0

مفهوم «تروريسم بين‌الملل»، ساخته ذهن ابر‌قدرت‌ها است

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

مفهوم «تروريسم بين‌الملل»، ساخته ذهن ابر‌قدرت‌ها است

خبرگزاري فارس: رئيس جمهور تاجيكستان در همايشي در دوشنبه گفت كه اصطلاح و مفهوم «تروريسم بين‌الملل»، ‌ساخته ذهن برخي از قدرت‌‌هاي جهاني براي رسيدن به اهداف خاصي سياسي و اقتصادي است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در دوشنبه، "امامعلي رحمان " طي سخناني در همايش گرامي‌داشت پانزدهمين سالگرد تاسيس "شوراي عمومي سازمان‌ها و احزاب سياسي تاجيكستان " كه در كاخ "وحدت " شهر دوشنبه برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: برخي ‌قدرت‌هاي جهاني، از حدود 20 سال پيش و پس از فروپاشي شوروي سابق، به منظور سلطه بر منابع مناطق مختلف جهان، بدنبال ايجاد جهان "تك قطبي " بوده‌‌اند.


رئيس جمهور تاجيكستان در اين همايش كه روز گذشته در دوشنبه برگزار شد، تصريح كرد: پس از فروپاشي و خروج اتحادشوروي سابق از فهرست ابرقدرت‌هاي جهان، مفهوم تهديد كمونيسم و به تبع آن جنگ سرد كه غرب سياست‌هاي استثماري خود را به بهانه مقابله با اين تهديد، در مناطق مختلف جهان اعمال مي‌كرد، بكلي رنگ باخت.


وي بدون اشاره به نام كشور و قدرت خاصي، خاطر نشان كرد: به همين دليل بود كه ابر‌قدرت‌ها با ايجاد مفهوم چالشي جديدي به نام "تروريسم بين‌الملل "‌ به منظور ايجاد هراس، رعب و وحشت در بين كشورهاي ضعيف و فقير جهان، مدعي پرچمداري مبارزه با اين تهديد خود ساخته در جهت حمايت از كشورهاي ديگر جهان شدند.


رحمان اضافه كرد: اين ابر‌قدرت‌ها هستند كه امروز، تروريست‌ها را با توجه به وظايف خاصي كه براي آنان تعريف كرده‌اند، به 2 طيف "جنايت‌كاران " و "وطن‌پرستان " تقسيم مي‌كنند.



*استفاده ابزاري غرب از واژه دموكراسي



وي با اشاره به رويدادهاي اخير در مناطق مختلف جهان تاكيد كرد: در مرحله كنوني مبارزه با به اصطلاح تروريسم توسط ابرقدر‌هاي غربي، آنان با استفاده از ابزار كمك به ايجاد دموكراسي، بدنبال دست‌يابي به جايگاه مناسبتري در جهان از نظر تصاحب ذخاير معدني و منابع انرژي جهان هستند.


رحمان سوء ‌استفاده از مفهوم حمايت از موكراسي‌ را نيز از ديگر ابزارهاي مهم مورد استفاده توسط قدرت‌هاي جهاني براي دست‌يابي به اهداف خاص سياسي و اقتصادي در مناطق مختلف جهان برشمرد و افزود: هيچ فرد و قدرتي نمي‌تواند و حق ندارد كه نظام حكومتي خاصي را به عنوان دموكراسي ايده‌آل به ديگر كشورها و ملت‌هاي جهان تحميل كند.


رئيس جمهوري تاجيكستان تاكيد كرد: هر ملت و كشوري، سنت و ويژگي‌هاي خاص خود را دارد و به اين دليل نمي‌توان، آنچه را كه در غرب رايج و معمول است، به عنوان معيار واقعي دمكراسي به ساير نقاط جهان تعميم داد.


وي به عنوان مثال به پديده رواج ازدواج "همجنس‌بازان " در بسياري از كشورهاي غربي و آمريكا اشاره كرد و گفت: اين پديده در جهان غرب و بويژه آمريكا نه تنها يك اقدام عادي تلقي مي‌شود، بلكه رعايت آزادي عمل همجنس‌بازان، يكي از اركان و معيارهاي دمكراسي غربي است، حال آن كه اين پديده در كشورهاي جهان اسلام از جمله در تاجيكستان و ساير كشورهاي آسياي مركزي و به طور كلي در فرهنگ مشرق زمين، از نظر اخلاقي و انساني يك اقدام كاملاً مضموم و به شدت محكوم است.


رحمان تاكيد كرد: پس اگر در كشورهاي ما از چنين رفتاري از نظر فرهنگي و اجتماعي حمايت نمي‌شود، نمي‌توان ما را به دشمني با دموكراسي متهم كرد.



*انتقاد از برخورد دوگانه غرب با بحران‌هاي همسان منطقه‌اي و جهاني



رئيس جمهور تاجيكستان در بخش ديگري از سخنراني خود، با اشاره به برخي از اعلاميه‌هاي كاملاً سياسي كشورهاي اروپايي از جمله درباره نگراني از افزايش تعداد مهاجران غيرقانوني از شمال آفريقا از طريق ايتاليا به كشورهاي عضو اين اتحاديه را كاملاً سودجويانه و خودخواهانه دانست.


