امام جمعه زاهدان:
سلامت نظام اداري نيازمند نگاه اساسي و اصلي است
خبرگزاري فارس: امام جمعه زاهدان گفت: سلامت نظام اداري به يك نگاه عميق و اساسي و اصلي نيازمند است.
به گزارش خبرگزاري فارس از زاهدان، آيتالله عباسعلي سليماني پيش از ظهر امروز در همايش دو روزه ارتقاي سلامت نظام اداري در تالار فردوسي دانشگاه سيستان و بلوچستان، اظهار داشت: مسئوليت در نزد ما امانت است و اگر ما در مواظبت از اين امانت موفق باشيم به اوج كمال ميرسيم.
وي افزود: اگر فردي كاري را از روي خلوص و ايمان انجام دهد در خلوت نيز آن كار را با دل و جان انجام ميدهد.
نماينده وليفقيه در سيستان و بلوچستان تصريح كرد: مسئوليت امانتي براي خدمت كردن به افراد جامعه بوده و نيز بهترين روش براي رسيدن به سطح ارتقا استانداردهاي جهاني است.
سليماني خاطرنشان كرد: مسئولان در خدمت رساني، مردم را گروه بندي نكنند و خدمت رساني را به صورت يكسان انجام دهند همان گونه كه نظام جمهوري اسلامي در بخشهاي مختلف پيشرفتهاي چشمگيري داشته است بايد در برخورد با ارباب رجوع نيز به همين شكل ارتقا يابد.
استاندار سيستان و بلوچستان نيز در اين همايش اظهار داشت: با وجود همه مشكلات، محدوديتها و شرايط سخت جغرافيايي در خدمات رساني به مردم، مديران، كارشناسان و مجموعه اعضاي دستگاههاي دولتي در سيستان و بلوچستان هرگز كوتاهي نكردهاند، از اين رو براي بهرهوري بيشتر بايد نظام شايسته سالاري در سازمانها و نهادهاي دولتي بيش از پيش تقويت شود.
عليمحمد آزاد با بيان اينكه تخلفات دستگاههاي اداري واضح و آشكار نيست، افزود: كم كاري يكي از تخلفات دستگاههاي اداري است كه براي ارتقاي سلامت نظام اداري بايد به مقوله كم كاري توجه شود.
نماينده عالي دولت و رئيس نهادهاي نظارتي سيستان و بلوچستان گفت: در نظام مقدس جمهوري اسلامي به ويژه دولت مردمي و پاسخگوي عدالت محور نهم و دهم، فضاهاي اداري شفافتر شده و برخورد با تخلفات احتمالي اداري نيز قاطع تر شده است.
استاندار سيستان و بلوچستان تصريح كرد: بي انگيزه بودن در كار، پايين بودن بهرهوري و زمان كشي، شناسايي انواع بيماريها و چالشهاي اداري، توجه نكردن به نتيجه كاركرد، هماهنگي در نظارت هاي دروني و بيروني سيستم اداري، حاكميت و شفاف سازي قوانين و شناسايي زمينه هاي فساد در دستگاههاي دولتي از جمله تخلفات دستگاههاي اداري است كه مقام معظم رهبري بارها به آن اشاره كردهاند كه بايد راهكارهايي براي بالا بردن بهرهوري بينديشيم.
آزاد بيان كرد: همان ميزان كه مديران برحضور فيزيكي نيرو حساس هستند بر نوع كار انجام شده توسط نيرو نيز حساسيت نشان دهند.
وي ادامه داد: متأسفانه در دستگاههاي اداري به نتيجه كار حاصل از وجود نيرو توجه نميشود و فقط به حضور فيزيكي نيرو پرداخته ميشود.
استاندار سيستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: شفاف سازي قوانين، شناسايي زمينههاي فسادخيز، شايسته سالاري در ادارات، بهبود فرهنگ عمومي و نظارت مردمي، كاهش تردد ارباب رجوع در سيستم اداري، تقويت ارزشهاي ديني و اخلاقي، كاهش تصديگري دولت، متناسب كردن حقوق كاركنان، جلوگيري از پراكندگي خدمات و تجميع آن براي جلوگيري از اتلاف وقت مردم در دستگاهها از جمله شاخصهاي ارتقاي سلامت نظام اداري است.
مديركل بازرسي سيستان و بلوچستان نيز در ادامه اين مراسم گفت: تقويت مشاركت پژوهشگران در امر بازرسي، اتخاذ راهكار براي كنترل و پيشگيري از تخلفات اداري، ارتقاي سطح علمي بازرسان، اطلاع رساني به شهروندان، آسيب شناسي فساد اداري، برون سپاري راهبردي در زمينه ارتقاي سلامت، اجراي صحيح قانون و پيشنهاد و راهكارها از جمله اهداف برگزاري اين همايش است.
محمدرضا ميرزاده بيان كرد: 47 مقاله به دبيرخانه اين همايش رسيده است كه از اين تعداد 22 مقاله در قالب يك كتاب به چاپ رسيده كه در اختيار دستگاههاي اجرايي قرار ميگيرد و 10 مقاله نيز به صورت سخنراني ارائه ميشود.
وي افزود: تجزيه و تحليل فرمهاي نظر خواهي، انتشار كتابچه، استقرار كميته علمي، بهرهبرداري از نتايج همايش و سخنراني دادستان عمومي و انقلاب زاهدان از جمله برنامههاي جانبي اين همايش است.