مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي:
حضور تايد واتر در مزايده اپراتور دوم بندر شهيد رجايي منوط به ايجاد ظرفيت جديد است
تهران- مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: شركت تايد واتر خاورميانه در قالب يك كنسرسيوم جديد و در صورتي كه قابليت ايجاد بازار جديدي را داشته باشد مي تواند در مزايده اپراتور دوم بندر شهيد رجايي حضور يابد.
|
|
|
'سيد عطاءالله صدر' روز شنبه و در حاشيه نشست خبري به مناسبت نوزدهمين همايش ارگانهاي دريايي به خبرنگاران گفت: بر اساس ابلاغيه كارگروه حمل و نقل دولت سازمان بنادر و دريانوردي موظف به انتخاب اپراتور دوم است .
وي با اشاره به برخي مسائل مطرح از سوي شركت تايد واتر در خصوص مزايده اپراتوردوم بندر شهيد رجايي گفت: نگراني شركت تايد واتر به عنوان اپراتور اول اين بندر به خاطر احتمال كاهش درآمدهايش در اين بندر است ضمن اينكه مسئولان آن اعتقاد دارند در اين بندر سرمايه گذاري كرده اند كه بايد اين امرمد نظر قرار گيرد.
وي با بيان اينكه اگر تايد واتر در مزايده اپراتور دوم شركت كرده و برنده شود، عملا اپراتور دوم محقق نمي شود، افزود: هدف سازمان بنادر و دريانوردي ايجاد رقابت در اين بندر است.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در عين حال گفت: شركت تايد واتر در قالب كنسرسيومي جديد مي تواند در اين مزايده حضور يابد.
وي با تاكيد بر اينكه هدف از انجام مزايده و حضور اپراتور دوم ايجاد ظرفيت جديد است، اظهار داشت: با توجه به قابليتهاي اجرايي، مديريتي،تجهيزاتي و مالي شركتها مي توانند در اين مزايده شركت نمايند.
معاون وزير راه و ترابري با اشاره به اينكه هدف سازمان بنادر و دريانوردي توسعه سهم كشورمان از جابجايي بار در منطقه است، ادامه داد: تايد واتر به عنوان يكي از شركتهاي فعال و موفق عملكرد خوبي داشته و بايد همچنان در اين بندر حضور داشته باشد.
صدر افزود: اگر شركت تايد واتر قابليت ايجاد بازار بازار جديدي را داشته باشد، كسي نمي تواند مانع از فعاليت آن در اين بندر شود.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينكه پيشتر سهام شركت تايد واتر متعلق به سازمان بنادر و دريانوردي بود،گفت: زماني كه 44.6درصد از سهام تايدواتر متعلق به سازمان بنادر و دريانوردي بود، مباحثي مبني بر اينكه سازمان بنادر در اين مجموعه همزمان مدير، كارفرما وسهامدار است، مطرح مي شد.
وي ادامه داد:البته اين شركت در آن زمان هم طبق ضوابط بورس عمل مي كرد، با اين حال دولت سهام خود در تايدواتر را از طريق بورس و توسط سازمان خصوصي سازي واگذار كرد.
صدر در خصوص واگذاري عمليات تخليه و بارگيري كانتينر در بندر شهيد رجايي گفت: در شرايط فعلي با وجود اينكه مالك شركت عوض شده است، موضوع فعاليت تخليه و بارگيري و قرارداد آن عوض نشده و رابطه هم در چار چوب همان قرارداد اجرايي مي شود.
وي ادامه داد:زماني كه سهام تايدواتر فروخته شد، يك ميليون و 200 هزار كانتينر توسط تايدواتر تخليه و بارگيري مي شد كه الان هم نه بازار و نه درآمد آن كاهش نيافته است.
مدير عامل سازمان بنادر اضافه كرد: دولت خود را ملزم به حمايت از خريداران سهام اين شركت مي داند تا به بازار آن خدشه وارد نشود.
**سهم بندر شهيد رجايي شش دهم درصد از عمليات كانتينري جهاني است
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي در ادامه از لزوم ارتقاي ظرفيتهاي بندري كشورمان گفت و افزود:در حال حاضرسهم بندر شهيد رجايي در منطقه پايين است و بايد اين سهم ارتقا يابد.
وي با بيان اينكه بندر شهيد رجايي رتبه 45 را بين سه هزار و 500 بندر كانتينري در جهان دارد، خاطرنشان كرد: سهم ما از بازار منطقه و تجارت جهاني حدود شش دهم درصد است در حالي كه به نسبت جمعيت هم حساب كنيم بايد اين سهم به يك درصد برسد.
صدر با اشاره به اينكه واردات و صاردات كالا از بنادر ظرفيت مشخصي دارد، اظهار داشت: بايد با ارتقاي سهم كشورمان از ترانزيت و ترانشيپ منت كالا (انتقال كالا از يك وسيله حمل به وسيله حمل ديگر) زمينه را براي ايجاد بازار جديد در بنادر كشور فراهم كنيم.
وي ادامه داد: بندر شهيد رجايي بهترين موقعيت را در خليج فارس دارد و بايد كشتي هايي كه به خليج فارس مي آيند ،از اين بندر عمليات تخليه و بارگيري انجام دهند كه اين هم مقدمات خود را دارد .
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي با تاكيد بر اينكه ظرفيتي كه دولت ايجاد كرده متعلق به همه مردم است، افزود: سازمان بنادر براي فاز سه شهيد رجايي از سرمايه گذاران جديد استقبال مي كند، به شرطي كه ظرفيت جديدي ايجاد شده و بار جديدي به اين بندر منتقل شود .