فردا؛ قمر و زهره و عطارد گردهم ميآيند
خبرگزاري فارس: بامداد فردا ماه در نزديكي سياره زهره و عطارد، دو سياره منظومه شمسي ديده ميشود.
حميدرضا شهشهان منجم آماتور در گفتوگو با خبرنگار علمي خبرگزاري فارس گفت: بامداد فردا پيش از طلوع خورشيد، هلال ماه در نزديكي چند سياره از منظومه شمسي ديده مي شود و در صورت داشتن افق شرقي بسيار باز، منظرهاي بسيار ديدني را براي علاقمندان به زيباييهاي آسمان فراهم ميآورد.
وي افزود: هلال بسيار باريك ماه دقايقي پيش از ساعت 5 بامداد از افق مشرق طلوع ميكند و به تدريج ارتفاع ميگيرد. سياره پرنور زهره با جدايي زاويهاي حدود 6.5 درجه در سمت راست و پايين ماه قرار دارد كه تا پيش از5:10 بامداد طلوع خواهد كرد و سياره عطارد نيز كه در حدود 3.5 درجهاي پايين و سمت چپ زهره ديده ميشود در ساعت 5 و 20دقيقه طلوع ميكند.
شهشهان ادامه داد: سياره زهره بسيار پرنور است و ديدن آن كار مشكلي نخواهد بود؛ عطارد بسيار كمنورتر از زهره است با اين حال اگر افقي بسيار باز داشته باشيم ميتوانيم به راحتي آن را با چشم غيرمسلح در آسمان كه در حال روشن شدن است تشخيص دهيم.
وي گفت: در صورت داشتن افقي كاملاً باز و هوايي كمغبار، خواهيم توانست يك يا دو سياره ديگر را كه ديرتر به اين مقارنه ميپيوندند، هم تشخيص دهيم. سيارات مشتري و مريخ پس ار 5 و 30 دقيقه بامداد طلوع خواهند كرد در حالي كه نزديك به 8 درجه پايينتر از ماه ديده ميشوند. البته چون در اين زمان فقط حدود 40 دقيقه تا طلوع خورشيد باقي مانده، روشنايي آسمان مشكل بزرگي براي ديدن آنها و بهخصوص مريخ خواهد بود.
اين منجم آماتور يادآور شد: مريخ و مشتري بسيار به يكديگر نزديك ديده ميشوند به طوري كه مريخ فقط حدود يكسوم درجه بالاتر از مشتري قرار دارد. افرادي كه شرايط ايدهآل رصدي دارند احتمالاً قادر خواهند بود مشتري را با چشم غيرمسلح تشخيص دهند و سپس ميتوانند با يك ابزار رصدي مثل دوربين دوچشمي به دنبال مريخ بگردند.
وي افزود: در زمان طلوع مشتري كه پايينترين عضو اين مقارنه زيباست، هلال ماه كمتر از 10 درجه از افق ارتفاع خواهد داشت و ارتفاع زهره و عطارد به ترتيب حدود 5 و 3درجه خواهد بود، به همين دليل بايد حتما افق شرقي كاملاً باز و كمغباري براي ديدن اين صحنه داشته باشيم وگرنه ديدن سه سياره ديگر كه از زهره كمنورترند بسيار مشكل يا غيرممكن خواهد بود.