0

عمليات اجرايي دومين سامانه پرتوي كشور در بناب آغاز شد بناب، تبريز -عمليات اجرايي دومين سامانه پرتوي

 
hamed1368104
hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

عمليات اجرايي دومين سامانه پرتوي كشور در بناب آغاز شد بناب، تبريز -عمليات اجرايي دومين سامانه پرتوي

 
 
عمليات اجرايي دومين سامانه پرتوي كشور در بناب آغاز شد
بناب، تبريز -عمليات اجرايي دومين سامانه پرتوي كشور در پژوهشكده مواد شهرستان بناب روز شنبه با حضور معاون سازمان انرژي اتمي و رييس پژوهشگاه علوم و فنون هسته اي كشور آغاز شد.

رييس پژوهشگاه علوم و فنون هسته اي كشور در آيين آغاز بكار اين سامانه ،گفت: فناوري هسته اي يك مقوله كاملاً پيشرفته و پيچيده با تكنولوژي بسيار بالا در دنيا است و نبايد از آن بعنوان يك سلاح يا نيروي هسته اي تعبير كرد.


محمد قنادي افزود: انرژي هسته اي آنچنان جايگاهي در مسايل پزشكي ، كشاورزي و صنعت دارد كه بدون آن زندگي بسيار سخت و دشوار خواهد بود .


وي با بيان اينكه هم اكنون 25 درصد برق دنيا توسط 432 نيروگاه هسته اي تامين مي شود، گفت: كشورهايي كه داراي نيروگاه هسته اي هستند از نظر صنايع در حد بالايي قرار دارند.


وي، مسايل پزشكي را بدون استفاده از فناوري هسته اي بي معنا دانست و اظهارداشت: امروز شناسايي و درمان اكثر بيماري هاي خطرناك مانند سرطان، بيماري هاي قلبي و پوكي استخوان با استفاده از راديو داروها امكان پذير است.


وي در خصوص تاثير فناوري هسته اي در بخش كشاوري افزود: بالابردن كميت و كيفيت مواد غذايي و طولاني شدن نگهداري از مهمترين اهداف استفاده از انرژي هسته اي مي باشد.


قنادي گفت: بنابر آمار مسوولان وزارت بازرگاني سالانه حدود 25 درصد از محصولات توليدي كشاورزي در اثرعدم امكان نگهداري از بين رفته و ميليارد ها ريال خسارت به كشور وارد مي كند در حالي كه سامانه هاي پرتودهي عمر ماندگاري ميوه و خشكبار را افزايش مي دهد.


وي اضافه كرد: توليد داروهاي راديو اكتيو در كشور از مهمترين دستاوردهاي دستيابي ايران به انرژي هسته اي است كه نياز كشور به واردات اين داروها را از خارج منتفي كرده است و مانع خروج ارز از كشور مي شود.


قنادي ازتصويب و اجراي سه طرح ملي توليد 13 نوع راديو داروهاي تشخيصي و رماني براي نخستين بار در دنيا، طراحي و ساخت رآكتور آزمايشي گداخت هسته اي و همچنين طراحي و ساخت سامانه پرتوي در ايران خبر داد.


رييس پژوهشگاه علوم و فنون هسته اي كشور درادامه سخنانش توسعه اقتصادي و علمي شهرستان بناب را از مهمترين نتايج احداث سامانه پرتوي عنوان كرد.


رييس پژوهشكده مواد بناب هم در اين آيين، پرتودهي بسته‌بندي نهايي محصول، عدم تاثير دما، فشار و رطوبت بر عملكرد آن، عدم ايجاد آثار سوء بر مصرف‌كنندگان، تاثير فوري و قابليت استفاده فوري از محصول و همچنين عدم استفاده از افزودني‌هاي شيميايي را از مزاياي منحصر به فرد اين سامانه عنوان كرد.


احمد نوزاد افزود: با راه اندازي اين سامانه، توان فناوري هسته اي پژوهشكده مواد بناب به ميزان قابل توجهي ارتقا مي يابد.


رييس مركز طرح هاي كلان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري هم در اين آيين گفت: مزيت بزرگ سامانه پرتوي بناب اين است كه در بطن خودش هم علم دارد هم فناوري و هم توليد و اين مي تواند امتياز بزرگي براي فعال تر كردن مراكز علمي و دانشگاهي منطقه باشد.


غلامحسين رحيمي افزود: هم اكنون كشور ما در حوزه پرتودهي و فناوري هسته اي گامهاي بزرگي برداشته و دانش فناوري كشور به سمت مطلوبي حركت مي كند.


وي گفت: با توجه به اينكه اين طرح يك فرصت ملي و حتي فراملي محسوب مي شود بنابراين بايد همه مديران منطقه كمك كنند تا بهتر و سريع تر به نتيجه برسد.


اجراي طرح سامانه پرتوي بناب در زميني به مساحت 12 هزار مترمربع و زيربناي شش هزار مترمربع تا 20 ماه آينده به اتمام خواهد رسيد.


در اين آيين رييس مركز طرح هاي كلان معاونت علمي و فني رياست جمهوري، روساي پژوهشكده هاي سازمان انرژي اتمي و جمعي از مسئولين محلي و متخصصين علوم هسته اي نيز حضور داشتند.


اواخر فرودين امسال عمليات اجرايي نخستين سامانه پرتوي كشور در شهركرد آغاز شد.

شنبه 10 اردیبهشت 1390  7:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها