عبدالله گل: ترك هاي مقيم اتريش بايد زبان آلماني ياد بگيرند
وين -'عبدالله گل' رييس جمهوري تركيه خواهان همگرايي ترك ها در اتريش شد و گفت: من معتقدم تركهايي كه در اتريش زندگي مي كنند بايد دو زبان مادري داشته باشند تركي و آلماني.
|
|
|
به گزارش ايرنا، عبدالله گل رييس جمهوري تركيه به همراه همسرش روز دوشنبه آينده (دوم ماه مه ) به منظور يك ديدار رسمي سه روزه، به وين سفر خواهد كرد. در اين سفر رسمي رييس جمهور تركيه علاوه بر برنامه هاي گفت وگو با رييس جمهوري، رييس مجلس، شهردار وين و صدراعظم اتريش از شهر سالزبورگ نيز بازديد خواهد كرد.
رييس جمهوري تركيه پيش از اين سفر رسمي در گفت وگو با روزنامه اتريشي كورير در خصوص اينكه آيا زبان آلماني و تركي، كليد همگرايي است، گفت: كاملا براي همگرايي بايد به هر دو زبان صحبت كرد. من از تركهاي مقيم اتريش مي خواهم كه زبان آلماني بياموزند. براي آنان دو زبان مادري وجود دارد. با هر دو زبان آنان مي توانند براي خودشان، خانواده شان و براي اتريش موفق تر باشند.
در اتريش 263هزار نفر از اهالي تركيه زندگي مي كنند.
عبدالله گل در بخش ديگري از اين گفت وگو در پاسخ به اين سوال كه آيا مذهب و فرهنگ مانع ادامه مذاكرات عضويت تركيه در اتحاديه اروپا است، گفت: موانعي كه عليه ما ايجاد شده است غيرمنصفانه و ناعادلانه مي باشد. اينكه اكثريت مردم تركيه مسلمان هستند، چيز مخفيانه اي نيست.
وي تاكيد كرد: اگر مساله ديني مطرح مي شود، بايد گفت كه اتحاديه اروپا نيز يك كلوب مسيحي است.
رييس جمهوري تركيه افزود: ما از ارزش هاي جامعه اروپا سخن مي گوييم. دمكراسي، حقوق بشري، حقوق مدني، استانداردهاي مشترك و بازار اقتصاد آزاد، معيار هستند. مهم آن است كه تركيه اين معيارها را تحقق بخشد. نبايد انسان هايي كه يك دين ديگر دارند را منزوي ساخت و براي آنان مرزبندي كرد.
عبدالله گل در پاسخ به اين سوال كه آيا تركيه با انقلاب كشورهاي عرب غافلگير شده است، گفت: چنانچه اين انقلاب بدنبال دمكراسي، حقوق بشر، درخواست هاي مشروع انسان ها، حقوق اساسي و آزادي باشد ما از آن كاملا دفاع مي كنيم. براي من، اين يك اصل مهم است.
وي تاكيد كرد: ما اميدواريم كه اين اصلاحات و تحولات بدون خونريزي و بدون تقسيم كشور و بدون حمله از خارج تحقق يابد.
رييس جمهوري تركيه در باره سوريه گفت: براي ما تحولات در سوريه بسيار مهم است. اين وضعيت يك مساله امنيتي نيز براي خواهد بود.
عبدالله گل افزود: روابط ما با سوريه بر اين اساس است كه ما با رهبران اين كشور گفت وگو مي كنيم و براي اصلاحات مهم و بزرگ نيز حمايت مي نماييم. وي گفت اين تحولات و اصلاحات را نمي توان مانع شد. اميد است كه در سوريه آرامش حكمفرما شود و اصلاحات نيز با موفقيت انجام گردد.