رحمان گفت: شما تصور كنيد، ورود تنها شش هزار مهاجر غيرقانوني به اروپا، باعث جار و جنجال‌ توسط غرب شده‌است، اما در سال‌هاي جنگ داخلي در تاجيكستان كه با هدايت بيگانگان بر كشور ما تحميل شد، حدود يك ميليون نفر از اتباع تاجيكستان با مهاجرت به روسيه و كشور افغانستان در شرايط بسيار سختي زندگي مي‌كردند، اما آن بحران عظيم، به هيچ وجه موجبات نگراني اروپا و غرب را فراهم نكرد.



* متهم كردن برخي از جريان‌هاي سياسي داخلي به همسويي با غرب



رئيس جمهور تاجيكستان با برحذر داشتن نيروها و جريان‌هاي سياسي كشورش از تقليد و پيروي از سياست‌هاي خودكامه و مغرضانه غرب، بر ضرورت همبستگي همه اقشار جامعه تاكيد كرد و خواستار فعاليت‌ تمام نيروهاي سياسي رسمي كشور در چارچوب قانون شد.


وي همزمان با ابراز تاسف از تصميم رهبران برخي از احزاب سياسي كه همكاري خود را با شوراي عمومي قطع كرده‌اند، گفت: وطن پرستان واقعي كه صلح و ثبات در كشور را گرامي مي‌دارند، به هيچ وجه دست به چنين اقدامي نمي‌زنند.


اشاره رحمان به قطع همكاري برخي از نيروهاي سياسي با شوراي عمومي، در حالي است كه حزب نهضت اسلامي تاجيكستان و حزب سوسيال دموكرات اين كشور با خودداري از شركت در جلسات اين نهاد، دليل اين تصميم خود را، بي‌نتيجه بودن تصميمات اين شورا اعلام كردند.


اما احزاب نزديك به دولت تاجيكستان، شوراي عمومي سازمان‌ها و احزاب سياسي و اجتماعي تاجيكستان را ابزار موثري در پيشبرد سياست‌هاي دولت براي برقراري ثبات سياسي در كشور ارزيابي مي‌كنند.


شوراي عمومي سازمان‌ها و احزاب سياسي تاجيكستان در سال 1996 ميلادي در دوراني كه جنگ داخلي در اين كشور ادامه داشت، با هدف تامين همبستگي در جامعه و كمك به دولت براي رهايي از بحران سياسي، اقتصادي و اجتماعي به سرپرستي رئيس جمهوري تاجيكستان تاسيس شده بود.



كارشناسان معتقدند كه هدف اصلي اين شورا كه يك سازمان اجتماعي است، ايجاد زمينه فعاليت هماهنگ احزاب و نيروهاي سياسي و اجتماعي در كشور، فراهم كردن زمينه براي برقراري نظام دموكراسي بود كه به برخي از اهداف خود دست يافته است.


از سوي ديگر به اعتقاد تحليلگران، يكي از دلايل انتقاد شديد رحمان از كشورهاي غربي، حمايت آنها از جريان‌هاي افراط‌گرا و تروريستي در تاجيكستان است، زيرا پس از كشته شدن ملاعبدالله به عنوان يكي از فرماندهان ارشد مخالفان دولت تاجيكستان در نبرد با نيروهاي امنيتي و نظامي اين كشور، عوامل خارجي و نهادهاي اطلاعاتي غرب با صدور بيانيه‌هايي از شكل‌گيري جريان جديدي به نام گروه مجاهدان تاجيكستان با هدف ايجاد رعب و وحشت در دل مردم منطقه خبر داده‌اند.


اين صاحبنظران معتقدند: افراد و جريان‌هايي كه قصد دارند بار ديگر در آينده تاجيكستان را در يك جنگ داخلي درگير كنند، از هم اكنون بدنبال ايجاد زمينه‌هاي ايجاد درگيري و نزاع در تاجيكستان هستند و جهان غرب از هم اكنون بدنبال ايجاد چنين فضايي در منطقه است.


كارشناسان همچنين با اشاره به سفر چندي پيش "رابرت بليك " دستيار وزير امورخارجه آمريكا به تاجيكستان و مواضع وي در مصاحبه مطبوعاتي در دوشنبه را نيز يكي ديگر از دلايل از انتقادات شديد رحمان از غرب دانستند.


دستيار وزير امور خارجه آمريكا در پايان سفر خود به تاجيكستان كه در 25 فرودين ماه 90 انجام شد، با حضور در مصاحبه مطبوعاتي، بدون اشاره به حمايت‌هاي همه جانبه و بي‌دريغ واشنگتن از ديكتاتورهاي جهان عرب در چند دهه اخير، خواستار عبرت گرفتن رهبران كشورهاي منطقه از سرنوشت دولت‌هاي عربي خاورميانه شد.


بليك در اين مصاحبه بدون اشاره به نقض حقوق بشر توسط برخي از رهبران كشورهاي آسياي مركزي و ناديده گرفتن اين امر توسط مقامات آمريكايي در دو دهه اخير، مدعي شد: نه تنها مقامات تاجيكستان، بلكه رهبران تمام كشورهاي جهان بايد از حوادث خودجوش مردم جهان عرب درس عبرت بگيرند و اقدامات لازم را براي عملي كردن خواسته‌هاي مردم انجام دهند.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

شنبه 10 اردیبهشت 1390  8:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها