گزارش فارس از نشست قائم مقام قرآني وزير ارشاد؛
محمدي: 30 درصد از بودجه قرآني به روستا اختصاص مييابد
خبرگزاري فارس: قائم مقام وزير ارشاد در امور قرآني با بيان اين كه اگر اين مقدار بودجه مصوب، جذب شود تحول بزرگ در زمينه قرآن و انقلاب پشتيباني قرآني صورت ميگيرد، گفت: 30 درصد از اين بودجه به مناطق روستايي اختصاص داده خواهد شد كه مركز در پي احياي مكتبخانههاي قرآني روستايي است.
به گزارش خبرگزاري فارس، حميد محمدي قائم مقام وزير ارشاد در امور قرآني در نخستين نشست تبيين برنامههاي قرآني در سال 90 كه در مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور برگزار شد اظهار داشت: با پيگيري بيش از دو سال مركز فعاليت قرآني براي ارتقاي فعاليت قرآني نيم درصد از هزينههاي دستگاهها به بخش قرآني اختصاص بافت.
وي افزود: با پيگيري انجام شده و نيازسنجي كه از دستگاههاي مسئول شده است بالغ بر 3 هزار ميليارد تومان بودجه براي فعاليت پايهاي قرآن نياز است و به اين ترتيب نظر مثبت نمايندگان براي تصويب نيمدرصدي جلب شده است و بودجه امسال حداقل 2 برابر سال گذشته است.
*مكتب خانههاي روستايي احيا ميشوند
محمدي با بيان اين كه اگر اين مقدار بودجه مصوب، جذب شود تحول بزرگ در زمينه قرآن و انقلاب پشتيباني قرآني صورت ميگيرد، گفت: 30 درصد از اين بودجه به مناطق روستايي اختصاص داده خواهد شد كه مركز در پي احياي مكتبخانههاي قرآني روستايي است.
وي ادامه داد: مركز با ستاد عالي كانونهاي فرهنگي مساجد كشور تفاهمنامهاي جامع بسته است و 40 هزار روستا در كانونهاي فرهنگي مساجد كشور عضويت دارند كه مركز سعي دارد از اين تعداد حداقل 100 نفر تحت آموزش ويژه قرآن قرار دهد و از اين 40 هزار بين 100 تا 150 نفر را پوشش دهند تا جمعيت هدف روستايي يك ميليون نفري تحت آموزش قرآن قرار گيرند.
وي افزود: امسال مؤسسات قرآني مورد حمايت 10 گانه مركز قرار ميگيرند و در عرصه خريد ساختمان در مركز استانها از كمك 50 ميليون توماني و در شهرستان حمايت 40 ميليون توماني بهرهمند خواهند شد.
قائم مقام وزير ارشاد در امور قرآني گفت: سياست مركز جهت كمك براي خريد ساختمان و مؤسسات قرآني است البته در زمينه رهن نيز امكاناتي را فراهم كرده در اختيار موسسات قرار ميگيرد و براساس اولويـتها تا سقف 10 ميليون تومان براي كمك خريد تجهيزات به مؤسسات وام پرداخت خواهد شد.
* 10 هزار فعال قرآني بيمه ميشوند
وي گفت: طي سالهاي گذشته 3 هزار فعال قرآني بيمه شده بودند و تلاش مركز اين است كه سقف بيمه را به 10 هزار فعال قرآني گسترش دهيم و علاوه بر بيمه اصلي از بيمه تكميلي نيز برخوردار شوند.
قائم مقام قرآني وزير ارشاد اسلامي با بيان اين كه كمكهايي كه مركز در زمينه اقلام فرهنگي براي مؤسسات قرآني در نظر گرفته است 500 هزار تومان به بالاست تصريح كرد: مركز در زمينه آموزش با توجه به اولويتهايي كه مركز از نوع برخورداري و محروميت براي مؤسسات در نظر گرفته است از 50 درصد تا 100 درصد هزينه را پرداخت ميكند و براي هر حافظ قرآن 600 هزار تومان پول به مؤسسات ميدهد.
وي گفت: دهمين حمايت مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت قرآني كشور حمايت نرمافزاري است و بخش قابل توجهي از اين حمايتها به خارج صادر ميشود.
قائم مقام قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: نظارت بر چاپ قرآن كريم برعهده دارالقرآن گذاشته شده است و نظارت بر ترجمه قرآن كريم برعهده وزارت ارشاد است و در زمينه ترجمه اگر اشكالات اساسي نباشد مجوز اهدا ميشود البته رسيدن به ترجمه ايدهآل مسيري است كه بايد در طول زمان صورت گيرد.
وي با اعلام اين خبر كه شعار امسال نمايشگاه «قرآن كتاب بيداري است» خواهد بود، افزود: شعار نمايشگاه امسال با توجه به حوادث منطقه به خصوص بيداري كه در منطقه رخ داده است انتخاب شده است كه قرآن به صورت توأمان ميتواند موجببيداري اجتماعي و فردي شود.
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت قرآني گفت: در راستاي برگزاري نمايشگاه قرآن امسال ده جلسه برگزار كرد و نمايشگاه به 30 بخش ستادي و غير ستادي تقسيم شده است و بخش بيداري اسلامي و قرآنستيزي در نمايشگاه به تصوير كشيده ميشود.
وي ادامه داد: امسال درصدد آن هستيم ساعت بازديد نمايشگاه را تا 1 بامداد افزايش داده و اگر مشكل امنيتي وجود نداشته باشد نيايشهاي شبانه برگزار كنيم امسال 22 جشنواره قرآني ابلاغ شده است از جمله جشنواره تلاوتهاي برتر با حضور قاريان خارجي است. در نمايشگاه امسال بخش ويژهاي براي عترت و ولايت تشكيل ميشود امامان علي و حسن (ع) معرفي شده و مدت زمان نمايشگاه از 26 شعبان تا 26 رمضان و جمعه تا جمعه خواهد بود.
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت قرآني گفت: نمايشگاه استاني امسال به صورت نظامندتر و فراگيرتر برگزار خواهد شد و بخش ويژه نمايشگاه بخش روستايي و سيار خواهد بود كه در دو بخش فروش و نمايش است.
وي ادامه داد: امسال 89 هفته قرآني در خارج از كشور برگزار شد كه مسئول اصلي برگزارياش سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامي است از ديگر برنامهها ترجمه موضوعي قرآن است به 22 زبان زنده و در 114 موضوعي كه غريبان به آن توجه دارند.
وي گفت: در بخش آموزش، آموزش قرآني كاركنان دولت تصويب شده است كه نخست كاركنان وزارت ارشاد آموزش ميبينند و امسال 400 خبرنگار قرآني در 10 استان تربيت ميشوند.
قائم مقام قرآني وزير ارشاد اسلامي ادامه داد: سال 90 سال نظارت و ارزيابي است و كليه مؤسسات قرآني ارزيابي ميشوند، 22 جشنواره در سال 89 اعلام شده است كه 10 جشنواره بينالمللي و 12 جشنواره ملي است امسال تعدادي از جشنواره را عيناً برگزار خواهيم كرد و تعدادي دوسالانه برگزار ميشود مانند دوسالانه يزد و جشنواره نرمافزاري به جشنواره رسانه ديجيتال تبديل ميشود.
محمدي گفت: امسال مركز توسعه و ترويج فعاليت قرآني مجوز صدور مؤسسات قرآني را اهدا خواهد كرد و اگر ساير نهادها همكاري كنند امكان اهداي مجوز به كمتر از 6 يا 4 ماه خواهد رسيد.
محمدي با اشاره به وعده وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي براي انتشار يك ميليون نسخه قرآن به جاي هر مصحف سوزانده شده در آمريكا بيان كرد: نظارت بر چاپ و نشر قران بر عهده سازمان دارالقرآن كريم و ترجمه آن بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و معاونت فرهنگي اين وزارتخانه براي صدور مجوز نهايي، ترجمههاي انجام شده از آيات وحي را به مركز هماهنگي براي رفع اشكالات احتمالي ارايه ميكند.
وي درباره همكاري مركز هماهنگي فعاليتهاي قرآني در راستاي گسترش فعاليتهاي قرآني در نظام آموزشي كشور، ابراز كرد: خوشبختانه وزارت آموزش و پرورش به دو شيوه رسمي و غيررسمي در اين مسير گام هاي موثري برداشته است. اما به دليل فقدان فعاليتهاي جدي مرتبط با اين عرصه در نظام آموزش عالي كشور، ايجاد رشتههاي جديد قرآني و بازنگري سرفصلهاي رشتههاي جديد در دستور كار قرار گرفته است.
قائم مقام وزير ارشاد در امور قرآني در پايان خاطرنشان كرد: اما به دليل كمبود بودجههاي سال گذشته مركز حتي موسسات داراي مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در راستاي تامين مخارج خود با بحران مواجه شدند؛ از سوي ديگر بايد توجه داشت اين وزارتخانه مسئول حمايت از موسسات داراي مجوز از ساير دستگاهها نيست چون آنها نيز بودجههاي خاص خود را دارند و در برابر صدور مجوز بايد حمايتهاي لازم را نيز اعمال كنند.