مراسم اختتامیه دهمین دوره مسابقات مای ماراتن مسیه در سالن علامه فرزان بیرجند برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان جنوبی، این دوره از مسابقات که چهار روز پیش در مشهد برگزار آغاز به کار کرده بود، امروز در مراسمی با شرکت نخبگان نجومی در سالن علامه فرزان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیرجند به کار خود پایان داد.
در ابتدای این مراسم، هاشمی دبیر اجرایی این دوره از مسابقات با اشاره به فرصت کم برای برگزاری این مسابقات گفت: برگزاری دهمین دوره این مسابقات در برنامه ریزی های انجام شده به استان کرمان واگذار شده بود که به دلیل عدم آمادگی به استان خراسان جنوبی محول گشت.
وی خاطرنشان کرد: هشت دوره اولیه این مسابقات در تهران و دوره اخیر به میزبانی خراسان جنوبی برگزار شد.
وی افزود: رصد گاه شهر سه قلعه یکی از بهترین رصدگاه های کشور است که به دلیل تاریکی آسمان آن یکی از قطب های نجومی کشور و جهان معرفی شده است.
در ادامه پورحسینی، عضو هیأت دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران ضمن تشکر از دستگاه های اجرایی استان برای آماده سازی و ایجاد چنین بستر مناسبی برای برگزاری این دوره از مسابقات، به اهداف پیش روی انجمن نجوم ایران اشاره کرد و گفت: با زحمت های 10 ساله ای که در این انجمن کشیده شده است نه تنها این اهداف تحقق یافته بلکه گامی فراتر از آن نیز برداشته شده است.
وی تجربیات حاصل شده در انجمن نجوم را راهگشای منجمان جوان کشور دانست و گفت: امیدوارم این تجربیات در جهت پیشبرد علوم نجومی کشور مثمر ثمر واقع شود.
درادامه رییس سازمان جوانان استان با اشاره به آموزه های قرآنی و ارتباط کواکب و ستارگان با قدرت لایزال الهی افزود: نظم و ترتیبی که همواره بین کرات و ستارگان آسمان وجود دارد باعث هدایت بشر در راستای پرورش و بینش انسان می شود.
درادامه معاون سیاسی امنیتی استاندار نقش علم را باعث تقویت پایه های زندگی دانست و گفت: با استفاده از زبان علم می توان در جهان خود را به باور رساند و حرف های زیادی برای گفتن داشت. مطرح کردن کشور در جوامع علمی نیازمند تقویت و پرورش علم و دانش است.
در ادامه بابک امینی تفرشی عضو هیأت دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران و عضور انجمن منجمان بدون مرز به پتانسیل بالای خراسان جنوبی برای رشد و شکوفایی علم نجوم اشاره کرد و گفت: منطقه سه قلعه به دلیل آسمان تاریک و بستر مناسب برای رصد اجرام آسمان، یکی از قطب های نجومی کشور است، لذا همت مسوولان و دستگاه های متولی را برای ایجاد یک رصدخانه می طلبد.
وی افزود: هدف از برگزاری چنین مسابقاتی ایجاد نجوم هدف گرا یا علم گرا است لذا با توجه به افزایش تعداد منجمان در کشور، ما به تخصص گرایی و ایجاد مراکز آموزشی نیاز داریم تا تخصص گرایی به صورت علمی پیگیری شود.
در پایان این مراسم از نفرات برتر در سه بخش آموزشی، رقابتی و عکاسی تقدیر شد.
لازم به ذکر است دستگاه های متولی این مسابقات در استان: استانداری، سازمان جوانان استان، مرکز رشد و واحدهای فناوری، میراث فرهنگی، هلال احمر، آموزش و پرورش، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تیم اجرایی متشکل از انجمن نجوم آسمان مهر از تشکل های وابسته به سازمان جوانان استان و خانه نجوم پروفسور گنجی و خانه نجوم فرهنگ سرای غدیر مشهد هستند.