تهران / واحد مرکزی خبر / 1390/02/10 رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: به منظور ساماندهی اطلاعات واردات و صادرات و مراکز تولید، امسال طرح درگاه ملی(سامانه توزیع الکترونیکی بار در کل کشور) اجرایی می شود که 5 پایانه بزرگ در بندرعباس، تهران، اصفهان، مشهد و بندر امام ایجاد می شود. شهریار افندی زاده در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دولت با اشاره به برنامه های امسال سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: 26 هزار کیلومتر راه اصلی در کشور وجود دارد که مسئولیت 85 درصد تردد جاده ای کشور با این سازمان است که در زمینه بهسازی، نگهداری، تجهیز راه ها به سیستم هوشمند، مانند؛ دوربین های تصویری، دستگاه های تردد شمار، علائم و تجهیزات ایمنی جاده های کشور برنامه های مختلفی به اجرا در می آید.
معاون وزیر راه در ادامه افزود: بخش حمل و نقل عمومی جاده ای به طور کامل در اختیار بخش خصوصی است که این سازمان در حوزه، توزیع بار و مسافر، تاسیس شرکت ها، نظارت بر فعالیت های شرکت ها، نظارت بر توزیع مسافر، ارتقای خدمات مسافران وتوزیع کالا فعالیت می کند.
وی خاطر نشان کرد: امسال در بخش راهداری کشور، از 26 هزار کیلومتر راه اصلی، متناسب با بودجه منابع عمومی و اختصاص منابع قانونی، نگهداری و اجرای روکش آسفالت گرم2500 کیلومتر را در برنامه داریم که در 31 استان کشور، متناسب با میزان راه های استان ها؛ وضعیت خرابی و سالم بودن آسفالت این اقدام صورت می گیرد و برای حدود 20 میلیون متر مربع نیز عملیات حفاظتی و لکه گیری پیش بینی شده است. افندی زاده در ادامه، عملیات درزگیری، 1 میلیون و400 هزار متر در محورهای مختلف، ایمن سازی و ساماندهی 1251 نقطه پرحادثه با اجرای طرح های کم هزینه و زودبازده، نگهداری ابنیه فنی راه های کشور شامل؛ مرمت و تعمیر200 دستگاه ابنیه فنی پل های بزرگ، نصب 500 کیلومتر حصارهای برف گیر و کنار گذر پل ها و تونل ها، 12 هزار کیلومتر خط کشی گرم راه ها و 48 هزار کیلومترخط کشی سرد راه ها را از برنامه های امسال سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای عنوان کرد. رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: تهیه ونصب 350 هزار عدد علائم، مسیر نما و جهت نما، 35 هزار مترمربع تابلوهای اطلاعاتی، تهیه و نصب هزار کیلومتر حفاظ های جاده ها،300 کیلومتر روشنایی نقاط پرحادثه و مه گیر، حدود 20 دستگاه روشنایی تونل ها، 145 دستگاه نگهداری روشنایی تونل ها، 600 دستگاه نوسازی ناوگان راهداری کشور، تجهیز و بهسازی 102 راهدارخانه و مجهز کردن ماشین های راهداری به GPS از دیگر اقداماتی است که برای سال جدید به منظور افزایش ایمنی جاده ها و کاهش تصادفات جاده ای در نظر گرفته شده است. تجهیز 18 استان کشور به دوربین تصویری؛ امسال وی تصریح کرد: در بخش هوشمندسازی جاده های کشور، سال گذشته 8 استان به مرکز مدیریت راه کشور به منظور کنترل جاده ها مجهز شده است و امسال 18 استان به دوربین تصویری مجهز می شوند.
منبع واحد مرکزی خبر
70 دوربین آماده است که در سال 91-90 به 292 دوربین می رسد.
که وضعیت ترافیکی جاده ها با کمک دوربین ها بررسی می شود. افندی زاده ادامه داد: سامانه پیامک 3000141، سامانه اینترنتی www.iran141.ir و سامانه اینترنتی تلفن گویای 141 آماده اطلاع رسانی به مردم در زمینه وضعیت جاده های کشور است.
اجرای طرح ایجاد درگاه ملی؛ امسال معاون وزیر راه در ادامه با اشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در بخش حمل و نقل، اظهار داشت: این طرح کار بزرگی بود که حتی میزان خدمات در حوزه بار و مسافر بعد از اجرای این طرح کاهش نیافت.
امسال طرح ایجاد درگاه ملی(سامانه توزیع الکترونیکی بار در کل کشور) را به منظور کاهش بار یک سر خالی و بارهای مضاعف اجرایی خواهیم کرد. وی افزود: با ایجاد این سامانه، اطلاعات واردات و صادرات، مراکز تولید و مراکز اطلاعات از وزارتخانه های صنایع، بازرگانی و اطلاعات ناوگان جمع آوری و می توانیم طوری برنامه ریزی کنیم تا یک کامیون بتواند در مسیرهای تعیین شده، بار جابجا شود.
5 پایانه بزرگ در بندرعباس، تهران، اصفهان، مشهد و بندر امام برای این منظور ایجاد خواهد شد. رئیس سازمان راهدای و حمل و نقل جاده ای خاطر نشان کرد: برای اجرای این طرح، زیرساخت ها تا شهریورماه امسال آماده شده و امیدواریم از اول مهر عملیاتی شود.
به این طریق می توانیم، هزینه بسیار زیادی را از سیستم حمل و نقل عمومی کاهش دهیم. افندی زاده در ادامه به برنامه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای ساماندهی حمل و نقل روستایی اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، در400 دهستان حمل و نقل عمومی از طریق بخش خصوصی ایجاد می شود. ساماندهی 100 هزار وانت رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، توزیع بارنامه به 100 هزار وانت را یکی از اقدامات این سازمان برای ساماندهی وانت بارها عنوان کرد. وی افزود: در حال حاضر عمر ناوگان حمل و نقل عمومی 8 / 12 است که براساس برنامه پنجم باید به 10 برسد که با توجه به وجود 20 هزار اتوبوس و 40 هزار مینی بوس برون شهری، امسال در بخش نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، با تمام کارخانجات داخلی مذاکره شده است تا 150 میلیون ریال کمک بلاعوض در اختیار کارخانجات برای کاهش قیمت اتوبوس قرار گیرد.
همچنین به ازای هر مینی بوس 80 میلیون ریال در اختیار متقاضیان برای نوسازی ناوگان قرار می گیرد.
باید همت کرد تا مینی بوس ها نوسازی شوند. 10هزار کامیون فرسوده امسال از رده خارج می شود افندی زاده اظهار داشت: امسال تفاهم نامه ای بین وزارت راه و ترابری و صنایع و معادن امضا شده است تا برای 20 هزار کامیون ها نیز نوسازی صورت گیرد.
50 درصد هزینه این طرح از صندوق توسعه ملی تامین می شود که امیدواریم بتوانیم کامیون های بالای 25 سال را از رده خارج کنیم.
بنا داریم امسال، 10 هزار و در سال 91، نیز 10 هزار کامیون فرسوده را از رده خارج کنیم که کار بزرگی در کاهش مصرف سوخت خواهد بود. رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در پایان گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته برای ارائه خدمات مناسب تر به مردم، رتبه بندی شرکت ها برای ارائه خدمات بهتر، ایجاد مجتمع های خدماتی و رفاهی در سطح کشور و جذب سرمایه بخش خصوصی در اولویت کارها قرار گرفته است.
برای ایجاد مجتمع های خدماتی و رفاهی؛ استان ها و مکان ها مشخص شده است و با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی و کمک های دولتی، امیدواریم در این بخش علاوه بر ارائه خدمات بهتر، در ایجاد شغل، درآمد و کاهش تصادفات جاده ای موثر باشد.
منبع واحد مرکزی خبر