0

تحقق عدالت فرهنگي در گرو عدالت فردي است

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

تحقق عدالت فرهنگي در گرو عدالت فردي است

 
رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي:
تحقق عدالت فرهنگي در گرو عدالت فردي است
تهران- رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي گفت:‌ عدالت اجتماعي و پيرو آن عدالت فرهنگي در ارتباط انسان با خدا و ارتباط انسان با خويشتن خويش ريشه دارد. از اين رو اين دو موضوع بايد از آبشخور عدالت فردي تغذيه و تقويت شوند.

به گزارش روز شنبه ايرنا، 'عبدالمجيد مبلغي' در گفت و گو با ستاد خبري دومين همايش ملي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت، با اشاره به مفهوم چند بعدي عدالت در آموزه‌هاي اسلامي، افزود: عدالت مفهومي فراگير دارد كه تمام حوزه ها اعم از فرهنگ، سياست و مناسبات گوناگون اجتماعي در ذيل آن جاي مي گيرند.


وي با تاكيد بر لزوم تحقق عدالت در تمام روابط انساني، اظهار داشت:‌ اميرالمومنين (ع) كه مي فرمايند: اولين گام عدالت انسان مومن نفي كردن هوا از خويشتن است. انسان ها در ارتباط با خود هم بايد عادلانه رفتار كنند.


مبلغي، عدم شناخت شاخص‌هاي عدالت و تزلزل در اجراي آن را آسيب‌زا دانست و افزود:‌ ناآشنايي با مولفه‌هاي عدالت در عرصه‌هاي گوناگون و بي توجهي به چند بعدي بودن اين مفهوم،‌ عدالت گستري در جامعه را دچار آسيب مي‌كند. بايد اين مفهوم چند بعدي را تمام و كمال پذيرفت و اجرا كرد و اگر فقط بخش خاصي از آن مورد توجه قرار بگيرد، غرض حاصل نخواهد شد.


مبلغي با بيان اينكه فرهنگ امري اجتماعي است، عنوان كرد: فرهنگ در سايه مناسبات بين انسان ها شكل مي گيرد. بنابراين بايد عدالت فرهنگي را در ذيل عدالت اجتماعي تعريف كرد.


وي ريشه عدالت اجتماعي را در ارتباط انسان با خدا و ارتباط انسان با خويشتن خويش دانست و گفت:‌ عدالت اجتماعي و پيرو آن عدالت فرهنگي بايد از آبشخور عدالت فردي تغذيه و تقويت شود. تا زماني كه ارتباط انسان با پروردگارش تعريف نشود و تحقق نيابد، نمي تواند عدالت فرهنگي سازگار با آموزه‌هاي اسلام را جامه عمل بپوشاند.


مبلغي فرهنگ را مجموعه اي از ارزش ها تعريف كرد و افزود: شناخت ارزش هاي عادلانه و پايبندي به آنها، در تحقق عدالت فرهنگي موثر است.


وي با بيان اينكه عدم تقويت ارزش هاي فرهنگي يكي از مصاديق بي عدالتي فرهنگي است، تاكيد كرد: مردم بايد در رابطه با ارزش هاي فرهنگي جامعه، رفتاري تقويت كننده و مستمر بخش داشته باشند تا امكان نهادينه كردن آنها در جامعه فراهم شود.


مبلغي تفاوت قائل شدن بين ارزش هاي فرهنگي را از ديگر مصاديق بي عدالتي دانست و گفت: قرار دادن تمام امكانات و فرصت‌ها در خدمت رشد و پرورش يكي از ارزش‌هاي اجتماعي و غفلت از ساير حوزه‌ها، بي عدالتي را افزايش مي‌دهد.‌ از اين رو بايد روند توزيع فرصت‌ها را مورد توجه قرار داد تا تمام عرصه‌ها به اندازه استحقاقشان از آن بهره‌مند شوند.


وي درادامه تنظيم مناسبات فرهنگي، تقويت ارزش هاي فرهنگ ناب اسلامي و توزيع مناسب فرصت‌هاي فرهنگي را، از شاخص‌هاي عدالت فرهنگي برشمرد.


وي تاكيد كرد: عدالت به لحاظ داشتن جايگاه محوري، زيرساختي و اساسي در منطق اسلامي به قرائت شيعي، در زمره اصول دين قرار گرفته است. همچنين شاخص هاي آن در فروع دين نمود پيدا كرده است چراكه عدالت خداوند در نظام تشريع، رهاوردها، ‌اقتضائات، الزامات و نتايج خرد و كلان بسياري را با خود به ارمغان مي آورد.


مبلغي در پايان با تاكيد بر نقش موثر همايش الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت گفت: اسلام به اجتماع عقول و علوم سفارش كرده است و همايش شكل استاندارد و پذيرفته شده آن است. از آنجاكه عدالت مسئله‌اي اساسي است، اجتماع انديشه ها در قالب استاندارد يك همايش، مي تواند در روشن شدن ابعاد گوناگون آن نقش داشته باشد.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

شنبه 10 اردیبهشت 1390  5:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها