگه تموم شد " مجوز خروج از پارلمان را به خانه‌ ملتي‌ها داد.



بهارستان نشينان در جلسه امروز تا بند 23 از لايحه بودجه سال 90 را بررسي و تصويب كردند.

    حمید.bmp

 

 

یک شنبه 11 اردیبهشت 1390  8:23 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها