خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
در حالي كه برابر با حكم قانوني برنامه چهارم توسعه، مستمري مددجويان نهادهاي حمايتي بايد به 40 درصد حداقل حقوق و دستمزد افزايش مييافت، مستمري مددجويان كميته امداد در سه سال گذشته همچنان ثابت مانده است.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حداقل حقوق و دستمزد در سال گذشته 303 هزار تومان تعيين شده بود و بر اين اساس، مستمري مددجويان در سال گذشته كه آخرين سال اجراي برنامه چهارم توسعه بود، بايد به رقمي معادل 120 هزار تومان ميرسيد؛ اما مستمري ماهانه مددجويان كميته امداد كه رقمي بين 32 تا 60 هزار تومان تعيين شده، طي سه سال گذشته ثابت مانده است.
به گزارش ايسنا، ميزان مستمري مددجويان اين نهاد، بر اساس تعداد اعضاي خانوار تعيين ميشود، به طوري كه حداقل مستمري به خانواده يك نفره تعلق دارد و خانواده پنج نفر و بالاتر از 60 هزار تومان مستمري در هر ماه برخوردار ميشوند.
بايد افزود: تكرار حكم برنامه چهارم توسعه در برنامه پنجم پيرامون ميزان مستمري مددجويان نهادهاي حمايتي، موجب شده است كه دولت افزايش 23 درصدي مستمري مددجويان كميته امداد در سال 90 را در لايحه بودجه تقديمي به مجلس شوراي اسلامي پيشنهاد دهد.
با اين وجود، حسين انواري ـ سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) ـ در اين باره به ايسنا گفت: افزايش پيشبيني شده مستمريها در بودجه امسال نيز به ميزاني نيست كه اين مستمري را به 40 درصد حداقل حقوق و دستمزد برساند.
سرپرست كميته امداد اعتقاد دارد كه مستمري مددجويان در حكم حقوق ماهانه آنهاست و بارها تاكيد كرده است كه اين مستمري با اجراي هدفمندسازي يارانهها و واريز يارانههاي نقدي، نبايد قطع شود.
به گزارش ايسنا، با اين وجود به نظر ميرسد كه ضرورت افزايش مستمري به صورت سالانه و متناسب با ميزان افزايش هزينه زندگي همچون ساير حقوق و مستمريها، مغفول مانده است.
در برنامه پنجم توسعه علاوه بر پيشبيني افزايش مستمري مددجويان نهادهاي حمايتي به 40 درصد حداقل حقوق و دستمزد، بر خروج سالانه 10 درصد از مددجوياني كه قابليت توانمند شدن را دارند، تاكيد شده است، اما از آنجا كه 30 درصد مددجويان كميته امداد از قابليت توانمندشدن و خروج از چرخه حمايت برخوردار نيستند، به نظر ميرسد، نبايد به بهانه رويكرد توانمندسازي نهادهاي حمايتي، از پيشبيني ميزان منطقي مستمري غفلت شد.
انتهاي پيام
منبع ایسنا