0

رييس انجمن قلب وعروق اعلام كرد: مرگ حدود 38 درصد از ايراني‌ها به علت ابتلابه بيماريهاي قلبي عروقي اف

 
ALI_ALI0934
ALI_ALI0934
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 6676
محل سکونت : فارس شیراز

رييس انجمن قلب وعروق اعلام كرد: مرگ حدود 38 درصد از ايراني‌ها به علت ابتلابه بيماريهاي قلبي عروقي اف

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

رييس انجمن قلب و عروق ايران گفت: 33 تا 38 درصد مرگ و ميرها به دليل ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي در ايران است به گونه‌اي كه ميزان مرگ و مير براثر ابتلا به اين بيماري در ايران بيشتر از بسياري از كشورهاي پيشرفته است بنابراين بايد به پيشگيري توجه زيادي كنيم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر فريدون نوحي در نشست خبري كنگره قلب با بيان اين مطلب افزود: كم تحركي جزو عوامل اساسي ابتلا به بيماريهاي قلبي است. به عنوان نمونه جوانان ساعتها مقابل رايانه مي‌نشينند و تحركي ندارند. اين درحاليست كه تحرك باعث بهتر شدن وضعيت فشارخون و چربي خون مي‌شود.

وي اظهار كرد: ميزان ابتلا به بيماري عروق كرونر در ايران مانند كشورهاي پيشرفته است كه در اين زمينه عوامل محيطي و شيوه زندگي افراد نقش دارد.

نوحي درباره علل كاهش سن ابتلا به بيماري عروق كرونر اظهار كرد: افرادي بيشتر به اين بيماري دچار مي‌شوند كه زمينه‌هاي قبلي دارند. به عنوان نمونه در خانواده آن‌ها ابتلا به بيماريهاي قلبي يا چربي بالا ارثي است.

 

رييس انجمن قلب و عروق ايران با بيان اينكه افزايش جمعيت و بهبود كيفيت امكانات تشخيصي و درماني در تشخيص ابتلا به بيماري عروق كرونر موثر بوده است، اظهار كرد: با توجه به اين عوامل درست نيست كه اينگونه بيان شود كه سن ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي كاهش يافته است.

وي در ادامه گفت: هرچه شيوه زندگي و نوع تغذيه بدتر باشد ميزان ابتلا به سكته‌هاي قلبي و مغزي و ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي در سنين جواني بيشتر است.

نوحي درباره جايگاه اقدامات تشخيصي و درماني براي بيماري‌هاي قلبي و عروقي در سند چشم انداز و برنامه پنجم توسعه، گفت: در اين برنامه‌ها به سلامت به طور كلي پرداخته شده است و براساس آن متخصصان بايد تلاش كنند كه متوسط طول عمر ايرانيان را هم از نظر كيفي و هم از نظر كمي ارتقا دهند و با توجه به آن كه ابتلا به بيماريهاي قلبي مهمترين علت مرگ و مير است متخصصان قلب و عروق براي افزايش كمي و كيفي طول زندگي افراد بايد تلاش كنند.

رييس انجمن قلب و عروق ايران با بيان اينكه طول عمر افراد در ايران نسبت به پيش از پيروزي انقلاب بسيار بهتر شده است، اظهار كرد: در حال حاضر متوسط طول عمر زنان بيشتر از مردان است اما بايد در جهت ارتقاي كمي و كيفي عمر خود تلاش كنند.

روغن خرما براي سلامت بدن بسيار خطرناك است

وي درباره راهكارهاي رشد كمي و كيفي عمر گفت: آموزش به مردم بسيار مهم است و اين كار بايد از سنين پايين انجام شود. علاوه بر آن بايد به تغذيه توجه كافي كرد. يكي از موارد مربوط به تغذيه روغن‌هاي مورد استفاده است. بهتر است از روغن‌هاي مايع استفاده كنيم البته روغن خرما از جمله روغن‌هاي مايع است ولي براي سلامت بدن بسيار خطرناك است.

نوحي تاكيد كرد: به مسولان اداره غذا و داروي وزارت بهداشت پيشنهاد مي‌كنيم بر روغن‌هاي خوراكي و اطلاعاتي كه روي برچسب ظرف آنها درج مي‌شود بيشتر نظارت كنند.

وي افزود: روغن‌هايي مانند ذرت، هسته انگور، زيتون خيلي خوب هستند اما بايد به اين نكته توجه كرد كه محتوي شيشه‌هاي روغن، حاوي همين مواد باشند.

نوحي درباره دستگاه كمك قلبي گفت: اين دستگاه در كشورهاي پيشرفته استفاده مي‌شود البته اينگونه كشورها نيز در زمينه ارائه چنين خدماتي اولويت بندي دارند.

نوحي درباره بيماري كه حدود هزار روز است در اين بيمارستان در حال كماست، گفت: اين بيمار بعد از عمل جراحي قلب به كما رفت و اكنون دربخش ICU بستري است. با توجهاتي كه پرستاران به او داشتند او حتي يك زخم بستر نيز ندارد.

وي شانس برگشت اين بيمار به زندگي را بسيار اندك توصيف كرد و گفت: تا زماني كه قلب او مي‌تپد زنده است و دچار مرگ مغزي نشده است.

نوحي درباره هزينه‌هايي كه تاكنون براي اين بيمار شده است، اظهار كرد: اين بيمار بيمه است و بخشي از هزينه‌هاي او را سازمان بيمه تقبل مي‌كند و هزينه ICU نيز طبق تعرفه دولتي براي او محاسبه مي‌شود كه تاكنون به 75 ميليون تومان بالغ شده است.

در ادامه اين نشست دكتر مهدي پيغمبري- دبيرعلمي هفدهمين كنگره قلب- گفت: اين كنگره از 20 ارديبهشت ماه در سالن خليج فارس نمايشگاه دائمي تهران برگزار مي‌شود و بيش از 3 هزار نفر در آن شركت مي‌كنند كه تاكنون دو هزار نفر ثبت نام كرده‌اند. 356 مقاله نيز به دست ما رسيده است.

وي افزود: حدود 32 پزشك از خارج از كشور در اين كنگره شركت مي‌كنند كه 13 نفر آنها ايراني هستند. سخنرانان اين كنگره درباره موضوعاتي مانند جراحي قلب، قلب كودكان و تصويربرداري قلب سخنراني مي‌كنند. تصويربرداري قلب روشي است كه در دنيا پيشرفت زيادي كرده است و به تشخيص بيماريهاي قلبي و عروقي كمك زيادي مي‌كند.

وي با بيان اينكه تعويض دريچه آئورت با روش غيرعمل جراحي يكي ديگر از محورهاي مورد بحث در اين كنگره است، گفت: انجام اين كار در ايران از يكسال اخير آغاز شده است و تا يك ماه گذشته حدود 11 عمل جراحي به اين روش در كشور صورت گرفته است . اين روش براي بيماراني كه دچار تنگي شديد آئورت هستند و بيمار قلبي با ريسك بالا محسوب مي‌شوند استفاده مي‌شود.

دبير علمي كنگره هفدهم با بيان اينكه سي پي آنژيو گرافي يكي ديگر از محورهاي مورد بحث در اين كنگره است، گفت: اين مورد يك روش غيرتهاجمي براي تشخيص بيماريهاي عروق كرونر قلب است و اين كار از چندين سال پيش در ايران انجام مي‌شود. اكو كارديوگرافي از قلب جنين نيز در اين كنگره مطرح مي‌شود. اين كار در ايران به تازگي صورت مي‌گيرد و با استفاده از آن بسياري از ناهنجاريهاي قلبي كودكان را قبل از تولد مي‌توان تشخيص داد.

وي درباره جايگاه ايران در تشخيص و درمان بيماريهاي قلبي و عروقي اظهار كرد: در چند دهه گذشته ايران در اين زمينه بسيار پيشرفت كرده است به طوري كه اكنون فاصله ما با كشورهاي پيشرفته چندان زياد نيست و بسياري از اقدامات تشخيصي و درماني كه در غرب انجام مي‌شود در داخل كشور نيز صورت مي‌گيرد.

پيغمبري افزود: بيش از90 درصد از بيماران قلبي عروقي پيش از پيروزي انقلاب براي درمان به خارج از كشور اعزام مي‌شدند اما در حال حاضر بيش از 99 درصد از بيماران قلبي نيازي به اعزام به خارج از كشور ندارند.

وي در ادامه گفت: اقدامات درماني بسيار كمي وجود دارد كه در ايران قابل انجام نباشد و كشور ما از 90 درصد از كشورهاي منطقه خاورميانه در زمينه تشخيص و درمان بيماري‌هاي قلبي و عروقي پيشرفته تر است.

وي درباره پذيرش بيماران خارجي در ايران گفت: از كشورهايي مانند آذربايجان، عراق، افغانستان و حوزه خليج فارس بيماراني براي درمان اختلالات قلبي و عروقي خود به ايران مراجعه مي‌كنند.

شيوع ابتلا به بيماريهاي عروق كرونر در ايران در حال افزايش است

دبيرعلمي هفدهمين كنگره انجمن قلب و عروق ايران اظهار كرد: ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي مهمترين علت مرگ و ناتواني است. متاسفانه شيوع ابتلا به بيماريهاي عروق كرونر در ايران در حال افزايش است اما از آن آمار دقيقي نداريم.

پيغمبري افزود: براساس برخي از آمارها رشد ابتلا به بيماريهاي عروق كرونر در برخي از كشورهاي توسعه يافته متوقف شده است و در حال حاضر رو به كاهش است ودر اين زمينه انجام اقدامات پيشگيرانه بسيار موثر بوده است.

وي تغيير شيوه زندگي، تحرك و كنترل بيماريهايي مانند ديابت، چربي خون و نكشيدن سيگار را از جمله اقدامات مناسب در پيشگيري از ابتلا به بيماري تنگي عروق كرونر دانست.

سن ابتلا به تنگي عروق كرونر در ايران رو به كاهش است

پيغمبري با بيان اينكه سن ابتلا به تنگي عروق كرونر در ايران رو به كاهش است، گفت: معمولا مردان حدود 45 سالگي و زنان پس از 50 سالگي به اين بيماري مبتلا مي‌شوند اما اگر افرادي زودتر از اين سن به بيماري تنگي عروق كرونر مبتلا شوند از جمله بيماراني محسوب مي‌شوند كه در سن پايين‌تر از حد معمول ابتلا به اين بيماري را تجربه مي‌كنند.

دكتر حسيني - دبير اجرايي كنگره- نيز با اشاره به دستگاه كمك قلبي اظهار كرد: اميدواريم سازمان‌هاي بيمه‌گر بيشتر به پوشش خدمات اين دستگاه‌ها بپردازند چون بيماراني كه شرايط پيوند قلب را ندارند، مي‌توانند از اين دستگاه استفاده كنند.

انتهاي پيام

منبع ایسنا


شنبه 10 اردیبهشت 1390  7:21 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها