مشاور دانشگاه علوم پزشكي مشهد: جذام يك بيماري ريشه كن شده محسوب مي شود
مشهد _ مشاور امور بيماري جذام در دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: جذام يك بيماري نسبتا ريشه كن شده در كشور محسوب مي شود و از سال 88 تاكنون هيچ موردي ازاين بيماري در سطح استان خراسان رضوي گزارش نشده است.
|
|
|
دكتر 'غلامرضا خزاعي' روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود: با پيشرفت پزشكي اگر كسي هم اكنون به اين بيماري مبتلا شود با دارو قابل درمان است لذا لازم نيست فرد مبتلا در مكان جداگانه اي نگهداري شود.
اين پزشك متخصص پوست گفت: در گذشته به علت عدم درمان بموقع و پيشروي جذام، اين بيماري اعضا و اندام فرد مبتلا را مانند خوره درگير مي كرد و از بين مي برد لذا معلوليتهاي ناشي از آن سبب مي شد تا فرد مبتلا از اجتماع طرد شود.
وي افزود: تا سال 74 در خراسان 130 نفر به اين بيماري مبتلا بودند كه تاكنون بسياري از آنها به علت كهولت سن فوت كرده اند.
او ادامه داد: هم اكنون حدود 20 نفر از بيماران جذامي كه متاهل هستند در مجتمعهاي مسكوني واقع در جوار بيمارستان شهيد هاشمي نژاد مشهد سكنا دارند و شش نفر نيز كه سرپناهي ندارند در يك مكان خاص در محوطه همين بيمارستان مستقر هستند.
دكتر خزاعي به جا به جايي شش بيمار جذامي مستقر در بيمارستان هاشمي نژاد مشهد و ايجاد سوءتفاهم در اين زمينه براي برخي رسانه ها اشاره و بيان كرد: تغيير محل سكونت بيماران جذامي در راستاي طرح توسعه و ساخت بيمارستان جديد 320 تختخوابي هاشمي نژاد بود كه به دنبال سوء تفاهم ايجاد شده، اين اقدام متوقف شد.
مشاور امور بيماري جذام در دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: محل اسكان اين شش بيمار جذامي در محدوده عمليات اجرايي بيمارستان جديد واقع بود كه جا به جايي آنان را ضروري مي كرد و اين جا به جايي به معناي بيرون كردن، عدم اسكان و عدم خدمات رساني به آنها نبود.
اين متخصص بيماريهاي پوستي گفت: اين بيماران كه بر اثر بيماري جذام معلول شده اند افراد مسن و بي پناهي هستند كه يكي از آنها از اتباع افغانستان است و سه نفر ديگر هم به بيماريهاي رواني مبتلا هستند.